סיפור שכתבתי

avivs

New member
המשך5

"מה? איזו אמזונה?" פיפ שאל בפליאה. מורגן שכך לרגע שפיפ לא יודע עדיין על פגישתו עם האמזונה ועל סיפורה. "בוא פיפ, אני אספר לך הכול, ואז תחליט מה ברצונך לעשות" השניים חזרו לאכסניה וישבו שם בשולחן צדדי, מורגן סיפר לפיפ את כל הסיפור, על המהומה שהייתה בלילה, על איך שבמקרה הוא ראה את האמזונה ועל הסיפור שלה והשליחות שלה לעזור לו. פיפ היה המום, הכול נראה לו כמו סיפור מוזר. אך לפתע נשמע קול של אישה מאחורה "בוקר טוב מורגן, איך ישנת?" מורגן ופיפ הסתכלו על האמזונה, היא לבשה בגדי עור חומים, סרט על שערה האדום והמתולתל וסכינים נתלו על החגורה שלה עם חרב מבצבצת מאחורה. "בוקר טוב גם לך סרינה, אחרי שנפרדנו הצלחתי לישון כמו תינוק" מורגן חייך אליה, "ואיך את?" "אה, היה יכול להיות יותר טוב, כל הלילה שמעתי מישהו מהחדר ליד מדבר בקולות מוזרים, כאילו הוא משחק עם בובות או משהו" פניו של פיפ האדימו והוא הסתכל על מורגן במבט נבוך. "אוי כמעט שכחתי" אמר מורגן, "פיפ הכר נא, זו סרינה, מסתבר שאנחנו הולכים למסע משותף. סרינה, זהו פיפ, חבר יקר שבתקווה גם יצטרף אלינו למסע" "אוי, אז גם לך אני מבינה היו חלומות" אמרה סרינה לפיפ. "חלומות, כן, היו לי כמה, רק לפני כמה ימים חלמתי שיש לי תיאטרון משלי, לצערי בובה גדולה בדמות צב באה ואכלה אותו, אבל עד הקטע הזה זה היה חלום נהדר" סרינה הסתכלה על פיפ במבט של לא מבינה, "לא לזה התכוונתי, חלומות על מורגן, על הדרך, על המסע" פיפ חשב לרגע "לא, לא זכור לי שום חלום בעניין". מורגן החליט שזה הזמן המתאים לשים סדר בדברים, "סרינה, פיפ הוא בעל תיאטרון בובות נייד, העגלה שלו נהרסה ועכשיו אין לו מה לעשות, אז הצעתי לו להצטרף איתנו למסע, חברתו נעימה ואני בטוח שתסתדרו, את מבינה?" "אני מבינה, אני מבינה שבגללו לא ישנתי חצי לילה" סרינה הסתכלה על פיפ ולמראה פניו האדומות היא החלה לצחוק, "זה בסדר פיפ, זה לא נורא, האמת שממה ששמעתי יש לך כשרון" פניו של פיפ האדימו אפילו יותר אם הדבר היה בכלל אפשרי. "אז פיפ, מה החלטת? אתה מצטרף אליי ואל סרינה במסענו, יהיה מה שיהיה" פיפ חשב שנייה ואז אמר, "כמובן ידידי, אני אשמח להצטרף אליכם, ובכלל, זה לא כאילו שיש לי הרבה אפשרויות" מורגן נראה מרוצה ואז פניו יעשו רציניות יותר "אבל פיפ, אני חייב להזהיר אותך, לא מדובר פה בסתם מסע, מדובר פה על משהו שאנחנו לא מבינים, משהו שיכול להיות מאוד מסוכן" מורגן התקרב יותר אל פיפ ואמר לו בקול שקט, "אין אני יודע לאן מוביל המסע או האם ניתן בכלל לחזור ממנו בחיים, אבל אם נשלחה אמזונה להגן עליי, אני רק מניח שלא מדובר פה על משהו פשוט וקל. אני רק רוצה שתהיה מודע לזה לפני שנמשיך הלאה" פיפ הנהן ואמר, "כל חיי חייתי במקום ללא סכנות וללא הרפתקאות, הגיע הזמן שאני יעשה משהו שונה, משהו מסעיר, משהו שלא בטוח וצפוי מראש. זה יהיה לי לכבוד להצטרף אלייך למסע". מורגן נעמד ואמר "אז הכול מסודר, נארוז את חפצינו ונצא לדרך". "אצלי הכול כבר ארוז, אני פשוט הולכת להכין את הסוס שלי, הוא באורווה הצמודה, אני הלך להשיג לנו גם מזון" אמרה סרינה. "גם הסוסים שלנו שם, נבוא עוד מספר דקות לקחת אותם, תחילה אני צריך לטפל בעניין התשלום על הלינה במקום המתפורר הזה" אמר מורגן והלך אל הדלפק. ביינתים סרינה הלכה לאורווה ופיפ הלך לקחת את חפציו, הוא גם הספיק לקחת כמה מהבובות שלו שלא נהרסו במתקפת השור ולשים אותם בתיק שלו. מרגינה עמדה אחרי הדלפק, לא נראה שממש משנה לה שמורגן נעמד ישר מולה. "סליחה גברתי, אני מעוניין לטפל בתשלום על הלינה שלי ושל ידידי במקום המפואר הזה" מורגן חייך מתחת לזקנו. מרגינה הרימה את מבטה "אתה צוחק עליי או משהו?" היא שאלה ברוגז. "חלילה, יקירתי" "אני לא יקירתך ולא שום דבר, אתה חייב לי 14 דישקל עלייך ועל החבר שלך" "14 דישקל?! את בטח לא רצינית, כל כך הרבה בשביל לילה במקום הזה?!" "מה זאת אומרת המקום הזה? כרגע אמרת שהוא מפואר!" "את לא באמת חושבת שהתכוונתי לזה ברצינות?!" "אה! אז כן צחקת עליי מקודם! ידעתי!" "אין לי לא את הזמן ולא את הכוח לעמוד פה ולהתווכח איתך, יום טוב לך" מורגן הניח 14 דישקל על השולחן ועלה לקחת את חפציו מחדרו. הוא נכנס לחדרו ונעמד במקום, איפה שהיה מקודם קיר ישן ומתפורר נמצא עכשיו קיר נוצץ מזהב שעליו יש חריטה מורגן התקרב אל הקיר וקרא את החריטה, "כל הכבוד. עכשיו הקבוצה ביחד, בדיוק כמו שצריך, עכשיו אין עוד זמן לסטיות מן המסלול. הדרך עוד ארוכה והמשימה עוד קשה. בהצלחה" מורגן קרא את המילים בקול וכשהוא סיים המילים נעלמו ואז הקיר מזהב פשוט נמס על הרצפה ובמקומו הופיע שוב הקיר הישן והמתפורר. נשמעה דפיקה בדלת ואז נכנס פיפ, "הכול ארוז, אני יורד לשלם את החשבון שלי" "לא, לא, כבר דאגתי לזה" אמר מורגן כשהוא עדיין חושב על מה שכרגע הוא קרא. "אוי, לא היה בזה צורך, באמת שאני יכול לשלם בעצמי" "שטויות ידידי, אין זו בעיה. אולי תרד למטה ותכין את הסוסים להמשך המסע" פיפ הסכים וירד למטה. מורגן נשאר עם המחשבות שרצו בראשו, "מי יכול היה לכתוב את הדבר הזה?" "ואם סרינה היא זאת עם החלומות בקשר למסע אז איך המישהו הזה יודע על פיפ, הרי לא סתם הייתה התייחסות לקבוצה". מורגן החליט לוותר על הרעיון לגלות מה המשמעות הנסתרת של המילים ומי הוא זה שכתב אותם, "כשהרגע יגיע אני אדע את הכול" הרגיע את עצמו.

Rivendell

New member
תגובה להמשך 5

דבר ראשון, מבחינת הדיאלוגים והעלילה הפרק הזה היה בהחלט שיפור לטעמי. הוא זורם יפה, והעלילה הולכת לאנשהו. אין תחושה של תקיעות. מבחינת השפה דווקא היו לי כמה בעיות: קודם כל, יש לך עדיין שגיאות כתיב. כבר אמרתי שזה קל מאוד לתיקון - או שתשתמש בספלר (למרות שהם לא פותרים את הבעיה לחלוטין) או יותר טוב - למצוא מישהו שיעשה לך הגהה. למשל: "שכך" צ"ל "שכח". טעויות של זכר ונקבה: "מהבובות שלו שלא נהרסו במתקפת השור ולשים אותם" בובה היא נקבה, ולכן צ"ל "אותן". והטעות הכי מחרידה: הזמן שאני יעשה משהו שונה, אעשה. אעשה. אעשה. אעשה. אעשה. אעשה.אעשה. אעשה. אעשה.אעשה. אעשה. אעשה.אעשה. אעשה. אעשה.אעשה. אעשה. אעשה. בסיידר?
הלאה - הדיאלוג כאן- מורגן התקרב יותר אל פיפ ואמר לו בקול שקט, "אין אני יודע לאן מוביל המסע או האם ניתן בכלל לחזור ממנו בחיים, - קצת לוקה באחדות הלשונית שלו. "אין אני יודע" זה קצת מליצי. מה רע ב"אני לא יודע"? מורגן הוא לא טיפוס נורא מליצי עד כה, וזה כאילו יוצא קצת מוזר שפתאום נופלת עליו רוח משורר. ודבר אחרון - יש לך משפט אחד שלטעמי הוא מיותר - "אין לי לא את הזמן ולא את הכוח לעמוד פה ולהתווכח איתך, יום טוב לך" מורגן הניח 14 דישקל על השולחן ועלה למה מיותר? כי לדעתי הרבה יותר חזק לכתוב משהו כמו "מורגן נאנח, הטיל 14 דישקל על הדלפק ועלה לארוז". אם אין לוז מן, למה לבזבז את זמנו במשפטים ארוכים? הקורא יכול להבין לבד שהוא ממהר, אתה לא צריך "להאכיל" אותו בכל פרט קטן. ואני מצטרפת ליולי בבקשה שתשים את המתוקנים.

avivs

New member
המשך 6

הוא ירד למטה ואז יצא מהפונדק מבלי להגיד להתראות לפקידת האכסניה, למרות שהוא שם לב שהיא הסתכלה עליו יוצא בחצי חיוך. בחוץ הוא נפגש עם פיפ שעמד ליד שני הסוסים ובדיוק אז הגיעה סרינה. היא החזיקה סוס משלה, הוא היה בגודלו של הסוס הלבן אבל צבעו היה שחור כמו הלילה ומצדדים היו שקים מלאים במצרכים. "קוראים לו מתיאס, יש לי אותו מאז שהוא נולד" סרינה הסתכלה על הסוס הגדול שלידה בהערצה וליטפה את רעמתו. "עכשיו שאני חושב על זה" אמר פיפ, "לסוסים שלנו אין שם, חייבים לתת להם אחד". "אני מניח" נאנח מורגן. "פיפ שם את ידו על סנטרו והחל לחשוב, "מצאתי! נקרא לסוס הלבן מורגן הקטן, ולסוס החום נקרא פיפ הקטן" הוא חייך חיוך רחב וכשהוא ראה את המבט על פניהם של מורגן וסרינה הוא הבין שההצעה לא התקבלה. "זה מעניין פיפ, באמת מקורי" אמרה סרינה בעודה מנסה לעצור את עצמה מלצחוק. "אם אנחנו כבר בעניין של רעיונות" אמר לפתע מורגן, "אז אולי נקרא לסוס הלבן סגון ולסוס החום חופיפ" "אה, חיבור של השם שלי והצבע שלו" פיפ נראה מרוצה. "אבל רגע, למה סגון?" פיפ הסתכל במבט של לא מבין אל מורגן. "זה פשוט, שילוב של הצבע סגול עם האות האחרונה בשם שלי". "אה, אבל למה סגול, ממה שאני רואה הוא לבן כולו" אמר פיפ. "ממה שאתה רואה כן, אבל לא ממש שאני ראיתי" חיוך גדול הופיעה על פניו של מורגן. פיפ וסרינה הסתכלו אחד על השני במבט תמהה. "אז יצאנו?" אמר מורגן בזמן שהוא עלה על סוסו. "יצאנו" השיבה סרינה. "אני כל כך יצאתי שאני כבר שם" השיב גם פיפ. וכך יצאה החבורה, הם לא ידעו לאן או מתי הם יגיעו לשם, אבל לפחות יש להם אחד את השני, וזה יותר טוב מכלום. הם הלכו בדרך במשך שעות ארוכות, אף אחד לא הוציא מילה מהפה. לכול אחד מהם היו המחשבות שלו, הציפיות שלו והפחדים שלו. "אני מתחיל להיות רעב" שבר לפתע פיפ את השתיקה. "באמת נראה לי שהגיע הזמן לעשות הפסקה קצרה ולאכול משהו. אחר כך נמשיך עוד כמה שעות ואז נמצא מקום להעביר בו את הלילה" אמר מורגן בהחלטיות. החבורה עצרה בצד הדרך. סרינה הורידה את השקים ממתיאס והחלה להוציא מצרכים. היה שם לחם, בשר משומר, ירקות וכמה סוגי גבינות. גם מורגן וגם פיפ החמיאו לסרינה על הרכישה המצוינת של המזון והיא אמרה להם שזה סתם שטויות ושבעצם זה לא עלה כמעט כלום. " המוכר כל כך פחד מכך שאמזונה עומדת מולו שהוא פשוט זרק עליי את המוצרים ואמר זה על חשבון הבית, אל תדאגי, בבקשה אל תפגעי בי". מורגן ופיפ פרצו בצחוק. "אוקיי, אז זה סגור, מעכשיו את הולכת לעשות את הקניות, מי יודע? אולי בסוף יהיו אלה המוכרים שנותנים לנו את הכסף" אמר פיפ והצחוק שלו ושם מורגן רק התגבר. סרינה לא מצעה את הבדיחה של פיפ מצחיקה והצחוק דעך במהרה. אחרי שהם סיימו לאכול הם עלו בחזרה על הסוסים והמשיכו במסעם. לא עברה חצי שעה והם נתקלו בקבוצה של אנשים עם עגלות שעוברת לידם. בדרך כלל הדבר הנימוסי לעשות הוא להגיד שלום ואז להמשיך כל אחד בדרכו, אבל האנשים האלה נראו עייפים ומפוחדים. ממבט קרוב היה ניתן לראות שכמה מהם פצועים, היו כאלה שצלעו וכאלה שידיהם או רגליהם היו חבושים. מורגן וסרינה הסתכלו זה אל זו בהסכמה ומורגן הלך בחזרה לראש השורה לחפש את המנהיג ולשאול מה הוא האסון שנפל עליהם. המנהיג הוביל את הקבוצה, הוא היה גדול, נראה חזק ועל ראשו היה לו חתך טרי שנראה היה שלא טופל כראוי. כשהמנהיג ראה את מורגן מתקרב אליו הוא עצר. "שלום לך אדוני. אני ברטוס ואלה הם אנשיי, אנחנו חיים, או יותר נכון חיינו באזור הכפרים המערביים, ליד אזור המפלים". "נעים מאוד, שמי הוא מורגן ואלו הם סרינה ופיפ" סרינה ופיפ נתנו חיוך קטן לעברו של ברטוס בציפייה לשמוע מה גרם לאנשים האלה לעזוב את בתיהם. מורגן המשיך, "אני מבין ידידי שלא עזבתם את בתיכם מרצון". ברטוס פרץ בצחוק מלאכותי, "לא, לא, חשבת נכון ידידי, החיים שלנו היו מושלמים באזור הכפרים, גידלנו את האוכל שלנו, הכנו לעצמנו את הבגדים, לא היינו תלויים באיש מלבדנו. הכול היה מושלם, עד ש..." ברטוס הפסיק לדבר, היה ניתן לראות שהוא מנסה להחזיק בדמעותיו, כמה מהאחרים לא הצליחו וקולות בכי נשמעו מתוך הקבוצה שנראה היה שהיו בה כ120 איש. אחרי כמה שניות נרגע ברטוס והמשיך לדבר "הכול היה בסדר עד שהם באו" קולו הפך עכשיו לקול כעס. "הם?" שאל מורגן. "כן, צבא נוראי וחזק מאין כמוהו, הם באו בהפתעה באמצע היום, אפילו לא טרחו להתגנב בלילה כמו כל צבא פולש נורמלי" בורטס הפסיק לכמה שניות ואז המשיך, "הצבא הזה לא היה צבא רגיל, האנשים שם נראו אחוזי דיבוק, הם הרגו כל מי שנקלע בדרכם, לא היה אכפת להם אם מדובר בנשים או בילדים" "הם הרגו את בתי בת החמש" אמרה אישה צעירה שעמדה אחרי בורטס. היא החלה לפרוץ בבכי ובורטס שם את ידו על כתפה וניחם אותה. "הם גם הרסו הכול" בורטס המשיך, "הם הרסו עגלות שרפו את הבתים, הרגו את החיות שלנו, הכול, פשוט הכול הלך" לבסוף כשחשבנו שהם הולכים והכול נגמר, חזר חייל אחד משלהם, הוא אמר לנו שמה שקורה לנו קורה גם לכול אלה שמתגוררים באזור המערבי של הארץ. הוא אמר שהכול נעשה בפקודת המלכה שיטנה ושאין טעם להתנגד". "שיטנה?" שאל לפתע מורגן, צבעו נעלם מפניו.

Yuli Gama

New member
תגובה

(אל תחשוב שאני שוכחת לך את הפרקים הראשונים :) עדיין מחכה לתיקונים :) העלילה מתפתחת, חביב. קשה להגיב משהו רציני, כי זה חלק קטן ממשהו הרבה יותר גדול. נקודות בעיתיות: 1) יש התמקדות יתר על ה"פקידה", אם לא תמצא לה תפקיד, אז למה אתה עושה זאת? התמקדתה עליה מספיק כדי שכקוראת כבר כללתי אותה כאחת הדמויות. אל תיתן מיקוד על משהו אם אין לזה מטר, זה סתם מבלבל. 2)"צבא נוראי וחזק מאין כמוהו" אהא, אם זו הייתה התקופה הרומאית, הייתי מדמיינת צבא של כמה אלף. אם זו הייתה תקופתינו, היתי מדמינת טנקים אם זה היה משהו יותר עתיק, אז הייתי מדמינת כמה מאות שתקפו. אין לי מספיק רקע כדי ליצור תמונה. אל תגיד "מפחיד, גדול ורע", תראה לי
3) "היא החלה לפרוץ בבכי " לא מתחילים לפרוץ בבכי :) זה כמו להתחיל לקפוץ מבינין, קשה לעשות מזה התחלה ארוכה של פעולה
אתה מדבר על לוחמים אחוזי דיבוק, אתה מתכוון "barseke?" כי אם כן, זה קרקע פוריה, וכדי להוציא ממנה יבול רצני כדי לתת עוד כמה תיאורים של מה שהתרחש בכפר. החיל שבא בסוף קצת לא מתקשר, אלא אם יש סיסבה טובה למה החילים הופכים "ברסייק" ואז חוזרים לעצמם.

avivs

New member
אז ככה

אם אני באמת אסיים את הדבר הזה אז לפקידה יהיה חלק רציני מאוד מהסוף. והלוחמים שאחוזי דיבוק....טוב, לא סתם אמרתי את זה. תודה שקראת! אפשר לפתוח שרשור חדש ולפרסם את ההתחלה המתוקנת?

Yuli Gama

New member
../images/Emo13.gif

כן, רק תדאג לרשום מספרי חלק מעל כל אחד מהחלקים ותתחיל את השירשור עם כותרת "גרסא מתוקנת" או משהו בסיגנון. אגב, עודכן מאמר אוסף סיפורי חברי הפורום, אם יש לך זמן אתה יכול לראות גם את עצמך שם. יש לך שם לסיפור?

למעלה