סלטעון ומרים חדשות טובות עבור החמאס

respecta1

New member
מה זה "רק ישראל" מי עוד צריך?

ישראל, מדינה.. מכריזה על עזה כיישות עוינת לה מי עוד צריך להכריז על זה?
ומה הקימה במו ידיה הממשלה עזרה לחמאס כשהייתה לו אג'נדה אחרת

מוחמד5

New member
סלטעון

הוא זה שהקים אל חמסתטאן במו ידיו
תלמד קצת היסטוריה ואז תדע איך הוקם האירגון,מי יזם ודחף להקמתו י,נגד מי הוא הוקם..... אני ממליץ לך לחפש חומר ולהתעדכן . יש מה שנקרא מדינות העולם,האו"ם (שמום) הסנקציות נקבעות שם . מזלך שאתה לא גוף עסקי (בסופו של יום כולנו דואגים לכיס שלנו ) שהאנטירס שלו ,שקשרי המסחר עם עזה ימשכו .

respecta1

New member
נו זה בדיוק מה שאמרתי

הממשלה דחפה ועזרה לו כשהייתה לו אג'נדה אחרת, אני אומר את זה ואז אתה אומר לי לחפש חומר חח :) האום לא קובע שום דבר בנושא הזה ישראל מדינה היא יכולה לסגור את כל המעברים וזה מה שצריך..יש את המעברים למצריים אפשר להעביר שם הכל למה דרך מדינת האויב, ולא דרך בעלת הברית? הזוי והמשפט האחרון לא מובן בגרוש :\

מוחמד5

New member
קבל הסבר

נניח שאתה חברה המשווקת מוצר מסוים, אם אתה מוכר את המוצר בישראל ,אתה מוכר אותו באשראי , בדר"כ זה שוטף + 30,45,60,90,120 יום , כלומר אם אתה ואתה מוכר אותו בשוק הישראלי אתה צריך לחכות כמה חודשים עד לקבלת התשלום. לעומת זאת אם אתה מוכר את אותו מוצר לשטחי הרשות או לעזה , אתה מוכר אותו במזומן, אתה מקבל את הכסף בהעברה בנקאית עוד לפני שמסרת את המוצר. בעל חברה חכם ונבון שרוצה תזרים מזומנים מעדיף למכור לשוק בעזה ולא לשוק כאן.

mike00

New member
יש לך טעות גדולה...

את הכסף מעזה לא מקבלים במקום.......אם זה היה ככה החיים היו דבש... לכסף מעזה מחכים לפעמים גם שנים.....תלוי למי סיפקת ובאיזה תקופה... לקח הרבה זמן עד שהחליטו להוריד תשלומים מכספי המיסים של הפלסטינים[שגם הם לא כולם הגיעו בזמן] ולהשתמש בהם כתשלום עבור שירותים מסויימים..... תסכים איתי שהבעיה היא לא במבה וקולה....הבעיה מתחילה כשמדובר בדלקים,חשמל,מים,גז וכו'... את הבמבה והקולה הם מייצרים לבד שחלילה לא יכניסו כסף לכיס הציוני[זה עם האף הארוך שאוהב כסף]... למה הם לא כאלה פטריוטים עם התשתיות אני לא מצליח להבין... היו בעזה 7 שנים,3 שליטים ונאדה!!עד היום לא בנו שם תחנת כוח מעבר לזאת שקיימת כבר קודם שאחראית על 10% מהחשמל ברשות.... מול חופי עזה יש אסדה בים שמפיקה גז טבעי,היא שייכת לחברה בריטית בשותפות עם ערבים וישראלים.... הם מחכים עד היום לממשלת ישראל כדי למכור לנו את הגז......למה?? מה הבעיה למכור אותו לעזתים ולהוריד את הנטל ממדינת ישראל?? נוח להם להיות תלויים בנו?נוח להם לזעוק לשמיים שאנחנו גזענים ולא מספקים להם תשתיות?

מוחמד5

New member
מייק (א' או ב' ) !! החלטתם !!

עבדתי במכירות במשך שנים, הייתי בין היתר אחראי על המכירות לשטחי הרשות, מבחינת הזמן והמשאבים שהיינו משקיעים בעסקה איתם ביחס לעיסקה מקבילה כאן היה גדול. לא אפרט יתר על המידה את כל התהליך. אבל מרגע ההזמנה (מכרנו ציודי בשויי של עשרות אלפי דולרים ) היינו מקבלים אוטומטית 20 % מהעייסקה , עם הגעת המוצר לארץ היינו דורשים את ההעברה הבנקאית (אם זה היה ישוב כמו בית לחם ) אז הייתי נוסע להביא את הכסף, וארק לאחר שראינו את כל הכסף היינו משחררים את המוצר. היה לנו נוח לעבוד איתם כי הכסף המזומן שלהם היה משמש אותם לכסותאת עיסקאות האשראי האחרות,ולתשלום לספקים בחול.

mike00

New member
אני לא בטוח מה הייתם מוכרים אבל אני מתאר

לעצמי שאתה מדבר על השוק הפרטי,לא סיפקת סחורה לרשות הפלסטינית או לאחד הגופים הכלכליים היותר גדולים שם.. זאת אומרת שאזרחי הרשות קרוב לוודאי היו יכולים לחיות יופי גם בלי הסחורה שלכם...ולכן אין חובה לספק את המוצרים. מה שאני מסיק מזה,זה שאם אנשי העסקים שלהם מכרתם את הציוד שלכם היו מעוניינים לקבל אותו הם צריכים לעמוד בתנאים שלכם ולשלם במזומן... לעומת זאת,אם הרשות לא תשלם על הדלק,החשמל והגז ישראל תהיה מחוייבת לספק לה את השירותים האלו....נכון? יש לך מושג כמה זמן לא קיבלו חברות ישראליות תשלומים בתחומים האלו עד שעתרו לבג"ץ כדי לקבל את כספם מתשלומי המיסים? בשנת 97 כשהייתי עדיין ילד
הייתי שותף בחנות תיקים מול עיריית תל אביב,חלק מהספקים שלי נתנו לי אשראי של 90 יום ואחד מהם אפילו הלך לקראתי ונתן אשראי של 180 יום!!.....לעומת זאת חלק מהספקים לא היו מוכנים לתת אשראי בכלל...רק צ'ק מזומן.. בשנת 2000 כשהייתי צעיר
הייתי שותף בכמה קיוסקים בתל אביב. בתור בעל עסק מהסוג הזה אתה מחוייב להשתמש בשירותים של הרבה מאוד ספקים,חלקם נחמדים וחלקם פחות.. אז היו כאלה שנתנו לי אשראי של 90 יום,והיו כאלה שדרשו את הכסף במזומן.....כל בעל עסק בוחר את תנאי התשלום שמתאימים לו......ואני לא הייתי מחוייב לקנות מאף אחד...זאת גם היתה הבחירה שלי.... בשנת 2003 פתחתי את העסק הראשון שלי בקנדה,גם שם תתפלא לא כולם הסכימו לתת אשראי....ההיפך....רוב הספקים לא נתנו אשראי בכלל...זה לא מקובל לעבוד "בקרדיט" שם.....מה שכן מקובל זה לשים את הקניה על כרטיס האשראי ככה שאתה תשלם בתשלומים אבל הסםק יקבל את כספו ברגע המכירה.. שנה שעברה עברתי לבניה בקנדה,נחש מה??אין אשראי בכלל!!! בכל אופן לא תשמע אותי טוען שיש גזענות נגד יהודים,ישראלים,קרחים,שחיפים או כל סיבה אחרת.... אלה התנאים של בעלי המקצוע ועם זה אני חי.... או כמו שאמר לי הקבלן הראשון שפניתי אליו ואמרתי לו שהוא מגזים suck it up!! ותתפלא,הוא לא היה מוכן לעבוד איתי בגלל שבקשתי אשראי.

איזה כוח בינלאומי? כמו זה בלבנון? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הצעד של ברק שאחרי העיכוב הנוכחי עוד יתממש הוא בסך הכל עין תחת עין. מה, ירי הקסאמים על שדרות והנגב המערבי כבר 7 שנים הוא לא עונש קולקטיבי?, תקן אותי אם אני טועה, אבל הוא לא פוגע בכל האוכלוסיה? לא גורם חרדות לכולם?, פוגע בפרנסה של כולם?, בלימודים של ילדי שדרות? בוא נשים את עיניין בפרופורציה: הרי ניתוק זמני לא יביא למשבר הומניטרי, הגבלות בחשמל ובדלק לא יהרגו את אזרחי עזה, חוץ מזה הוא לא סתם ינותקו, יכול להיות שבכלל לא ינותקו, זה תלוי בירי הקסאמים, בעצם מה שקורה כאן זה שישראל היא לא זו שמשבשת את אספקת הדלק והחשמל אלא ירי הקסאמים, אז למה בכלל לבוא בטענות לישראל? כוח בינלאומי לא יכנס לשם משום שהוא יספוג אבדות מאד כבדות ומהר מאד יהיה לחץ פנימי מציבור המדינות ששלחו את הכוח להחזיר את החיילים הביתה. חוץ מזה הכוחות הבינלאומיים האלה של האו"ם הם לא יותר מליצנים אימפוטנטים וחסרי כל קישורי לחימה והתמודדות עם המציאות בעזה, הם לא יהיו יותר מברווזים במטווח, במקרה הפחות גרוע הם לא יעשו כלום (כמו בלבנון), במקרה היותר גרוע הם יתערבו בנעשה וינסו למנוטע מהחמאס והג'יהאד האיסלמי לבצע את פעולותיהם ויחטוף אבדות בעצמם. כוח בינלאומי יכול להתאים לעזה רק לאחר שישראל תעשה שום ניקוי מאד רציני ויסודי מחמאסניקים ושאר הטרוריסטים וכן מכלי הנשק שלהם, בתוך הוואקום הזה אכן ניתן להכניס כוחות בינלאומיים ולעזור לפת"ח לחזור לשלוט.

למעלה