סכינים מעולים

Master Stav

New member
סכינים מעולים

חברים וחברות ... חבר שעוסק ביבוא מסין הביא סכיני שף קטנים מעולים אני מנסה את הסכין שקיבלתי לדוגמא כבר 3 חודשים ומאד מרוצה מחיר ליחידה 15 שקלים .... מי שייקח 10 סכינים יקבל 2 מתנה לפרטים נוספים אתם מתבקשים לפנות אלי זו הזדמנות נהדרת ..... ( יש כמות מוגבלת של 1000 סכינים ) [email protected]
 

BiggPoppa

New member
מה מעולה בו?

תוכל לפרט? סה"כ הסכין נראה צ'יפי במיוחד עם ידית הפלסטיק הזאת. כל סכין שמשחיזים טוב תהיה חדה. כיון שאתה מבין דבר או שניים - אשמח לקבל פרטים - האם יש משהו מיוחד בסכין הזה, או שזה פשוט סכין שנותן תמורה טובה לכסף?
 

Master Stav

New member
אני מבין שאתה גולש חדש פה ....

אתה חושב שהייתי מסכן את שמי הטוב ואת הביקורות שאני כותב לא פעם בגין כך שמשיהו חבר שלי ? עניתי מה מיוחד בסכין אני ממליץ בחום שלא לנסות לשיך לי דברים שמעולם לא היו דרכי .....
 

א פרח

New member
טעות בידך

סתיו לעולם לא ימליץ על סכין בתרם ינסה אותו ויהיה בטוח שטיבו, אין זה משנה אם הוא מחבר או מחנות.
 

Master Stav

New member
תשובה

שאני בא לבחון סכין אני בודק את : 1. חדות ,כן ניתן להשחיז אבל אני מחפש סכינים שיחזיקו זמן רב ובהשחזה נקייה , כל שכן סכינים שמטבם הם חדים וקיבלו איבוד ליזר 2. משקל ונוחות אחיזה 3. רב גווניות מחינת שימושים 4. מחיר 1. בדקתי במשך 3 חודשים על כול סוגי המאכלים והסכין עושה עבודה מעולה 2. זו סכין של 10 ס"מ להב וידית של 10 ס"מ מה שעושה אותה קלה לאחיזה מחד ומספיק רחבה למספר רב של שימושים 3. חתכתי איתה , עופות , דגים , ירקות , פירות ( גם קשים מאד ) התוצאות הניחו את דעתי 4.המחיר מצחיק ....סכין זהה עם שף מפוצץ נימכרת בין 40 ש"ח ל99 ש"ח ....
 

ללידי

New member
בעד המלצות על סכינים

לי קצת נמאס מחלק מסכיני הארקוס שלי שנשחקים מהר ואני מדגישה רק חלקם, לא כל הסוגים. אולי שחטתי פה חלילה פרה קדושה אבל כל הסכינים בבית ארקוס ואני משחיזה אבל לא ממש מתלהבת מהם ביחס לסכינים אחרות. יש לי סכינים אחרות שאני משחיזה ועובדות יפה. הסכין הכי טובה שלי לעבודה היא גם מסדרת ארקוס אבל סכין בשר רחבה וגדולה. נראה לי רעיון לתת פה הצעות לסכינים איכותיים. אם בענייני בשר עסקינן אז זה רלבנטי לנו אוכלי הבשרים.
 

Master Stav

New member
ומה עוד שכול מי שמכיר אותי

יודע ובודאות שלא אמליץ על משהו שאין אני מרוצה ממנו
 

יוליקה

Member
מנהל
איך או היכן אתם משחיזים סכינים

אני הפתי מאמין הכי גדול בסכינים כל פעם מתפתה לרכוש סכין שאומרים לי עליו שלעולם אינו מתקהה וכך יש לי מגירה מלאה בסכינים "כאילו סכיני שף" אז איך אני יכולה להשחיז אותם?
 

avi5199

New member
הכי טוב כנסי לקצב שלך ובקשי ממנו שיראה לך

איך משחיזים. צריך לשים לב לתנועה הנכונה , זה משהו שאי אפשר להסביר בכתב, צריך ליראות. מאז שקצב אחד הסביר לי אני משחיז את הסכינים לפני כל שימוש פשוט עם הכלי הארוך הזה שהקצבים משתמשים. ואפשר גם להשחיז סכין על גב של סכין אחרת באותה שיטה.
 
קצת על השחזה

מוט השחזה (שטול) מבצע השחזה עדינה בלבד, או יותר נכון "סירוק" של הלהב. להשחזה אמיתית יש שתי אפשרויות: לקנות משחזת סטטית עם גלגלים (קרמיים או פלדה) או לתת להשחזה מקצועית פעם ב... (לפי השימוש בסכין). סכין טובה תחזיק מעמד הרבה זמן עם "סירוק" על שטול פעמיים שלוש בשבוע (לפי כמות השימוש בסכין כמובן) את הסכין מעבירים פעמיים שלוש כל צד על השטול (מוט השחזה) בזוית של 20 מעלות בערך בתנועה אחידה וחלקה. סכין על סכין לא מומלץ במיוחד גם מבחינת בטיחות (לסכין אין מעצור כמו לשטול) וגם מבחינת ההשחזה עצמה (אפשר לגרום נזק לשתי הסכינים). אני נתתי כמה פעמים סכינים להשחזה אצל לובלינסקי בקינג ג'ורג והייתי דיי מרוצה. מקווה שעזרתי יום טוב
 

avi5199

New member
עוד פטנט

כשאין משהו אחר אפשר להשחיז סכין על התחתית של צלחת קרמיקה. התחתית של הצלחת זה העיגול שנוגע בשולחן שהוא קצת מחוספס, וזה אחלה אבן משחזת.
 
קצת על סכינים

אני חובב מטבח וגם חובב סכינים בזמני הפנוי
אז הנה מספר טיפים: אין דבר כזה סכין שלא נשחק סכינים טובות לא מחזיקים במגירה עם כל שאר הסכינים בשביל למנוע פגיעה בלהב (סכין טובה שמים על מגנט או במתקן עץ) לא רוחצים סכין במדיח (הדטרגנט החזק של המדיח פוגע בלהב) אלא שוטפים מיבשים ומניחים במתקן סכין אחת טובה (בתקציב של עד 400 שקל) תספיק להמון זמן, כדאי להשקיע בסכין אחת בלבד ולשמור עליה כמו שצריך אני קניתי את המועדפת שלי (גלובל) בארהב ב 400 שקל לפני 4 שנים בערך ומאז לא נוגע בשום דבר אחר... בהצלחה
 

מני.ת

New member
הדרך הטובה ביותר להשחיז סכינים.

לאחר שנים בהשחזה על 3 אבנים בחיספוס שונה, מעבה לדק, עברתי לפני שנה לשימוש במשחיז של Edge Pro , התוצאה מושלמת ובהרבה פחות השקעה. סכין מושחז היטב לא צריך אפילו מוט מתכת. אני משתמש במוט קרמי שלא משחיז בכלל אלא רק מיישר את קצה הלהב. סכין מפלדה קשה (או בעלת שלד קשה בציפוי רך) לא מחוייבת בהשחזה תכופה אלא רק "יישור". לצורך העיניין אני מציין שזווית ההשחזה שלי חדה מאד בצד אחד ופחות בצד השני כמו שנהוג בסכינים יפניות ולכן הלהב יותר רגיש . עם המשחיז הזה אני מטפל בכל סכיני המטבח שלנו. רובם סכינים יפנים בעבודת יד. יש גם סכין של Glestain .
 
נראה טוב

ה... מוט שלך
לפחות על המסך ׁ(שאף אחד אחר כך לא יטען שאני שטחי מדיי) מייבאים אותם לארץ? אתה משתמש בדגם האינקוויזיציה ?(המקצועי)
 

מני.ת

New member
לא יודע אם מיובא לארץ.

יש לי את הדגם הרגיל, אבל עם כל האבנים ודפי הליטוש. היתרון הגדול בו זה שאפשר לכוון את זוית הליטוש בהתאם לסכין ולחזור לאותה זווית בדיוק בכל פעם. הדגם המקצועי מתאים לכאלה שרוצים להשחיז באופן מסחרי, נראה לי מיותר למשתמש הביתי. גם כך המכשים הבסיסי עם האבנים מאד יקר.
 

Master Stav

New member
בתכלס אני משחיז על אבן

אבן השחזה ישנה שקיימת במשפחה כבר 20 ומשהו שנים לערך יש לי גם שטול לסכינים הגדולות ולסכינים היקרות יש משחיז סכינים בשוק של נתניה שאני סומך עליו
 
לא רק שזה נראה צ'יפי בתמונה

אלא גם הלהב נראה כבר שרוט לגמריי משמע ש... או עבר הרבה השחזות כבר (ב3 חודשים????) או שנשרט/נשחק מהבשר והירקות
??? משמע שזה חרא של מתכת, שאולי באמת שווה את הכסף אבל לא תספק חובב בישול אמיתי. ולקרוא לדבר הזה "סכין שף" זו קצת הגזמה הייתי אומר. ואם סכין שף, אז למה צריך 10 יחידות ?
הקומבינה מסריחה מהראש
 
למעלה