זהו פחד שמעיד על אי הבנה מהו אימון
קראתי את המאמר של הכותב המלומד, ולצערי יש כמה אי הבנות בסיסיות בנוגע לאימון האחת היא הולדת האימון, האימון לאחר שעבר מתחום הספורט בא לענות על צורך מאוד גדול של התפתחות אישית, עיסקית, ועוד בדרך המתאימה למתאמן, הרצון להכניס כללים לתוך התחום המדהים והמיוחד הזה למעשה מכניס את המקצוע ואת כולנו (דרך אגב כולנו גם מתאמנים) לסד ולמיטת סדום, שחותכת בבשר החי והורסת למעשה את התחום. הייחוד של תחום האימון הינו דווקא ברב גוניות שלו, ובאפשרות שהוא מעניק לכולנו ללכת בדרך המתאימה לנו, גם אם אינה עונה על כללים מסויימים. הנסיון להכניס את האימון לתוך סד של כללים פוגע ברב גוניות זה, כי יש מאמנים בדרך רוחנית, יש בדרך קוגניטיבית ויש בדרך חוויתית ויש עוד תחומים וסוגים, וצריך להבין שלמעשה אימון מציע קרקע מתאימה להתפתחות אבל כשם שיש מגוון של קרקעות ומגוון של אנשים כך צריך לאפשר להם לגוון את המאמנים שלהם, ואם נכניס אותם לסד הרי שיהיה רק סגנון אימון אחד. עוד יצויין כי המחוקק הישראלי (ויש לי נסיון בתחום- תראו באתר שלי) מסדיר את מה שאפשר להכניס לסד כלומר מה שדבק בו התייחסות חוקית שבה ניתן לקבוע מה מותר ומה אסור, כל מבחני הרישוי הם למעשה מבחנים כאלה של בחינת החוק. וההגנה על הצרכן מגיעה מדיני הצרכנות הרגילים, אין צורך בהסדרה מיוחדת, כמו כן יש הוראות חוק אחרות בדין הפלילי, ולכן אין צורך בהסדרה מיוחדת. ומי שמעוניין בה כנראה שלא מבין מהו האימון, או שהפחד שלו נובע מכך שהמקצוע יתמלא ויהיה המוני מאמנים ולא תהיה לו פרנסה, אז בעניין הזה אני רק יכולה לומר שכמו בכל דבר יש הרבה (גם עו"ד יש הרבה) ומצד שני יש גם שפע, אז כדאי להתחבר לשם כי זה מה שאנו מציעים למתאמנים, יש מספיק לכולם וכל אחד יכול להגיע לאן שהוא מעוניין להגיע. בהצלחה, הילה הדר מכון קשת אימון לאיזון חיים-עבודה, עיסקי וטיפוח הזוגיות www.2all.co.il/web/sites/keshetcoaching