סכום תביעה

סכום תביעה

שלום רב,

בחול המועד פסח האחרון הלכתי בעיר, באופן רגיל ועל המדרכה בצומת שני הרחובות הכי מרכזיים, בנתיב שמיועד בבירור להולכי רגל. בדרך נתקלתי בשלט מתכת שהציבה העיריה ואשר הקצה התחתון שלו בגובה 1.7 מטר, להבנתי הרבה מתחת לתקן הנדרש. כתוצאה מכך קיבלתי מכך חזקה מהשלט עצמו ונחתכתי מהקצה החד של השלט. התקפלתי ותפסתי את הראש וכשהורדתי את היד ראיתי שיש עליה דם ושיער, דם רב התחיל לנטוף במהירות. בקיצור, הזמינו אמבולנס, פוניתי מהמקום, התלכלכתי בדם רב. בבית החולים הדביקו לי את החתך (תישאר צלקת באורך של 3 ס"מ) ואסרו עלי לחבוש את הראש במשך חמישה ימים, כמו כן ניתנה לי המלצה מהרופא ל5 ימי מחלה והזריקו לי טטנוס. הרופא עצמו ציין שעוצמת הכאב מהמכה נמוכה למרות שבמגע באזור עצמו זה כאב באופן בינוני. חוייבתי בעלויות הפינוי באמבולנס וכמו שציינתי, כל האירוע לא היה נעים.

אני מעוניין לדרוש פיצוי מהעירייה אבל אני לא יודע מה הסכום שאותו עלי לבקש. 5 ימי מחלה הם בעצם 5 ימי עבודה ויש את הסכום של הפינוי באמבולנס, כמה עלי לדרוש?

תשובה

צר לי, אך שאלותיך ממוקדות מאד ומצריכות מענה פרטני, והדבר אינו נעשה במסגרת הפורום, כיוון שלא ניתן להעניק ייעוץ משפטי פרטני באמצעות האינטרנט. באופן כללי אציין, כי כאשר מדובר בנזק גוף, לא מומלץ לפנות בדרישה לפיצוי ובוודאי שלא לחתום על שטר ויתור/סילוק או כל הסכם אחר אשר יאיין כל תביעה עתידית, בטרם התגבש/ידוע כל הנזק שנגרם בתאונה.

אוקיי, אז שאלה אחרת

אם אני מבקש מהם החזר על הוצאות ישירות בלבד (פינוי באמבולנס פלוס הוצאות תקשורת) ו5 ימי מחלה שנרשמו לי תוך ציון שאין בכך ויתור על תביעה עתידית, האם זה עלול לאיין אפשרות לתביעה עתידית? האם זה נחשב כפיצוי על הפגיעה?

תשובה

ככל שאין מדובר בתביעה בבית המשפט, וכל עוד לא נחתם מסמך שמשמעותו ויתור על תביעה עתידית, קבלת פיצוי "על החשבון" אינה אמורה להוות ויתור על תביעה עתידית.

אני צריך להבהיר את זה בבקשת הפיצוי?

כלומר, שהפיצוי הוא בעבור ימי מחלה שנרשמו לי ופינוי באמבולנס וקבלתו אינה כוללת פיצויים על עוגמת נפש ואינה שוללת ממני את הזכות לתבוע פיצויים נוספים בעתיד? בקיצור, איך לנסח את זה?

תודה מראש

ועוד שאלה קטנה

כרגע אני לא עובד כבר כמה חודשים. האם עדיין שמורה לי הזכות לבקש החזר בגין ימי מחלה שנרשמו לפי חישוב השכר הממוצע במשק?

למעלה