סיר ייעודי לפסטה - צריך או לא? מה דעתכם?

תומאס

New member
סיר ייעודי לפסטה - צריך או לא? מה דעתכם?

כל הסירים והמחבתות שלי, הם של ארקוסטיל מסדרת הארד אנודייז.
עד היום בישלתי פסטה בסיר רגיל שאינו "סיר פסטה".
החסרון היחיד שיש לי בסיר הוא שפסטה ארוכה לא נכנסת לתוכו אז אני צריך לשבור אותה. אז חשבתי לקנות סיר רגיל יותר גבוה, ואז ראיתי שיש סירי פסטה.
השאלה, אם מעבר לעניין הנוחות, יש לסיר פסטה יתרונות נוספים?
 

TCHM

New member
אם מתאפשר...שיהיה, הנוחיות בסינון בלבד...

אין צורך לשבור את הפסטה, פשוט תניח במים ואחרי
זמן קצר היא תקרוס כולה למים.
 

תומאס

New member
לפני שהייתי שובר - זה באמת מה שהייתי עושה. רק שהייתי עוזר לה

לקרוס לתוך המים, אבל זה קצת משנה את זמן הבישול, כי לוקח כמה דקות עד שהחלק שבמים מתרכך ואפשר להכניס את החלק שהיה מחוץ למים.
 

TCHM

New member
לוקח כדקה ולא משנה את זמן הבישול...

גם אם תשתמש בסיר פסטה רוב סוגי הפסטה הארוכה יהיו מחוץ למים.
לא צריך לעשות מהענין הזה דוקטורט.
עם סיר ייחודי או לא זה אותו דבר. יש לך אפשרות? קנה סיר פסטה
הכי זול שתשיג.
 

תומאס

New member
גם בסיר פסטה גבוה, הפסטה הארוכה מחוץ למים?

אז יתרון אחד כבר הלך.
 

TCHM

New member
מה זה אצלך סיר פסטה גבוה?

סירי פסטה רגילים קוטרם כ-24 ס"מ וגובהם בערך 20 ס"מ (7-9 ליטר).
בהנחה שממלאים מים רק עד 3/4 גובה הסיר כי אחרת המים הרותחים
יתיזו החוצה, נשארנו גג עם 17-15 ס"מ גובה מים.
אורך פסטה ארוכה (ספגטי וכו') הוא 27 ס"מ (ויש ארוכות יותר)
מה יעזור לך סיר פסטה לבישול לפי שיטתך כשהיא טבולה כולה במים?
ועדיין נשארה השאלה המרכזית ...למה זה חשוב כל כך?
אז זה לא חשוב כלל!
שוב, אפשר לבשל בסיר רגיל או סיר ייעודי, מה שחשוב שהסיר יהיה בעל
דופן דקה בכדי שיתחמם מהר. המסננת היא רק לצורך סינון קל יותר אבל
אפשר בהחלט להשתמש במסננת חיצונית.

כמובן שיש סירים יעודיים גדולים יותר אבל הם אינם מיועדים לבישול ביתי.
 

תומאס

New member
חשבתי שסיר ייעודי לפסטה, יהיה גבוה ככה שיכיל את הפסטה הארוכה

אני מבין שטעיתי, ואותה "בעיה" שיש לי היום בסיר רגיל, תישאר גם בסיר פסטה.
כלומר אני עדיין אצטרך או לשבור את הפסטה או לחכות קצת ואז לדאוג שכולה תהיה בתוך המים - גם בסיר ייעודי לפסטה.
לגבי הסינון - אני מבין שזה יותר נוח, אבל באמת שאין לי בעיה להמשיך להשתמש במסננת חיצונית.
תודה על התשובה וההסבר.
נראה לי שאני אקנה סיר רגיל גדול וגבוה, שישמש אותי גם לפסטה וגם לבישולים אחרים.
 

חנהפ

Active member
סיר פסטה - מאוד נח, הסינון הופך לפשוט

רק מרימים את הסיר הפנימי
הסיר משמש אותי גם לחליטת ירקות בהחלט לא מצטערת שקניתי
 

שרי 55510

New member
לתומס אני בעד רכישת סיר - לפסטה,,

מומלץ לקנות סיר גבוה שיתאים לך לבישול הפסטה.
לי יש סיר כזה של "סולתם "-מיוחד לפסטה,כ- 10 שנים, הסיר איכותי ומאוד נוח,
המחיר סביר,ומומלץ בחום.
 
השימוש העיקרי שלי לסיר פסטה הוא דווקא למרקים (ללא המסננת)

בגלל הנפח והגובה הסיר מאוד נוח לבישול מרק עוף למשל או מרקים אחרים בכמות גדולה.
דווקא לעניין המסננת הפנימית יש פתרונות קלים של מסננות שמתלבשות על פתח הסיר ומאפשרות מזיגת הנוזלים.
 

תומאס

New member
דווקא בקטע של מרקים אני מסודר. מספיק לי סיר של 5 ליטר

אני רווק, גר לבד, אז לא צריך יותר מזה.
 

רוני1955

Active member
סיר לפסטה

ההבדל היחידי שאני ראיתי בין סיר רגיל לסיר לפסטה הוא המכסה המחורר, וגם זה לדעתי לא איזה ביג דיל. כשאני מסיים לבשל את הפסטה, אני שופך את כל תוכן הסיר לתוך מסננת גדולה מעל הכיור, וזהו.
אני גם לא שובר את הפסטה. אני מרתיח את המים, וכשהם רותחים אני שם את הפסטה הארוכה (למעשה זה ספגטי) בפנים. תוך פחות מדקה היא מתרככת והכל נכנס לסיר. עוד לא נתקלתי באדם אחד שטען שיש ספגטים שחצי מהם מבושל יותר מהחצי השני. הפרש הזמן הוא זניח. אתה מנסה להתמודד עם בעיה שלא קיימת.
 

תומאס

New member
כשכתבתי את ההודעה הראשונה, הנחתי שאם יש סיר לפסטה

אז בטח יש לו מספר יתרונות על סיר רגיל.....בינתיים לפי התשובות פה, הבנתי שזה לא איזה מוצר "חובה" במטבח, ושמקסימום הוא קצת יותר נוח לשימוש בגלל המסננת.
אני מסכים לדעתך. גם אני עד היום הייתי שופך הכל למסננת חיצונית, ואין לי בעיה עם זה. וברגע שהבנתי שפסטה ארוכה לא נכנסת כולה למים גם בסיר פסטה, אז בשבילי אין יתרון לסיר פסטה על סיר רגיל.
 

yair_bar

New member
מנהל
רק נוחות של הסינון

אגב, יש כמה סוגים - סוג אחד פשוט במכסה יש חורים ואפשר לסנן נפוך על גבי המכסה.
&nbsp
יש סירים שיש בהם בפנים מסננת מובנית ואז אתה גם לא חוסך שטיפה של כלי ייעודי - אתה פשוט מרים את המסננת בתום הבישול מתוך הסיר והמים נשארים בפנים והפסטה במסננת.
&nbsp
הסיר האחרון עוד יותר פחות נוח לי כי בין המסננת לתחתית הסיר יש רווח ואז לפסטה בכלל לוקח זמן עד שהיא צוללת בכולה פנימה.
&nbsp
לכן אני פשוט מבשל בסיר רגיל (אגב, כדי שכל הפסטה תכנס מיד אתה יכול גם רחב ולא חייב דווקא גבוה) ואז מסנן בקלות.
&nbsp
תוך כדי כתיבה נזכרתי שפעם מזמן אנשים פשוט היו מסננים את הפסטה עם המכסה הרגיל תוך השארת רווח קטן - זה פחות נוח ולעתים הפסטה מוצאת את עצמה בכיור - אבל גם זו דרך.
&nbsp
&nbsp
 

תומאס

New member
תודה על ההסבר והדוגמאות. החלטתי לקנות סיר רגיל יותר גדול

אני אקנה סיר של 5.5 ליטר או אולי אפילו 7 ליטר.
או גבוה מאוד או רחב מאוד. עוד לא החלטתי איזה משניהם יותר טוב לי.
נכון אפשר באמת לסנן פשוט בהשארת רווח במכסה - אבל זה באמת יותר נוח עם פסטה בצורות מאשר בפסטה צרה וארוכה שיכולה "לברוח" דרך הרווח הצר.....
 

TCHM

New member
אתה רוצה פתרון פשוט?....

מלא סיר במים פושרים והכנס את הפסטה בעמידה.
השאר את הפסטה לריכוך של כשעה (תלוי בסוג הפסטה) והוצא מהמים...
הפסטה תתרכך אבל לא תהיה מבושלת.
הבא את המים לרתיחה והוסף מלח, תוסיף את הפסטה שכבר התרככה
ובשל לדרגה שאתה רוצה.

עכשיו תהיה יותר פדנט מרובושון.
 
למעלה