סיפור חייו של יוצא בשאלה

Huan

New member
לכתוב על דעה של מישהו שזה בולשיט...

זה בהחלט דבר מעליב, ומילה פוגעת. אם בן אדם מאמין במשהו, מי הוא שיבוא ויקרא לדבר הזה בולשיט?

אתה קורא לזה דעה?

במה אותו אדם מאמין? בכך שמישהו אחר המציא תרוצים? זה לא אמונה, זה...בולשיט.

Huan

New member
תפסיק לזלזל.

אתה יורק פה יומם ולילה ססמאות מגעילות ששיננו לך. אין לך זכות דיבור בעניין.

Huan

New member
רק תעשה לי טובה אישית?

תפסיק לומר על דעות של אחרים שהם "בולשיט" או "שטויות"? פשוט תגיד שאתה לא מסכים, ותסביר למה.

מתנדב

New member
נמאס, אתה צודק ואני גם אמרתי

את זה כמה פעמים כל אלו שחוזרים בשאלה, הם ינסו בכל כוחם להכחיש את הדת...

Kiru

New member
דעתי היא

וזה בלי להביע דעה על עצם ההחלטה לצאת בשאלה, היא שבמקרה הזה האיש לא באמת חיפש תשובות, אלא הזדמנויות לשכנע את עצמו ש"הנה, לאף אחד אין מה לענות לי". אני לא יודע אם זו היתה הגישה שלו בתהליך עצמו, אבל אני חושב שזו היתה הגישה בכתיבת המאמר.

אבל הוא כתב את המאמר

הרבה אחרי שחזר בשאלה. ואם אף אחד באמת לא ענה לו(משפחה, מורים ורבנים), אז אפילו אם הוא חיפש את זה, הוא קיבל את זה ישר בפרצוף מ*כולם*.

Kiru

New member
מי שבאמת רוצה תשובה

מחפש אותה בכל מקום, לא רק אצל אבא ובבי"ס. יכול להיות שאבא שלו לא ידען גדול, ובישיבות אולי באמת יש בעיה של פתיחות לשאלות קשות. על סמך זה הוא פסל את הדת? נו באמת...
זה נשמע לך רציני?

Kiru

New member
ספרים, רבנים,

אפילו אתרים ברשת. לא חסרים מקורות שמסבירים את הדברים האלה מנקודת המבט של הדת. לא בטוח שהוא היה משתכנע, אבל להציג את הדתיים כחבורת טיפשים שמאמינים ואפילו לא יודעים למה? נו באמת...

מתנדב

New member
מי שבאמת מעוניים לדעת....

ישנם רבנים מומחים יותר ממני שיוכלו לענות על שאלות כאלו, ולכל שאלה ושאלה יש תשובה והוכחה לכך, כנראה שהוא לא שאל את האדם האמיתי, ועצם זה שהיה לו בכלל הרהורים על הדת עצמו, זה כבר מוכיח שבכוונתו הייתה לחזור בשאלה, ושיבושם לו...

Huan

New member
מעניין מאוד ! ../images/Emo13.gif

ותכלס: הרס"ג (אאז"נ) הביא מספר סיבות למה אנשים "חוזרים בשאלה" (סיבות הכפירה). אחת מהן היא משום שהאדם לא שאל מספיק, נתן לדברים לברוח, ו\או לא שאל את האדם הנכון. לפי נימת הכתיבה שלו, אפשר לראות שהוא כועס ופגוע. אין ספק שבמסמך הזה הוא ניסה לירוק כמה שיותר על הדת, בלי לנסות להעריך אותה. כן, יש תשובות לשאלות שלו. כן, יש מי שיענה אותם. כן, האיש הזה לא נידח, ויש הרבה כמוהו. מצחיק שמה שקרה כיום, שדווקא החסידות שעיקרי התנועה הם חשיבות האמונה והמוסר על פני לימוד תורה, הדרדרה לכזה שפל. אני מאמין, שאם הוא באמת היה מחפש תשובות, ולא סתם חיפש חברה ל"התקיל" אותם, הוא היה מוצא.

למעלה