סכמ"ש!

Shiri from the block

Active member
כןןןןןןןן ראיתי איזה פרק יפה!
ידעתי שהמורה ההוא היה נראה לי חשוד מההתחלה! לא האמנתי לו בכלל.
ובכלל כל הקטעים עם קלאוס וסטפן, ודיימון ואלנה היו ממש טובים.
הייתי מרוצה!

התמונה

אם יהיה לך זמן, שימי קישור למגפיים, סקרנת אותי

סיכומשלי
(התמונה עם דמות מעונה 2!!)

שאלת השבוע: כשהייתם קטנים, מה חלמתם להיות כשתיהיו גדולים?
פרמדיקית, תמיד רציתי, כמעט ניגשתי לזה לפני חודש ואז התקבלתי לעבודה הזמנית, אני עדיין לא מוותרת על החלום.

היום הכי טוב השבוע:
א'-ד' - ימי הבטלה האחרונים לפני החזרה לעבודה.

היום הפחות טוב השבוע:
יום ה' - שוקיסטיות של היום הראשון בעבודה.

הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע:
כל מיני דברים קטנים של הקטנה.

קניית השבוע:
נעלי ספורט/בובה של נסיכות לקטנה.

תוכניות לשבוע הבא:
להכנס כבר למוד לימודים.

סדרה:
יותר מידי

ספר:
אתמול סיימתי את משחקי רעב, היה מדהים, עכשיו אני ממתינה לספר השני שיתפנה בספרייה. מישהו ראה את הסרט ויכול להגיד לי אם הוא רק על הספר הראשון או על כל הטרילוגיה?

שיר:
גאאאאאלגל"צ

תמונת השבוע:

Shiri from the block

Active member
תגובת
(עונה 2) על התמונה- ואו!!!!
תמונה מדהימה! איזה שילוב נהדר של רובי והוק! איך לא חשבתי על זה בעצמי??

הם יכולים להיות זוג ממש ממש לוהט, מקווה שיעשו איתם משהו!

מקווה שיעשו עם זה משהו, אם לא אני סומכת על החברים שלך שיכינו סירטונים

shirush3

New member
הסרט של משחקי הרעב הוא רק על הראשון

אבל עזבי אותך, את לא חייבת לראות
הוא ממש גרוע ומאכזב

הם הרחיבו איפה שלא היה צריך וקיצצו איפה שלא היה צריך

התמונה

משחקי רעב

אם קראת את הספר קודם, אל תראי את הסרט. הוא טוב, אבל השמיטו כמה דברים מאוד חשובים.
אני ראיתי את הסרט קודם, ואז קראתי את סדרת הספרים, והייתי בהלם שגיליתי מה הורידו בסרט.
ותעשי לעצמך טובה ענקית, אל תקראי את הספר השלישי.

Shiri from the block

Active member
אני לא מבינה מה היה כל כך חשוב בספר
הקטע של הסיכה?
זה הדבר היחידי שאני זוכרת שהיה חשוב, אבל לא ברמה שבגלל זה לא צריך לצפות בסרט..

לדעתי הסרט מאוד מאוד מוצלח ועשוי טוב.

shirush3

New member
לא רק הסיכה זה עוד היה זניח

הורידו מלא חלקים של קטניס ופיטה במהרה וגם מה שעשו נעשה בצורה יבשה ולא משקפת את החוויה מהספר
את המוטציות בסוף הפכו סתם לכלבים מוזרים, לא התייחסו לרגל של פיטה, בקושי הראו את סינה ואת הפרפ טים, היימיטץ' יותר פסיכי בספר...

אני מאוד התאכזבתי ממנו

השלישי באמת לא טוב?

אבל אני לא יודעת אם אני אצליח להתאפק, את היית מצליחה?

לא טוב זה מחמאה

לא, אני לא הצלחת להתאפק וקראתי את השלישי. את הראשון קראתי בשלושה ימים (בכל זאת, יש לי 2 בנות). את השני לקח לי 5 ימים. השלישי לקח לי שבועיים (פשוט כי הוא גרוע) התאכזבתי נורא נורא. בפורומים של הספר בכל העולם מאוד מואכזבים ויש ביקורת קשה על הסופרת. אבל מצד שני, זה ספר מאוד מציאותי לדעתי, הוא משקף את העולם כפי שהסופרת רואה אותו בספר הראשון. אם תקראי אותו אני אשמח לדבר איתך על הספר השלישי ואך אני חושבת שהוא משקף את המציאות.

shirush3

New member
הבעיה עם השלישי
לספר השלישי

שהסוף שלו נראה מאולץ/מרוח כאילו היא מיהרה לסיים לכתוב אותו.
יש לו חלקים טובים וחלקים עצובים, אבל הוא פחות זורם מבחינת קריאה

אבל עדיין, זאת הטרילוגיה האהובה עלי

הספר השלישי

הסופרת הצהירה שהספר הוא הכלאה של משחקי ריאליטי למלחמה בעירק והיא קיבלה את ההשראה לכתיבה כשהיא זפזפה בערוצי טלוויזיה. הספר השלישי כתוב בצורה נוראית, ממש כאילו משהו אחר כתב את הספר. אני קראתי אותו, כי אי אפשר להפסיק אחרי החלק השני, אבל היה לי קשה.

אני רוצה להאמין שהסופרת הכינה שיעורי בית, וראיינה חיילים שהיו בקרב אמיתי, וחלק מהם הלומי קרב. כל תיאורי הקרב שלה מתאימים למה שחיילים או פליטים מארצות בהן המלחמה מתחוללת ברחובות מספרים. פתאום כולם הולכים, ואין לך זמן להרהר בחברים שהיו כאן לפני שנייה. מהבחינה הזאת אין לי שום בעיה.
ההתנהגות של הדמויות שלה, בעיקר קטניס לאורך כל הספר מרגיזה מאוד. גם אם יש לה PTS ההתנהגות שלה ילדותית ומרגיזה. אולי היא סובלת מדיכאון, אולי היא מבינה דברים בראש שלה, אבל בניגוד להתנהגות של קטניס בספר הראשון והשני שהיא מסבירה ומתארת הכל, היא זומבי בספר השלישי. בסוף הספר די ברור שהיא סובלת מ PTS.
אין לי בעיות עם הסוף המפתיע. אהבתי גם את האפילוג, לדעתי זה סוף אמיתי לחלוטין. אבל למה היא לא מדברת עם אימא שלה? ולמה למה למה לקחו לנו את פיניק? ככה סנאו מת?!
והכתיבה שלה. אלוהים..... נורא ואיום.

shirush3

New member
ספר 3

אני מסכימה עם מה שכתבת.
לקטניס תמיד היו קטעים ילדותיים ומעצבנים, אבל כמו שאמרת בספרים הראשונים קיבלנו הסבר, הבנו מה עומד מאחורי זה, היא הייתה קצת יותר אקטיבית...

אני זוכרת שבהתחלה דווקא כן אהבתי את הקטעים שלה ואת המרד נגד הקפיטול, אבל מהקטע של החזרה של פיטה והיציאה לקרב משהו נעלם שם.
אין לי בעיה עם התוכן של הסוף והאפילוג אחד החלקים האהובים עלי בספר, אבל היא הזניחה כ"כ הרבה דברים.
לא ברור מה עבר עליה בכתיבה של האחרון

פיניק

Shiri from the block

Active member
ועכשיו מגיבה על השאר
ואל תוותרי! חלומות תמיד אפשר להגשים

הסרט הראשון הוא רק על הספר הראשון, הסרט השני יוצא מתישהו ב-2014.
אני אישיתי ראיתי את הסרט הראשון ואז קראתי את הספר ומבחינתי כמעט הכל היה אחד על אחד.
אפילו הדו שיח בין הדמויות כמעט היה אחד לאחד.
לא יודעת אם את קראת/צפית בהארי פוטר אבל למשל מה שעשו בסרטים היה פשוט עוול לספרים. בסרט השלישי כמעט לא היה קשר לספר השלישי, ועוד מלא דוגמאות..
אבל הספר והסרט של משחקי הרעב היו ממש דומים אחד לשני.
כן היו קטעים שהוציאו או קטעים שחתכו אבל ממששששש בקטנה.

סרט VS ספר

הסרטים של הארי פוטר הם ביזיון, אין שום ספק. והמוות של וודלמורט הוא האכזבה הכי גדולה מבחינתי.
אבל גם שם יש סצנות שלוקחות מתוך הספר.

לסרט 1 של משחקי רעב

לא רק הסיכה. הסצנה שלהם במערה קוצרה מידי. הסוף שונה לחלוטין. לקח לי כמה ימים להתגבר על הסוף הנורא של קייטו והזאבים שהם בעצם השחקנים. לאן זה נעלם? בערך הקטע הכי מותח בספר
הרגל של פיטה? קטניס מצאה מים אחרי שנייה וחצי?! ההתכתבויות של קטניס והיימיש? הורידו את בתו של ראש העיר, שהיא אומנם דמות משנית, אבל חשובה לקטניס.
הסרט מצויין, מאוד נהנתי שראיתי אותו. אבל אז קראתי את הספר. וכמובן שאני מבינה מוגבלויות של תקציב / שחקנים / ושינויים הכרחיים, אבל זה היה קצת יותר מידי

shirush3

New member
על הסרט

בדיוק מה שהפריע לי!

אבל אצלי זה היה הפוך, קראתי את הספר שנה לפני שיצא הסרט

זה עדיף לא?

אני בד"כ מעדיפה לקרוא קודם, כדי שהחוויה הראשונית תהיה הכי טובה ואמיתית.
תודה על ההכנה, ככה אני לא אתאכזב. באסה עם סינה כ"כ אהבתי אותו בספר.
הספר השני מתחיל מאיפה שהראשון הפסיק?

למעלה