סירת דיג לכל פועל

סירת דיג לכל פועל

כולם חולמים על סירה כדי להתרחק מהחוף ולתפוס מפלצות. נכון? כמובן שעדיף סירה ממש. כזו עם כיסאות, מנוע, מקרר עם בירות ונפקנית בלונדינית (שתפתח את הבירות). אבל רובנו לא יכולים להרשות את זה לעצמנו. אבל מה שבאמת צריך זה רק פלטפורמה צפה שאפשר יהיה להתרחק איתה מהחוף (ורצוי שגם יהיה אפשר לחזור). מה דעתכם על פתרונות מאולתרים לאדם הפשוט, כמו: סירה מתנפחת כזו שקונים בחנויות צעצועים ב-100 שקל? (כמובן שצריך להזהר עם הציוד החד, אבל זה אפשרי) הן מספיק גדולות לאדם מבוגר עם ציוד. אבוב גדול עם איזה משטח או רשת במרכז, שאפשר לשבת עליו. משיטים אותו בשחיה עם סנפירים, ובאתר הדיג המיועד זורקים "עוגן" ומתיישבים על המשטח. יכול להיות נחמד לצאת כמה דייגים ביחד ולחבר את האבובים למשטח אחד גדול (ואז יתכן שיהיה ניתן להביא את הבלונדינית). קייק. ראיתי בת"א בימי שישי בבוקר שיירות של קייקים יוצאות לים. יש למישהו מושג היכן אפשר לשכור כזה קייק? כמובן שכל השיטות מיועדות לים שקט, אבל לא חסרים ימים כאלה. יש למישהו נסיון עם דיג בשיטה כזו?

ועוד דבר

כמובן שפלטפורמה קטנה כזו אינה יציבה, ותפיסה של דג גדול יכולה להסתיים בזה שהדג הגדול יתפוס אתכם. פתרון אפשרי הוא לחבר לקצה החוט (הקצה היבש) מצוף גדול (נגיד מיכל 4 ליטר ריק). אם תפסנו משהו שעשוי לתפוס אותנו, משחררים את החוט עם המצוף. אחרי זמן מה הדג יתעייף והמצוף יעלה על פני המים.

paluta

New member
הים האכזר

אני משוכנע שיהיה אחד לפחות שלא ישים לב לסביבה שלו ויהיה עסוק \ טרוד בדייג וישכח בכלל להביט לצדדים והופ הוא נסחף לים הגדול והפתוח ומה אז ? תאמין לי שנתקלתי כבר לא אחת באומללים שטעו בים עם סירה מתנפחת ומאז הם נזהרים גם באמבטיה

נכון, אבל...

כתבתי את זה לגבי אבוב, אבל זה נכון לכל הפלטפורמות - צריך עוגן. לא משהו יוקרתי או כבד במיוחד. מאחר ובכל מקרה מדובר על יציאה כשהים יחסית שקט, אני מניח שבלוק (מהסוג שנהוג לזרוק על אלמוגים) יהיה יותר ממספק. אפילו חצי בלוק יעשה את העבודה.

helpmeplz

New member
תסתכלו ותתרשמו

http://www.seaspeed.co.il תיכנסו שם למכירה ישירה, הדגם שתראו הוא סירת גומי מסוג SAILOR, אני חישבתי שסירה לחמישה אנשים, מאחז למנוע, זוג משוטים, 5 חליפות הצלה, מנפח ידני יעלו כ-2000 ש"ח לא כולל מנוע (מנוע מומלץ 3.3 כ"ס שאמור לעלות כ-2000-5000 ש"ח, אני לא יודע כי לא כתוב), עוגן, חבלים, שמשיה (ואולי עוד משהו ששכחתי). הכל כולל הכול יעלה לך כ- 4000-8000 ש"ח או יותר, זה עסק יקר סירות... לדעתי צריך למצוא משהו שיחליף את העוגן, כי אם אני זורק עוגן במקום סלעי, העוגן יוכל להתקע... מישהו מתמצא בעלויות מנועים, סירות וכל החרטה הזה? SKIPER, אשמח לדעת כמה עלתה לך הסירה כולל המנוע, העוגן וכל זה...

וואללה. זה נראה ממש טוב

אבל הגזמת עם התימחור. לדעתי אם כבר, אז ללכת על מודל 280 שיכול לשאת 3-4 אנשים. בתחלס, אני מניח שזה אומר מקום נוח לשני אנשים עם ציוד, וזה מספיק. עולה 700 ש"ח מנפח ידני הטוב ביותר - 100 ש"ח. עוגן - אפשר לקנות קטן מברזל. זה זול. אפשר גם לעשות לבד. אין מה לדאוג מתקיעת העוגן - אפשר לחבר לנקודת חיבור הקרניים חבל נוסף, שמשחרר את העוגן מכל תקיעה. חליפות הצלה - לא צריך, בהנחה שהדייגים יודעים לשחות, ובכל מקרה יוצאים רק בים שקט. שימשיה וחבלים - אני מניח עוד 200 ש"ח. משוטים - 100 ש"ח. כלומר, 1,100 ש"ח לסירה בסיסית עם משוטים. אם יוצאים שני דייגים, ומתחלפים בחתירה, תוך חצי שעה לדעתי אין בעיה להגיע חצי קילומטר מהחוף (סתם הערכה). על מנוע הייתי מוותר, כי הוא ממש מקפיץ את המחיר, וגם מקשה על הניידות.

helpmeplz

New member
מנוע לא כלול במחיר הסירה...

אבל בכ"ס נמוך כזה הוא לא יעלה הרבה רק שעד 6 כ"ס אתה מחוייב לשים מגיני מדחפים... (זה יקר אבל זה עוזר לסירה ליסוע יותר מהר בכך שזה ממקד את הכוח ועוצר הרבה חוטי נילון...

joko7

New member
יוביוב היקר,לפעמים אנו זקוקים לקרקע

קרקע יציבה לנחות אליה מחלומות שיעלו לנו ביוקר אחר כך,,אם אין לך כסף אז אל תקנה ואל תסכן את עצמך עם שטויות של ילדים,,צודק פלוטה במה שאמר לך,,הים אכזר ורבים וטובים לא חזרו ממנו,,אם תתחיל להסחף כשאתה מצוייד רק במשוטים אז הלך עליך. אם כל כך בא לך על סירה קטנה ולא על יאכטה אז אני מאמין שאם תרד ברמת המכונית הפרטית שלך תוכל לקנות משהו סביר,,,תזכור משהו חשוב מאוד,חגורות הצלה הן פריט חיוני ביותר במיוחד על סירת גומי אפילו עם מנוע,אם תחטוף פנצ´ר 3 קילומטר מהחוף אתה תשחה עם הציוד חזרה כל הדרך?? לי בכל אופן לא ברור נושא הרשוי והתקנות לסירות,,אם מישהו מתמצא במיוחד סקיפר אשמח אם תוכל להאיר את עיניי,,עד איזה גודל של סירה(במיוחד גומי) ואיזה גודל של מנוע מותר להשיט ללא רשיון?? תודה למשיבים

helpmeplz

New member
ארז תראה...

כתבו פה מספר פעמים שמנוע עד 6 כ"ס לא דורש רישיון משיט, אורך הסירה לא נראה לי צורך רישיון כי אם תיסע בסירה 7 מטר עם 6 כ"ס מנוע אתה תעדיף לעשות רישיון ולקנות מנוע יותר רציני... הסירת גומי, אם יהיה לה פנצ´ר, עדיין יהיה אפשר לחזור לחוף בבטחה, הרצפה היא רצפה צפה ו3 כריות אוויר שכל אחת מנפחים בנפרד, אין חשש להצפה בגלל שיש שסטום שתוכל לפתוח במקרה שמים יחדרו לסירה... בהודעה השניה שלי שמתי לינק למיני יאכטה כזאת (בערך 4 מטר אורך) בסירה כזאת 2 אנשים יוכלו לסוע ולדוג... היא לא תהיה יקרה מדי... במידה ואני יחליט לקנות סירה אני חושב שסירה 7 מטר תהיה המינימום אם בכלל, המנוע יותר יקר מהסירה לצערי ברוב המקרים...

ronya11

New member
עלויות סירה

כבר כתבתי בעבר אבל שוב: 1. סירת גומי זודיאק משומשת - 3000 ש"ח ( 2.80 מטר). 2. מנוע משומש - 5000 ש"ח ( 6 כ"ס). 3. ציוד כושר שייט (חגורות, ציוד פירוטכני וכ"ו) - 1500 ש"ח 4. רשיון לשנתיים - 360 ש"ח. 5. ביטוח לשנה- 900 ש"ח. רוני

joko7

New member
באמת תסלח לי אבל המחירים שלך הם של

סוחרים, לא לזה התכוונתי,בחלומות הכי פרועים שלך אני לא אתן לך 3000 ש"ח בעבור זודיאק משומשת שקנית מהשכן הרוסי שלך ב 800 ש"ח,,על זה בדיוק אני מדבר כל הזמן,הגיע הזמן שהיהודים שלנו יפסיקו לעשוק אחד את השני כל הזמן,,תברר עם דייגים ברשות הפלשתינאית בעזה בכמה הם מוכרים שם זודיאק לפני שאתה מבקש ממני 3000 ש"ח,,,כל טוב גבר

ronya11

New member
למה לכעוס?

שלום לא ביקשתי ממך אפילו שקל... אם תבדוק - זודיאק חדשה עולה בחנות כ 6000 שקל. מנוע 6 כ"ס - 9000 שקל. ציוד כושר שייט - 2500 שקל. אין לי שכן רוסי... כל טוב, גבר רוני

joko7

New member
מי כועס רוני?? יש את האמת העצובה,לא

כעס חס וחלילה, מבחינתי בחנויות של הסוחרים הגזלנים ושאר רמאים ונוכלים במגזר הפרטי הם יכולים לבקש גם 30,000 ש"ח לזודיאק,מי יתן להם? אם כולם היו אומרים לבעל החנות שמבקש 6000 ש"ח עבור הזודיאק שילך לחפש מי ינענע אותו אז מהר מאוד היו מבינים הסוחרים שהם לא צריכים רווח של 1000% וכפועל יוצא ישיר של זה גם היבואן והחמסנים שמטילים מיסים כבדים וכל מי שנוגס מהעוגה הזאת בדרך עד שהיא מגיעה ל6000 ש"ח לצרכן האומלל,השיווק האמריקאי למשל עובד על מתח רווחים נמוך אבל מוכר הרבה,כמה זודיאק של 6000 ש"ח מוכרים כאן בשנה? הרעיון ברור אני מניח,,כל טוב גבר

ronya11

New member
האמת העוד יותר עצובה

שלום אני, כנראה בניגוד לאחרים, עשיתי שעורי בית ובדקתי עלויות. אפילו הייתי בנמל יפו ובדקתי מחירים של סירות משומשות. סירת גומי פשוטה SE6 הנמכרת בטל השחר(SEA-SPEED ) ב 2990 ש"ח עולה בארה"ב 350$ . https://www.seaeagle.com/motormount/SE6.asp עבור משלוח רצו ממני 300$ !!! וכבר הגענו ל 650$ וזאת לפני מע"מ, עמלה לעמיל מכס ואני לא יודע אם יש מסים נוספים. זודיאק שהחומר ממנו היא בנויה חזק בהרבה עולה בבריטניה כ 700 פאונד. ובכל זאת, אם יש לך זודיאק מעזה ב 800 ש"ח, אני מוכן להשקיע. (שתהיה עוד אחת בבית) רוני

joko7

New member
יש לך מושג רוני כמה עולה מנוע משופץ

למיצובישי או להונדה בעזה?? כנראה שאינך מתמצא ברמת המחירים שלהם, כל הזודיאק שנמצאות בשוק האזרחי מקורן בכסף מלא?? אין עודפי צבא אמריקאי בטונות שהתגלגלו לשוק? אין סחורה מוברחת? אין סחורה גנובה או מעוקלת שסוחרים קנו בגרושים ודוחפים לנו מחיר מלא? שני פנסים קדמיים לטויוטה ימכרו לך בעזה ב100-150 ש"ח במצב כמעט חדש,לך תקנה אותם כאן מוסך שעוסק בפירוק תראה כמה יבקשו ממך כאן, לסיכום ידידי כשתגמר המלחמה עם הפלשתינאים ונגיע להסדר כבר אינשאללה אז אני באמת אלך לעשות לי איזו עסקה שם ואם יתמזל מזלי וארכוש אחת מגניבה אז אמכור לך אותה ב 6000 ש"ח

יש גם זודיאק ב 30000

אבל אם תראה אותה תבין. בן דודי רכש לא מזמן סירה בייצור לפי הזמנה ב5000 ש"ח (שטבעה אחרי חודש עם ציוד צלילה ששוה פי 2) אני רכשתי סירת 420 שעברה הסבה קלה ב 1200 ש"ח. מתאימה ל 5 אנשים ומספיקה לכל דבר

joko7

New member
1200ש"ח מקובל עלי+1500 למנוע משומש

זה כבר נשמע יותר הגיוני וסביר מכל הטירוף שמשתולל בענף הזה.

joko7

New member
בכל מקרה עניין המשוטים זה בדיחה

ואין על מה לדבר בכלל ללא מנוע,חלק מעולי חבר העמים הביאו איתם זודיאק ואפשר לקנות משומשת במצב טוב במחיר סביר ושפוי,,בנושא המנועים זה באמת שוק פרוץ ואם עובדים קצת על מנוע של 6 כו"ס אז אפשר להוציא ממנו הרבה יותר הספק והמבין יבין. אבל נשארתי עדיין ללא תשובה,ממה שאני יודע אורך הסירה כן משנה ונאמד בתקנות,אינני מדבר על הגומי כאן,יש סירות מפרש קטנות,,,בקיצור היכן אוכל לקבל את כל המידע בנושא בצורה מסודרת ???

helpmeplz

New member
אתה צודק...

סירה ללא מנוע בים התיכון זו בדיחה... קצת מידע תוכל לקבל באתר: WWW.SEASPEED.CO.IL תיכנס לקטגורית סירות גומי, תראה שם הסברים, שם כתוב... יכול להיות שגם כתוב בקטגורית סירות... אני עדיין חושב לקנות לי סירת דייג, רק השאלה איפה מוציאים רשיון משיט?

למעלה