סלטעון ומרים חדשות טובות עבור החמאס

גידעון1

New member
סלטעון ומרים חדשות טובות עבור החמאס

1. מזוז החליט שישראל לא תסגור את השאלטר לעזה בעת מתקפת קאסמים וכעת החמאס יוכל בצורה רגועה יותר להמשיך לתקוף את ישראל. חבל שלא שולחים את מזוז קצת לגור בשדרות 2.בכיר חמאס בעזה, ניזאר ריאן, מבטיח כי בתוך שנה ישתלט הארגון על הגדה המערבית. הוא אמר בתהלוכה שהתקיימה בג'בליה כי "בסתיו נתפלל במוקטעה ברמאללה".

גידעון1

New member
"לצערי" את מייצגת את הקול הערבי השפוי

אני לא יודע עוד כמה יש כמוך אבל בטח שלא הרבה, אולי אם תהיי קיצונית ותדברי בשבח ארגון טרור כלשהו אני אפתח בשבילך שרשורים

גדעון אני מצי שתעשה פינה יומית ../images/Emo13.gif מוקדשת לי

"מהנעשה בתנועתנו"
תודה כפרה וויזארד אם את רוצה שהפינה תוקדש גם לך, אז יאללה תפסיקי לעשות הצגות שאת כאילו רוצה בשלום שוויון ודמוקרטיה אללק.. תתחילי להראות גם את שבסתר ליבך גם את תומכת בחמאס כמו כל ערביה

מוחמד5

New member
דברנו בשרשור אחר על חוקיות הצעד

עליו הממשלה החליטה,הצעד מנוגד לחוק הבינלאומי, וענישה קולקטיבית אסורה ופסלוה. המצב החדש מחייב חשיבה יותר רצינית ומעמיקה, המצב החדש דורש יצירתיות שתוביל לפתרון צודק והגוןכלפי שני הצדדים. ולכן אני חושב כצעד ראשון צריך להכניס כוח רב לאומי לעזה ,הבתחלה הכוח יתקל בהתנגדות גדולה, אך עזה לא תהיה עיראק מס' 2.הכנסת הכוח תהיה שלב ראשון מתוך תוכנית רחבה יותר אשר תכלול גם הכנסת כוחות זרים לשתטחי הרשות ,על מנת לתת לכוחות המתונים את הזמן ואת הכוח להתארגן מחדש לקראת פתרון שיסיים את הסכסוך.

מוחה אחי

אני לא מאמין שהם יכניסו כוח רב לאומי רציני לשטחי הגדה, כי עוד יש שם הרבה התנחלויות. הבעיה קשה מאד, הפיצול של פלסטין לגדה ורצועה מסייע לאולמרט בגישה של "יצאנו מעיר X אז הסתיים הכיבוש". האמת היא שאם ארה"ב תסיג את כוחותיה ממחוז ניו יורק, אבל תסגור אותו מכל הכיוונים ותמשיך לשלוט בהספקת המזון והתרופות והאנרגיה, זה לא יהפוך אותו לעצמאי כמובן. וזאת האשליה של שיטת ההתנתקות של שרון ושל אולמרט.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עכשיו זה גם אשמתנו שאנחנו מספקים להם אוכל תרופות ומים? אז יודע מה תומכים במה שאמרת !! לא רוצים עוד שליטה על התשתיות אז הנה מורידים לאט לאט את השליטה.

לא חיבים לספק כלום, אבל במקרה כזה אין למנוע

מהם להשיג את התרופוןת ואת האוכל ואנרגיה בדרכים אחרות. וישראל סוגרת את הים ואת האוויר ואת מעברי היבשה. עובדה שאפילו הפרופ' המתנחל ממכללת אריאל שויזארד הביאה את דעתו, אמר שישראל עדיין אחראית על עזה. עזה לא עצמאית, תפנים.

איך בדיוק, אם ישראל שולטת על מעבר הגבול

ויכולה לסגור אותו בכל עת, כמו שעכשיו? עזה לא תמיד רכשה את החשמל שלה מישראל, כידוע לך. אבל עם כיבוש השטחים ע"י ישראל ב-67, הוחל בתהליך ארוך של יצירת תלות כלכלית כמעט מוחלטת בין השטחים הכבושים למדינת ישראל, כלומר השתלטות של חברות ישראליות על השוק המקומי, חסימת יזמות כלכלית מקומית מסדר גודל גדול, והעסקת כוח אדם מקומי בשכר נמוך בתוך ישראל. המשק הישראלי הרוויח מכך הון עתק, וזו אחת הסיבות לפריחה הכלכלית ששטפה את המדינה בשנים שאחרי המלחמה ההיא והמיתון העמוק שהיה לפניה. גם כיום ישראל מרוויחה כסף רב מהתלות הפלסטינית בכלכלתה, כולל ממכירת חשמל אגב. אם רוצים לנתק את הכלכלה, צריך לאפשר לפלסטינים חופש ליצור תשתיות כלכליות, כולל חופש התקשרות מלא עם הגדה המערבית ומצרים והסרת המגבלות על הגבול עם מצרים, הנמל והמרחב האווירי. אם ניקח סתם מקרה דימיוני- אם ישראל היתה מחליטה לסגת מאזור עמק יזרעאל מסיבות של בטחוניות כלשהן, והיתה סוגרת אותו מכל הכיוונים, וטוענת מול העולם "הוא עצמאי, שיסתדר לבד עם בעיות האנרגיה והמים שלו", איש לא היה רואה בזה משהו אחר מלבד לעג לרש.

mike00

New member
אני מסכים עם חלק ממה שכתבת אבל יש כמה דברים

בעיתיים.... עם המצרים מוכנים ליחסים עם החמאס זאת הבעיה שלהם,אבל כדי שיהיה מעבר בין עזה והגדה החמאס צריך לעבור בישראל.. למה שניתן להם לעבור בישראל?הם בכלל לא מכירים בנו,הם מבקשים להשמיד אותנו ואני אם הייתי שר הבטחון לא הייתי לוקח אחריות שלא יקרה אסון[כמו מאות אחרים שקרו] בגלל המעבר הזה של אנשי טרור[בנוסף למאות אלפי אזרחים] שישתמשו בו.. צריך לשים דברים בפרופורציה,ישראל מוכנה לוותר[והרבה] אבל תמורת בטחון מלא!! מקריאה יומיומית של העיתונים החמאס לא רק שלא מדבר על בטחון אלא מדבר על אלימות גוברת בישראל ובגדה..\ מי אשם,למה אשם לא מעניין.....אותי מעניין לסיים את הסכסוך הזה תוך כדי שמירה על בטחון ישראל..... לא פחות ולא יותר... ודרך אגב,כל מי שמדבר על דמוקרטיה......במדינה דמוקרטית צריך שהעם יקבע לאן הוא רוצה ללכת... נכון להיום העם נוטה ימינה,לא מעוניין לוותר על שטחים,לא מעוניין לספק תשתיות וכן מעוניין "להכנס באמאמא שלהם". אז למה אתם לא קוראים לממשלה לספק את רצון העם? מי שיספר לי על התקופה של הסכם אוסלו ויעיז להגיד שהיה פה רוב להסכם פשוט יאבד מאמינותו, ההסכם הזה עבר תוך כדי קניית 2 קולות של 2 חברי כנסת שעזבו את המפלגות שאליהם היו שייכים בתמורה לתפקידים במקום החדש אליו עברו.... בנוסף,רוב של 2 זה לא בדיוק רוב העם.....בטח ובטח לא כשמחליטים לחלק נתחים שלמים מהמדינה.. והכי חשוב,אני לא מוכן להיות קורבן שלום........או מצד שני אני מוכן להסתכל על זה בצורה הפוכה...... שהעזתים יחייכו,שישו ושימחו רבותי....אתם קורבנות שלום......בזכות ההקרבה שלכם היום,מחר הילדים שלכם יוכלו ללמוד במקום לשחק 7 אבנים עם שריונרים... ובקיצור,די נמאס!! אני לא אומר שישראל צודקת בהכל,יש הרבה מאוד עוול......אבל מצד שני אנחנו מתמודדים עם חיות אדם... ולי נמאס לקרוא על התכניות שלהם לחסל אותי כל יום,לפעמים אני באמת מקווה שיפתחו עלינו מלחמה אמיתית, לסיים עם זה אחת ולתמיד....עם כל הצער שבדבר אי אפשר כל הזמן להיות "בסדר".....

respecta1

New member
איזה חוק בין לאומי?

חוק 542 סעיף א' - "מדינה מחויבת לעזור לאויביה" ???? מה קשור עונש קולקטיבי זה הוצאה מהקשר.. אין פה שום עונש קולקטיבי.. פשוט ישבו והחליטו שאין טעם לספק יותר חשמל ודלק לאזור עזה כי זה אזור עוין

מוחמד5

New member
שוי שוי יא רספיקט

אתה עדיין צעיר ,בהזדמנות זו אני מאחל לך עד 120 , העולם זה לא גונגל , יש חוקים בעולם הזה, חוק שמחייב מדינות .על החוקים האלה חתומות המדינת , התמונה הרבה יותר רחבה ממה שאתה חושב ורואה, ישראל היא לא לבד ונגד כל העולם, ישראל היא חלק מהעולם ורוצה להשאר חלק ממנו,כי רק כך היא יכולה להתקיים (וכך גם קמה ). אי אפשר להמציא חוקים רק בעבור ישראל . תחשוב על זה אילו חס וחלילה המפה הפוליטית בעולם משתנה וקמים להם מספר מנהיגים בעולם שהם בדיעות שלהם אנטי ישראליים , והיו מבצעים מהלכים בהם ימנעו הספקה דלק ומצרכי מזון בסיסים למדינה.רק בגלל שישראל כובשת עם אחר ולא מקיימת את החלטות מועצת הביטחון.

respecta1

New member
לעומתם יש לנו תשתיות וכו'

אומנם המצב יהיה קשה אבל תהיה בטוח שהמוח היהודי ישרוד
ואתה אומר בעצמך כמה מנהיגים אנטי ישראלים.. ישראל לא עושה דבר פסול (לפחות לא יותר משאר מדינות העולם) נכון יש חוקים והמדינה צריכה לעמוד בהם, אבל תראה לי חוק שקובע שמדינה צריכה לספק את צרכיה של ישות עוינת.

מוחמד5

New member
תודה לדוד סאם על הסיוע השנתי

הנדיב . בינתיים מי שהכריז על הישות העוינת זו רק ישראל.להזכירך את הישות הזאת ישראל הקימה במו ידיה.החמאס לא היה קיים ,מי שהקים אותו זו מדינת ישראל, ומי חיזק אותו אלה ממשלות ישראל.

למעלה