סיפור על ה"נערה" הנ"ל....

chosenspin

New member
סיפור על ה"נערה" הנ"ל....

יש מתאמנת (מאוד מוכרת בפ"ת) שפוקדת את כל אימוני הסטודיו.. שאני אומרת "כל אימוני הסטודיו" אני מתכוונת לכך. פעם ביום שישי העברתי את האימון שלי בבוקר (ספינינג), ואח"כ עוד 2 החלפות (עיצוב+ ספינינג) והיא הייתה בהם. וכך כמעט בכל יום נתקלתי בה... באיזה שהוא שלב הוחלט בהולמס פ"ת לא להכניס את ה"נערה" הנ"ל לאימונים... אמא שלה הוזמנה למכון והוחלט אפילו לאשפז אותה... (לא יודעת מה קרה בפועל). עבר זמן... לפחות 3 חודשים, אני באופן אישי לא ראיתי אותה יותר בפ"ת, אתמול היא הפתיעה אותי בגבעתיים. נראת שמנמנה... (ביחס לפעם האחרונה שראיתי אותה). ה"נערה" הנ"ל מפדלת בסל"ד של אולי 15 ... ואני לא מגזימה. הסברתי לה, לפני האימון ובמהלכו שהיא מזיקה לעצמה... כמו כן עשיתי גם בפ"ת בזמנו... בכל פעם שאני מדברת איתה היא אומרת - תודה רבה, היה חשוב לי לשמוע ולהבין מפי מאמן.. ובלה בלה בלה... אני לא נוגעת למתאמנים בעומס... אבל הפעם חרגתי ממנהגי ועשיתי כך. בחיי, לא הצלחתי לפתוח את הברז... נעול סגור עד הסוף! משיחה הבוקר עם המאמנת שאמנה אחרי, ה"נערה" הנ"ל השתתפה גם באימון שלה... ה"נערה" הנ"ל טוענת שיש לה אישור מיאיר קרני לעבוד עם עומס. נשמע לכם הגיוני??

daykal

New member
../images/Emo140.gifהסיפור מעניין מאוד

אני אישית תמיד בודקת שיש לי עומס מספיק לפי מה שהמדריכה מבקשת ומידי פעם אני מבקשת שיבדקו לי את העומס כדי להיות בטוחה שאני עובדת בעומס הנכון.לדעתי חבל ש"הנערה" לא הקשיבה לך ומדריכים אחרים שהעירו לה על העומס כנראה שהיא תלמד בדרך הקשה כמו שאומרים ואז אולי היא תבין שחשוב להקשיב להוראות וההנחיות של המדרכים לגבי הכיוונון של הכיסא , הכידון , והעומס של ברז העומס שיהיה לך המשך שבוע מהנה

spingirl

New member
הי צ'וזןספין

נשמע שהנערה שרויה במצב של הפרעת דימוי גוף והתמכרות לפעילות גופנית. את זה זיהית מיד.... הבעיה עם תופעות כאלו (כמו כמובן עוד התמכרויות) היא ניסיון כולל של הסובל להכחיש את המתרחש מפני העולם. אולי גם מפני עצמו. נתקלתי בעצמי בשתי מתאמנות כאלו, אצלן זה לווה לא רק בהתמכרות לפעילות גופנית - 2 שעורי סייקלינג ברצף + ריצה על הטרדמיל עוד כשעה, וזה באופן יומיומי, אלא גם בהפרעות אכילה. כל הנסיונות שלי ושל עוד מדריכים שאכפת להם עלו בתוהו. פשוט כך. אני יודעת שאחת מהן אושפזה מספר פעמים בבי"ח ותמיד כאשר חזרה מאשפוז היא חזרה למכון ואפילו הגבירה את הפעילות. אפשר להקביל את זה לנרקומן - לא חשוב מה יגידו לו ואיך ינסו להושיט יד עוזרת מסביב או כמה אישפוזים, הוא צריך את ה"מנה". כמדריכה שאכפת לה את מנסה לעזור, אני חושבת שבמקרה שלה זה לגמרי מוצדק להתערב יותר מהרגיל וכן - לפתוח לה את העומס. הייתי מדברת איתה גם על טווחי הדופק באימון ומראה לה שפידול עם עומס הגיוני עם יותר סל"דים עדיין מביא לשמירה על דופק עבודה. ולפעמים, צריך להבין שגם אנחנו לא יכולים לעזור במקרים כאלו....רק אולי לגלות הבנה ואכפתיות.

Tami661

New member
מאחר ואני (ומדריכים נוספים בפורום) מכירים

מאוד מקרוב את הסיפור - אני קצת המומה: היא 'משחקת אותה' שהיא נשמעת להנחיות המדריכים והרופאים המטפלים בה אבל מסתבר שהיא מצאה לה שיטה... להתאמן במכונים נוספים, מה??? מעניין מה יגידו על זה אצלנו במכון
יש לה בעיה מאוד רצינית והיא אכן בטיפול לאחר שאחד המדריכים (שי בן יעקב... אתם מבינים למה אני עוד יותר מחזיקה ממנו?) זיהה את הבעיה ובאחד השיעורים הודיע למנהלת חדר הכושר שחד משמעית, אם לא מוציאים אותה מכיתת האימון, הוא לא מעביר שיעור! לדעתי, הוא התחיל את הרעש ונתן סימנים ברורים לעובדת היותה אנורקסית ואז בלית ברירה, נעשו הצעדים הנדרשים מצד הנהלת המכון כדי לאלץ אותה לגשת לטיפול מקצועי. יש לציין שבמהלך חודש ההרחקה והטיפול במקביל - היא אכן עלתה במשקל וסימנים חיצוניים רבים קיבלו שיפור, כולל גם העובדה שהיא התחילה לתקשר עם מתאמנים/מאמנים (לפני כן היא לא היתה מדברת מילה). "יאיר קרני נתן לה אישור לעבוד עם עומס"... זה משפט ממש מגוחך וטעות לתת לה לחשוב שזה אמור לספק אותך. היא ילדה טובה ומתוקה, זה ממש עצוב מה שקורה לה

אבישג7

New member
לצערי

הייתי בעבר במקום הזה.. אולי לא בדיוק באותו מצב של הבחורה הנ"ל.. אבל מצב דיי דומה.. חלק מהמחלה הנוראית הזו,זה ששום דבר לא הגיוני.. מהנקודה של המדריכים,זה באמת בעייתי.. כי בסה"כ היא עושה נזק לעצמה,אבל זה לא שהיא שולטת כ"כ באובססיה הזו ובצורך להיות בשליטה כל הזמן בנושאי האוכל והפעילות גופנית. היא פשוט צריכה טיפול. טיפול רציני. וזו באמת סיטואציה לא פשוטה.

tink1408

New member
מסכימה איתך לגמרי

גם אני הייתי במקום הזה, ומאוד לא פשוט- ולא תמיד אפשרי, להתגבר על האובססיה הזו. טיפול כלשהו הוא הכרחי, לפני שיהיה מאוחר... זה גם משהו שעלול להוביל לסיבוכים בריאותיים נוספים בעתיד..

yfitness

New member
דיוושה אצלי שבוע שעבר והשבוע

כיום נראית מצויין יחסית ללפני חודש ויותר בשיעורים אצלי אני "מבקר" אותה הרבה ומשחרר לה את העומס לדעתי במקום להרחיק אותה משעורים פשוט צריך ל"חפור" לה כל האימון וזה יעבוד

השקפה של אחריות מדריך

לאור הנתונים יש לנערה בעיה. מספר שאלות : 1.כיצד תרגישו אם היא תתמוטט במהלך אימון? 2.מה באפשרותכם לעשות בכדי למנוע התמוטטות זו? 3.האם אתם מבצעים זאת ? 4.מה החבות המשפטית שלכם במידה והיא מתמוטטת אצלכם בשיעור? 5.האם המכון יתמוך, יכסה, יקח על עצמו חבות זו? לי ברורה דרך הטיפול בה: אני איש מקצוע בתחום הכושר. אני לא מתיימר להיות איש מקצוע בתחום הפסיכולוגיה על אחת כמה וכמה בתחום הפרעות אכילה. אין אצלי כניסה ללא אישור בכתב מגורם מקצועי מטפל וללא הנחיות פרטניות של הגורם המטפל. קיצוני אולי, אבל הכי נכון.

רוןר9

New member
צדק רב בדבריך !

נהלי חדר הכושר אכן מחייבים קבלת אישור רפואי לגביי כל מתאמן/ת אחת לשנה. אנחנו כמאמנים יכולים רק לטפל בדברים שבתחום אחריותנו לכן כל מתאמן/ת שקיים מיידע כמובן מהמתאמן/ת (מידע וולונטרי- כגון רקע על מחלת לב, יתר לחץ דם וכו') או שיש ספק לגביי כשירותם הגופנית מסיבה זו או אחרת כפי שמתואר במקרה הנ"ל. מומלץ שהמדריך/ה לא יאפשרו האימון אצל אותו אדם עד הצגת תיעוד רפואי ואפשר להסביר זאת בדרך מכובדת ונעימה למתאמן/ת . אל לנו לשכוח שכיום הנטייה בתחום של "אחריות מיקצועית" לתבוע משפטית את כל הגורמים המעורבים באופן ישיר ואו עקיף במקרה וברור שהמדריכים במקרים אילו יש להם מעורבות ב"חזית" האירוע (ושלא יקרה).למדריך יש אחריות מדרגה ראשונה כולל בתחומים של מניעת התייבשות בהמהלך האימון, ישיבה או עמידה בכל המנחיםן באופן יציב. דהינו דאגה לרכיבה בטוחה ונכונה (כבר נתקלתי במתאמנים שעוזבים ידיים במהלך האימון וכמובן לא לאפשר זאת). הכר הוא רחב ואולי אפשרי לקיים קבוצת דיון ושתוף בפורום בנושאים של אחריות מיקצועית . תמי מעביר הנושא לשיקולך ולחוות דעתך ? תודה וסופ"ש נפלא רון9

Tami661

New member
../images/Emo45.gifרעיון נהדר ודווקא יש את מי לארח בנושא...

yfitness

New member
את כל השאלו הנ"ל אתה יכול גם...........

לשאול על כל אחד אחר (מצונן,שפעת,עקר שן וכו....................) וזאת לדעתי לא הנק . אני ממהר לשיעור כ'שאחזור נמשיך

חזרתי מרכיבת בוקר...

נכון, אבל ממש לא לעניין. אין דין המקרים שהבאת דומה למקרה הנדון, והדבר ברור גם לך. תקביל בין המקרה הזה לבין מי שמתעקש לדווש עם נקע חמור בקרסול, או עם פגיעה חמורה בברך. הנקודה היא:כיצד עוזרים לנערה ? אחזור על דעתי, העזרה הטובה ביותר עבורה היא: איסור על פעילות גופנית עד שמתקבלות הוראות בכתב ובעל פה של גורם מקצועי המטפל במקרה של הנערה. כל דבר אחר פוגע בנערה ומעמיד את המדריכים והמכון בסיכון ליסורי מצפון ואולי לתביעה משפטית.

רוןר9

New member
אנחנו מאוד קרובים בגישה

בוקר טוב הבן של קנגה. שים לב להתיחסות שלי למקרה של אותה נערה וכאן אנחנו בהסכמה מלאה. ובנוסף הרחבתי הנושא וודאי שלא לבעיות מינוריות ! אבל יש לנו מיגוון רחב של מתאמנים עם בעיות ותחלואים שונים שחלקם אכן דורשות תשומת לב ועשויות לסכן את המתאמן/ת , לא ניתן להסיר אחריות גם מחדר הכושר ובתוכו גם המאמנים בכורך הנסיבות. יש אנשים עם בעיות קרדיאליות וקרדיו-וסקולריות וכולל אנשים עם אי ספיקה כלייתית וכו'... חשוב להיות ערים לכל הבעיות עד כמה שניתן .לציין שגם אוכלוסיה של נשים בהריון נמצאת ברמת סיכון מסויימת ולמרות שהריון זו לא מחלה ולכן חשוב להדריכן לגביי הדופק וחשיבות ניטורו בהלך האימון גם בתהליך המתיחות בחלק מהתרגילים מבוצע מעט שונה אצל נשים בהריון או אנשים הסובלים מבעיות בחוליות עמוד השדרה. לכן אני שוב ממקד לא להקל ראש בכל הנושאים הנ"ל ולא להסיר אחריות. אנחנו חייבים להיות גם ערים לחולי סכרת שעשויים להיות בהיפו בהמהלך האימון וכו' .... וכו'... . להיות מאמן זו בהחלט אחריותתתת על כל המשתמע מכך. יום טוב רון9

chosenspin

New member
באותו יום דיברתי עם

מנהלת החוגים ומנהל חדר הכושר אך ללא התייחסות מיוחדת. תחשבו על זה ככה.... אם הרחיקו אותה מפ"ת היא הגדילה לעשות ובאה לגבעתיים... במקרה, אני מאמנת בשתי המקומות, ירחיקו אותה מגבעתיים, ואם היא מספיק נחושה בדעתה, ואכן היא כן, היא תבוא לעזריאלי רעננה אוכל מקום אחר!!! אין באפשרותיינו לעזור לבחורה יותר מאשר "לקדוח" לה... עד שאולי זה יכנס.. מצד שני... יבוא היום והיא תקרוס אצל אחד מהמדריכים באימון... מה אז??? (מגניב... פתאום כשכותבים ויש טעות הוא מסמן קו אדום מתחת... )

מצב בעייתי

אין לנו כמדריכים את הסמכות או הידע לטפל במקרים כאלה, זה מלחיץ מאוד , אף מדריך לא רוצה שיתמוטטו אצלו בשיעור, אבל מה אפשר לעשות? אי אפשר למנוע ממנה כניסה לאימון, אבל כמו שאת אומרת- לדעתי אפשר להציק לה כל האימון שתוריד את העומס וממש "לשבת" לה על הראש, אבל יותר מזה אני לא רואה שאפשר לעשות משהו.

מדוע?

לא ניתן למנוע ממנה כניסה לאימוני ספינינג? ניתן לנתב אותה לאימוני כוח ושיעורי סטודיו ללא פעילות אירובית בלבד.

chosenspin

New member
בגלל...

שלא כל מאמני הספין מכירים את המקרה... והיא די נחושה בדעתה, אחרת לא הייתה "מרחיקה לכת" עד לגבעתיים... היא אומרת שהיא לא רוצה פעילות אירובית, אלא פיתוח מסת שריר חי חי (גיחוך קל) ולכן עובדת עם עומס כזה... שתלך תעשה כמה סקוואטים ותסגור עניין... למה לסבול שעה? ועוד בידיעה שהשריר היחיד עליו היא עובדת בספין זה הלב...

בשביל זה

בין השאר קיימים ישיבות צוות,החלטות הנהלה, וכו'. איסור כניסה וניתוב למקומות הנכונים בהנחיית ההנהלה.

למעלה