סלטעון אתה עדיין רוצה שניסוג מהגדה?

גידעון1

New member
סלטעון אתה עדיין רוצה שניסוג מהגדה?

חמאס מדווח שכעת כל אשקלון ונתיבות בטווח הקאסם והוא יפעיל אותם בסיבוב הבא. תארו לעצמכם מה היה קורה אם צהל לא היה בגדה. חמאס היה יכול ביתר קלות חנסות ולבצע הפיכה גם שם ואז אותם קסאמים בדרום היו עפים על המרכז. יותר מתמיד אני מסרב שצהל יעזוב את הגדה כל עוד הטרור חי ונושם. טילים על אשקלון טווח הקאסם

משפט המפתח: "כל עוד הטרור חי ונושם"

מה שאני אומר זה שאין קשר בין טרור חי ונושם להשארות הבגדה, השארות בגדה אינה מבטיחה ביטחון ועזיבת מרבית הגדה אינה מבטיחה טרור, אין קשר סיבתי בין הדברים, מקסימום יש קשר נסיבתי. צריך, גם היום, לצאת ממרבית הגדה ובמקביל להלחם בטרור בכל הכוח, לפנות יותר כוחות להתקפה, פחות לשמירה על התנחלויות מבודדות (אני לא מדבר על גושי ההתיישבות בשטחים כי מבחינתי צריך בכלל לספח אותם). הסיבה שיש ירי קסאמים על הנגב המערבי הוא לא עצם ההתנתקות אלא עצם בעבודה שאנחנו לא נלחמים בטרור כמו שצריך והעובדה שלא טיפלנו בציר פילדלפי כאשר יצאנו מעזה. מי קבע שיש קשר בין לחימה לטרור לשליטה על עם אחר, או כיבוש של שטח. מי אמר שיש קשר בין לחימה בטרור לשמירה נגיד על אלון מורה יצהר ועל כמה כבישים עוקפים נידחים. אני חושב שיציאה ממרבית השטחים - לא אלה ששולטים על המרכז, לא איזורים שקרובים למרכז, טובה לביטחון ותהיה יעילה עם היא תכלול מדיניות ביטחונית שמשמעותה ריסוק הטרור. בנקודה הנוכחית יציאה ממרבית הגדה לא מתאימה כי היא לא תלווה בריסוק הטרור, אלא "תסמוך" על אבו "אימפוטנט" מאזן לעשות את העבודה, דבר שהרי אין לו סיכוי.

מוחמד5

New member
הערכות ישנות וחדשות ממוחזרות

זה חלק ממסע ההסברה שצה"ל מכין לפני הכניסה לעזה. אבל צה"ל טועה, צריך לתת לכוח בינלאומי לכנס לשם.

גידעון1

New member
אתה יכול למצא לי כח בינלאומי שרוצה להכנס לשם?

וגם אם תמצא אתה יכול להבטיח לי שהוא לא יהיה אימפוטנט כמו כוח יוניפיל?

מוחמד5

New member
כוח כזה הוכיח את עצמו באיזורי סכסוך בעולם

אבל סביר להניח שישראל היא זאת שתתנגד.

respecta1

New member
כה כי ישראל מרושעים

ממש הוכיחו את עצמם נתנו להתרחש השמדות עם באפריקה ובמלחמת האזרחים ביוגוסלביה או שכחתי איזה מהמדינות האלה שהם פשוט ישבו בשטח ידעו לא לתקוף אותם והם לא יעשו כלום כמובן שתהיה בעד זה

fifanowftw

New member
כן הא, מאוד הוכיח את עצמו

מה, גם אתה נהיית חמאר? או סתם שונא ישראל? מה קורה בלבנון!! טונות של אמל''ח כנגד ישראל!! ישראל החיזבאללה. מה יקרה בעזה!! בדיוק אותו הדבר. כאילו זה לא קורה עכשיו..

גידעון1

New member
בהחלט הוכיח את עצמו

מרוב שהוא הוכיח את עצמו יש לנו שני חיילים חטופים בלבנון ונאלצנו בעצמנו לצאת למלחמה כדי להרחיק את את חיזבאללה מהגדר.

כוח בינלאומי לא יכול להחליף את צה"ל

מקסימום הוא יכול להכנס אחרי שישראל תרסק את החמאס תחסל את כל ראשיו ואז, רק אז הכוח הבינלאומי ימלא תפקידי שיטור, הגנה והנהגה עד שיבוא כח חלופי ושפוי, פלשתיני. נאט"ו לא יתבוסס בבוץ העזתי במקומינו, זה לא יקרה, למה לו?

mike00

New member
דיבורים לחוד ומעשים לחוד....

תחזור אלינו עם עוד קישור כשהמאחזים יוקמו... אני גם מקווה שתחזור אלינו עם קישור כשהם יפונו ויפורקו במידה ובאמת יקימו אותם...

גידעון1

New member
מישהו יודע לאן סלטעון נעלם?

יש כאן הרבה שאלות בשרשורים שונים אליו. יכול להיו שהחמאס תפס אותו אבל בגלל עמדות כל כך שמאלניות הם חושבים שהם תפסו ערבי וכעת יש תהליכי שחרור ללא תמורה?

mike00

New member
בטח בעבודה או משהו....הוא היחיד פה

שבאמת עונה על כל השאלות שמופנות אליו ומנמק תשובות על פי השקפת העולם שלו... למרות שאם החמאס היה תופס אותו לא מוחה ולא אף אחד אחר היה עוזר לו.... תגיד גדעון,ראית את התכנית עובדה בערוץ 2 היום? היתה תכנית על הפת"ח והחמאס בגדה.....היה מעניין אבל לא שיכנע אותי...

mike00

New member
הראו שם איך הפת"ח נלחם בחמאס ובעצם מחסל כל

זכר של החמאס בגדה,הראו שאפילו מודעות האבל של השאהידים שייכם לכל האירגונים מלבד החמאס, תלשו אותם מהרחובות... הראו שם פשיטה על איזה משרד של החמאס בשכם שפעל בסתר ואיך מחרימים שם את כל הציוד,מסמכים ואפילו ספרי הקוראן.. כשהם יצאו מישהו קלט שמצלמים אותם מאחד הגגות,כל הכוח נכנס ללחץ....רק מראה כמה שהם לא בטוחים שם... התכנית התחילה מצילומים של אימוני צבא הפת"ח,אותי זה יותר הלחיץ מאשר הרגיע אם לומר את האמת..

x

New member
גידעון1 אתה יודעה משהו שאנכנו לא יודעים?

חדשות בשבילך גדעון. אם לא הבנת את זה עד היום,

אז גם אני מתנגד לנסיגות חד צדדיות. נסיגה מהשטחים הכבושים- אחרי מו"מ להסכם שלום מלא. בכל מקרה בטווח הטילים הזה זה כבר ממש לא משנה איפה צה"ל שולט ואיפה לא. קסאם לאשקלון זה לא פחות גרוע מקסאם לכפר סבא.

למעלה