סיפור על אנשים נחמדים

סיפור על אנשים נחמדים

היום טסתי לכרתים. אחרי שהתארגנו במטוס, ביקשתי מאחת הדיילות לשוחח עם הקפטן בקשר לבעיה. היא שאלה מה הבעיה ואמרתי לה שיש לי קוצב לב (ביוונים - וימאטודוטי).
בקשה שאמתין במקום וניגשה לקוקפיט.
הטייס , סרגיי , יצא אלי ושאל מה הוא יכול לעזור לי, והסברתי לו שהקורס שלו (מסלול) הוא בדרום כרתים ואז הוא חוצה צפונה ופונה מערבה לנחיתה בהרקליון, אבל המסלול שלו קצר מידי לנחיתה, ואז הוא מבצע ממש צלילה. קוצב הלב אמנם שוקל רק 15 גרם, אבל הצלילה הזו גורמת לי לכאבים יומיים אחר כך. בקשתי שכאשר הוא נכנס לטווח המגדל, שיבקש לטוס בקורס הצפוני, וכך יוכל לבצע נחיתה רכה יותר. הוא הבטיח לנסות
הדיילות שאלו אותי לפחות 4 פעמים אם הכל בסדר, והודיתי להן.
ואמנם הנחיתה היתה בלי שום השפעה על קוצב הלב, כי הוא ביצע את הקורס הצפוני.
הוא גם יצא כשירדנו מהמטוס לראות מה שלומי, והרמתי בוהן ושלחתי לו נשיקה באויר.
הוא גם קיבל כרטיס ביקור שלי ואמרתי לו שאני מורה דרך ותיק, שכאשר יבוא ארצה לטיול, יום טיול על חשבוני איתי ברכב שלי.
איזה כיף.....

לפי האדיבות, אני מנחשת בחברה

יוונית !
גם כשאנחנו טסנו בזמנו ליוון לנכדה, אסנו עם החברה היוונית, הם מאוד אדיבים, ויחס טוב !
&nbsp
מאיר חופשה נעימה, איזה כיף לך לטייל הכריתים,

החברה "אג'אין איירלינס", יוונית כמובן.

תודה, אני חוקר ובודק מה שאני צריך ונהנה, מבקר חברים, ואוכל טוב.
רק העובדה שאני בכרתים, כבר גורמת לי לחיוך.

אנשים טיפשים באורח תמוה מאוד

בכל פעם זה מדהים אותי מחדש.
אנשים מחפשים דיל זול, קונים את הדיל (טיסה ומלון) ואז נכנסים לפורומים עם שאלות, כגון:
1. "בעוד שבוע אני טס לסלוניקי לשבוע, אילו אטרקציות יש שם?" (המילה הנפוצה "אטרקציות" ואין לי מושג למה הכוונה).
2. "הלילה אני טס לפריז. מה יש לעשות בפריז?"
3. "עוד יומיים אני טס לאמסטרדאם, יש מה לעשות שם בכלל?"
וכו

אם תאמר לאחד כזה שיקנה ספר, הוא עוד מתלונן:"אם אתה לא רוצה לעזור, אל תעזור".
ז"א, שאחרים ישבו ויכתבו להם ספרים שלמים מה יש לעשות במקום שהם טסים אליו, והם לא ישקיעו מינימום בקרית חומר על המקומות הללו, או לקנות ספרים ומפות כדי לאגור ידע על המקום שהם מוציאים אלפי שקלים כדי לטוס אליו.

מסתבר שזו בכלל תופעה. אני רואה בכרתים תיירים אירופאים שוכרים רכב ונוסעים בכבישים הראשיים, לא רק בלי שום מידע לאן לנסוע ומה לעשות, אלא אפילו בלי מפות או עם המפה שמקבלים עם הרכב 1:300.000 שהיא לא יותר טובה מאשר למבט כללי על האיזור, וזה לא נותן להם שום מידע לאן ומה.
לכן אני רואה את כל אלו שטסים ככה לכרתים ויש להם רק מילים רעות לאמר ולהמריד את כל הפורום נגד כאילו הם ידענים גדולים (מה שגרם לי להפסיק לכתוב בפורום), ומאידך, אלו שנסעו עם הספר שלי וכשחזרו דיווחו שחזרו מאושרים ומלאי רשמים.

מסתבר שזהו, ולא יעזור שום דבר, השיטחיות כובשת את האנשים.
לא פלא שבשיר על הילדים היום אומרים שהילדים מתוכחמים אבל טיפשים.

מינהר

New member
מאיר, כשאתה אומר לשואל תקנה ספר- אולי כדאי להבהיר

שהכוונה --מדריך למטייל...
אני הבנתי כשאתה אומר -ספר, שזה רומן לקרוא במהלך הביקור.
אגב, כשביקרתי בארופה לראשונה לפני 30 ומשהו שנה, נסעתי עם מדריך לפיד. היה מדריך נחמד מאוד.
מה נשמע בכרתים היום? מרגישים את המיתון היווני?

ברור שאני אומר לקנות ספר/מדריך טיול ומפה סבירה

אבל זה כמו לדבר לקיר, הם יודעים יותר טוב.
יש אנשים שמטיילים עם הספר שלי שנים. תארי לך לכמה זמן מספיק ספר עם 342 מסלולי טיול. נאמר שנוסעים פעם בשנה לשבוע, זה מספיק ל-48 שנים.
אבל מעשית, זה להרבה פחות כיוון שהמסלולים מגוונים ולא את כולם מענינים כל הגוונים, למשל יש מספר מסלולים בעיקבות אומנים, יש יש 34 מסלולי קניונינג וכו.
אז בהחלט הספר יכול להספיק ל-20-25 שנים לטייל לכרתים, ומי שרוצה להתעדכן קונה כל כמה שנים גירסה מעודכנת, כאשר גם הספר וגם המפה מתעדכנים ככל האפשר .
ספר רגיל החל מהדפסתו הוא הולך ומתיישן, בעוד שאצלי הוא כל העת מתעדכן. כנ"ל לגבי המפה, המפות בכרתים מתעדכנות אולי אחת ל-20-30 שנה, ושלי מתעדכנים כל עת שאפשר.
למרות כל זאת , אנשים נוסעים בלי ספרות ומפות, אולי יש מי שמוריד משהו מהאינטרנט שערכו כקליפת השום, וזהו.
ואחר כך טוענים שהרקליון נראית כמו עזה וכו\ ואילו המעטים מאוד שקונים את הספר חוזרים מכרתים מאושרים ורובם מחליטים שיסעו כל שנה לחופשה בכרתים, קרוב ולא יקר עם אנשים ידידותיים ולא רק מהפה ולחוץ.

התיירות כאן פורחת , בשנים האחרונות כמות התיירים בעונה עלתה ל-3.000.000 שזה בערך פי 20 יחסית מאשר לישראל, ואין כאן ארץ הקודש ומקומות קדושים לנצרות, אבל אין כאן גם שודדים ישראלים שרק רואים תייר מיד לוקחים מחיר כפול חמש.
גם הכבישים למשל הם בפיתוח מהיר, ולא בגלל יוון אלא בגלל המיסים המקומיים.

שבת שלום לכולם ! מאיר , אין צורך להתרגז ,

אתה מדבר על לקנות ספר ולקרוא !!! הם אפילו מכרו את האינציקלופדיה שלהם,
"כי הם יודעים הכל יותר טוב" !!!
באחת הנסיעות שלנו, הלכנו לראות מערת המלח האוסטריה, הגיעו לשם קבוצה של ישראלים , חלק גדול אפילו לא נכנס לראות את המערות, שזה משהו מדהים ! אלא נשארו בחוץ לאכלו גלידה !
האנשים שלא אוהבים להתאמץ , ולא מענין אותם כלום, להם מתאים טיול לטורקיה כולל הכל !!! בטן גב ואוכל !
הם נוסעים רק כדי להשוויץ לפני חברים "היינו"!

זה מזכיר לי את החתן שלי

לפני כמה שנים הצעתי לבתי ובעלה עם הנכדה הגדולה לבוא לכרתים, ומה יותר טוב ממומחה צמוד? הנכדה שכבר היתה איתנו הלהיבה אותם, ונסענו.
היינו בדרך למערב כרתים לעיר חאניה, ואמרתי שלא בטוח שבית הכנסת פתוח. החתן כמו כל ישראלי מצוי, אמר שבית הכנסת הוא הסיבה העיקרית לכך שנסע.

נדהמתי.
אני רגיל שבארץ אתה מדריך טיול ונאלץ לוותר על משהו, תמיד יהיו כאלו שיאמרו שמה שויתרתי הוא היה המטרה שלהם בכל הטיול, והם מכינים עצמם לתבוע החזר כסף מהחברה או טיול חינם כפיצוי.
אבל כאשר מדובר במשפחה ?
אמרתי לו שאם כך שלא ישלם לי על הטיול הזה שכר בכלל.....
כמובן שכאשר הגענו לבית הכנסת, הוא אפילו לא נכנס, אלא ישב במסעדה ממול לשתות קפה.....

עמיקם10

New member
ישראלי מצוי- ולמה כמובן ?

זכור לי בית הכנסת באיזמיר-ומאידך גם זה שבנס ציונה.חוץ מזה טוענים שבתי הכנסת נוסדו לאחר חורבן הבית- כשלא היה היכן להתכנס ולעלות לרגל. מול טענה זו בית הכנסת במצדה מוכיח אחרת.
אז אולי הטענה הזו לא נכונה. תקן אותי אם אני טועה?

יוליקה

Member
מנהל
הפעם היחידה שהייתי בטיול מאורגן

היה לפני שנים עם אמי ז"ל בטיול לברצלונה.
היה לנו מדריך חמוד ומשתדל מאד להתאים עצמו לקבוצה.
ביקרנו במוזיאון דאלי ובמוזיאון פיקאסו... מה לעשות שבאומנות
אמי מבינה יותר.... היא לא תיקנה אותו רק אמרה שיש לה מה להוסיף
ועשתה זאת באוטובוס לאחר שחזרנו מהמוזיאון.
היא כבר היתה כבת 80 והפכה ליקירת הקבוצה והמדריך...
כי גם לתקן או להעיר למדריך צריכה להיות דרך...שלא תביך את המדריך.
יש פתגם בעברית שאומר "מכל מלמדי- השכלתי" גם מדריך שחושב שיודע
הכל...תמיד יש משהו שעדיין אפשר ללמוד - ולא צריך להפגע מזה....

הדסהש1

New member
זה קורה גם בארץ.אני לא נוסעת לחו"ל וטיילתי

הרבה בארץ במאורגן...ולא פעם אחת המדריך סיפר על משהו מסוים
ויצא שבין המטיילים היה מישהו שתיקן אותו.והטייל צדק...גם,
בסיורים ברמת הגולן סיפורי הקרבות נתקלתי בשגיאות של המדריך
ומשהו שהיה בזמן הקרב ותיקן את המדריך.

יוליקה

Member
מנהל
ראיתי קבוצת מטיילים עם מדריך בגלבוע

הם עמדו בנקודת תצפית מול קיבוץ בית השיטה....
המדריך הסביר להם פה זה עין חרוד כאן תל יוסף וכד'...
לפתע אני שומעת אותו מראה מערבה וכאן זה מגן שאול ומוקייבלה... בולשיט כזה לא שמעתי....
הרי מהנקודה שבו עמד... רואים מערבה את כפר יחזקאל, גבע ורחוק את עפולה.... אין מצב
שרואים את מגן שאול... כי קודם נמצאת גן נר ורק אם ניסע דרומה נגיע למגן שאול שבכלל לא
היתה באיזור שלו.... אבל מה אכפת לו לפזר שמות...בלאו הכי המטיילים לא יודעים....
יכולתי לבייש אותו ולתקן אותו....אבל שתקתי!!

מינהר

New member
יוליקה, ראיתם את היצירות של גאודי? אפילו בארץ

מחקים אותו.
ברור שאף אחד לא יודע הכל על הכל. רצוי רק להימנע משגיאות גסות, אפרופו מדריכים.

לפני הרבה שנים השתתפתי עם חתני

בסדרת הרצאות על אומנות , באחת ההרצאות על אומנות המצרית , הוא אמר דברים לא נכונים, בסוף ההרצאה , כשאף אחד כבר לא היה, נגשתי אליו והסבתי את תשומת לבו לטעות, תשובתו היתה , אני אבבר זאת, שבוע אחרי זה היה שוב הרצאה, לפני ההרצאה הוא ניגש אלי ואמר, אכן היתה לי טעות, ותודה על תשומת הלב !!!
ההרצאות שלו היו מאוד מעניינות!

מינהר

New member
לאה, מדויק מאוד.

אני אוהבת עתיקות, היסטוריה, ביחוד באזור הים התיכון שלנו. אבל שמתי לב שאחרים מעניין אותם קניות וקזינו. אולי קצת מפלי מים.

עמיקם10

New member
חו"ל..? הידעתם שבשבדיה 10 מליון תושבים.

לברר מהר איך הם עושים את זה ! אבל מה- גם שם רצחו ראש ממשלה. וקרררר.

למעלה