סיפור על ה"נערה" הנ"ל....

chosenspin

New member
ישיבות צוות???

הצחקת אותי! ש 2 וחצי מדריכים מתייחסים ברצינות לישיבות צוות??? חבל...

תעודת עניות למקום

ומצטרף ליחס הכללי לתחום של חוסר מקצועיות בכל מה שמחוץ להדרכה הפרונטלית שקיים בכל הענף בארץ.

yfitness

New member
למיקרה הספציפי של הנערה

לעניות דעתי הרחקה מהמכון עלולה לגרום לנזק יותר מתועלת אמנם אנחנו בסך הכך מדריכים ולא פסיכו............ אבל קצת יותר תשומת לב קצת יותר יחס והתעקשות שלנו על עבודה נכונה ,יכולה להביא תוצאות בל נשכח שבמצבה ההרחקה עלולה להקצין את המצב ולהביא אותה למכונים גרועים שבכלל לאף אחד לא יהיה אכפת מהילדה,או לחילופין תעלם מחדרי הכושר והבעיה תחריף. כיום הנערה בטיפול אוכלת וחיה כמעט כרגיל נישאר "ללטש" לה את עבודת הדיווש ולהקדיש קצת יותר זמן מאשר למתאמן רגיל אני מאפשר לה להתאמן אצלי.

כפי שציינת

אתה מקצוען בהדרכת ספינינג. אין לך סמכות ,מושג, או יכולת, וגם לא אמור להיות לך בתחום הפרעות אכילה. מאידך, אם חלילה יקרה לה משהו בעקבות האימונים כיצד תרגיש? ובנוסף מה תהיה טענתך כנגד תביעת הנזיקין שתצטרף אליה? בעיניי זה התגלמות חוסר המקצועיות. לא לדעת מה גבולות היכולות המקצועיות שלי, להניח שאני(אתה) עדיף על כל דבר אחר, לקחת סיכונים בתחום המוסרי והכלכלי לא נותן נקודות זכות. את כל מה שאתה מציע רצוי ואף צריך לבצע, אבל רק כחלק אינטגרלי ממערך תמיכה שלם ומתואם.

chosenspin

New member
אז מה אתה אומר בעצם???

להגיד "אני את שלי עשיתי" בכך שהרחקתי אותה מהאימונים שלי??? ונגיד שגם יוסי, שי בן יעקב, יערית , אתה ואנוכי נרחיק אותה מהאימונים... חסרים מקומות?? מי כמונו מאמני הספינינג יודעים שהשוק מוצף במכונים קטנים וגדולים שאפשר ללכת ולהתאמן שם! אז מה עדיף באמת?? להסיר אחריות כמו שעשה סניף פ"ת ולתת לילדה להגיע לאיזה מכון סוג "גן השיקמים" שם תפדל בין עשרות הרוכבים ללא תשומת לב?? או לתת לה להשתתף באימונים, פה ושם לקדוח לה ובמקרה של נזיקין לאכול ת'לב במקרה הטוב?? מצד שני- יש לה אמא! הקוסקוס של אוסם סוף הדרך.

גבולות אחריות

אחריות היא עניין של מעגלים קונצנטריים כששיקולי עלות/תועלת אמורים להנחות אותנו במידת ההשפעה שלהם על מעגלים אלה. מעגל ראשון:אני מעגל שני: משפחתי מעגל שלישי: חברים מעגל רביעי: אנשים שיש לי עימם אינטרקציה במסגרת עבודתי שלא שייכים למעגלים קודמים מעגל חמישי: כל השאר העניין ברור בעיניי: שאני לא אצטער על החלטות, שלא אסכן את עצמי ומשפחתי. ואז האחרים.

יש לך טעות לא קלה

אם מחר קורה לה משהו באימון שלך. זה אחריות פלילית! (זה בדיוק כמו לראות מישהו מתאבד ולא לעזור) ואז זה מאוד אישי.

כשהדגש על

"נראית". כל עוד אין שת"פ עם הגורם המקצועי המטפל בה הכל ספקולציות. יתכן שאתה צודק. אבל מה אם לא? מניין הבטחון שאתה מועיל ולא מזיק?

מה נסגר איתכם?

אז יש מתאמנת שרואים עליה שהיא "בעייתי" עם הפרעות אכילה, אנורקסית,בולמית,WHATEVER..... מה עם כל אלא שלא רואים עליהם ולא יודעים עליהם ומתאמנים אצלנו בשיעור?
אני כמדריכת ספינינג יתחיל לבדוק לכל מתאמן מה הוא אוכל לפני או אחרי אימון, כמה הוא מתאמן, אם הוא מכור לספורט או לאוכל, ומה הסיפור שלו? חצי אוכלוסיה עם הפרעות אכילה כאלה או אחרות (מכירה את זה מקרוב לצערי!) ואף אחד לא יכול למנוע מהם להכנס לשיעור ספינינג או למכון או לכל שיעור אחר. אני כמדריכת ספינינג- יכולה לדאוג למתאמן שלי בשעה של הספינינג ואולי קצת עזרה אם הוא מבקש לגבי מה לאכול לפני ואחרי אימון, אבל אין לי את הסמכות או הידע המקצועי לעשות מעבר לזה כלום! אני לא אשת מקצוע לטפל בבעיות פסיכולוגיות כאלה או אחרות. סליחה על ההשוואה ההזויה, אבל זה כמו שאני בתור מעצבת עוגות, יגיד ללקוחה שבאה לקנות עוגה שאני לא מוכנה למכור לה עוגה כי היא שמנה מידי ואם היא לא מטפלת בהפרעות האכילה שלה שתצא מהסטודיו.....

spingirl

New member
השוואה מאוד לא מוצלחת

יש פה מתאמנת במצב שלפי המתואר פה נמצאת בסכנה ממשית.

אין ספק שהיא בסכנה ממשית

אבל ההשוואה מאוד נכונה כי כל שמן בעודף משקל גדול הוא בסכנה ממשית - להתקפי לב,לשבץ מוחי,לסכרת לטרשת עורקים ועוד חולירעות שיגרמו למוות. ושאני רואה מישהו עם בטן אבטיח -הראש שלי ישר אומר שהוא סיכון להתקף לב ובטח הטריגליצדרידים שלו בשמיים, אז אגיד לו "לא מוכרת לך עוגה" ?!

הבעיה פה היא שונה

זה לא העניין מה הבעיה , אלה אם יש שיתוף פעולה. ולא היה במקרה הזה! מה שמגביר סיכון ומדליק נורה אדומה.

י1גיא1י

New member
ההיא עם המעיל החום ויד בעובי של גפרור?

ועם סריג כבד (אני חושב ירוק) על הרגליים שנראת ומדברת כמו הלם קרב? גם לי היא אמרה "תודה רבה" אחרי שביקשה שאני יעזור לה לחבר נעלי הספיניג לדוושות. לגבי העומס, איך יש לציפור הזאת כח לעבוד עם פול עומס? לא נראה שיש לה מסת שריר בכלל, היא בקושי מזיזה את עצמה. לפי דעתי היא לא החלימה / השמינה / הבריאה, אלא יש לה אחות דומה שהיא יותר מלאה / בריאה וגם היא מבקרת מידי פעם בחדר הכושר. יכול להיות שמצלמים אותנו לתוכנית של חיים הכט - "מה אתם...(דקה דומיה)...הייתם עושים"? רוב המתאמנים יינכסו לסטטיסטיקה של "לא עשו דבר", מזל שיש מדריכים. המון בריאות, אושר, דיווש ועושר

הסיפור הנקודה שלי

מאחר ואני מכיר את הסיפור מקרוב מאוד, המתאמנת התבקשה לעבודה כמו כולם, מספר פעמים במהלך אימון בדר"כ גם אין לי בעיה שאנשים עובדים לפי תוכנית אימון משלהם, אבל במקרה הזה, הכל הצביע שיש פה בעיה רצינית המראה הרזה מאוד, העבודה הקשה ללא הגיון. מה שאצלי הדליק נורה "אדומה מאוד". באותו סוף אימון ניגשתי למנהלים של המכון , וביקשתי מהם לטפל ואני באימון הבא לא מאמן, אם נמצאת בחדר, לא מתפקדי להיות רופא/פסיכולוג/פסיכיאטר/עובד סוציאלי. ההכשרה שלנו היא מינורית בכדי להתמודד עם מחלה כזו. ואם מחר יקרה לה משהו באימון שאני מעביר, יש עלי אחריות מלאה!!! וזו אחריות פלילית כפי שהייתם יודעים שמישהו מעשן סמים קשים/ או מנסה להתאבד. לשמחתי יותר היא לא הופיעה באימון, יש כאלה שיגידו שאני לא עוזר לה, אבל זה מתפקידי לדאוג, ויש לי מספיק אחריות על מי שמגיע.

מסכימה עם כל מילה!

גם אני מכירה את הסיפור וראיתי את הבחורה.... לא הייתי נוהגת אחרת ממך!

ennicka

New member
הטיעון של יוסי ושל שי

הגיוניים באותה מידה שסותרים עצמם בתור מי שבצעירותה הייתה עם הפרעות אכילה שהגיעו כבר לשלב ההתעלפויות (אבל לא המשיכו מעבר למזלי) אני יודעת שלאנשים בחוץ יש מעט מאוד השפעה אבל מצד שני לפעמים מה שמשפיע זה דווקא משהו או מישהו מכיוון לא צפוי לכן לתפיסת,י אם האחד מוצא את האחריות שלו בהקפדה על איך שהיא מתאמנת נכון והשני בהרחקתה מהאימון...שניהם בסופו של דבר עושים את הדבר הנכון ולצערי לשניהם כנראה אין השפעה מאוד גדולה עליה שי הרחיק אותה אז היא הלכה למקומות אחרים. יוסי מקפיד איתה אז היא "מתחרעת" במקומות אחרים... נותר רק להחזיק לה אצבעות שאיכשהו כן יימצא הגורם שיאזן אותה. אני תוהה אם אלה שקשורים אליה, אמא שלה, יאיר קרני וכו' מכירים בעובדה שיש לה הפרעות אכילה קשות או שמבחינתם זה לא ממש המקרה. אולי שווה לידע אותם בחומרת העניין וההיקף. אולי זה מה שיעזור. בכל מקרה, אני קוראת את השרשור הזה, וזה אחד השרשורים היותר משמעותיים שראיתי כאן זמן רב - גם בהעלאת סוגית האחריות של מאמן וגם ספציפית לגבי הבחורה ישר כח לכל מי שמנסה לעזור לה בחיים וישר כח על העלאת הנושא כאן!!

Tami661

New member
גם יאיר קרני וגם אמא שלה מודעים לחומרת העניין

אני לא בטוחה שהם מודעים (בעצם... אני בטוחה שהם לא מודעים) לשיטוטים שלה בין המכונים

ennicka

New member
אולי שווה לידע אותם?

לא מקנאה באמא אני לא אמא ועדיין מצליחה לדמיין את חוסר האונים הנורא הזה של לראות את הבת שלך מכלה עצמה לבד באמת לא מקנאה בה! בכל אופן אם צריך "נציג" שיהיה זה שעושה את הטלפון, תגידי לי

למעלה