סיפור שאני מאוד אוהבת

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

Deerest

New member
עניין של הרגשה.

כל אחד "בונה" את ביתו במקום שהוא מרגיש בו בבית. האסיר בבית הכלא מרגיש בבית? צפור הדרור מרגישה בבית בחוץ? גם בתוך הבית ישנם רמות שונות של הרגשה ביתית. אני מתחיל להרגיש בבית כבר בכניסה למקום מגורי, זה מלווה בהרגשת שחרור, מעין הרפיה נפשית. וזה לא משנה מהיכן אני חוזר. הנה... חוזר. אנחנו לא אומרים אני חוזר לעבודה אלא אני חוזר הביתה. הבית זה המקום ממנו באנו. זה המקור שלנו, מקור לכל מה שאנחנו לוקחים אתנו החוצה. לטוב או לרע. אנחנו, כעם, יותר מ 50 שנה כאן ועדיין לא מרגישים בבית. רואים את זה ברחוב.

Deerest

New member
מה זה הבדל...

(חבל שלא שומעים את המילים זה נורא חסר) אני הרגשתי בבית רק אחרי שלושה בתי מגורים. מממממ....(מחשבה מתלבטת) אולי בגלל שהוא הראשון שקניתי? לא בטוח. היה אחד שכור שהרגשתי בו בבית. כן... שם השקעתי יותר מהאחרים. מה קודם למה? אתה משקיע במקום שמרגיש בבית? או אתה מרגיש בבית במקום שמשקיע?

spectacular

New member
בית שמחבק אותי.

אולי זאת תערובת של שניהם, פעם חייתי בבית שלא נתן הרגשה של בית, והייתי מבוהלת כל הזמן,פגיעה וחשופה. ודוקא השקעתי המון,אבל כל הזמן היו תקלות, אולי כשמשקיעים בבית ונהנים מזה, ככה מתחברים לבית.

או אולי...

איפה/מה הוא המקום שנקרא בית? להרגיש בבית מותנה בהשקעה שהשקענו? לפעמים, פתאום "מרגישים בבית" במקום לגמרי חדש ולא מוכר.... מוכר לכם? מהי תחושה של בית?

למעלה