סיפור על אנשים נחמדים

מינהר

New member
אתם מוזמנים לטייל באור יהודה. ראש העיר שלנו

חובב גינות. קוראים לו "הגנן".
הנה לדוגמא חורשת זיתים שהוא נטע מול הבית שלי.

עמיקם10

New member
מכנים את אור יהודה עיר פיתוח

בויקפדיה כתוב שמעברות סקיה א' ב' וחירייה היו הבסיס לעיר. אגב המעברות -היו 300-ראשי העיר תל אביב ורמת גן התנגדו להקמת מעברות בשטחן. אז עוד היתה מעל חוף מציצים לעתיד-שכונת מחלול. ועל לב דיזנגוף- שכונת נורדיה עם ניר הטול השחור. זו הספיק כנראה לביסוס ההתנגדות. בג"ץ עוד לא פעל אז ו'הקשת המזרחית' עוד לא נולדה.

מינהר

New member
ויקיפדיה מפגרת בעניין. יש 2 שכונות יפות ועשירות

באור יהודה, נווה סביון ונווה רבין. וגם שכונת אקדמאים.
יש 2 שכונות וילות ענקיות-- שיכון ותיקים וזכיה. בשיכון ותיקים וילות יפות על מגרשים גדולים. דוגמא?

י מ י ת 2

New member
עמיקם, מהדברים שלך על אורי שגיא אני מבינה

שאתה קורא את הארץ ובכן קרא את הסיפור "פרס" במדור תרבות וספרות. בסוף הסיפור יש סיפור בתוך סיפור והוא מספר שם מי ראוי להיות מנהיג בין שמאלנים ימנים ועוד יש החכמים מסקנתו שהחכמים הם הראויים ביותר להנהיג אלא מאי? אין להם את יצר השלטון. וזו הבעיה שלנו . היצר הזה לשלוט לא תמיד נמצא במקומות הנכונים . ואז אנחנו אוכלים אותה, כמו שנאמר.

מינהר

New member
קראתי את הסיפור פרס. מאלף. אבל מה שקורה, שהמנהיגים

חולי השליטה לוקחים לעצמם יועצים טובים, ואז המצב לא כל כך גרוע.
גם בחברה עיסקית, הגדולה של מנהל טוב היא לא לדעת הכל- אלא לקחת מהנדסים טובים, אנשי כספים טובים, אנשי מכירות טובים וכו.
הוא רק צריך להוביל, לא יותר.
החכמים בסיפור אולי אין להם יצר שליטה, אבל מה שיותר בעיתי, שאין להם גב פוליטי.
זוכרים את משל יותם עם העצים שבחרו להם מלך? את האטד הקוצני?

עמיקם10

New member
קראתי את הסיפור..ודעתי

שאין בו ישראליות.שומר בבודקה עולה מרוסיה שאם איני טועה פרסם סיפורים בעיתון-כותב על הזוכה בפרס עולה מאתיופיה. מזכיר שהוא בעל תואר שני בהיסטוריה וכל הסיפור מלא בידיעות מההיסטוריה. לגבי הענין של שמאל ימין ומנהיגים- זה לא ברור [לי]ולכן חיפשתי מה לא נראה לי-וכאמור ישראלי שרשי לא היה כותב לא את זה ולא את זה.
לפני 54 שנה 'דבר' פרסם סיפור שלי- ואחרי זה עטי שבתה כנראה בגלל הקמת המשפחה ובעיות אחרות.
לפני מספר שנים מצאתי את האכסניה הזו..ועד עתה פורסמו 14 סיפורים שכנראה הצטברו אצלי. [נדמה לי שמישהי בפורום גם כתבה כאן.]
[URL]http://www.kibbutz.org.il/sipurim/sipur/amikam_bril_lalechrt.htm[/URL]

אנשים חיוביים, לא הולכים לפוליטיקה.

כי שם השקרנים,נוכלים, רמאים וגנבים.
כמו המשפט של אשכול שהבטיח משהו ולא קיים, ענה:"הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים את מה שהבטחתי". זה המוטו.
אז מי מנצח בפוליטיקה ? מי ששקרן רמאי נוכל וגנב.
כמו זה שמספר שכילד בן חמש טייל עם אמו בירושלים וראה שוטרים בריטים (והוא בכלל נולד ב-1949.....)
ועוד כהנא וכהנה צ'יזבאטים...

מינהר

New member
מאיר, אתה מגזים. כמו בכל תחום- גם הפוליטיקאים לא מושלמים.

גם בין השופטים יש אנסים ורמאים.
ואשכול כללית, לא היה גרוע, בימים הקשים ההם. הוא התלוצץ. לפעמים מבטיחים, והמציאות טופחת על פנינו...

מינהר

New member
אגב, עמיקם, אני חולת נדלן ואוהבת לגלות מה הדבר המתפתח

הבא בתור. כך זיהיתי בזמנו את אפקה לפני שבנו רבע בית ברמת אביב גימל, כך זיהיתי את תכנית למד לפני שפיתחו את כל השכונות סביבה, וכך זיהיתי את נווה סביון באור יהודה לפני שאפריקה ישראל החלה לקנות שם את האדמות.
עכשיו יש לי עין על איזו שכונה תל-אביבית מרכזית וקצת מזדקנת. בינתיים סודי- עד שאחליט לעשות שינוי כשלהו.

עמיקם10

New member
בערד מכרו מגרש של דונם ב-500 לירות

ראיתי את המודעות כקיבוצניק-ולא עשיתי כמובן כלום.אחרי שנים הגענו למדבר-קיבלנו דירה ב-200 לירות שכ"ד.מישהו חולה נדל"ן ייעץ לקנות את הדירה.ואחרי שנתיים הגיעה עולה מדר"א בכסא גלגלים שהשכנים שלנו היכירו אותה. היא שמחה שהם יעזרו לה-כנכה-וקנתה את הדירה מאיתנו בכפול -זה היה מחיר השוק..בזה קנינו דירה ברב-קומות..והיתר כולל משכנתא נמשך עד היום.
וכבר לפני 40 שנה לדעתי הדירות היו יקרות. רק שהדור הנוכחי רגיל שהכל בא בקלות. כמו בשלט של הטלויזיה.לי אבא לא עזר. רק לאחר מותו השאיר דירה קטנה..אולי זה הפתרון של כולם. שיחכו שההורים שלהם ישאירו להם.

הדסהש1

New member
גם ביהוד בשנים האחרונות שותלים ונוטעים

רק היכן שאפשר...בכל פינה ירוקה שהיתה בונים מגדלים.וכיכרות..
כך שהעיר מתיפה .רק חבל שאין גנים ציבוריים ללכת עם הילדים הקטנים...

י מ י ת 2

New member
הסיפור הזה לפי הבנתי לא שייך לישראלי

או לא ישראלי. זה ממש לא חשוב. מה שחשוב הוא מה המסר של הסיפור.ולפי הבנתי זה המסר. יועצים טובים ומומחים אלה דברים חשובים אבל המנהיג צריך להעניק את "רוח המפקד" את האידאולוגיה שלו את החזון שלו.
לצערי הרב המנהיגים שלנו לא הגיעו לשלב הזה וגם בין מנהיגי העולם אני לא רוא איזה מטאור מנהיגותי.
כנראה שנועדו לנו ימים מבינוניים כבוגה המנהיגים.

עמיקם10

New member
מנהיגות ? היום יש דיון מכריע בתקציב הבטחון..

כאילו ש60 אחוז מהתקציב הוא לא משכורות ופנסיה. ולמה היו צריכים להחליף את האלופה בכ"א.?אולי כי רצו למחליף שלה ג'וב חדש ומישהו מחכה להחליף אותו.
אז מי מנהיג את זה ?

עמיקם10

New member
יש 8 מליון בארץ והיתר בחו"ל.

העם השבדי פחות גדול מהעם היהודי.רק שכולם בלונדינים ובלונדיניות..אולי בגלל זה הם מצליחים יותר. היתה בקיבוץ מתנדבת משבדיה..אבל זה סיפור אחר..והייתי נשוי אז לא...

למעלה