סלט של תגובות, השווצה, צרות קטנות

אורית ג.

New member
סלט של תגובות, השווצה, צרות קטנות

לכל מי ששלח/ה לי מסר - תודה. "סתם" הייתי עסוקה . ההריון בסדר , אני לא בטוחה באיזה שבוע אני (למי יש זמן לחישובים) אבל הלידה בסוף יולי (או תחילת אוגוסט אם היא תתנחל עוד כמה ימים). נשארה רק הבעיה של " מה עושים עם שני יונקים" ואני מתכוונת מתישהו להתייעץ בפורום הנקה (אחרי שיפסיקו לעשות שם מסעות גמילה משותפים לילדי הפורום
) - למי שיש עצות כבר עכשיו - יופי (הבדל בין הילדים צפוי להיות שנה ו-11 כמעט ואיתמר כנראה לא מתכוון לוותר על הציצי לטובת אחותו שעוד לא נולדה, מה שכן - הוא יונק רק מצד אחד... אז אולי יש סיכוי) אחת האמהות בכיתה של בתי "גילתה" (תאמינו לי שאי אפשר לפספס) שאני בהריון והעמידה אותי באמצע רחוב הומה לתחקיר קולני בעניין: ת´ : את בהריון שוב-פעם? אני: כן ת´ : את רצית את זה? אני: כן /* אמנם בעוד שנה... אבל לא נהיה קטנוניים עם הטבע
*/ ת´ : את תסבלי נורא, את לא תסתדרי, במיוחד שאת לא נותנת אותו לגן /* השגיאות בעברית במקור */ אני: יהיה בסדר ת´ (לבתי): את יודעת שיהיה לך עוד אח בתי (בצהלה) : זו אחות ת´(לסיכום): ממש כמו דוסים /* בקול של כרוז במכירה פומבית */ אני (בנסיון לבדוק את גבולות הטפשות): מה הרווח בין הבנות שלך ת´: שנתיים וחודש, אבל אני מסתדרת נהדר, אצלי יש משמעת! בתי: גם אצלינו יש משמעת. אמא שומעת ועושה כל מה שאנחנו רוצים
--- סוף --- הדירה מבולגנת פחד למרות שעברנו "כבר" לפני 3 שבועות - לא כל הרהיטים מוכנים (חסרים מדפים וכו´) ולא כל כך קל לי לעבוד בסידור כשזה כולל המון התכופפויות (לא משהו קריטי , סתם עושה צרבת
) דודה של בעלי באה לעזור קצת בחג ומכיון שבמשפחה של בעלי גובה המינימום לנשים הוא 180 ס"מ ומכיון שלמרות 68 שנותיה היא הספיקה לסדר הרבה דברים אני מוצאת את עצמי מורידה פסטה עם סולם או את הבובה החביבה של בתי תוך שימוש מושכל בחבל, קולב וכסא של פסנתר (בגובה המקסימלי). ואל תגידו שלא אמרתי לה... היא פשוט שאלה אותי "מה הבעיה להוריד?" והדגימה לי איך היא מורידה צ´יק-צ´אק. השפלתי את קומתי הנמוכה-יחסית ושמחתי שלפחות בעלי מרוצה (הוא תמיד סבל מכך שבדירות הרקודמות שלנו הכל היה נמוך או בגובה נורמלי... תלוי מאיפה מסתכלים). העיקר הכוונות אמרתי לעצמי. חמותי שלא מדברת אתנו כאמור כבר המון זמן החליטה להפשיר את הסגנון ולפחות בארועים משפחתיים לנהוג כאילו כלום לא קרה (אפילו דיברה עם בעלי אתמול באיזה ארוע). האם זה טוב? במקרה שלי היא לא גרה בברזיל... - לפחות הילדה נהנתה מהעניין . השווצה - הגאון הקטן התחיל לדבר. נכון שהוא כבר בן שנה ו-7 ונכון שבגיל הזה אחותו כבר יכלה ללמד עברית לפחות את כל חברי הכנסת ועוד כמה אנשים במדינה ונכון שזה לא ממש אוצר מילים מדהים אבל ... הוא אמר את 3 המילים הראשונות שלו, כדלקמן: מה (כמו כבשה) - שפרושו אמא דידיו - שפירושו כמובן וידיאו ביה (בחיריק) שפירושו בירה (שחורה) - המשקה החביב עליו. הוא מדבר כמובן רק במקרי חירום : נשפכה בירה על הוידיאו או נדמה לו שאחותו זוממת לקחת לו את החוברת האהובה עליו (שמשמשת לה, מה לעשות, גם להכנת שיעורי בית) - או אם הוא שם כסא על השולחן ועדיין לא מצליח להוריד לעצמו את הקלטת הרצויה וגם לא לרדת. בכל אלה משמשות אותו מילים אלה. אני ממש גאה. ידעתי שפעם הוא ידבר אבל חשבתי שזה יהיה בערך בגיל 7-6 .... ואחרון לא-חביב : ממחר בעלי במילואים. זה אומר (כמו שכולם כאן יודעים) עומס יתר, לחץ , געגועים, הסברים לילדים, עיכובים נוספים בסידור הבית - זה אומר להיות לבד.
תודה שקראתם עד כאן.

ענבל30

New member
מה, ביה נשפכה על הדידיו ../images/Emo6.gif

חמוד להפליא
והבת שלך, נשפכתי גם אני (לא רק הביה) אבל מצחוק... על הפרשנות המקורית שלה למשמעת... תענוג לקרוא את ההודעות שלך
אשמח כמובן לקרוא אותך גם בפורום הנקה
ולגבי "הנקת צמד" תוכלי לחלוק חוויות עם שרון של אייל
שגם היא במצפות... (את בטח כבר מעודכנת) שיהיה ב
ותתחדשו על הדירה החדשה

אורית ג.

New member
דווקא לא ידעתי שיש עוד כמותי

אני אכנס לשם לברר תיכף כשיגמרו המלואים

../images/Emo104.gif ואיי, אורית, נשמע לא קל...../images/Emo5.gif

דבר ראשון - שיעברו לכם המילואים מהר (אחר לא יהיה מי שיוריד את הבובות מהמקומות הגבוהים). שלא תשפך הביה על הדידיו כשמה לא רואה ובה לא בבית... ולגבי הדירה - לי, עד ילד אחד, לקח בערך חודשיים להתאפס על הדירה, אז אם יש לך ניסיון, תכפילי את הזמן הזה ואח"כ קחי נשימה ארוכה ו...תרגעי... ולגבי הנקה - אם היית נזכרת לפני 6 חודשים
הייתי יכולה לנדב את הציצי שלי, שיורש העצר שלנו לא חפץ בו (והיה לי מספיק ל-5 תינוקות). שרק יהיה טוב, סיגל של שגיא

אורית ג.

New member
תודה דדנית יקרה

אבל הוא כל כך בררן שאפילו לא מוכן לינוק משני אלה שלי (כבר מגיל חצי שנה בערך) ולפעמים , כשהוא מתבלבל הוא צוחק לעצמו ויורק עלי את קצת החלב שלקח מהציץ הלא נכון (טעמתי - נראה לי שהטעם זהה). אי ובעלי טוענית שזה בגלל שהוא ימני בדעותיו (הוא למשל גם משתין תמיד על עיתון "הארץ" וזה יוצא בפוקס על המודעות של השמאלנים ומפספס בגדול את המודעות של הימניים. מקווה שיתאזן כשיגדל לכיון הנכון

כל הכבוד לדברן הקטן ../images/Emo45.gif

יש אנשים טפשים וחסרי טאקט שמרשים לעצמם לדחוף את האף בענינים האישיים שלנו
לגבי מעבר הדירה- אל תמהרי ואל תתאמצי מידי. הבלאגן יסודר לאט לאט. אין מה למהר...אולי כדאי שתקצו חדר אחד שבו תשימו את כל מה שעדיין לא סידרתם (כך אנחנו עשינו וסידרנו בקצב שלנו לפי חשיבות הדברים) העיקר והכי חשוב- ההריון בסדר
וכל הכבוד לקטנצ´יק שמתחיל לדבר

קראתי בחיוך ובהזדהות....../images/Emo39.gif

כשאנחנו עברנו לבית חדש הייתי עם תינוקת בת 2 וחצי, תינוק בן 8 חודשים, וללא חשמל. בעלי נאלץ לפרוח לו לשדה התעופה להביא את חמי (כולה מאילת) אלינו.... אז גם הייתי צריכה לארח בליל המעבר, עם כל הקרטונים... וגם אני בין הנמוכות בנשים לעומת נשות משפחת המחותנים שלי (ואני לא נמוכה בכלל... הן פשוט לנגריות!) אז כך שיוצא שאני קוראת את מה שאת כותבת, ומתפשט לי חיוך... את בסדר, תאמיני לי. לפי חוש ההומור שליווה את מה שכתבת אני בטוחה שהכל יסתדר לכם על הצד הטוב ביותר. מאחלת לך ולכם שהבעל יחזור כמה שיותר מהר, ותתחדשו על המעון החדש!

zimes

New member
ווי ווי - ממה מתחילים לענות?

טוב, קודם כל - תנהיגי משמעת בבית. אם היית קצת יותר ממושמעת, היית דואגת להפרשים נורמליים בין הילדים
יאללה, תבואי, תגידי משהו נגד גמילה - אני לא יכולה עליהן לבד... אני מוכנה לספר לך איך זה להניק שניים כשאחד מהם (המוז´יק) מוציא את הציצי מהפה של השניה (העדינולה, לא אני המצאתי את השמות, אבל הם קולעים), בגלל ש"הוא רוצה גם". ארגזים - עומדים לי בבית ארגזים עם דברים שלא נגעתי בהם משנת 1990, פרט לאריזתם בשנת 1998. תחרות? מדפים לנמוכות - יש לי במטבח רק ארונות מתחת לשיש, לא מעל. אנחנו נתחיל לשלם על זה בצלחות שבורות בקרוב (דולב כבר מבקר את סירי החרס, נכנס אתם יחד לארון). תחזיקי מעמד. את גרה מספיק קרוב אלי (בצפון הלא כל כך רחוק) כדי לעזור לך במילואים?

לאה_מ

New member
../images/Emo6.gif לגבי ארגזים - יש לי עצה מצויינת

(יישמתי אותה לאחרונה) - מה שנשאר בארגז שנה (במקרה שלנו, שנתיים
) אחרי שעוברים דירה - כנראה שלא צריך אותו, ואפשר פשוט לקחת את הארגז ולזרוק (בלאו הכי אין לי מושג מה יש בפנים, וכנראה עדיף שלא אדע).

אורית ג.

New member
אני לא אומרת כלום נגד גמילה

כל אחת עם הסבלנות שלה, הצרכים שלה, הבעל (התינוקי והנודניק) שלה אני רק לא יכולה לקרוא את זה על תינוק שבוכה אמא ציצי אמא אמא ומקבל הסבר שאין אור בחוץ או משהו כזה. אני מתעלפת מזה כמעט (וזו לא ביקורת על האמא!!! אולי על עצמי....) אז - אני מחכה שההודעה תעבור לעמוד אחר וכשסוף סוף זה קורה - עוד מישהו מתחיל עם הסידור של הציצי והאור והחושך והאמא והבכי והבעל והלמה-הוא-מתעורר (למה לא? כולם מתעוררים) ואני שוב מחכה ועמוד הבא. אבל תודה על ההזמנה - אני בהחלט אבוא ואני גם שולחת לשם המון חברות ובקשר למשמעת - אני לא מדברת על משמעת עם אחת שמטילה 2 ביציות בכל פעם. והקטנים נשמעים מקסימים אבל הכי צפונה שאני מגיעה זה הירקון , פרובינציאלית-אורנבית שכמותי. תודה על ההצעה.

רותי ע

New member
אצלך אפילו הצרות מצחיקות ../images/Emo8.gif

צחקתי בקול למקרא השיחה המלבבת עם האמא ההיא... והילד התחיל לדבר? יופי, עוד מעט תתגעגעי לזמנים שהיה שקט

אורית ג.

New member
כבר יותר מ-5 שנים אין לי שקט

הבת שלי מדברת 35000 (שלושים וחמישה אלף) מילים ביום. כן. חישבתי ומצאתי. וזה לא ממוצע אלא מינימום. אני שמחה שזה בינתיים לא בטלפון

דיאנה1

New member
../images/Emo6.gif הי אורית, כרגיל הצחקת אותי מאד.

מזל טוב על המילים הראשונות של הגאון. יופי שההריון הולך בסדר. מקווה שהמילואים של הבעל יעברו בקלות. ב"אומנות הלידה" דיברו כמה פעמים על הנקה בהריון והנקה בצמד אחרי הלידה, תנסי לחפש שם או לשים שאלה.

אורית ג.

New member
תודה על ההצעה - אבל הפורום ההוא

נורא מוזר (ומפחיד...) - למרות שהדעות ששם מרנינות ומעניינות. הממשק נוראי ויש איזו התעקשות על כך שהוא ימשיך להיות מיושן ומעצבן (רק 10 הודעות בדף ואי אפשר לעשות לינקים - שזה ממש מאבני הבניין של האינטרנט, הלא כן?) ויש משטר קפדני של הודעות חדרות מותר-או-אסור והכי מעצבן (אם אני כבר משתפכת) שמישהו שואל שאלה כמו "האם מותר לגדל חתול בבית עם תינוק" והתגובות ברובן הן "מגניבה שאלה על מוצקים:האם מותר לאכול תפוחי אדמה עם מלח" או ""מנצלת את ההזדמנות לשאול מה עם פשטידת הגבינה של דיאנה" וכו´... עדיף שזה יהיה אתר בתשלום (100 ש"ח לשנה למשל) וקצת ישקיעו בממשק לא? או שתציעי להם לעבור ל
בכל שאת - פורום טוב ומעניין (הנה לינק כפיצוי על מה שאני חושבת עליהם)

יונית ש

New member
כל הכבוד לגאון הקטן ../images/Emo45.gif

אין ספק ששמח אצלכם. ושתמיד יהיה רק שמח, מגוון ועם המון חיוכים
. שהגאון רק ירחיב את הלקסיקון, שההריון יהיה קל ובריא והכי חשוב המון המון כוחות להורים הצעירים.
יונית

לאה_מ

New member
אורית, את גדולה ../images/Emo6.gif

כל הכבוד לבתך! צחקתי מאד. סוף סוף ילדה שיודעת מה זו משמעת! לגבי הנקת צמד - אני מניחה שאיתמר לא יונק אין סוף פעמים ביום (האמת, אני לא יודעת למה אני מניחה את זה... אצלנו ההנחה הזו לא עובדת), ותמיד אפשר לנסות להניק בו זמנית משני הצדדים. הבעיה העיקרית נראית לי לא ההתמודדות הפיזית עם ההנקה, אלא עם הקנאה. אבל דיה לצרה בשעתה. ולגבי סידור הבית, רציתי להציע לך שאם בעלך במילואים אולי תזמיני את הדודה שלו לעזור
. ו-
לאיתמר, שלקינוח ההנקה כבר שותה
. מעניין מה יהיה לאותה אמא של ילד מהכתה של בתך לומר על כך...

_גלית_

New member
כן, אני הייתי אחת הפולניות

ששלחה מסר לראות אם היא בסדר... אני לא רגילה שחובטים בי בפורום ברית מילה ואורית לא באה להציל אותי
ואורית... אז קודם כל שהמילואים יעברו בשלום ומהר
דבר שני, כמובן שקרעת אותי מ
עם הסיפורים הססגוניים ובמיוחד הבת שלך, שלא נפלה רחוק מהעץ! אני מוכנה לבוא להוריד לך דברים מלמעלה, אם רק תרצי, אני מצויידת היטב, כמו שאת יודעת. ודבר אחרון - הברזות מהצגות לא יתקבלו יותר בפעם הבאה
!!

הי, ´תגעגעתי אלייך ../images/Emo25.gif

מאיפה להתחיל? זה שאני מעריצה של הבת שלך זה את כבר יודעת... מעניקה
לגאון הקטן על המילים הראשונות. לגבי ההנקה, אין לי מושג קלוש... ואני מקווה שתחזיקי מעמד במילואים ואת מוזמנת לבקש עזרה ואשמח לעזור! וגם אשמח אם ניפגשה ככה האימהות (שנארגן משהו עם דיאנה?!)
ים לכולכם, שירלי.

למעלה