סיפור פנטזיה...

Boojie

New member
אתה באמת לא אובייקטיבי.

א. הכתיבה שלך מסורבלת. אתה באמת לא יכול לשפוט את זה בעצמך, אבל מספיק אנשים שיש להם מושג כלשהו אמרו לך שזה המצב, אז תקבל את זה. ב. אני לא יודעת למה אתה לא משכתב סיפורים אחרי שהם גמורים - גדולי הסופרים משכתבים יצירות שלהם עד שהן במצב טוב. עצלנות, או אמונה שהסיפור מושלם? (אצלי, למשל, זו עצלנות - אני באמת לא כל כך נוטה לשכתב סיפורים שלי אחרי שהם גמורים, אם כי אני עושה את זה מדי פעם).

Blablerius

New member
לא זה ולא זה...

קודם כל אני מודה שהשפה שלי כן קצת מסורבלת ואני לא מתכוון למחות על דבריהם של המבקרים כאן אלא לקבלם בהכנעה. אני לא משכתב את הסיפורים שלי לא כי אני עצלן או מתנשא או משהו כזה, אלא מתוך אידיאלוגיה פשוטה שסיפור שהוא מוגמר צריך להשאר במצב שבוא הוא היה מהרגע שבו סיימו לכתובו. מבחינתי כתיבת סיפור היא העלאת רעיונות ומחשבות על הנייר, על כן אין טעם להתעסק באותו רעיון לאחר שסיימתי להעבירו לצורת סיפור (ולא משנה עד כמה גרוע או לוקה בחסר הוא) אני מעדיף להשקיע את המאמצים הללו ואת השקת הלקחים מתגובותיכם בסיפורי הבאים... בתקווה שתקראו גם אותם כמובן...

Boojie

New member
יש לי בעייה עם האידיאולוגיה הזאת,

כי התפיסה שלי לגבי כתיבת סיפור שונה משלך. אני מאמינה שכתיבה (כזו שמפרסמים, לא כזו ששומרים במגירה) לא נועדה רק לשפוך רעיונות על הנייר, כי אם גם להעביר את הרעיונות האלה לאנשים אחרים. כתיבה טובה היא כתיבה שמעבירה את הרעיונות שלך כך שגם אחרים רואים אותם בבהירות, ולא רק אתה. לכן לא ברור לי מה בדיוק הרווחת מזה שכתבת את הסיפור ואתה משאיר אותו בצורה לא מספיק קומוניקטיבית. לדעתי, היית לומד הרבה יותר אילו היית מנסה לתקן את אותו סיפור. אבל מצד שני, גם תפיסות אחרות משלי הן לגיטימיות (עד כמה שעולה לי בדם להודות בזה...), כך שאם אתה מאמין במשהו אחר זה עסקך, כמובן.

Rivendell

New member
(שוב) מסכימה. זו אידאלוגיה בעייתית.

השאלה היא באמת בשביל מי אתה כותב. אם אתה כותב בשביל עצמך - אין שום בעיה. אל תשכתב כלום לעולם. אבל אם אתה כותב בשביל אחרים - אתה צריך לוודא ש*הם* מבינים אותך. אין לך שום יכולת לשפוט כזה דבר לבד - כי אתה מספר סיפור שיושב אצלך בראש, ולכן לך הכל מאוד ברור. אבל הרבה פעמים תגלה שלאחרים לא ממש ברור מה הולך שם, פשוט כי לא הערבת להם במדויק את התמונה שלך. לכן - אני בעד שכתובים, וכמה שיותר. בעיקר על סמך הערות שאנשים שקראו נתנו לך. הם יודעים מה הם אומרים
הם הקוראים.

ננסק

New member
אז מה זה אידאלוגיה?

אולי זאת "תוכנית העבודה" של האיד? נשמע כמו גרעין לסיפור קצר המתעסק בתת-מודע. מה שבאמת מזכיר לי שלדעתי אף פעם לא קראנו כאן סיפור של ריוונדל.

Rivendell

New member
LOL ../images/Emo13.gif

רעיון טוב. מצפה לראות סיפור שלך על זה ולריוונדל יש פחד במה

למעלה