סיר הסירים לשישבת של סתיו

סיר הסירים לשישבת של סתיו../images/Emo182.gif

|שמתן/ם לב ש
שכחתי השבוע את השירשור הכי טעים
בפורום
 

ady18

Well-known member
אצלי

מרק עוף צלי בקר פרגיות תוספות: אורז עם אטריות דקות שעועית ירוקה ערב שישי : לזנית תרד
 

ady18

Well-known member
מתכונים:

שעועית ירוקה עדינה במחבת -------- המלצה. מקור:פירגה. חבילה של 600 גרם שעועית ירוקה עדינה ירוקה סנפרוסט (כמובן שאם יש בנמצא שעועית טרייה—אז עדיף) מאודה במיקרו במעט מים עד לריכוך - שתישאר פריכה. או מבושלת במים רותחים עד לריכוך. מהמיקרו\סיר לשטוף במים קרים ולשים במסננת. בינתיים-----........ ב- 4 כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ אחד גדול - להזהיב- ולהוריד לצלחת. באותה מחבת - ללא תוספת שמן---- לטגן תוך בחישה שלא ייחרכו--------- כוס שקדים מולבנים פרוסים- עד להזהבה. אפשר להוסיף עוד רבע כוס של פיצוחים קלויים כמו חמניות\גרעיני דלעת צנובר.......... לא חובה. להוריד את הפיצוחים מהמחבת---- לצלחת של הבצל המטוגן. באותה מחבת ---- ללא תוספת שמן להחזיר את השעועית מהמסננת ולערבב עד שתתייבש (על להבה גבוהה) מיד כשהשעועית יבשה - אין צורך לטגן או להשהות -- רק לייבש....... להוסיף למחבת מעל לשעועית את הבצל והפיצוחים לזרות גם חצי כוס פירורי לחם טובים וגם כף כוסברה יבשה –שמתי נענע ושיפר פלאים. זהירות,רק לאוהבי הנענע. מלח פלפל שחור לערבב הכל ביחד עד למיזוג כל החומרים כ ד ק ה בלבד. להגיש מיד. המלצה. פרגיות בחלב קוקוס\אודטה חצי קילו פרגיות שתי כפות שמן זית רבע כוס צילי מתוק כחצי מיכל חלב קוקוס לטגן את הפרגיות עד להזבה ולהוסיף את מרכיבי הרוטב ולצמצם לזניה תרד וגבינות - מתכון מעולה מחברה. תבנית פיירקס גדולה או חד פעמית בינונית. חצי שקית עלי תרד ס"ה 400 גרם. 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום קצוצים 2 כפות עיטורי עגבניות קצוצות של אוליביה כף אבקת מרק בצל 400 גרם גבינות מעורבות (קוטג'—צהובה\\קשקבל-מלוחה- פלפל שחור מעט מלח (לא הרבה כי יש מלח באבקת מרק בצל ובגבינות) בשמל: 3 כוסות חלב כוס שמנת מתוקה ( אפשר בלי השמנת –4 כוסות חלב) 100 גרם חמאה 3 כפות קמח 100\\150 גרם גבינת קשקבל קורט אגוז מוסקט פלפל שחור מלח 2 ביצים טרופות. אופן הכנה: 1. לאדות בסיר – תוך כדי ערבוב-- חצי שקית- שזה 400 ג' עלי תרד- עד שאין נוזלים ולקצוץ. 2. במחבת , לטגן בצלים קצוצים ולהזהיב 3. להוסיף שום קצוץ ולטגן ביחד –להוסיף עיטורי עגבניות. 4. להוסיף את התרד ולטגן ביחד כדקה 5. לכבות את האש. 6. להוסיף: 7. גבינות 8. תבלינים וכף אבקת מרק בצל --לערבב היטב. הכנת הבשמל: מערבבים חמאה וקמח לבלילה אחידה ומוסיפים תוך בחישה—לאט לאט את הנוזלים שלא יהיו גושים. לערבב כל הזמן. עד שיסמיך. לסגור את האש. להוסיף את הביצים ולבחוש כל הזמן. להוסיף את הגבינות והתבלינים---ולבחוש לבלילה אחידה. לסדר באופן הזה: לשמן תבנית לצקת מעט בשמל לסדר עלי לזניה לצקת חצי מכמות התרד לצקת מעל בשמל לצקת את יתר התרד לצקת שוב בשמל לסדר שכבה שניה של עלי לזניה ולצקת את יתר הבשמל למעלה לאפות לא מכוסה בחום 175 25 דקות. סימן שמוכן-כשהבשמל מזהיב. אטריות דקות\פירגה להרתיח בקומקום לפחות 4 כוסות מים 2 כוסות אורז יבש 2 חופנים אטריות קצרות דקיקות מלח לטעם שמן מכניסים לסיר 4-5 כפות שמן מוסיפים את האטריות ובוחשים כל הזמן. האטריות נוטות להשחים מהר, אז לשים לב.
 

silvey

New member
חזרנו לשיגרה, שושי../images/Emo3.gif

עוף במלח בתנור, קלי קלות, אורז אחד אחד נקי מתופות, סלט ירקות קטן קטן עם שמן זית ולימון סחוט, הולכת להכין פרעצלס בצ'יק-צ'אק ואולי עוד חצילים ברוטב עגבניות עם קצת כמון...מוסיף המון... יאללה, ש ב ת ש ל ו ם
 

silvey

New member
כל מה שכתבתי יעלה על שולחננו,הערב

שמה עוף בתנור, סיר אורז וסלט קטן קטן. מה שנשאר זה להכין פרעצלס... שתהיה שבת שלווה והמון זמן למנוחה...
 

silvey

New member
מתכון-חצילים ברוטב עגבניות - silvey

חצילים ברוטב עגבניות של silvey המצרכים: 1 בצל גדול 1 כף שמן קנולה 3 שיני שום פרוסות 1 רסק עגבניות - 100ג' 2 כוסות מים רותחים - 400 מ"ל 2 חצילים פרוסים עם הקליפה קורט מלח גס לפיזור על החצילים 1 כף גדושה אבקת מרק עוף קורט פלפל שחור גרוס טרי 1 סוכרזית תרסיס שמן למולטישף אופן ההכנה: * מניחים במסננת את החצילים עם המלח הבזוק להוצאת המרירות, כחצי שעה * מרססים שמן במולטישף ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד שישחימו. * קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בכף השמן , רצוי בסיר שטוח , עד שמזהיב מאוד. * מוסיפים לסיר את רסק העגבניות המהול במים רותחים, אבקת המרק, הפש"ג והסוכרזית. * כשרותח שוב מכניסים בזהירות את החצילים המטוגנים ומבשלים יחד כחצי שעה עד שהם סופגים את הטעמים. ב ת י א ב ו ן . אפשר להחליף את החצילים בקישואים. אפשר להוסיף גם קצת מיץ לימון לטעם.
 

silvey

New member
מתכון-סדנת עוף במלח - silvey

זה פורסם בעבר כאן בבישול וזכה להדי צחוק רבים... עוף במלח שקל להכין ויוצא רך וטעים מאוד מצרפת קישור, גם כי ביקשו במסרים...
 

לי את 34

New member
לא לזלזל בעוף הזה כמה פשוט ככה טעים

אצלי בבית הוא אורח כל יום שישי לא מוכנים לוותר עליו.
 

effyba

New member
סילבוש, שאפו שאפו, איזו ארוחה..ומה

זה הרוטב הלבן שבתמונה למעלה???נראה לי כמו טחינה או יוגורט....
 

silvey

New member
טחינה ביתי,פק"ל כל הזמן...זה בריא..

אפיתי גם פרעצלס ויצאו חמודים לאללה. רק שאני לא יכולה עדיין לפרסם בלי לערוך אותם. סבלנות, יקירתי. שושי, אני צריכה "שיעור פרטי" על איך את כותבת כל כך יפה בתוך הצילום...באיזו תוכנה את משתמשת?
 

effyba

New member
גם אני טירונית בכיתוב על הצילום..

למדתי כאן בפורום. אני אחפש לך את שרשור ההדרכה....
 

effyba

New member
הנה קישור להסבר של זיוי..כיתוב על

תמונה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=744&msgid=85180539&FlagSybase=1
 
שימי לב

כנסי לתמונות שלי תעמדי על התמונה הרצויה ולא לפתוח אותה ללחוץ על עכבר בצד ימין ללחוץ על המילה - ערוך נפתח חלון עם התמונה בצד ימין תראי את האות A - ללחוץ אחר"כ למטה יותר תלחצי על המשבצת בצבע כחול (התחחתונה ביותר) עכשיו לגשת לתמונה ולבחור את גודל הגופן ואת הצורה (מופיע למעלה) ואחר"כ את הצבע - מופיע למטה מצד ימין ולסמן מסגרת וירטואלית שבתוכה תרשמי מה שאת רוצה. בהצלחה
 
שכחתי הכי חשוב!!!!!!!!!!!!!

אחרי כל הפעולות האלו , כנסי לקובץ ותשמרי את התמונה המחודשת עם הכיתוביות.
 

silvey

New member
Y שושי, הסבר מפורט, נהדר ../images/Emo45.gif

אמנם הצלחתי לבסוף להיכנס לתוכנת HP שיש לי ולסדר הכל אבל הדרך שלך, לקחת צילום ולהוסיף לו מהגלריות כיתוב, למשל, לצילומים ותיקים, עוזרת מאוד. אכנס ואנסה... ושוב,
, יקירתי
 

silvey

New member
שושי, תראי איזו תלמידה מוכשרת יש לך

אמנם זו רק ההתחלה אבל ניסיתי והצלחתי
עכשיו לא אצטרך לסמוך על התוכנה שיש לי. צריך רק להתנסות ולמצוא את כל האותיות היפות... מצרפת דוגמה טריה...סתם בחרתי אחת...דוקא קרובה אלייך, פיזית...
 
למעלה