סכנה: קואוצ'ר בגרוש

isaacm

New member
זו אינה סכנה.

זו מציאות. וזה חלק מהחיים. וכפי שאמרתי בעבר, זה הרבה רעש שלא יועיל כלום. מיד אחרי שיחוקקו את החוק, תגלה ערמה של מקצועות חדשים: מסייע בקבלת החלטות.מקדם אישי. ובאמת, אם אתה רוצה לראות את כל הרשימה - חכה בסבלנות (היא תצא מיד עם העברת החוק). כל מה שהחוק יכול להסדיר זה את הזכות להשתמש במילה Coach וברשימת המילים הנוספות שידביקו לחוק. לעניות דעתי - הבגרות של הצרכן הישראלי חייבת להתחיל במקום כלשהו. כל עוד יהיה ביקוש לא בוגר ויהיה היצע לא מהימן - הם יפגשו והשוק יתקיים ! ! ! ומי אם לא אנחנו צריכים להיות הראשונים? אז אני מזמין את כל אלה שמשקיעים מזמנם ומרצם בלחוקק חוק, שיהיה ממש חסר שיניים, לאמן ולמצא דרך נכונה יותר להתמודד עם המציאות. והנה חתימה אישית עתידית (אחרי קבלת החוק . . . ) מאמן מוסמך (IAC, ICF, Coachville, CoachU) מציע שירותי שיחה (שלא במסגרת חוק האימון החדש) למעוניינים.

זהו פחד שמעיד על אי הבנה מהו אימון

קראתי את המאמר של הכותב המלומד, ולצערי יש כמה אי הבנות בסיסיות בנוגע לאימון האחת היא הולדת האימון, האימון לאחר שעבר מתחום הספורט בא לענות על צורך מאוד גדול של התפתחות אישית, עיסקית, ועוד בדרך המתאימה למתאמן, הרצון להכניס כללים לתוך התחום המדהים והמיוחד הזה למעשה מכניס את המקצוע ואת כולנו (דרך אגב כולנו גם מתאמנים) לסד ולמיטת סדום, שחותכת בבשר החי והורסת למעשה את התחום. הייחוד של תחום האימון הינו דווקא ברב גוניות שלו, ובאפשרות שהוא מעניק לכולנו ללכת בדרך המתאימה לנו, גם אם אינה עונה על כללים מסויימים. הנסיון להכניס את האימון לתוך סד של כללים פוגע ברב גוניות זה, כי יש מאמנים בדרך רוחנית, יש בדרך קוגניטיבית ויש בדרך חוויתית ויש עוד תחומים וסוגים, וצריך להבין שלמעשה אימון מציע קרקע מתאימה להתפתחות אבל כשם שיש מגוון של קרקעות ומגוון של אנשים כך צריך לאפשר להם לגוון את המאמנים שלהם, ואם נכניס אותם לסד הרי שיהיה רק סגנון אימון אחד. עוד יצויין כי המחוקק הישראלי (ויש לי נסיון בתחום- תראו באתר שלי) מסדיר את מה שאפשר להכניס לסד כלומר מה שדבק בו התייחסות חוקית שבה ניתן לקבוע מה מותר ומה אסור, כל מבחני הרישוי הם למעשה מבחנים כאלה של בחינת החוק. וההגנה על הצרכן מגיעה מדיני הצרכנות הרגילים, אין צורך בהסדרה מיוחדת, כמו כן יש הוראות חוק אחרות בדין הפלילי, ולכן אין צורך בהסדרה מיוחדת. ומי שמעוניין בה כנראה שלא מבין מהו האימון, או שהפחד שלו נובע מכך שהמקצוע יתמלא ויהיה המוני מאמנים ולא תהיה לו פרנסה, אז בעניין הזה אני רק יכולה לומר שכמו בכל דבר יש הרבה (גם עו"ד יש הרבה) ומצד שני יש גם שפע, אז כדאי להתחבר לשם כי זה מה שאנו מציעים למתאמנים, יש מספיק לכולם וכל אחד יכול להגיע לאן שהוא מעוניין להגיע. בהצלחה, הילה הדר מכון קשת אימון לאיזון חיים-עבודה, עיסקי וטיפוח הזוגיות www.2all.co.il/web/sites/keshetcoaching

סכנה: לא מבינים מה זה אימון..

כל האנשים המפוחדים.. הכועסים..שמנסים לתקוע את האימון לתוך הגדרות קשיחות ומבחנים.. לא מבינים מה זה אימון.. אימון הוא תהליך רוחני.. לא שום דבר אחר.. התוצאות של התהליך הרוחני מופיעות בעולם הפיזי אך הן לא העיקר שלו.. ואי אפשר להגביל את הרוח.. אי אפשר למסגר את נפש האדם.. כל ניסיון לכך רק מוכיח שאין למנסה שום הבנה במה זה רוח.. ומראש נידון לכישלון.. אז אנשים לא יקראו לעצמם "קאוצ'ר".. אך אף אחד לא יכול למנוע מאנשים לאמן אנשים אחרים.. כל ניסיון לכך הוא עקר.. והמוזר הוא שדווקא מי שקורא העצמו מאמן.. אדם המקדיש את עצמו לצמיחה אישית של אנשים.. דווקא הם מנסים להגביל את הצמיחה הזו.. .. כמו שהייתם לא מסכימים עם רופאים שעוזרים להפיץ מחלות..כמו שלא תסכימו ששופט בבית משפט יהיה מעורב בפשעים.. כך מאמן לא ינסה להגביל את הרוח האנושית.. החילו על עצמכם את אתם הסטנדרטים שאתם טוענים שיש לכם.. אור ואהבה

Yin

New member
סכנה: פרובוקטור

אני לא מבין מה העניין לזרוק מידי פעם פוטנציאל לפרובוקציה ולא להשאר לדיון, לא להביע דעה. מה דעתך על הכתוב?

אולי.."המעגל הסגור"

אולי מה שאבי בכר כתב פעם על הנושא יכול להסביר
הקישור לשירשור אור ואהבה

יוסקאי

New member
מתוך הארץ היום

יועצים ומאמנים עסקיים יחויבו לקבל רישיון לעסוק במקצוע מאת חיים ביאור כל אדם המבקש לעסוק בייעוץ כלכלי-פיננסי לחברות ולבתי עסק, יצטרך לעמוד בבחינות הסמכה ולפעול על פי רישיון עיסוק בלבד - כך נקבע בהצעת חוק חדשה שהגיש ח"כ סטס מיסז'ניקוב שעברה בקריאה טרומית בכנסת. את הצעת החוק יזמה לשכת היועצים העסקיים, שביקשה להסדיר את המקצוע בחוק ולקבוע קריטריונים מקצועיים לרשאים לעסוק בענף. נשיא לשכת היועצים העסקיים, יעקב קופרברג, אמר שלשום שהחוק החדש יתייחס לא רק ליועצים עסקיים, אלא גם לאלה העוסקים באימון אישי - תחום שצומח במהירות בישראל, מבלי שנקבעו בו קריטריונים מקצועיים ואישיים. כן יכלול החוק את העוסקים בהערכת שווי רכוש, המתחייב מהתקינה החדשה בחשבונאות, שתיכנס לתוקף בקרוב. המבקשים לעסוק בייעוץ כלכלי-פיננסי יחויבו מעתה לעמוד בקריטריונים של השכלה גבוהה, לעבור קורס בייעוץ עסקי ולעבוד כמתמחים במשך 12 חודשים אצל יועץ עסקי מוסמך כתנאי לקבלת אישור לעסוק במקצוע.

בהצלחה ../images/Emo13.gif

אגב - עוד עשויים לחשוב שאתה מנגנון אוטומטי לשליחת פירסומים בפורומים

לטלינגיט - לתשומת ליבך

אפשר לחסום את יוסקאי - זה ניק בשרותו של שרת ספאם אין לו רגשות אז אין חשש שיפגע או יקח זאת באופן אישי ומכיוון שאין לו חשיבה עצמאית הוא אפילו לא יבחין בכך

יוסקאי

New member
ואם תחסום החוק לא יעבור?

מאד מעניינת הפניקה מהחוק,ועוד יותר מעניין מי בין אלו שמפחדים. במקום לחפש חסימת פיות,תצטרף לאלו שרוצים שהמקצוע לא יהיה פרוץ.

מי מסמיך את המסמיכים??

מי יוודא שיש להם את האיכויות הנדרשות?? אם הם יצרו את הכללים, אזי הם יצרו אותם לפי ערכי המידה שלהם - ואולי ערכי המידה שלהם לא ממש עובדים??? שים לב שאלו הם היועצים אשר התחילו לבכות - ברגע שקם מקצוע שמשאיר אותם מאחור עם אבק.. אולי כי הם לא ממש שווים את הנייר שעליו כתובה הדיפלומה שלהם?? אולי לא.. אך העובדה השרירה היא שהיועצים קמו להגביל את מקצוע האימון.. ובארה"ב אין עם זה בעיות, נהפוך הוא - התחום אולי פרוץ אך הוא עובד כמו שצריך - בלי הגבלות חוקיות ארכאיות. מיקי

יוסקאי

New member
לרוח המדבר

איפה היית עד עכשו? הרי קמה לשכת המאמנים,היו דיונים רבים בנושא,והחקיקה היא על דעת הרוב המכריע של המאמנים בישראל.

רוב המאמנים?

אולי רוב המאמנים שהצתרפו ללשכה? אך מראש מי שהצתרף דגל בהשקפת עולמה.. זה כאילו תאמר "עשינו סקר בכנסייה והתברר שיש רוב מוחץ של אנשים שחושבים שהדרך הנוצרית היא הטובה..." במקום לנסות להגביל אנשים תצמיח אותם... למד אותם לבדוק ולהחליט לעצמם איזה מאמן טוב להם.. או שאולי אתה מפחד ממה שהו יחליטו? אור ואהבה

isaacm

New member
הודעה - ממני.

בכוונתי לקבל הסמכה לאימון ממוסד שאינו בארץ. בכוונתי לאמן - ובמוצהר, בארץ. הריני מתחייב בזאת לאמן תמורת תשלום כל עוד אינני מנוע פיזית מלעשות זאת, את כל השחקנים שיהיו מעוניינים שאאמן אותם. לא ארשם לאף ארגון אלא אם כן ארצה להיות משתתף פעיל בו. לא אפנה לקבלת הסמכה על פי החוק שיתקבל בארץ. ולא אשתף פעולה עם כל מוסד שיפעל למנוע ממני את החופש לסייע לאנשים המעוניינים בכך תמורת תשלום. אני בהחלט מוכן להיות מבחן הכוח של החוק הזה - ולא כל כך משנה לי אם יהיו עוד מאמנים שיבחרו לפעול כמוני. ליוסקאי וחבריו: זה חשוב שיהיה החוק הזה. לדעתי - החוק הזה חייב להיות נחקק. והוא יחקק. החוק הזה חייב לעמוד מול מבחן המציאות. והוא יעמוד. החוק חייב להיכשל במבחן המציאות. והוא יכשל. החוק הזה יהיה חייב להתבטל. והוא יבוטל. אחרי שהחוק הזה יבוטל, רק אז יוכל מקצוע האימון לתפוס את מקומו הראוי במדינת ישראל. בהצלחה לכולנו במבחן המתחולל. איציק

אם כך אתה

לא נטול רגשות ולא נטול חשיבה עצמאית ואפילו מגיב ברוך הבא לפורום
ושוב, באמת בהצלחה עם החוק נראה הדבר שמאוד חשוב לך שהוא יעבור ואני סמוך ובטוח שהוא יביא תועלת במידה ויתממש (שאם לא יביא תועלת יסיים את חייו בתהום השיכחה הציבורי) וכל דבר שיש בו תועלת ציבורית אני מברך עליו. יום מבורך

למעלה