גישור בסכסוך שכנים
סכסוך בין שכנים
אני גר בבניין ותיק, למעלה משלושים שנה. לאחרונה הגיעו הרבה דיירים ששוכרים, ולכן לא איכפת להם יותר מידי מהבניין. זה גורם להתקוממות בקרב השכנים הותיקים ולאווירה לא נעימה בכלל.
חשבתי להזמין מגשר לישיבת הועד הקרובה.
האם זה נהוג? האם זה חכם? נתקלת בעבר בדברים כאלו?
גישור בסכסוך שכנים
אורי שלום,
גישורים נפוצים ומקובלים בסכסוכי שכנים, במיוחד כיוון שאלו סכסוכים בעלי אופי של מערכת יחסים נמשכת שתמשך גם לאחר תום ההליך, ולכן ולמען המשך הדרך עדיף לכולם להגיע להסכמות ברוח טובה.
גישור מתבצע בין הצדדים לסכסוך וכשאתה אומר ישיבת ועד השאלה הראשונה המתבקשת הנה האם כל הצדדים לסכסוך ישתתפו בה. אין טעם לקיים גישור כשלא משתתפים בו כל הצדדים הנוגעים בדבר.
מעבר לכך ציינת "הרבה דיירים שוכרים" ומכך אני למד שלא מדובר בדירה אחת מסוימת אלא כמה דירות וכמה דיירים בשכירות, כשאתה אומר לא איכפת להם יותר מדי מהבנין, השאלה היא מה הטענה הספציפית כלפי כל אחד ואחד מהדיירים החדשים, אני לא מניח שהטענה זהה לכולם, או שכן..
נסה לקבץ את הטענות ולמקד אותן בתוכן ובאבחנה איזו טענה מופנית כלפי איזה דייר.
יכול להיות ששיחה רשמית שלכם כועד עם כל דייר עשויה לפתור את הבעיה, אם ישנה בעיה שונה עם דיירים שונים יש לשבת מול כל דייר בנפרד.
מתאים שמגשר יכנס לתמונה לאחר שניסיתם לפתור בכוחות עצמכם ולא הצלחתם, כשיש אי הסכמות, כשיש טענות מנוגדות משני הצדדים, כשצריך להביא שני צדדים שאינם מסכימים בינהם לעמק השווה, אלו המצבים בהם מתבקש גישור.
האם זה המצב? האם ניסיתם לדבר ולפתור בכוחות עצמכם ולא צלח?
במידה ופניתם וביצעתם ניסיונות להגיע להבנות בינכם לבין הדיירים השוכרים ולא צלח - יש מקום לפנות לגישור.
טכנית גישור יכול להתקיים במשרד גישור ויכול להתקיים גם אצלכם במידה ויש לכם חלל מתאים (הכולל גם חדר המתנה חיצוני), לגישור יש כללים וכשמגיעים לגישור מקדישים את כל הזמן הנדרש לגישור עצמו, זה לא פרק במהלכה של ישיבת ועד.
רק כהערה: זכור שיש צד נוסף בתיאור שלך והוא בעלי הבתים שהשכירו אותם לשוכרים המדוברים. לעיתים ניתן להפעיל לחץ מסייע בעזרת בעלי הדירה.