סכמ"שׁ עם דילאי קטן!!

סכמ"שׁ עם דילאי קטן!!

שאלת השבוע: יום אחד קמתם בבוקר, התעוררתם במיטה שלכם, באי בודד! בא מלאך ואמר לכם "אני יכול להביא לכם מהבית 3 דברים. מה תבחרו?"
היום הכי טוב השבוע:
היום הפחות טוב השבוע:
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע:
קניית השבוע:
תוכניות לשבוע הבא:
סדרה:
סרט:
ספר:
שיר:
תמונת השבוע:

מצטערת על הדילאי, מקווה שתסלחו.
שבוע טוב!!!

Macphista

New member
ראשונה

אני חייבת לציין שבשבועות האחרונים התרגלתי יופי להגיב בפורום מהאייפון.

שאלת השבוע: יום אחד קמתם בבוקר, התעוררתם במיטה שלכם, באי בודד! בא מלאך ואמר לכם "אני יכול להביא לכם מהבית 3 דברים. מה תבחרו?"
השאלה שלך מזכירה לי הצגה שראיתי בחמישי על בסיס סיפור של אתגר קרת שקשור איכשהו לדג זהב עם שלוש משאלות (אגב, עוד לא היה בוואנס סיפור על דג הזהב והדייג ואשתו החמדנית). בכל מקרה- אייפון, לפטופ וwifi.

היום הכי טוב השבוע:...

היום הפחות טוב השבוע:
אתמול- שישי. חזרתי להורים שלי אחרי כמה שבועות ובחמישי אמרו לי שסבתא שלי לא במצב מדהים- מדברת לא לעניין וכו' אז קפצתי אליה בחמישי והיא הייתה קצת מעופפת אבל במצב תקין. ובשישי בבוקר קיבלתי טלפון בהול מאמא שלי שהיא התקשרה לסבתא והיא לא עונה מ- 7 בבוקר ושאלך לראות מה איתה (אמא שלי עבדה ואנחנו גרים בית ליד סבתא). קיצור הלכתי, פתחתי את הדלת, סבתא יושבת על הרצפה באמבטיה, צועקת עלי לא לעזור לה לקום כי היא יושבת. כמה דקות אחכ בן דוד שלי הגיע והרים אותה ולקחנו אותה לבית חולים. היא שם מאז והמצב לא משהו אז הסופש שלי היה הלוך ושוב בית-חולים. (איזה כיף שהשתלטתי על עניין האפליקציה של תפוז באייפון, הא? פייי הייתי משתגעת בלי הטלפון הזה).

הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע:
טוב, אז סיפור ארוך... אבל... יום ראשון היה היום האחרון שהשתכנה אצלי בדירה בחורה אמריקאית/קוריאנית. היא נתקעה בלי הגרין קארד שלה ולא נתנו לה לחזור לארה"ב וזה באמת היה סיפור ארוך איך מצאתי את עצמי נותנת קורת גג לבחורה ההזויה הזו (אני פשוט בן אדם ממש טוב כנראה... וצנוע...).
בכל מקרה- ביום ראשון בבוקר נסענו לאיזה חברת משלוחים ברחביה שלשם התגלגל הגרין קארד שלה. וכשיצאו משם עשיתי לה קצץ סיבוב בעיר- בית רוה"מ, נשיא, מרכז העיר והייתה לי עוד שעה פנויה כי קבענו להיפגש עם חברה וללכת לניחום אבלים משם אז לחזור לדירתי היה מיותר כי זה בצד השני של העיר. אז אמרתי לקוריאנית שיש לי זמן אם בא לה לשבת לארוחת בוקר. היא הציעה להזמין לי ארוחת בוקר כתודה על כל העזרה שלי ועל שהשתכנה אצלי מעל שבוע. ישבנו בהילל, הזמנו, הגיעה השתיה, והיא עוצרת אותי מלשתות ומבקשת להתפלל קודם. אוקי... מפה לשם התעניינתי כי היא כבר הזכירה את אלוהים פה ושם (אין גרין קארד=אלוהים רוצה שאשאר בירושלים עוד) ורצתה שאבוא לכנסייה להתפלל איתה אבל כל הזמן סירבתי בנימוס והתעלמתי.
בקיצור- היא תמיד חשבה שהכירה את ישו, אבל לפני 5 שנים ראתה סרטון באינטרנט של מטיף כלשהו והיא הבינה מהסרטון שהיא בעצם לא מכירה את ישו. ומאז היא מדברת עם ישו כל יום. מדברת. עם ישו. כל יום. בשלב הזה בשיחה הצלחתי יפה להחזיק את הבעת הפנים שלי. המשיכה- היא לא מאמינה שיש משהו מלבד כדור הארץ. אין כוכבים אחרים, חייזרים, גלקסיות וכו'. ואנשים שאומרים שיש חייזרים, ויותר מזה- אנשים שפגשו חייזרים- הם אנשים שאוחז בהם השטן! ולכן הם מקללים נוצרים כל הזמן ואומרים שישו לא אמיתי.
טוב, בקטע החייזרים כבר קצת חייכתי, לשמחתי כבר הגיע האוכל אז הפה שלי היה עסוק מדי מלהפריע למונולוג שלה.
אח"כ היא סיפרה לי על הטיול שעשתה בארץ, זה שבסופו נתקעה בלי שנתנו לה לחזור לארה"ב, טיול עם הכנסייה שלה. בו הם התפללו למען ישראל.
כי ישו התחיל את הנצרות בישראל, והנצרות רצתה להמשיך למזרח ולהגיע לקוריאה- אבל שדים מנעו ממנה את המעבר! אז היא פנתה מערבה לאירופה וארה"ב ואז מהצד השני היא הגיעה לקוריאה! ועכשיו הנצרות משלימה את הסיבוב וחוזרת לישראל.

זה המשיך אבל אחסוך לכם. העיקר שהיא הפסיקה לדבר בשלב מסוים ולקחה את הטלפון שלי כדי להתקשר לחברת הנסיעות ומונית שירות לערב כדי לחזור כבר לחור ממנו הגיעה. אה, והיא מורה בבית ספר נוצרי שהוקם על ידי הקהילה שלה כתשובה לבתי הספר הנוצריים האחרים שלדעתה הם לא מספיק נוצריים.
שוין.
לפני שנסעה בערב היא השאירה לי מכתב וביקשה שאפתח אותו בשעה מסוימת.
המכתב שינה את חיי. NOT.

קניית השבוע:
תוכניות לשבוע הבא:
סדרה:
סרט: ראיתי בצהריים את my girl- - איזה סרט חמוד! ראיתי אותו כילדה וכל מה שזכרתי שזה עם מקולי קולקין שהיה ממש צעיר. וראיתי היום ו... בכיתי כמו מטורפת. באמת. כשהילד מת מעקיצות דבורים וההלוויה והכל... וואו, זה פשוט פתח שער של דמעות.

ספר:
שיר:
תמונת השבוע:

זהו נראה לי, קשה לי להכניס אייקונים, קישורים או להעלות תמונות. ובכל זאת, דפקתי תגובה ארוכה ומרשימה מהאייפון.
מתה עליו!

"הו לורד ג'יזס איטס אה פאייר!"

חחחח הזוי!!!

אני חושב שהייתי מתפוצץ מצחוק מולה...

אבל מאיפה את מכירה אותה? אספת אותה מהרחוב?

Macphista

New member
לא אספתי אותה מהרחוב

היא מכרה רחוקה של השותפה שלי (גם מקוריאה והן, מסתבר, הלכו לאותה הכנסייה בארה"ב) והשותפה שלי נסעה לכמה שבועות לקוריאה והבחורה הזו רשמה אותי כאיש הקשר שלה בישראל. ברור שכשהיא עשתה את זה לא הכרתי אותה בכלל... מפה לשם...
praise the lord

shirush3

New member
כל הכבוד על לכתוב הודעה כזאת מהאיפון

אני עוד לא התרגלתי לגמרי
זה כ"כ לא נוח!

והבחורה שהייתה אצלך נשמעת ממש הזויה

ג'יזס קרייסט באמת!!

שתיהי בריאה, איך הגעת לסיטואציה הזו בכלל? את באמת ממש חמודה וטובה

אני כזו חשדניסטית, אין סיכוי שהייתי מכניסה אותה עלי.

סכמ"ש

שאלת השבוע: יום אחד קמתם בבוקר, התעוררתם במיטה שלכם, באי בודד! בא מלאך ואמר לכם "אני יכול להביא לכם מהבית 3 דברים. מה תבחרו?: את הבנות שלי (זה נחשב לדבר אחד!), את הנגן מוסיקה שלי, ובליסטיק לשפתיים שלא יתייבשו

היום הכי טוב השבוע: יום רביעי. ראיתי men of steel
מתה על סופרמן!!

היום הפחות טוב השבוע: נראה לי אתמול. הכל הלך עקום. לא מצליחה לתפור. לא מצליחה לכתוב. לא מצליחה לחשוב........ פשוט יום פחות טוב

הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: גנטיקה. בגלל היסטריית סופרמן
בכל מקום מוכרים את הסרטים והסדרות הישנות. הלכתי עם הבנות לוולמרט לפתח תמונות, ועמדנו בתור ליד הטלווזיות. נתקענו לראות פרק שלם של לויס וקלארק עם דין קיין וטרי האצ'ר. בסוף הבת שלי אמרה "סופרמן הוא פשוט חלומי!"

קניית השבוע: אוכל....

תוכניות לשבוע הבא: לתפור. ללמוד. לא להשתגע.

סדרה: פאואר ריינג'רס

סרט: MAN OF STEEL. רוצו לראות! הגרסא החדשה מצויינת, מאוד אוהבת את העלילה והשינויים שהכניסו (בעיקר לסיפור של לויס וקלארק). סופרמן החדש הוא
. אני אוהבת את השחקן כבר שנים.....

ספר:

שיר: עדיין בקטע רטרו..... השיר הכי מושמע אצלנו בשבוע האחרון

https://www.youtube.com/watch?v=1qG2A9EN5T4

סופרמן...

אני לא מסוגל לראות את הסרט עם כל הרימייקים שעשו לו...

דרך אגב התחלתי לקרוא את הספר "עשו" של מאיר שלו עפ"י המלצתך.
אני אוהב את הכתיבה שלו והמילים של הפסיכומטרי סוף סוף עוזרות לי בחיים
אבל אני לפעמים מתבלבל בשמות ובזמנים
[עמוד 100 SO FAR]

עשו

את החלק הראשון של עשיו (זה עם המלך והאפרוחים) לקח לי לקרוא כמעט שנה. לא יודעת למה היה לי מחסום. אחרי שצלחתי אותו, לא הצלחתי להוריד אותו מהיד.
אני ממליצה גם על פונטנלה ורומן רוסי. אלו הספרים הכי טובים שלו. אני כל כך אוהבת את מאיר שליו, שחלק מהביטויים הנפלאים שלו נכנסו לי ללקסיקון.

לך תראה את סופרמן. באמת. אם ראית את הריימקים של באטמן, תאהב את הגרסא החדשה הזו. לדעתי, יש קצת יותר מידי אלימות, אבל כלכך אהבתי את מה שעשו עם הדמויות. לא מזכיר בכלל את סופרמן של כריסטופר ריבס או של דין קיין. ולויס החדשה נפלאה. אבל אני קצת משוחדת, כי אני מאוהבת בהנרי קאוויל מאז 2007 שראיתי אותו בשושלת טיודור הנפלאה ובאיימי אדמס המקסימה מאז הסרט על הנסיכות שהיא עשתה, ואני משתדלת לראות את כל הסרטים שלהם

Macphista

New member
כן?

קראתי רק ביקורות גרועות, וגם דעות אישיות של חברים שהלכו לא היו חיוביות...
את בעצם האדם הראשון שממליץ לראות את זה.
אני ממש מתלבטת. מצד אחד- ראסל קרואו, מצד שני- כל הביקורות.

על טעם וריח

הלכתי בגלל סופרמן ובגלל הנרי קאוויל. נשארתי בגלל שהסרט וואו. ויצאתי מאוד מסופקת בגלל הסיפור החדש. ממש המציאו מחדש את הדמויות, נתנו להם עומק שלדעתי מעולם לא היה להם, ומאוד מעניין לראות את הכיוון החדש, אני יודעת שהרבה קיוו לחידוש של כריסטופר ריבס, אבל זה שונה לגמרי, ולטובה. לא ספויילר לכלום אבל דוגמא קטנה לשינוי, במקום ג'ימי (העוזר של כולם במערכת העיתון), יש את ג'ייני.
הדבר היחדי שקצת הפריע לי (טוב, חוץ מכל הפיצוצים) הוא שיש הפרש של 9 שנים בין איימי להנרי, למרות שלא ממש רואים את זה על המסך, ואי אפשר להגיד שאין להם כימיה, הם משחקים מאוד יפה, אבל לא הרגשתי שיש את הפיצוץ המדהים שהיה בין דין קיין לטרי האצ'ר למשל. היה חסר שם עוד משהו.

ראסל קראו מעולה. איילת זורר ממש כובשת (למרות שיש לה רק 10 דקות בערך). איימי אדמס טובה יחסית (אני מאוד אוהבת אותה, אבל היא קצת חלשה בסרט הזה יחסית לסרטים אחרים שלה). הנרי קאוויל מושלם
(ואני לא אפסיק להגיד את זה, הוא פשוט שחקן מעולה, ראיתי את רוב הסרטים והסדרה שלו, הוא פשוט שחקן עם עתיד), מייקל שנון מושלם, קויין קוסטנר ודיאן ליין, פשוט תענוג לצפות בהם. יש המון שחקני חיזוק מוכרים, בינהם לורנס פישבורן (שהיה שכן שלי בניו יורק, ואפילו הייתי המלצרית שלו כמה פעמים, והוא סופר סופר נחמד) וכריסטופר מלוני מאוז.

ודרך אגב, הביקורות כאן מאוד אוהדות ומשבחות את כולם. רק הביקורות שקראתי בארץ וווינט היו גרועות, ומאוד הופתעתי.

Macphista

New member
זהו, הארץ גם קטלו

הארץ גם קלטו את גטסבי הגדול ואני דווקא כן נהנתי ממנו (במיוחד מהפסקול).
הארץ גם קטלו איזה סרט ישראלי חדש שכבר הספקתי לשכוח את שמו אבל חברה נהנתה ממנו...

תוהה איזה סרט קיבל ביקורות טובות לאחרונה... לא מצליחה לחשוב על אחד כזה...

אני למדתי לקרוא את הביקורות ולהתעלם

בחיי, שמוליק דובדבני כתב ביקורת לסרט?! בחיי זו אולי הביקורת הגרועה ביותר שקראתי (שכולל את כל עלילת הסרט). אני משתדלת לקרוא רק ביקורות באתרים אמרקינים, למשל E!, הם כמעט תמיד קולעים בול בביקורות שלהם.

יש כמה סרטים שאני רוצה לראות הקיץ, גטסבי הוא אחד מהם, הפרש הבודד הוא אחד נוסף, שניהם דרך אגב קיבלו ביקרות מעולה. הבנות שלי מחכות למנוסטר יוניברסיטי והדרדסים 2.

Shiri from the block

Active member
אני מסכימה איתך רק על חלק מהדברים קודם כל כי זה ממש מציק לי, על איזה עומק את מדברת? איזה עומק היה בסרט?
אני גם אוהבת את איימי אדמס, היא ממש מקסימה ומתוקה בעיניי ואהבתי אותה בסרטים אחרים, אבל בסרט הזה היא לא "זרחה" כמו שאומרים, היא לא הייתה בדיוק לויס.. היה לה אישיות מעוד שונה מכל הלויס שהיה עד עכשיו בסרטים ובסדרות.

אני לא קיוויתי ולא ציפיתי לשום רימייק של סופרמן המקורי ועדיין התאכזבתי קצת.
אבל דווקא ההתחלה שתדעי, כי ראיתי את הסופרמן המקורי ביום שבת, עם ג'ור-אל וזוד וכל מה שקרה בקריפטון זה היה כמעט אחד על אחד ממה שהיה בסרט המקורי, כולל טקסט מאוד מאוד דומה אז דווקא הייתי ממש מרוצה...
ואז משם המשיך לבום בום בום ועוד בום בום בום. זה הרגיש לי העיקר של הסרט..

קווין קוסטנר לא היה משהו בתפקיד הזה לדעתי.. לא מתאים לו ג'ונתן.

וקראתי ביקורות רעות גם מהרבה גולשים בפייסבוק וגם ביוטיוב ו IMDB אז זה באמת לא רק בארץ.

עוד משו שממש הציק לי, עכשיו אני מתארת ממש סצינה מהסרט אז מי שלא רוצה להמשיך לקרוא שלא יקרא:
מישהו מהפייסבוק שלי כתב גם על זה שלא הגיוני שקלארק לא ילך להציל את אבא שלו כדי להסתיר את הסוד שלו, אבל בשנייה שהוא רואה את לויס הוא מספר לה את כללללללל הקורות חיים שלו. מאוד לא הגיוני.
וגם זה שהוא נלחם עם זוד במקום כזה פתוח שהרס חצי מניו יורק, במקום לקחת אותו למקום יותר נייטרלי.
הרי סופרמן הדאגה העיקרית שלו זה תושבים ואזרחים, ובסרט הוא הלך והרס את רוב ניו יורק.

איזה כיף לדבר עם מישהו על הסרט

הדמיות היו עמוקות. קודם כל, קחי בחשבון שזה רק החלק הראשון מתוך 3 לפחות שמתוכננים, אז הסרט הראשון הוא די חומר רקע לכל מה שעתיד לקרות. אני לא אוהבת את הגישה הקלילה והרומנטית של סופרמן בסרטים של כריסטופר ריבס, הוא מושלם. ממש גיבור משעמם, שעושה הכל כדי לרצות את כולם. הוא מגיע להיות סופרמן תוך קבלת המצב מבלי לבחון אותו באמת, ומבלי להטיל ספק במה שקורה לו..... כאילו שזה הכי טיבעי שבגלל שהוא הכי חזק בעולם, הוא צריך להציל אותו. ולויס..... לויס שאמורה להיות אישה חזקה שעומדת על שלה, היא גרופית מעצבנת שנדחפת לכל מקום, אוהבת לצרוח, להתעלם מכל כללי ההיגיון הבריאים, לצרוח..... היא אישה חלשה ומטופשת.

איימי אדמס באמת הייתה חלשה, והופתעתי מאוד. אהבתי את השינוי בדמות שלה, שהיא לא מפריעה לקלארק, אלא היא עוזרת לו, היא ממש חלק מהפיתרון ולא עוד הסחת דעת שמתסבכת בצרות. אהבתי גם שמערכת היחסים שלהם מתחילה מכלום. הסצנה בה הם נפגשים באמת מטופשת, למה הוא מספר לה שהוא לא מהעולם הזה?! אבל מאוד מצא חן בעייני שהם נפגשים בבית קברות, ואז הוא בשל לספר לה את הסיפור שלו. היא בעצם מכירה את קלארק, יודעת מה עבר עליו, והיא רוצה לעזור. היא רואה אך הוא משתנה ומתבגר מול העיניים שלה, והיא עוזרת לו בתהליך שהוא עובר.
קלארק גם מצא חן בעיניי. הוא לא מקבל את השוני שלו, ואבא שלו (שהיה מעולה לדעתי) מחנך אותו בצורה מאוד מסויימת מלמד אותו שלא תמיד אפשר לעזור (ובעצם מקריב את עצמו), וזה גם חלק מלהיות גיבור, לדעת מתי לוותר. הוא מחפש את עצמו, וזה לוקח לו שנים. אבל מהרגע שהוא מגלה מי הוא, והוא מרגיש שכובד הנטל הנורא קצת יורד ממנו ועובר אל לויס, אז הדרך ללהפוך לגיבור על קצרה מאוד, הדרך הטיבעית עבורו. בסרט הזה אין סופרמן. יש את קלארק ויש את קל-אל.

וגם אני לא אהבתי את כל הסצנות עם האלימות והשמדת מטרופוליס (ממש לא ניו יורק) וסמאלוויל. היה מיותר מאוד בעיניי, אבל אני מניחה שזה חלק מהתקציב והעלילה, והרבה הולכים לסרט בשביל זה.....

Shiri from the block

Active member
זהו תיארתי לעצמי שיהיו עוד סרטים איך שזה הסתיים השאיר פתח לעוד..

סופרמן אמור להיות מושלם. המטרה שלו היא להגן על תושבי כדור הארץ, המטרה שלו זה אמת, צדק והדרך האמריקאית, זאת המנטרה שלו בכל הסרטים והסדרות. הוא אף פעם לא משקר, תמיד אמיתי ופה לעזור לנו.
כריסטופר ריב שילב את כל הדברים האלה בצורה מצויינת לדעתי. הוא היה מושלם וזה בדיוק מה שאני אהבתי, את ככל הנראה רואה את זה כחיסרון.

לויס היא אומנם גרופית זה נכון, אבל היא נדחפת לכל מקום כדי לקבל פרס פוליצר וכדי להוכיח שהיא הכתבת היא טובה בעולם. היא דווקא מאוד אמיצה, מסכנת את עצמה מלא פעמים, שנכון בלי סופרמן היא כבר הייתה מתה, אבל היא עדיין לוקחת סיכונים ששום כתב אחר לא לוקח אז עד כמה שזה מעצבן שהיא צועקת "סופרמן הצילו" כל הזמן היא עדיין דמות חזקה שנלחמת ועומדת על שלה.
הלויס בסרט הזה פשוט עזרה לו אבל לא עשתה הרבה מעבר.

איך היא מכירה את קלארק? איך היא יודעת מה עבר עליו? הוא הציל אותה בקרח ואז היא עושה עליו מחקר ומבינה שהוא מגיע מסמולוויל ואז הפגישה הבאה שלהם זה בבית קמרות שבו הוא מספר לה הכל.
מתי היא הספיקה להכיר אותו? איך היא יודעת מה עובר עליו? כל הקטע של סופרמן זה שאף אחד לא מבין מה עובר עליו והוא צריך להתמודד עם זה לבד.

ונכון, כל הסרט היה קלארק וקאל-אל, צודקת.
ואמרתי ניו יורק כי מטרופוליס זה ניו יורק רק בשם אחר..

שוב, על טעם ריח

אני מאוד אוהבת את הרעיון של לויס ליין. אבל מאוד לא אהבתי אותה בסרטים. בסדרה היא הייתה נסבלת, וגם אז רציתי כל פרק להעיף לה סטירה (והיא נהייתה יותר מעצבנת אחרי שהיא גילתה שהוא סופרמן). סופרמן הוא אכן גיבור אמריקני, ככה כתבו אותו. הצורה שבה כריסטופר ריבס גילם אותו מצויינת, אבל הזינחו מאוד את קלארק קנט וקלאל. לא גירדו את פני השטח בכלל, לא יודעים מה קרה לו בילדות, בבגרות ואך הוא הגיע להשלמה שהוא סופרמן. בגלל זה מאוד אהבתי את הסרטים, כי היה עומק לדמויות, כי נתנו לנו את ההיסטוריה, ולא פשוט שמנו את החליפה, וקלארק לא סתם קיבל על עצמו תפקיד.
אני חושבת שבסרט כמו בחיים האמיתיים, ברגע שעוברים משהו ביחד, אנשים מתלכדים, וזה בסיס מספיק כדי לבנות מערכת יחסים (לאו דווקא רומנטית, זה דווקא החלק שהיה הכי לא אמין בעיניי ודי הרגיז אותי) / חברות / רצון להכיר לעומק.

Shiri from the block

Active member
הממממ כשאמרת סדרה.. על איזה סדרה התכוונת?
סמולוויל או לויס וקלארק?
כי בסמולוויל עוד לא הגעתי לקטע של לויס וקלארק ביחד..
ואם את מדברת על לויס וקלארק, אז הש! טרי האטצר הייתה לויס ליין מדהימה ומצויינת!

מסכימה איתך לגבי כריסטופר ריב, לא חשבתי על זה ככה.. כנראה לא היה ממש איכפת לי מקאל-אל בסרטים האלה חח והם באמת זירזו שם הרבה דברים, אבל כן הראו בהתחלה כשהוא היה נער שהוא תוהה לעצמו מה לעשות עם כל הכוח שלו ואבא שלו אומר לו שהוא נשלח לפה מסיבה מסויימת... ואז רואים את ג'ור-אל מסביר לו הכל.. מניחה שזה הספיק לי.

בקיצור אני כנראה צריכה לראות איש הפלדה שוב... ולא ב 4D... אולי יהיה לי יותר קל להתרכז בעלילה במקום בכיסאות שזזים וברוח שהקפיאה אותנו למוות

למעלה