מסכמ"ש
משהו טוב שקרה השבוע: המזג אוויר
- למרות שהוא קצת משבית אותך, כי הוא עושה חשק להישאר בבית. אבל זה גם טוב.
משהו רע שקרה השבוע: נאדה.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: לא יודע.
התחדשות השבוע: אין.
סרטי השבוע:
* "אישה אחרת" - סרט של וודי אלן משנות השמונים שאיכשהו לא ראיתי עד היום, והאמת שלא הרבה אנשים מכירים. ג'ינה רולנדס (המדהימה), מגלמת מרצה לפילוסופיה ששומעת מבעד לקירות הדירה שלה את הטיפולים הפסיכולוגיים של אישה אחרת - בגילומה של מיה פארו הנפלאה. סרט מאוד מיוחד, עצוב ונוגע. מומלץ.
* "השיחה" - של קופולה. זה סוג של סרט ש"צריך" לראות אז ראיתי, והוא אכן מאוד מרשים ומוצלח, אבל היה בו משהו שקצת השאיר אותי מרוחק. יש סרטים שאתה מכיר בכך שהם טובים, אבל אתה עדיין לא מאוהב בהם.
* "מותו של מר לזרסקו" - סרט רומני נפלא על היממה האחרונה בחייו של פנסיונר אלכוהוליסט בודד בן 63 שמתרוצץ כל הלילה בין בתי חולים שבהם לא ממש מתייחסים אליו יפה. נשמע נורא כבד, אבל זה באמת מוצלח, מיוחד ועשוי היטב, ולא כזה כבד כמו שזה נשמע.
* "חטאי מלחמה" - אני בתקופת בריאן דה-פלמה לאחרונה. כל פעם אני מגלה מחדש איזה במאי מוצלח ומיוחד הוא, פשוט קולנוען בחסד, גם אם טראשי לפעמים. בכל אופן - זה אחד מסרטי המלחמה הכי חזקים שראיתי בחיי. מזעזע, מחריד, מטלטל - מוצלח ביותר.
* "לבוש לרצח" - סרט מוקדם יותר של דה-פלמה, ובו הרבה מחוות ישירות ל"פסיכו" של היצ'קוק, אבל העלילה לא אותו דבר. מותחן אפקטיבי ומרשים, אבל אחד הטראשיים.
נורא אייטיזי.
* "אינדיאנה ג'ונס ושודדי התיבה האבודה" - הראשון בסדרה. פעם ראשונה שיוצא לי לצפות בו. ספילברג של שנות ה-70-80-90
* "השכונה שלנו" - קומדיה חביבה וקצת בורקסית של אורי זוהר. צפיתי לצורך הלימודים. לא נפלתי, אבל חביב בהחלט לפרקים.
* "נשיקת המוות" (Kiss Me Deadly) - פילם נואר הזוי ביותר משנות החמישים, של רוברט אלדריץ'. ידוע בתור אחד הסרטים האהובים על טרנטינו. סרט מעניין, והסוף שלו פשוט...אין מילים. WTF אחד גדול. השאיר אותי בהלם.
* "כרוניקה של קיץ" - סרט תיעודי מכונן של ז'אן רוש מתחילת שנות ה-60. תמיד רציתי לראות אותו, וסוף סוף יצא לי, באחד הקורסים באוניברסיטה. מעניין מאוד, מקורי ומרענן. בגדול זה על כמה פריזאים צעירים בקיץ אחד בשנות ה-60, והם מספרים כזה מה הולך איתם בחיים. ויש גם קטעים משעשעים, כמו משאל רחוב ששואל אנשים האם הם מאושרים, והתשובות של הפריזאים פשוט קורעות.
* "מה קרה לבייבי ג'יין?" - יחד עם "חטאי מלחמה" זה הסרט הכי טוב שראיתי השבוע. וואו. איך לא ראיתי את זה עד היום? גם הוא של רוברט אולדריץ', והוא פשוט...וואו. זאת המילה. אינטנסיבי, מותח, ובטי דייויס בתפקיד בייבי ג'יין הפסיכית נותנת הופעה מ-ט-ו-ר-פ-ת בכל מובן אפשרי. מומלץ מומלץ מומלץ. מאוד הפתיע אותי שהוליווד הוציאה מתוכה ב-1962 סרט כל כך אפל ולא שגרתי, גם אם שנתיים קודם לכן היצ'קוק עשה את "פסיכו" (אבל היצ'קוק זה היצ'קוק).
סדרת השבוע:
ספר השבוע: "ארכיאולוגיה של הקולנוע" של גודאר. ספר בו הוא מדבר על המיני-סדרה שלו, "היסטוריות של הקולנוע", שעוד לא צפיתי בה אבל רכשתי אותה ואני בהחלט מתכוון לצפות בה. גודאר מלך.
שיר השבוע: Etta James - Stormy Weather - מושלם.
אלבום השבוע: שמעתי את האוסף של ג'יי-זי, של אריק איינשטיין, ועוד כמה אוספים, אבל אלבום השבוע שלי הוא ללא ספק At Last! של אטה ג'יימס. אלבום החורף האולטימטיבי, ובכלל - אלבום פשוט מושלם.
מאכל השבוע: מקדונלד'ס.
ציטוט השבוע: טילה טקילה הרגה אותי
http://www.mako.co.il/entertainment-celebs/world/Article-947c54b2eb1e241006.htm
אין ספק, היטלר היה אדם רחום וחנון. מסכן, נעשה לו עוול. הגיע הזמן לסלוח, כולנו עושים טעויות
תמונת השבוע: וואלה אין.
תכניות לסופ"ש: להישאר בבית!! עבדתי היום, ואיך שהגעתי הביתה - שמתי מזגן על חימום ונכנסתי למיטה עד הערב. הייתי אמור ללכת לסרט (או "ההוביט" או "פעילות על טבעית" החדש, שיצא במפתיע רק לרגל יום שישי ה-13 לקולנוע, כשהוא בכלל יוצא בארה"ב בינואר!) אבל די, לא בא לי לצאת. מזג האוויר עושה חשק להישאר בבית. מחר אולי אני אצליח להזיז את עצמי למכון כושר, ואח"כ אלך לעבוד, לצערי. בין לבין אני מקווה להספיק לראות סרטים.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): תהיו חזקים.