סיפור חייו של יוצא בשאלה

סיפור חייו של יוצא בשאלה

בבקשה תקראו ותגיבו. ואני לא רוצה תגובות לא לעניין כמו "הוא משקר". התפרסם היום באתר חופש, למרות שנכתב לפני כשנתיים.

הוא לא משקר...

הוא פשוט לא הבין.. לצערי אני מכיר מקרים כאלה מקרוב.. אני מכיר הורים שלא מוכנים להתמודד עם שאלות ילדיהם.. לדעתי זה לא נכון.. knight, לא כדאי לך להביא ראיה מסיפור זה, הוא מוספר בהגזמה ורואים זאת בברור.. אני לא יודע מה הסיפור שלו אבל הרבה יוצאים בשאלה מחפשים תירוצים לאחר מעשה למה הם עשו זאת.. ומשכנעים את עצמם כי זו הדרך הנכונה.. לפעמים הם ממשיכים כך כל ימיהם ולפעמים הם מגעים לכלל הבנת הטעות שעלה בידם.. (אני לדוגמא מכיר בחור עם אותו סיפור בערך רק היום הוא חסיד ברסלב) בעיניין השאלות, תבין.. צריך לשאול כל שאלה (ובכך אני רואה את הכישלון של הוריו ומחנכיו) אבל צריך לדעת, שלא לכל שאלה תמצא תשובה שאנו, בסך הכל בני אדם... נבין! נמאס.

תן לי להבין שניה

אתה אומר שהחוזרים בשאלה עושים זאת ללא סיבה ורק אח"כ ממציאים תירוצים. סליחה שאני אומר שזה בולשיטץ. תמיד יש מניע. ומי אתה שתדבר על חוזרים בשאלה? כיצד אתה מכיר אותם כ"כ טוב? או שמא אתה מנסה לחפות על פגמים שקיימים בחברה החרדית? הבנאדם קיבל תשובה שצריל להאמין כי על זה מושתתת כל הדת הזאת- אמונה ללא פקפוק, והוא לא הסכים עם זה ולכן חזר בשאלה. זה ברור. אין לו צורך להמציא תירוצים.

תמיד יש מניע...

כשמוצאים את המניע... אבל מה המניע למצוא את המניע.. בדרך כלל יוצא בשאלה לא יקום ויאמר שהוא עזב את הדת בגללו, בגלל שהוא היה עצלן.. ורצה לפרוק עול.. הוא יאשים אחרים.. אני? אני נקי! אני "חפשתי תשובות" אבל התשובות שנתנו לי לא מספקות אותי... זה בולשיט.. נמאס.

REAAALLLY?

א': "אדוני הרב, מדוע אנחנו עושים כל זאת?" רב: "ככה כתוב בתורתנו, זוהי מצוות אלוהינו?" א': "ועל מה מושתת האמונה באל" רב: "יש ה'" א': "יש הוכחות?" רב: "הדת זה כל ההוכחה שאתה צריך" אז אני לא אאשים את א' אם הוא יחזור בשאלה...ואם לא שמת לב הוא אמר שהוא רצה לעשות משהו עם החיים שלו חוץ מלהתפלל 24/7, אז בוודאי הוא זה חלק מהסיבה לחזרה בשאלה, אבל גם היחס שהוא קיבל.

כמו שציינתי...

מה זה לעשות משהו עם החיים שלו? זה בדיוק מוכיח את דברי.. הוא רצה להתפרק... לפרוק מעליו עול מצוות. הוא רוצה לעשות משהו עם החיים שלו.. לצאת לבלות, להשתחרר... אני לא קורא לזה לעשות משהו עם החיים שלו.. כל אחד מעצב את החיים שלו בדרכו שלו. אני לדוגמא לא רואה בכל הדברים הנ"ל דרך בלעשות משהו עם החיים שלי.. אז הוא רוצה "לעשות משהו עם החיים שלו" אבל לא יכול לומר שבגלל זה עזב את הדת.. אז עדיף להאשים את הרבנים ואת ההורים לא? אני מאחר למנחה, נמאס.

לא רק

הוא רצה ללמוד, לקבל השכלה, להרוויח כסף, לעשות מה שהוא רוצה ואוהב. זה נקרא לעשות משהו עם החיים שלו, לא?

בת יפתח

New member
אתה צודק.

התשובות , אם אכן נענו כך , מזלזלות מאוד. אבל, אם הרב היה באמת מסביר לו , זה היה משנה משהו? מי שלא רוצה להקשיב , שום דבר לר יעזור לו וכלום לא ימנע ממנו ללכת בדרך בה הוא בחר. והתשובות לשאלות האלו טמונות בלב. אי אפשר לענות עליהן בצורה חד משמעית.

ושוב אתם מנסים להפיל הכל עליו

ואולי הוא רצה להקשיב ורצה לקבל תשובות ולא קיבל? ובקשר ללב- אולי הלב שלו אמר לו להיות חילוני, להיות חופשי ומאושר? זה לא סיבה מספיק טובה לחזור בשאלה?

בת יפתח

New member
את התשובות ...

הוא היה יכול לחפש בפנים. הוא מצא שם את החילוניות , שיהיה לו לבריאות. אגב , אני דתיה חופשיה ומאושרת . אין כאן ניגוד.

בקשר לפגמים..

א. לו היית מכיר היית יודע שאני האחרון שינסה "לטאטות" נושא מתחת לשטיח.. ב. כן, אני מכיר כמה חוזרים בשאלה, כמה מהם היו חברים טובים שלי.. ג. אני לא חרדי. וישנם גם פגמים בזרם הציוני דתי אם אתה ממש רוצה לדעת.. נמאס.

פגמים יש בכל מקום

אבל לא כולם מתיימרים להיות חסרי פגמים(כמו שאמר פה מישהו "הדת היא מושלמת").

בת יפתח

New member
../images/Emo3.gif אני אמרתי.

הדת היא אכן מושלמת, החברה לא. ( מן הסתם בגלל שהחברה אף פעם לא קיימה את הדת על כ-ל סעיפיה ומצוותיה קלה כבחמורה. )

אז בדת אין אפליה?

יהודים כעם נבחר וטוב מהשאר, גברים לעומת נשים ושאר ירקות.

בת יפתח

New member
גברים לא מועדפים על נשים

אם כבר אז ההפך. נשים הן ברמה רוחנית גבוהה יותר מגברים. נכון, יש יחס מפלה כלפיהן , אבל זה כבר תוצר לוואי של החברה ,שהיא הרי לא מושלמת.

Huan

New member
תפסיק לקרוא לזה בולשיט! ../images/Emo46.gif

להנהלה, אי אפשר לעשות משהו כנגד התבטאויות כאלו? זה ממש לא לעניין הגישה שלו.

איזו גישה?

1)סה"כ אמרתי בולשיט, שזה שווה לשטויות בתרגום חופשי, על השורה הבאה: "החוזרים בשאלה עושים זאת ללא סיבה ורק אח"כ ממציאים תירוצים". 2)אמרתי ש*לדעתי* זה בולשיט, יש בעיה? אם זהו רצונך, להבא אני אגיד שטויות ולא בולשיט, OK?

מתנדב

New member
Huan, אני לא רואה כאן התבטאות חמורה

הוא בסך הכל כתב שמבחינתו זה בולשיט, ואינני רואה במילה בולשיט, מילה פוגעת או התבטאות חמורה...

למעלה