סיפור חיי,

סיפור חיי,

לפני שאני כותבת מבקשת שלא תנסו להבין מי אני. כשהייתי ילדה עברתי התעללות מינית ע"י אדם מאוד קרוב אלי (חשוב להגיד שזה לא אבי ולא סבי), ההתעללות נמשכה קצת יותר משלוש שנים (בהיותי ביסודי), אותו אדם ניצל כל מצב וכל מקום אפשרי (לא הלאה אותכם בפרטים לא נעים) אף אחד לא ראה ולא הבין, פשוט חשבו שהתבגרתי קצת, מילדה שמחה ומלאת חיים הפכתי לילדה עצובה מאוד ואגב יש לי משפחה מדהימה ותומכת ואינני רוצה לחשוב מה היה קורה לו אבי גילה זאת. במשך שנים הדחקתי זאת, לא הבנתי את העצבות שלי, לא יכולתי להתמודד עם הרגשות. היו לי חברים-בנים, תמיד הייתה דחיה מסוימת מגברים פשוט פחדתי ויחסי מין התחלתי לקיים בגיל מבוגר יחסית. כשהכרתי את בעלי הכל החל להתפרץ, גרנו יחד ובלילות התחלתי להתעורר בבהלה נוראית, מתוך שינה הייתי צורחת ורועדת ונכנסת להתקפים מוזרים של חרדות וחוסר נשימות (שוב הכל מתוך שינה- הבעל- אז חבר ניסה להעיר אותי ולא תמיד הצליח) לאט לאט הדברים התחילו לחזור ולצאת, אישי, האדם המדהים ביותר והתומך ביותר עלי אדמות היה עבורי בכל רגע נתון. הוא שכנע אותי לפנות למרכז לנפגעות אונס בת"א (ופה אני חייבת להעצר ולציין את עזרתם הקדושה ולהגיד את תודתי), הגענו לשם, תמיד מלווה באיש שהחזיק את היד, חיבק, נישק וידע גם להתרחק כשלא יכולתי לבוא במגע עם גבר. הוא לימד אותי מהי אהבה, הוא נגע בי ברכות וגרם לי להרגיש ואף להנות מקיום יחסי מין שעד אז היו מכניים לחלוטין תוך התבוננות בתקרה במחשבה "שיגמר כבר", הוא ידע לחבק ולעצור באמצע קיום היחסים כשבכיתי. התמיכה של הבעל תוך העזרה המדהימה של המרכז עזרה לי להתמודד עם הדברים, שלא תבינו לא נכון, אין יום שאני לא חושבת על מה שהיה, זה תמיד יושב אצלי איפשהו ועולה בכל מיני רגעים מוזרים, אבל אני יכולה לחיות עם עצמי בשלום ולא מרגישה אשמה, שזה באמת באמת המון. כשחשבנו על ילד היה ברור שיבוא, אני חיה למען ילד, אבל הפחדים- הפחדים שרודפים אותי כל חיי. כשגיליתי בהריון שיש לי בת, הייתה שמחה עצומה בליבי ובו בעת חושך, כשנולדה, כל כך יפה, כל כך תמימה הפחדים געו ועלו ואינני יכולה להתמודד איתם עוד, זה מחשבה טיפשית ונוראית, אך מה יקרה עם היא תפגע כמוני? איך אני יכולה לסמוך על מישהו כשאדם קרוב כל כך פגע בי? והגרוע מזה- מה יקרה עם יקרה משהו ולא אראה זאת? עם בתי לא תוכל לבוא ולספר לי על כך? אני לא ישנה בלילות, המחשבות רודפות אותי, בתי אהובתי, אני חיה למענך, את כל עולמי ואני מתפללת בכל כוחי שתמיד אהיה עבורך ותמיד תפני אלי. המוזר מכל, שאין בי כעס על אותו אדם, אני יודעת שהוא חולה, אני יודעת שאת עונשו יקבל מלמעלה, אני יודעת שיש לו משפחה וילדים משלו ואני יודעת שהוא כבר לא יכול לפגוע באחרות בשל ריתוק לביתו. תודה למי שהגיעה עד פה, אחרי שנים הייתי חייבת לפרוק את ליבי ושוב מבקשת אל תעסקו במחשבות על מי אני.

עמית@

New member
קודם כל.

כל הכבוד על הכוח ועל ההתמודדות, וכמה טוב שמצאת בדיוק את הגבר שיכל לעזור לך ולהציל אותך מכל זה. שנית, בקשר לבתך, זה בדיוק הזמן להמשיך את הטיפול בעצמך, באור של הולדת בתך, החרדות הטבעיות של להיות אם הן קשות דין, ועם תוספת כמו שיש לך, הן קשות כפליים, אז תעזרי בכל מי שיכול לעזור לך, מקצועית ואישית, ותעשי את הטוב ביותר עבור הבת שלך שגם ככה יש לה אמא סופר-רגישה ומודעת. העולם שלנו הוא לא עולם כל כך מופלא, ומי כמוך יודע, אבל מעבר ללעשות כל מה שתוכלי, אין יותר מה לעשות. בחרת לחיות, לגדל ילדה, זו בחירה קשה מאין כמוה. אז קחי כל מה שתוכלי על מנת לאפשר לה לגדול ולפרוח בלי הפחד שידעת את, וצר לי כל כך על כל מה שעברת

משוש30

New member
סיפור כל כך קשה ../images/Emo24.gif

והכי קשה הידיעה שאנחנו לא יכולות תמיד להגן ולהיות שם בשביל הילד. אני חושבת עם זאת שהדבר הכי חשוב שאת צריכה להקנות לילדה שלך (וזה מתוך ידיעה שלך והתמודדות שלך) זה א. את התחושה שאת תמיד שם בשבילה. שאין שום דבר כל כך נורא או כל כך משפיל או איום שהיא לא יכולה לבוא ולספר לך ושאת יכולה לעזור יותר ממה שנדמה לה. ב. תנחילי לה מגיל מוקדם להיזהר מסיטואציות דומות, בטח יהיו אנשי מקצוע שיעזרו לך לנסח את הדברים בהתאם לגילה.ועוד משהו...אין שום סיבה שמה שקרה לך יקרה לה! ולמרות החרדות והפחדים הכל כך מובנים שלך את תצטרכי למצא בך את הכוח לתת לה לאט לאט את העצמאות שלה ולא לגונן עליה יותר מדי. אני מניחה שזה לא לעכשיו אבל מחשבה לעתיד שולחת לך המון חיזוקים

Joy107

New member
סיפור קשה ועצוב

כל הכבוד לך שהמשכת הלאה ובנית לעצמך חיים טובים. מדהים אותי איך אין בך כעס על אותו אדם. בעיני צריך להרוג אותו, לא פחות! אני גם חושבת שלכל אחת יש פחדים ורצון להגן על הילדים מהכל, אבל טבעי שאצלך נכנסות חרדות נוספות ואולי באמת כדאי לשקול המשך טיפול אצל מישהו שיעזור לך להתמודד עם הבעיות. שולחת לך
גדול, שיהיה לך רק טוב!

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

קשה ומצמרר. מצטרפת לתפילות שלך שתמיד נוכל להיות שם בשבילם.

ornaok

New member
מזדהה מאוד

לצערי, עברתי חוויות מיניות טראומטיות בסביבות גיל 5. נעזוב את פרטי המקרה כי אינם רלוונטים. היו לכך השפעות ארוכות טווח שהשפיעו על הערך העצמי שלי ותפיסתי את עצמי, ועל כל מערכות היחסים שלי, התפיסה שלי את המין ואת הגברים, ולולא הייתי בטיפול פסיכולוגי כשהכרתי את דותן, סביר להניח שעד היום לא הייתי מצליחה לארגן את חיי. אני רוצה להביע הזדהות עצומה עם החשש הכל כך מוכר - שהבת שלי - חס וחלילה - תעבור דברים דומים. צערי, כמע כל אישה ששמעה על המקרה שלי, מצאה סיפור דומה כזה או אחר לספר לי - המורה, השכן, הבן דוד... הטרדה מינית קלה, אונס, מעשים מגונים... אם התופעה כל כך שכיחה, איך אוכל אני לגונן על הילדה היפה שלי?

תומרלי

New member
קודם כל חיבוק גדול

עצם היכולת שלך לכתוב את הדברים ולהיחשף, כבר מעידה על עיבוד טוב של הדברים. אני לא מתעסקת במי את, אלא במה שאת: נשמע שאת אמא נפלאנ לביתך ואישה טובה, שיודעת להעריך אחרי כל מה שעברת את מי שאיתך ושלא נסגרת כלפי העזרה שהוצעה לך. תראי לאן הגעת. עברת כברת דרך מרשימה. נכון אולי הפחדים לא ירפו ממך,אבל את יודעת לשים אותם במקום הנכון והצלחת. יש לך משפחה אוהבת ונטשת את הכעס. את גדולה

daldan

New member
מתוקה איזה סיפור

מזל שיש לך את בעלך שהוא כל כך תומך. אני מבלי שעברתי חוויות קשות כל כך חוששת על ההתמודדות של הבן שלי בכל מיני מצבי, אז על אחת כמה וכמה כשאת עברת חוויה כזו טראומטית.

dorlim

New member
../images/Emo24.gif

מזל שיש לך בעל כ"כ תומך ומבין שמסייע בהליך של החלמה נפשית
אני יכולה לספר לך שבלי שעברתי חוויה דומה הנושא הזה מעסיק אותי המוןזו אחת הדאגות הגדולות שלי ושל בעלי. הלוואי והיתי יכולה להבטיח לכולנו עולם יפה ובטוח יותר....

../images/Emo24.gifאת גדולה!!!!!

קראתי את ההודעה שלך ונמלאתי כעס אדיר ורחמים, למרות שנשמע לי שאת אחרי מסע מפרך של עבודה על עצמך ועם הרבה כוחות. כל הכבוד לאיש שאיתך על הרגישות והסבלנות האינסופית. יש לי ילדה בת רבע ל-5 וזה הדבר שהכי מדאיג אותי אחרי הדאגה לבריאותה. לא יודעת אם ניתן למנוע, אבל מקווה שאנחנו כן מצליחים כהורים להחדיר בה את התחושה שלא משנה מה יקרה, אנחנו תמיד שם בשבילה והיא יכולה וצריכה לשתף אותנו. אגב, זה רלבנטי גם לבנים, אם כי פחות שכיח.

T noki

New member
יקירה, קראתי את מה שכתבת כמה

פעמים. את הגהינום שעברת בילדות אי אפשר להשכיח. הכאב של הפגיעה נשאר לכל החיים, הפצע אולי מתרפא אבל תמיד נשארת צלקת שכואבת ומציקה. וזה משפיע כמו שכתבת על כל החיים - על יחסים עם גברים, זוגיות, והראיה השונה של הרבה דברים בעולם הזה. את כנראה אדם חזק מאד ואופטימי מאד עם רצון עז לחיים טובים למרות כל מה שעברת, הצלחת להמשיך, לבנות לך משפחה וחיי זוגיות עם אדם נפלא שאוהב אותך כל כך ומוכן להתמודד יחד איתך באומץ עם כל הקשיים, והם לא מעטים. אני מאמינה בשביל שניכם, שכהורים תדעו לשדר תמיד לילדתכם, בכל גיל, שתנסו תמיד להגן עליה בכל מחיר, אך גם אם לא תצליחו (ולצערנו אנחנו לא מצליחים תמיד להגן עליהם מפני הרוע) - גם אם מישהו חס וחלילה יפגע בה, אתם תגדלו את ילדיכם עם הידיעה והבטחון שלאמא ואבא אפשר לספר ה-כ-ל. גם אם זה יעציב מאד , גם אם זה יפגע בכם, אתם מוכנים לשמוע הכל, ותמיד תאמינו, ותמיד תעמדו לצידם בכל צרה שלא תבוא. הפחדים אמנם גדולים כאשר יש בת, אבל לצערי גם בנים אינם נמלטים מגורל של התעללות, לעיתים גם בגיל צעיר. כשנולד לי בן, לא חשבתי שזה יתרון, ידעתי שיש אנשים רעים בכל המינים. אצטרך לשמור עליו כמה שיותר (עליו ועל שאר בנותי או בני שיוולדו לו כאחים). אבל ברור שסטטיסטית יותר בנים תוקפים ויותר בנות מותקפות. לכן יש לי שתי משימות - האחת לשמור עליו וללמד אותו ממה להזהר, וליצור סביבו סביבה מוגנת, אך גם לצייד אותו בידע המתאים וביכולת להגן על עצמו (בגילאים מבוגרים יותר). המשימה השניה שלי היא לדאוג לכך שהוא יגדל ויתחנך להעריך בנות, לכבד אותן ולעולם לעולם לא לפגוע בהן. מאחלת לך רק טוב מעכשיו, שתצליחי להתמודד עם כל הפחדים ולהמשיך ולחיות את חייך באושר. ומנצלת כדי להמליץ על פורומים לנפגעי תקיפה מינית באינטרנט. יש פורום בתפוז, יש פורום ברשת אורט. אפשר להגיע דרך אתר "מקום" (לכתוב את המילה "מקום" בגוגל ותגיעו). אתר מקום הוא אתר מצוין , גם אינפומטיבי, וגם תומך ומציע הרבה אפשרויות למי שנפגעו ולבני זוגם/ן.

שיפסלה

New member
כל הכבוד!!!../images/Emo140.gif

על שלמרות הקשיים הצלחת לשקם את עצמך הקמת משפחה וילדת ילדה כל הכבוד גם לבעלך על הסבלנות לפני מספר שבועות התפרסמה בעיתון כתבה על זוג אחיות שעברו התעללות מינית בידי הסבא שלהן (אבי האם). האחות הבכורה לא סיפרה דבר עד ששמעה שהוא גם מתעלל באחות הצעירה. ואז כשהן סיפרו זאת, האמא התעלפה וכשהתעוררה, סיפרה שבילדותה הוא, אביה, התעלל גם בה. אך היא לא חשבה שהוא יעשה זאת גם לבנותיה, נכדותיו. קשה לי לייעץ באיזה כלים עלינו ההורים לנקוט כדי להצליח ולהגן על ילדנו ממקרים כאלה. לצערנו אנחנו לא יכולים להיות איתם כל הזמן וגם לא להגן עליהם מכל הדברים הרעים בעולם. אני חושבת, שכבחורה שעברה התעללות, את תדעי להעביר לביתך את המסר ממה לחשוש ומה לעשות במקרה ודבר כזה קורה לה (חס וחלילה
). שתדע שאת תמיד שם בשבילה ושעל כל דבר הכי קטן היא יכולה _וצריכה) לבוא אליך. אני מבינה שאת לא סיפרת להוריך. תחשבי למה לא סיפרת ואיך את יכולה לגרום לביתך לספר הכל ומייד בהתחלה במידה וחס וחלילה זה קורה. התייעצות עם אנשי מקצוע בטח יכולה לעזור. והכי חשוב, בעקבות הכתבה ההיא בעיתון שקראתי, תדאגי גם שהיא לא תמצא ליד המתעלל. שלא יחשוב שהוא יכול לחזור על ההתעללות. שיהיו לך הרבה כוחות ושביתך תדע רק דברים טובים

אדר שלי

New member
../images/Emo7.gifקראתי, בכיתי והתחזקתי ממך../images/Emo24.gif

מהסיפור הקשה על ההתעללות ומהאומץ מעורר ההשראה שלך להירפא בעזרת בעלך האוהב ובעזרת אנשי המקצוע המתאימים. לצערי, החרדות כלפי ילדינו נולדים עם לידתם ובלי קשר למינם של הילדים שלנו, הם תמיד יהיו בשבילנו הדבר שיש לשמור עליו מפני כל הרע שבעולם. לא נצליח לשמור עליהם מפני הכל, רק אולי לעזור להם להבדיל בין טוב לרע ולהיזהר מפני הסכנות שהעולם שילדנו אותם אליו טומן. מתפללת שתחלימי ותזכי לראות את ילדתך גדלה מאושרת ובטוחה!

אור100

New member
סיפור נורא קשה

כל הכבוד לך שלמרות זאת הצלחת להקים משפחה אוהבת משלך

קרניר

New member
../images/Emo24.gifהדהמת אותי...

קראתי את סיפורך שוב ושוב את פשוט מדהימה בחוזק שלך. העלית את אחד הפחדים הכי גדולים שלי. המשיכי להיות חזקה, נשמע שיש לך זוגיות מדהימה.

עצם העובדה שאת כל כך מודעת לדבר

תביא לכך שתוכלי לדאוג מספיק לבת שלך עד כמה שניתן. בנוגע לפחדים שלא נותנים לך מנוח, לדעתי כדאי שוב לפנות לדבר עם מישהו מקצועי כי יש דברים שגם תמיכה מדהימה של בעל ומשפחה לא יכולה להפיג. בעלך נשמע מדהים ואשרייך שזכית לכזה בעל.

אנידס

New member
את בחורה מדהימה ואמיצה

את עשית דרך ארוכה והצלחת להשיג המון. מורידה בפנייך את הכובע. אני עצמי חווה את הפחדים שלך. גם לי יש ילדה קטנה שאני חרדה לה ומקווה שאצליח להשכיל להגן עליה ועדיין לשמור על הביטחון העצמי שלה.

למעלה