סיפור שמח לסוכות (קצת באיחור)

oehhe

New member
סיפור שמח לסוכות (קצת באיחור)

סוכות שני, הנמרה (גרושתי) נסעה לשבוע חו"ל, החתולית (בתי החיילת) נשארה בבית שלהן לכל הסופשבועחג הזה, החבר שלה סוגר שבת בצבא ההגנה. הוזמננו אם כן רולן (אשתי היקרה) ואנוכי לבלות שני לילות בביתה ולישון על מיטתה של גרושתי מרחק של יותר משעתיים נסיעה ממעוננו. נסענו, לא רק שבילינו עם עם בתי, אפילו טרחנו לבקר את אביה הזקן של גרושתי שלא פגש את אשתי החדשה מעולם. לא רק שביקרנו את הזקן, מיד חלפה השמועה בעיר והוזמננו אל בית אחיה של גרושתי לארוחת ערב (סרבנו בנימוס). עם שובה של גרושתי מניכר, התקשרה רולן להודות לה. אפשר גם אחרת. מי שטוב לו ושמח כף ימחא oehhe a lefthanded octopus מי שלא טוב לו, שישתה קצת וודקה.

azaria

New member
אשריך שידעת ממי להתגרש.

וכבר אמרו חכמים שצריך לבחור טוב טוב לפני שמתחתנים כי אתה בוחר לא רק את האדם איתו תחיה אלא גם את האדם ממנו אתה עלול להתגרש.

החתולית

New member
אני מעדיפה כוס ויוניה או קווה קר אם יש לך

וודקה ממש לא עושה לי את זה. אשריכים שהצלחתם להגיע למערכת יחסים שכזו, וכל הכבוד לכל הילדים והילדות, ההורים וההורות, הדודים והדודות והסבים גם.

k e n g a

New member
באמת סיפור שמח

בעיקר מצא חן בעיני היחס מצד המשפחה של גרושתך. אני יודעת שלאבא שלי, למשל, זה קצת חסר. זה לא מוזר, לישון בבית של אחרים (אפילו משפחה, ובוודאי כשזו האקסית) כשהם לא נמצאים? טוב, אולי זו רק אני...
בכל אופן, שמחה לשמוע. שיהיו עוד הרבה סיפורים שמחים כאלה!

rolan

New member
תמיד קצת קשה לי...

וזה אמיתי לחלוטין - לספר כמה טוב לנו שנינו ,עם הילדים והמשפחה המורכבת כולה. גם כשיש חילוקי דיעות ויש מן הסתם, גם כשהדברים לא זורמים בדיוק בדיוק כמו שחשבנו שצריך, איכשהו מתפשרים, עושים עיקוף ואם חשוב לנו מבררים, וממשיכים עם חיוך... בהמשך לסיפור שסיפר לכם כאן אוהי, התקשרתי אתמול גם לבתו הגדולה (זו שלא היתה איתנו שם) ושוחחנו כמו מדי כמה ימים. היא סיפרה לי ששאלה את סבא שלה - "מה דעתך על רולן?" הוא כנראה היה נבוך וגמגם קצת או אולי לא הרגיש נוח מספיק או משהו דומה, החמודה הזו לא נתנה לו סיבה להרגיש לא נוח (או אולי כן...) ואמרה לו: "תדע סבא שאנחנו מאוד מאוד אוהבים את רולן". בערב סיפרתי לאוהי וגם הקטנה שלי שמעה את דברי ואז אמרה "אוי אוי ומה הוא אמר?!" הסברנו לה שאם ילדיו של אוהי אוהבים אותי זה לא בא על חשבון אהבתם לאמם ו/או למשפחתה. היא מצידה אמרה שאם היתה אומרת דבר כזה לסבתה (אמו של אביה) היא היתה נעלבת... אני חושבת שיש משהו בדברים האלו כדי באמת לבחון מה מרגישים הילדים שלנו, אולי הם חוששים שעם אהבתם או חיבתם לפחות, את בן/בת הזוג של ההורה שלהם, תאבד אהבתם להורה השני ולמשפחתו? אולי זה חלק מהמקור לדחייה שאנחנו חווים מדי פעם? מעניין לשמוע דיעות בעניין...

אני אמנם לא חיה עם בן זוג

אבל מהתנסות קטנה שהיתה לי אני חושבת שזה יותר הפחד כאילו הילד 'בוגד' בהורה השני.

azaria

New member
אבל תחושת הבגידה קיימת גם בהעדר נבגד.

למשל במקרה של עלמן או עלמנה שיש להם בן זוג חדש. לילד עדין יכולות להיות תחושות כאלה, למרות שאבא/אמא כבר לא שם בשביל להיעלב או לכעוס או לחוש נבגדים. כנראה שתחושת הבגידה של הבוגד לא תלויה בהכרח בקיומו של נבגד פיזי שמסוגל לסבול מן הבגידה הזו. וכמובן שכל השמושים בשורש ב.ג.ד. הם במרכאות ובציניות. כי אני לא חושב שלאהוב אדם אחד, חייב לבוא על חשבון אהבה לאדם אחר. וכבר מזמן דיברתי כאן על המשל של הנר. שאפשר להדליק עוד ועוד נרות מן הלהבה של נר אחד ויחיד, והלהבה של אותו נר ראשון אינה נפגמת מכך בכלל. יש לו "מספיק להבה" בשביל עוד ועוד נרות. וכל נר מקבל להבה שלמה לעצמו. לא חלק של להבה, לא להבה פחותה. ממש להבה שלמה. כך גם אנחנו עם האהבה שלנו. יכולים לתת עוד ועוד מבלי להשפיע בכלל על מלאי האהבה שלנו למרות שאנחנו אוהבים את כל האנשים השונים בחיינו ממש ולגמרי. אנחנו אוהבים הורים, אחים, חברים, הילד הראושן שלנו, והשני, והשלישי וגם העשירי, ואת בן הזוג, גם הראשון וגם השני. אז מה הבעיה עם "גם את בן הזוג החדש של ההורים שלנו"?

הפעם אני לא יכולה להתעלמ (מהעלמנים)

המצאת מילה נהדרת- עלמנה!!! (במקום אלמנה...), עלמה שהיא אלמנה(זה אפשרי? או שעלמה היא תמיד אישה שטרם נישאה?) ,

azaria

New member
עלמה ולמה

תמיד חשבתי שהם זוג מוזר ביותר. ובטח גם לא חוקי ברוב המדינות המתוקנות.

rolan

New member
זוהי בעצם השאלה, עזריה

מה הבעיה עם לאהוב את בן הזוג של ההורה. גם הילדים שלנו אוהבים - אח, אחות, חברים, הורים, סבים וכו' ואילו בן הזוג של הורה הוא מן "אהבה אסורה" שכזו... זה מה שלא מובן לי, מדוע בעצם הם לא מרשים לעצמם לאהוב בלי חשש. מן הסתם לא כולם נוהגים כך, סיפרתי לכם על בתו הגדולה של אוהי שאנ יודעת בוודאות שאוהבת אותי, מכריזה על כך ללא חשש ואף קוראת לי אמא'לה

אני חושבת שלכל ילד "פרוד" יש בעיה עם זה

ברור לי לחלוטין שתקופה מסוימת הבת שלי הרגישה שיחסיה הטובים עם עזריה מהווים בגידה באבא שלה. לא צריך לדאוג. היחסים הטובים נגמרו

azaria

New member
לא נכון.

הם בהשהיה זמנית. אני עוד בונה על להיות סבא גאה לילדיה. ומי יודע, אולי אפילו אספיק לצאת מן הרשימה השחורה שלה עוד כמה שנים לפני כן. כבר כתבתי כאן בעבר שאני מתחיל לראות פה ושם ניצנים של התקרבות מחודשת. לצערי יש גם הרבה פיצוצים של התרחקויות חוזרות. אבל אלה הניצנוצים הבודדים שמחזיקים את התקווה שלי קיימת. אני פשוט יודע שביום מן הימים היחסים שלי איתה, ושלה איתי יהיו בסדר גמור. ועד אז אני פשוט שורד את הפיצוצים האלה אחד אחד. כל פעם בתקווה שזה האחרון. וכל פעם בידיעה שזה עוד ממש לא היה האחרון. אבל ברור לי שאיזשהו אחד מהם אכן יהיה האחרון ולאחריו נחיה אולי לא באושר ועושר, אבל לפחות נחיה בסדר זה עם זו.

../images/Emo45.gif אין כמו יחסים נפלאים...זה דבר

שרק יכול להוסיף....מכל כיוון לכל אחד.... וכל הכבוד לרולן
לדעתי הקושי הוא יותר שלה.... והיא בהחלט התעלתה על עצמה.

אכולת קנאה../images/Emo5.gif

כל כייף לשמוע שיש גירושין שהם גירושין "טובים" . רצה גם!!!! בינתיים רק אוכלת מרורים מהגרושה של בעלי ומחכה לרגע שימאס לה והיא תבין שזה לא נותן כלום!! ועדיין באמת כייף של סיפור

rolan

New member
לאט ובסבלנות

תבני לך חיים חדשים. זה כולל את האקס שאיתו אפשר להגיע לאיזו "מערכת יחסים" גם היא לא ממש לרוחך, אבל נותנת איזה שקט. מקווה שיסתדר לך

azaria

New member
לא "שיסתדר לך" אלא "שתסדרי לך"

אם רק יושבים ומחכים "שיסתדר" אז זה בדרך כלל לא מסתדר. כשמסדרים - אז הדברים מסתדרים.

סקפטית

פעם באמת האמנתי בהכל יסתדר היום אני מבינה שיש אנשים שרוצים שהכל יסתדר ויש כאלה שלא

למעלה