סלטעון אתה עדיין רוצה שניסוג מהגדה?

גידעון1

New member
אני אנסח את שאלתי בצורה שונה

האם לפי דעתך על ישראל לסגת לאחר חתימה על הסכם שלום או לאחר חיסול החמאס ושאר ארגוני הטרור?

חיסול חמאס לעולם לא יקרה גדעון.

ישראל היא זאת שבנתה את חמאס לפני כמה עשורים כשרצתה להלחם בפת"ח והגולם כבר מזמן יצא משליטה. אי אפשר לחסל כמו רמבו משהו שיש לו תמיכה 40% מהאוכלוסיה. הדרך היחידה לעשות דברים כאלה היא לגרום לזה שלא יהיו קונים לסחורה הפונדמנטליסטים שלהם. וזה יקרה רק כמה שנים של שלום. זאת דעתי.

גידעון1

New member
אז אני נאלץ לחזור לשאלה ששאלתי אותך בשרשור

אחר. נגיד חתמנו על הסכם שלום ונסוגנו משטחי הגדה. סיכויי חמאס להשתלט על הגדה יהיו גדולים יותר. האם ירי קסאמים על ערי מרכז הארץ אמורים לגרום לישראל לנשוך את השפתיים למשך כמה שנים עד שיחליטו להפסיק?

../images/Emo12.gif אתה קורא את מה שכתבת?

אם גוף חתם איתך על הסכם שלום סופי, עשית את הכל, מילאת את חלקך, אבל הגוף ממשיך בפעולות התקפיות, הסכם השלום לא מחייב אותך. זה לא ברור?

גידעון1

New member
וחוץ מזה חתמתי הסכם עם אבו מאזן ולא עם החמאס

אבו מאזן רחוק מלהיות מנהיג עם כוח וזה בשונה מאולמרט שלמרות שהוא נחשב כראש ממשלה חלש במידה והוא ישיג הסכמה ממשלתית,מהכנסת,ואולי אף בגצ. כל החלטה תקבל גיבוי מתוקף שלטון החוק. לעומת זאת דברים כאלו לא קיימים אצל הרשות הפלסטינית.

אני אגיד לך מה הפירוש של "מה עכשיו"

בעבור זה נצטרך לקרוע את העם, לפנות 100,000 יהודים מביתם ולהפנות אליהם את הגב. לחלק את עיר הבירה שלנו ל 2 כשהחצי המערבי תחת אש החמאס (השערה מנסיון עבר) וטילים נוחתים על איזור המרכז... זה מה שיהיה, כי זה מה שקורה בשדרות/אשקלון/כפר דרום כמעט כל יום... ואז סלטעון יגיד וואללה, טעיתי, קורה... עכשיו ההסכם לא מחייב. אבל לך תחזיר אחורה את הגלגל...

אתה יכול להגיד את זה על כל הסכם שלום שחותמים

מתיד הצד השני יכול להפר אותו אחרי שנסוגת מהשטח שכבשת, תמיד יכול לעלות לשלטון מישהו שיתקיף אותך. מי שלא מאמין שהסכמה של הצד השני לשלום היא במקומה, באמת לא יסוג ולא יגיע לשלום. אני לא יכול להכריח אותך להאמין.

גידעון1

New member
או שאתה תמים או שנגמרו לך הטיעונים הנורמלים

התרחיש להפיכה חמסניקית והשתלטות על הרשות הפלסטינית איננו מצב היפותטי כפי שאתה מנסה לצייר. חמאס הוכיח את כוחו בעזה למרות שלפתח היו יותר אנשים ויותר נשק. כולם הוכו בתדהמה כשחמאס בפחות משבוע לקח את כל עזה בקלי קלות. אם צהל ייצא מהגדה האפשרות שחמאס ישתלט על הגדה בהחלט קיימת גם אם לדבריך הסבירות לכך לא גדולה. אני רוצה שתסביר לי למה לקחת את הסיכון עם אבו מאזן->לחתום הסכם שלום-> נסיגה מהשטחים-> חמאס מנצל את העובדה שצהל איננו-> סבירות לא קטנה שהגדה נופלת לידי חמאס->קסאמים על ישובי המרכז. התרחיש הזה ממש לא היפותטי כפי שאתה מנסה לצייר אותו. אתה באמת מצפה מתושבי ישראל לקחת את הסיכון הזה?

לחזור עוד ועוד על שקר לא הופך אותו לאמת

"ישראל היא זאת שבנתה את חמאס"? באמת? מתוך ויקיפדיה על אחמד יאסין, מייסד ומנהיג החמאס: "ב־1973 הקים את האגודה האיסלאמית - המוג'מע, שבתחילה עסקה בפעילות של עזרה הומניטרית, וזכתה לתמיכת הממשל הצבאי על מנת להחליש את כוחו של אש"ף. ב־1983 נתפסו רובים בביתו, והוא נדון ל־13 שנות מאסר בשל החזקת נשק, הקמת ארגון צבאי וקריאה לחיסול מדינת ישראל. שוחרר מכלאו כעבור שנה בלבד, במסגרת "עסקת ג'יבריל". פרט לאירוע זה השתדל יאסין להימנע מעימות גלוי עם ישראל בשל החשש מתוצאות אפשריות." כלומר, הממשל הצבאי תמך ב*פעולות הצדקה* של האגודה האיסלאמית בתקופה שקדמה להפיכתה לחמאס ולאירגון טרור (החמאס נוסד עם האינתיפאדה ה-1 ב-1987). אבל ברגע שיאסין פנה לטרור ישראל נלחמה בו כמו באירגוני הטרור האחרים. זה לא מפריע לשמאלנים כמוך המגינים על החמאס נגד ישראל ומשקרים ללא הרף לגבי עמדותיו ומדיניותו להפיץ שוב ושוב את השקר ש'ישראל בנתה את החמאס'.

גידעון1

New member
אתה מסכים איתי שעל אותו משקל אני יכול לומר

שהעם הפלסטיני בחר בחמאס כלומר הוא זה שהביא אותו לשלטון והגולם כבר מזמן יצא משליטה. אז אם באמירה שלך אתה רומז בהאשמה כלשהי כנגד ישראל אז כמובן שעל אותו משקל כל העם הפלסטיני אשם בכל מה שקורה לו.

למעלה