סיפור על מכשפה

rolan

New member
סיפור על מכשפה../images/Emo188.gif

אני רוצה לספר לכם סיפור עצוב... לפני 9 שנים, נפרדתי מהדוב, זה היה לאחר תקופה ארוכה מאוד, בה ניסיתי להיפרד ממנו מהסיבה שהוא מתנהג אלי בחוסר כבוד, השתמש נגדי בשפה בוטה ועוד מיני התנהגויות מכוערות שלא יכולתי לסבול. הוא סירב לפרידה משום שאמר שהוא אוהב אותי ומוכן להשתנות בשבילי.... אז הנה איך הוא אוהב אותי... מיד לאחר פרידתנו, חלתה אמי והיתה בטיפולים כימותרפיים קשים, כל פעם אשפוזים חוזרים בביה"ח במצב של סכנת חיים, אני נוסעת לת"א וחוזרת לעתים תכופות. באחת הפעמים, נסעתי "על חשבון" יום בו הבנות היו אמורות להיות אצלי, ביום שלמחרת כאשר חזרתי הביתה, ביקשתי ממנו שיתן להן לבוא אלי (במקום יום האתמול) - "לא"
היתה תשובתו של האיש שאוהב אותי... אני בכיתי ולא יכולתי להרגע שעות ארוכות. לשמחתי, באותו יום היתה מסיבת פורים לילדים ואז יכולתי ללכת לראותן שם.... רגע, יש המשך... באותה תקופה ממש, התכוננו לנסוע לבילוי משותף, ערב קודם הן ישנו אצל אביהן. התקשרתי אליו כדי לתאם איתו את שעת היציאה, ביקשתי ממנו שיעיר אותן מוקדם כי אנחנו ממהרות להגיע למקום אליו רצינו לנסוע. וכך ענה לי – "אני לא מעיר אותן, כשהן תתעוררנה, אתקשר אליך ותבואי".... וכך עשה
האיש שאוהב אותי... גם כאן, בכיתי, התרגזתי ולא נותר לי.... אלא להמתין שיתעוררו.... יש עוד סיפורים למכביר... במשך השנים, למדתי לעמוד מולו, אני יותר אסרטיבית, יותר יודעת להתמודד מולו ולפעמים, כן לפעמים אני גם מכשפה וזה מרגיזזזזז אותו. היום אני לא מאפשרת לו ל"טפס" עלי, לא נותנת לו להשפיל אותי, הוא עומד מול סלע איתן, וכועס מאוד כועס עלי... בעיניו אני מכשפה רעה, כל דבר שהבנות עושות (נגדו) זה בגללי, ואני דווקא מאוד מעודדת אותן להיות איתו בקשר טוב. גם אני כועסת עליו כעס גדול, מה שהתחיל פעם באהבה רבה, בבית משותף שבנינו עם ילדות מקסימות, נגמר נהרס ובמקומו יש משקעים גדולים של כעס שאין להם מוצא. ואולי אולי זה העניין, שאין לאן להוציא את הכעס והתסכול ולכן מתנהגים כך איש אל אהובתו לשעבר... ויכול להיות, שיום אחד יגיע לכאן ויספר לכם את סיפורו, כולו רווי כאב ותסכול על מערכת היחסים הקלוקלת עם האקסית המכשפה....

מורכב

New member
כבר כתבתי לך שאני מת על

הסיפורים שלך כן
ירבו
מכשפות
כמוך בעולמנו

rolan

New member
רציתי עוד להוסיף

אני עדיין כאן ורציתי להוסיף שכתבתי את דבריי בעקבות הרוח הכללית על סיפורי המכשפות... רציתי להראות שיש גם צד שני למטבע, שגם הצד שלנו זה שנחשב טוב ו"בסדר" גם הוא "צריך" לפעמים להילחם, להיות קצת מכשפי כזה... אני יודעת שאתם אוהבים אותי ויהיה לכם קשה לומר עלי דברים רעים... אך צריך לזכור תמיד - לכל צד יש גם צד שני ושלישי ועוד ועוד... ותודה לכם מורכב ועלמה - גם אני אוהבת אתכם מאוד ויודעת שאתם הצד הטוב של המטבע, אני אומרת את דברי האלו לא סתם לשם האמירה, אני אומרת אותם כי אני מכירה את סיפורכם היטב ואתכם עוד יותר... תמשיכו בדרך שלכם, היא טובה, נכונה ובטוחה שבסוף יצא ממנה רק טוב

עלמה 3

New member
לעולם אל תתני לו לטפס, המשיכי בדרכך

האיתנה, כנראה שזאת השפה שהוא מבין , מסתבר. אני חושבת שחבר טוב, הוא זה שאומר את האמת בפרצוף, גם אם היא כואבת. אם הייתי רואה שאת טועה או שוגה ויש מקום לתקן, האמיני לי שהייתי אומרת. מאד קשה לי כאדם להעיד על עצמי, אבל נראה לי שמטבעי אני טובה, מעשית והגיונית, למיטב שיפוטי. בכל זאת אני עדין נמצאת כל הזמן במצב של נבירה וחיפושים , איפה טעיתי, אם עשיתי טוב, אם הגבתי טוב...ולמה זה כזה ????? ועוד הרבה סמני שאלה שלא פעם שוברים אותי. אני יודעת בתוך תוכי, בפינוכו שלי, המצפון שלי נקי, אני לא מכשפה, מישהו רע ועלוב נפש הלביש את זה עליי, בכדי לנקות את מצפונו. ויחד אם זאת אני בטוחה בבחירה שלי שלא התחתנתי עם מכשוף רע, ראיתי הרגשתי, בעניים וב-
תודה , רולן

עלמה 3

New member
רולן יקרה ../images/Emo24.gif

אני מבינה שקבלת השראה של סיפורי מכשפות למינהם. אבל מכשפה כמוך, אין אפילו באגדות. כמובן שהוא האקס כאן הוא המכשוף , בודאי שהוא כועס ומתוסכל, הוא גם לא רצה להתגרש, הוא ביקש להשתנות...ואת לא הסכמת = הוא הצד הנפגע. אני חושבת שבדר"כ בצד הנפגע ישנם רגשי תיסכול, כאב , קנאה וככה זה בה לידי ביטוי , אני גם בטוחה שבמקרים האלה הזמן לא עושה את שלו... זה מהזן שנתקע ולא זז, אני בטוחה שעדין הוא תקוע איתך ולא סגר מעגל, על כן לא פתוח למערכת יחסים בכלל.

1נתי 1

New member
ממש "מכשפה"

איך את מעיזה להיות כל כך "רעה"? "המסכן" כל כך ניפגע ממש רחמנות עליו.............. מכירה את ההרגשה של אלימות מילולית הבעיה היא שהצד הפוגע בכלל לא חושב שהוא הלא בסדר כי זוהי דרך ההתנהגות אליה הורגל אבל שאת "תעיזי" להרים ראש?! איך העזת - עכשיו צריך להעניש ! בעיקר שהמשכת הלאה והנך מאושרת אז למה לא להציק?! לנסות להרע?! רולן - אין ברירה צריך ללמוד לחיות עם זה נכון שהתנהגות שכזו פוגעת בילדים נכון שלפעמים בא להתפרץ ולחנוק אותו אבל אין ברירה יש דברים שגם הזמן לא יכול להם.

kyael

New member
קוראת אתכם כבר מספר חודשים

ומכירה רבים מכם דרך הסיפורים. נמצאת כרגע בתקופה קשה עם בתי בת ה-8 ולנוכח השיחות החוזרות ונשנות השבוע, בנוגע למכשפות, מרגישה שייכת קצת... רק מהצד השני. יש לי המון סיפורי "מכשפות" באמתחתי. אך מכיוון שהנושא כרגע מאוד כאוב לי ורק בתחילת תהליך טיפול, קשה לי לגעת בכאב. סביר להניח שכשתחלוף לה מעט הסערה, אוכל לספר קצת. ובינתיים מצרפת קישור להודעה שלי אצל השכנים, כדי לתת לכם מעט מן התחושה.

עלמה 3

New member
יעל, כל מה שנוגע לילדים , גורם לי

למפח נפש, אני כל כך מבינה ללביך, את הצורך כאמא לגונן על ביתך. אני אומרת שאנחנו המבוגרים יכולים להתגבר, אך הקטנים והשבררים, פרי בטטנו.. כל צלקת ומשקע גורם להם כל כך רע בחיים. אני מצטערת בשבילכם, שנפלתם על מכשפה, אני מבינה כמה זה כואב ומתסכל לפגוש בחיים חרות כאלה. סיפרת על תחילתו של טיפול ויתכן ומאחלת לכם שאולי דרך הטיפול תצליחו ולו במעט לשנות את המכשפה ולהראות לה שאפשר אחרת. אני ממליצה לדבר עם האבא, להראות לו את רמת הפגיעות של הילדה ומה זה גורם. ומכאן שולחת לך צרורות של חיזוקים, הרבה חיבוקים וחיזוקים תתני לקטנה שלך. עלמה

rolan

New member
יעל,הסערה הזו תחלוף

ויבואו סערות חדשות, אני לא מנסה לייאש אותך חלילה, אני מנסה להבהיר לך את המציאות. את המשענת והתמיכה שלה, עלייך היא מביטה וממך היא לומדת. היי שם בשבילה, כמו סלע איתן
כך לפחות, אני נוהגת... שיהיה לך כל יום עוד ועוד כח להתמודדיות שאינן קלות. השארי איתנו, כאן המקום לקבל עידוד והבנה למצבים שכאלו.
ברוכה הבאה

*יערית

New member
יעלי תרשי לי../images/Emo24.gif

וגם
...זה עבור כניסתך לבית המקסים הזה
את מה שיהיה לי כתבתי לך בפורום השכן

רולן יקרה

יש אנשים שקוראים לאהבה שלהם כך כי הם מעוותים ומעולם לא ידעו מהי ואיך לבטא אותה. חבל על הכעס עליו.תשאירי לו את מידת הרחמים ותתפללי לשלומו..............

rolan

New member
נכון אסתי

חבל על הכעס, אך הוא ישנו, הוא שם כבר הרבה מאוד שנים ואין לו מוצא... תודה על העידוד

gila411

New member
רולן ,לכל כעס יש מוצא

תעשי הליכה/ריצה או כל סוג אחר של ספורט והכעס יעלם לפחות עד הפעם הבאה

../images/Emo46.gifהכעס הוא אוייב מספר אחד שלנו

כדאי לעבד אותו ולסגור את המעגל.כל זמן שהוא שם את עדיין קשורה למי שכל כך לא מגיע לו שיצליח עדיין למשול בך בעזרת הכעס שעורר בך. היה בי כעס גדול ונכון לקח הרבה זמן ונשארו לי רק רחמים על שכזה הוא ואינו מבין זאת בכלל.

rolan

New member
כן, כעס זה דבר איום ../images/Emo46.gif

אבל איך נפטרים ממנו?... איך אני יכולה לשכוח מה עשה לי, איך דיבר אלי, איך השפיל אותי, איך השתמש נגדי באלימות נפשית.... איך עושים זאת?... אני באמת רוצה ללמוד, כדי שאוכל להתנקות ממנו אחת ולתמיד. אני מרגישה שאני נושאת בלבי כתם שחור משחור, כזה שמפריע לי בחיים. כתם שלא נמחה וכל ניגוב שלו מורח אותו לכל הכיוונים ומוציא ממנו עוד ועוד ריח רע.... יווווווווו יצא לי מהלב.........

../images/Emo24.gifרולן הייתי בסרט הזה

ומכירה אותו מכל הכיוונים. לא סתם עוזבים אדם אחרי 25 שנה עם שבעה ילדים..... אבל הצלחתי לעבוד על הכעס הנורא שפרץ אצלי.היום מרגישה נקייה לגמרי ממנו.רק מרחמת על העקרות הנפשית שלו.

רולן, רק עכשיו קראתי את השרשור הזה

מחזקת אותך מאוד. ממש אין לי מילים. אני יודעת משיחותינו עד כמה קשה האיש וכמה קשיים הוא מערים. כיוון שאני באותה סירה כמו זו שלך, אני מבינה לליבך כל כך כל כך. המזל הגדול הוא שבעוד שנה הקטנה שלך כבר לא תהייה קטינה ולאט לאט נקודות הממשק שלך איתו יילכו ויצטמצמו. קחי המון כוח וחיזוקים ממני, שיהיה לך יום קל יותר מאתמול ואנחנו כאן לתת כתף מתי שרק תרצי. מכל הלב, שלך.

רולן יקרה

קראתי את תקציר המכשפה וחשבתי לעצמי איזה טיפ אני יכולה לתת לך כדי באמת להפרד מהדוב,משהו שגם אני עברתי. כמו שסיפרתי כאן לא פעם אבי בניי מעולם לא היה מעורב בחייהם וגם לא ממש נפגש איתם לאורך שנים,אמנם בשלוש שנים האחרונות המצב השתנה והשתפר,אך הכעס הגדול קינן בתוכי,הכעס הזה הרס אותי מבפנים. איך חל השינוי בו הפכתי לאדישה כלפיו ולא מעניין אותי איך הוא מתפקד כאבא ומה הוא אמר לילדים כשנפגשו ?. פשוט החלטתי במודעות מלאה שאני יוצאת מהסיפור,כל מה שקורה בינהם זה שלהם ושישפטו לבד ,לא מעניין אותי יותר כמה הוא מגעיל או לא מתפקד,לא שואלת לא מדברת איתו ולא מקשיבה לריכולים. התנקתי ממנו לחלוטין,אין לי יותר רווח בהשוואה ביננו,יש לי ביטחון מלא באימהות שלי ולכן אין לי צורך לבדוק כל פעם מה הוא עשה בשבילם או מה נתן להם ליום ההולדת,או אם בכלל ברך אותם במזל טוב. אני יודעת שישנם מצבים שחייבים לתקשר איתו אך למדתי להסתדר מצויין גם בלעדיו,נקודה ,לטוב ולרע. הרווח כל שלי

למעלה