סכסוך לאחר פרידה-מה עושים?

karlek

New member
סכסוך לאחר פרידה-מה עושים?

שלום לכולם. הייתי עם בן זוג חצי שנה. לא גרנו יחד עדיין. בכל התקופה הזו הוא עדיין החזיק בדירתו בחיפה ואני בדירתי בתל אביב.
נפרדנו כבר באוגוסט. ב - 2 לספטמבר החזרתי לו את כל חפציו שהיו אצלי בצורה מסודרת. יחד עם זאת, נשארו אצלי מספר חפצי ריהוט שלו, ששוכבים אצלי בדירה כמו במחסן, ואני רוצה שיפנה אותם ממני בהקדם, והוא לא מוכן. דוחה אותי ודוחה אותי כבר חודש, בטענה שלא יכול. לסירוגין יש אצלו בדירה בחיפה דברים שלי, שהוא גם לא מאפשר לי להגיע ולקחת.
האם הוא עובר על איזשהו חוק?
חשבתי לפנות לתביעות קטנות על מנת שיסייעו במתן צו או משהו, אבל העניין הוא שאני רוצה לדעת האם יש איזשהו חוק שהוא עובר עליו? האם החוק לצידי? האם ניתן לומר שהוא מאפסן ללא רשות? האם הוא מחרים לי את הרכוש? מה הוא עושה בדיוק ועל איזה חוק הוא עובר? תודה

שילה1

New member
כתבי לו מכתב רשום או ערבי גורם שלישי

המקובל על שניכם.
מיותר לפנות לבית המשפט,מה עוד שתביעות קטנות אינו קום המתאים אלא משפחה,ואז-על פי החוק החדש-תאלצי לפנות למרכז לישוב סכסוכים,ןלבקר שם 4 שעות לפנהגשת. תביעה,אם בכלל.
או-הציעי לבן הזוג להגיע לגישור.לכי רק בדרך טובה ולא מאיימת.יתכן שהאיש עדיין
פגוע.

prizman

New member
לא נראה לי שבימ"ש לענייני משפחה הוא המקום הנכון.

הם היו יחד רק חצי שנה ואפילו לא גרו יחד, יהיה קשה לטעון שהם ידועים בציבור.
משק בית משותף לא היה להם ומנחש שגם לא חשבון בנק משותף.

karlek

New member
בדיוק, לא גרנו יחד לא חשבון בנק משותף ולא כלום.

אמרו לי שבית משפט לתביעות קטנות. אבל גם שם ראיתי את התביעה ואיך מגישים אותה ויש לציין שם סכום. ואילו אין כאן שום בעיה של סכום כסף שאני רוצה לדרוש ממנו הבעיה היא**פעולה** שאני רוצה שתיעשה.
יחד עם זאת הרבה מחבריי אמרו לי לא לעשות כלום. ולא לעשות אסקלציה עם בן אדם כזה. להשאיר אצלי את השולחן ולהשתמש בו ולשכוח מהשמיכה.
אבל אני שואלת למעשה האם למעשה יש לי אחיזה מסויימת בחוק. האם הוא עובר על איזשהו חוק? האם החוק לצידי? אם אני יודעת שהוא עובר על איזשהו חוק אז לפחות אני יכולה להיות קצת יותר בטוחה. כרגע אף אחד בכלל לא אומר לי אם הוא עובר על איזשהו חוק או לא.

karlek

New member
היי שילה, הבעיה היא שאני מפחדת ממנו

זו פרידה שלא הסתיימה יפה, הוא פגוע ויש לו נטייה לנקמנות.
אני מאוד מפחדת לשלוח למשל מכתב לעורך דין.
לגבי גישור, הוא לא מסכים שחברה שלי תבוא ותיקח את הדברים שלו ממני אז לגישור הוא יסכים? כרגע המצב הוא שהוא כבר לא עונה לאס אם אסים ממני ולא מדבר.
אבל שוב, השאלה, על איזה חוק הוא עובר? איזה חוק נמצא לצידי? אם בכלל?

רצוי לשלוח לו מכתב התראה מעורך דין

ואם לא יעזור להגיש תביעה. צריך לבדוק לאיזה בימ"ש- תביעות קטנות (לא נראה לי), בימ"ש רגיל או משפחה.

karlek

New member
לפי מה שנאמר לי זה רק תביעות קטנות.

אבל, עורך דין פנדריך, האם אתה יכול לומר לי על איזה חוק הוא עובר בכך שהוא לא מגיע לקחת ממני את הדברים ולא מוכן לתת לי את שלי?
תודה

אי-פינוי רהיטים מדירה ועיכוב נכסים שלא כדין

1. לגבי החפצים שלו, שהוא אינו מפנה מדירתך, סעיף 17 לחוק המקרקעין קובע:
“המחזיק במקרקעין זכאי לדרוש מכל מי שאין לו זכות לכך שיימנע מכל מעשה שיש בו משום הפרעה לשימוש במקרקעין ושיסלק כל דבר שיש בו משום הפרעה כזאת".
2. לגבי החפצים שלך, שהוא מחזיק אצלו, סעיף 49 לפקודת הנזיקין קובע:
“עיכוב שלא כדין הוא מניעת מיטלטלין שלא כדין מאדם הזכאי להחזיק בהם מיד".
3. אין מדובר בעבירות פליליות, והפתרון המשפטי הוא בקשה לצו, שיורה לבחור לסלק את חפציו מדירתך וישיב לך את חפצייך לאלתר. את יכולה לתבוע גם פיצוי בכפוף להוכחת נזק.
4. בית המשפט המתאים לבקשה כזו הוא, לדעתי, בית משפט השלום: לא בית המשפט לענייני משפחה, משום שלא היית אישתו של הבחור וגם לא הידועה בציבור כאישתו; ולא בית המשפט לתביעות קטנות, משום שהדעה המקובלת בפסיקה היא, שבית משפט זה אינו מוסמך להוציא צווים (למעט צו להחלפת מצרך או לתיקונו או לביטול עיסקה, בסכום של עד 33,500 ש"ח, נכון לעכשיו).

9x9

New member
סעיף 17 לחוק המקרקעין אינו רלוונטי

סעיף 17 עוסק במצב שמחזיק אחד במקרקעין טוען להסגת גבול ממחזיק שני - זה לא המצב כאן.
פה יש בעל מקרקעין (השואלת) הטוענת להסגת גבול בידי מי שהיה פעם מחזיק
דרישת בעל מקרקעין נגד מחזיק מוסדרת בסעיף 16 לחוק המקרקעין, ולא בסעיף 17.
כמו כן, אפילו היה מדובר במחזיק אחד נגד מחזיק שני (ע"פ ס' 17) הרי שפסיקת בית המשפט העליון קובעת שאם המחזיק הראשון נתן זכות חזקה למחזיק שני, ולאחר מכן טוען הראשון להסגת גבול מהשני, לא יוכל הוא להסתמך על סעיף 17
ציטוט:
"...אם חדל להחזיק ואחר תפס את החזקה, לא יוכל לתבוע סילוק המחזיק המאוחר רק מהטעם שבעבר החזיק בקרקע..."
[רע"א 5518/98 יצחק יוסף נ' אביגדור עוקשי]

מה שכתבת לא רלוונטי ונועד רק להציק

1. סעיף 17 לחוק המקרקעין עוסק בתביעה למניעת הפרעה. החפצים של החבר לשעבר בדירתה של השואלת מפריעים לה. על כן היא זכאית לדרוש את סילוקם, בדיוק כפי שנאמר בסעיף 17 (ולא בסעיף 16) לחוק.
2. המשפט, שציטטת מדבריה של השופטת פרוקצ'יה ב- רע"א 5518/98 (סעיף 8(ב)), מתייחס למצב אחר בכלל. השופטת מסבירה שם, שסעיף 17 לחוק מגן גם על מי שמחזיק בפועל במקרקעין, אף בלא זכות בדין. זאת כדי למנוע אלימות ופגיעה בשלום הציבור כתוצאה מעשיית דין עצמית. אבל לכך יש סייג, המובע בציטוט, שהוצאת (כהרגלך) מהקשרו: “ההגנה ניתנת למחזיק, אף שחזקתו אינה כדין, כל עוד חזקתו בפועל נמשכת. אם חדל להחזיק ואחר תפס את החזקה, לא יוכל לתבוע סילוק המחזיק המאוחר רק מהטעם שבעבר החזיק בקרקע".
3. אודה לך אם תחדל להיטפל לתשובות שלי. יש לך די והותר מקומות, שבהם אתה יכול להפגין את חוכמתך וידענותך, ויש בהם גם הדיוטות למכביר, שיוכלו להתרשם מהן.

9x9

New member
לא אמרתי לך מה לעשות - ואתה לא תגיד לי מה לעשות

כל עוד שאתה תכתוב תשובות שגויות ומטעות שמטרתן להוליך שולל את השואלים התמימים - אני אהיה כאן כדי להזהיר אותם.
גם תשובתך השגויה שבית משפט לענייני משפחה הוא לא הפורום המתאים לדון בתביעת השואלת נגד בן זוגה לשעבר היא טעות ברורה וגלויה, הנסמכת על דעתך האישית, שהיא לא היתה "ידועה בציבור" שלו לשעבר.
אמרתי לך לא פעם - דעתך האישית לא מעניינת כאן איש, אף שאתה מתחזה למומחה בנושא ידועים בציבור.

karlek

New member
הוא מעולם לא היה מחזיק בנכס שלי. אלא רק אורח

כלומר, הדירה שלי היא הנכס שלי ושלי בלבד. הוא לא היה אף פעם ובשום שלב מחזיק בנכס שלי.
כשהיינו זוג והיינו יחד הוא ישן אצלי במרבית מהלילות במשך השבוע אני לא יודעת אם זה נחשב שהוא "מחזיק" בנכס. בסך הכל אורח שלי.

karlek

New member
תודה רבה לך עופר

אני מודה לך על התשובה המפורטת. לגבי מה שרשם הבן אדם השני כתגובה למה שרשמת, אז, אכן אני חייבת להדגיש, הוא לא היה מחזיק בשום שלב בנכס שלי, הדירה היא דירה שלי, כולה יצאנו כמה חודשים ואנחנו לא ידועים בציבור, ללא חשבון בנק משותף וללא שום דבר כזה. לפי מה שנאמר לי, בית המשפט לתביעות קטנות הוא המקום הנכון להגיש תביעה מסוג זה. מכיוון שאני לא חייבת עורך דין, ועולה מאוד מעט להגיש תביעה.
האם זה לא קצת בלאגאן להגיש בבית משפט שלום תביעה כזו? כמה זה בכלל עולה? מאוד חשוב לי לדעת שאכן הקטעים שרשומים מהחוק נכונים במקרה שלי כי זה למעשה די מפיל את הפור לגבי אם ללכת על זה או לעזוב את זה.
כי אם הוא עובר על החוק - זה משהו אחר.
אם הוא לא עובר על החוק - אני לא אכנס לזה בכלל.

9x9

New member
יש לי הצעה בשבילך

תעלי את השאלה שלך בפורומים מקצועיים של דיני משפחה, כמו למשל הפורום הזה ותשאלי את עורכי הדין שם בדיוק את אותן שאלות.
אחרי שתקבלי שם את התשובות, תחזרי לפורום הזה, ותודי לי שהיצלתי אותך מעיצות אחיתופל שנתן לך עופר בן אברהם.
ושתהיה לך שנה טובה ומבורכת.

karlek

New member
פניתי לפורום עליו המלצת, אף פעם לא מזיק לבדוק עוד דעות.

נראה מה יאמרו לי שם. תודה רבה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נקודת מבט שונה

מה איכפת לך על איזה חוק בדיוק הוא עובר ?
הרי את מפחדת ממנו. וחוששת מנקמתו
אז פשוט לנתק כל קשר, לא ליצור איתו מגע, לוותר על הציוד שלך שאצלו ולהשתמש (או לפנות את) בציוד שלו שאצלך
ואם הוא יופיע אצלך, או יטריד - להתקשר מיד למשטרה.

zammy

New member
ואני מצטף לברזילי

חבל על המאמץ. מכל קשר איתו רק תסבלי.
לא שווה את מה שהשארת אצלו.
זה רק כסף.
אלא אם זה משהו מהותי שאינך יכולה לוותר לעולם- עזבי את זה.
תהיי גדולה מהחיים. גלי את הכוח בתוכך להגיד לעצמך שזה הסוף, שלא איכפת לך ונתקי מגע.
כל פעולה שתעשי מולו זה פתח לצרות .
מה הוא השאיר אצלך? דאגי שאיכשהו יגיע לידיעתו שאם לא ייקח את הדברים שלו- בתוך זמן סביר את תזרקי את הכל לרחוב.
או שתשאירי ותשתמשי עד שיבוא ויבקש יפה.

karlek

New member
תודה ברזילי וזמי. על נקודת המבט השונה. אני אסביר מעט:

רוב חבריי הציעו לי להתנהג כפי שאתם מציעים. אמרו לי - עזבי. למה לך.
אבל הבעיה היא שמה שיש לי אצלו הוא בעל ערך סנטימנטלי גבוה (משהו עבודת יד שאמא שלי הביאה מארצות הברית כמתנה ליום הולדתי ה 18 כי היא ידעה שמאוד רציתי כזה דבר. קנתה את זה אצל האמיש בפנסילבניה, שמיכות טלאים שהם מכינים בעודת יד ועוברים מאם לבת) זה הדבר המעצבן.
ואני יודעת שמצד אחד זה להיות "גדולה" והבן אדם היותר בוגר כאן....אבל למעשה מה שזה יוצר הוא מצב בו הוא מתנהג כמו מנייק ומנצח.....
מגיע לי שהדברים שלי יוחזרו אליי. מגיע לי שלא יהיו לי דברים יקרי ערך שלו בבית שלי גם שיזכירו לי אותו וגם שמפריעים לי בחזרה לחיים נורמליים (כי אני כל הזמן חוששת שמא יתקשר, כל יום ממתינה לאס אם אס ממנו האם היום הוא ירצה לקחת את השולחן שלו? מאיפה זה יגיע?) וזה מפריע לי לנתק. מפריע לי להתקדם הלאה וכמון מעצבן מאוד כי הוא חוצפן.
אני מנסה לומר לעצמי שלא אכפת לי אבל כן אכפת לי. אני רוצה להשתחרר ממנו סופית. בלי לדאוג מתי יהיה היום בו אקבל ממנו הודעה שהוא רוצה להגיע לקחת. בנוסף, כמובן, הוא משחק בי וזה מאוד מאוד פוגע. כל משחקי השליטה האלה (הוא יודע שזה מעצבן אותי, בשבועות הקודמים לשבוע הזה, שבו ניתקתי מגע לחלוטין, הייתי כל יום כותבת לו והוא השיב בזלזול "אולי את תביאי לי את השולחן לחיפה? את טובה בלמצוא רעיונות לדברים")
הוא השאיר אצלי שולחן סלון ענק ועוד כל מני דברים קטנים אבל בעיקר שולחן הסלון הזה מאוד מפריע לי. הוא עומד לי באמצע הסלון ואני לא מעוניינת בו.
אני בהחלט מתלבטת כאן.
מאוד מאוד מתלבטת.

למעלה