סלט
בתבלינים

emmily plays

New member
שימו לב!!

בפורום :רוק מתקדם" ישנו שירשור ארוך ומפואר שעוסק ב: מי עם לא... הפלוידים שלנו... מומלץ להכנס ולקרוא.. ומרות שיש שם בעיקר עיסוק בשאלה אם פלויד הם פרוגרסיב או לא אי חושבת שכן... או לא.. אולי.. מה שבטוח.

NIR Y

New member
שרשור מקורי או צרובים

פעם ראשונה שאני מתחיל שרשור :) אממ כול אחד אם הדיסקים שלו צרובים או לא ובכלל אם זה בסדר לצרוב מוזיקה שכול כך אוהבים ?

pink floydror

New member
אם נכנסים לזה

המצב הוא כזה.. רוב האלבומים שלי נמצאים במחשב, כן, אין מה לעשות..אין לי את ה80 שקל בממוצע לאלבום בשביל כמות האלבומים שיש לי, אבל שלא תחשבו לא נכון, בכל הזדמנות שיש לי אני קונה עוד אלבום מקורי, ומתכנן שבעתיד רוב האלבומים אצלי יהיו מקוריים, וזהו:)

אצלי הרוב באמת צרובים

ופה ושם כמה מקוריים, בעיקר מהתקופה של פעם כשעוד היה לי כסף..... כיום אני קונה בממוצע דיסק פעם בחודשיים וגם זה בקושי. למי יש כסף??

NIR Y

New member
זה באמת בעיה בארץ

דיסקים יקרים מידי במיוחד של פינק פלויד אבל אחרי הכל אצלי אין צרובים ומה שהיה לי נתתי לאנשים ולאט לאט אני קונה מקורים

GingerBread Man

New member
בארץ המצב נורא

אבל בבריטניה הדיסקים יקרים יותר. כלומר דיסק של פינק פלויד עולה ברשת Virgin בבריטניהמ 16 או 15 פאונד שזה 120 שקל. השאלה היא האם 15 פאונד בשביל הבריטים הם כמו 120 שקל בשבילנו.

באיזה מחיר, לדעתכם, צריך להיות דיסק

ע"מ שאנשים לא יצרבו? האם אנשים לא יעדיפו תמיד לצרוב, על פני קניית דיסק במחיר מלא, זול ככל שיהיה? או שיש יתרונות לדיסק חוקי, שאין לדיסקים צרובים? לטעמי, אני לא בטוחה שמחיר הדיסק הוא הבעיה היחידה או העיקרית, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה, אני רואה שחברות המוסיקה עושות כיום מאמץ להוסיף תוכן לדיסקים, ע"מ למשוך קונים - כל מיני בונוסים ועניינים כאלו. האם זה באמת יענה על הבעיה?

בנוגע לשאלות שלך

אנשים לא תמיד יעדיפו לצרוב, מהסיבה הפשוטה שברגע שממירים דיסק לmp3, הוא מאבד אוטומטית חלק גדול מהאיכות שלו. וכן, אני יודע שאפשר לקחת מחבר את הדיסק ולצרוב ממנו בלי לאבד איכות, אבל לכמה יש כבר חברים ששומעים פינק פלויד?
כיום, יש כמה וכמה חברות שמציעות למכירה דרך האינטרנט שירים ואלבומים בפורמט mp3. הבעייה בשיטה הזאת היא המבחר הדל למדי (ובמיוחד בישראל) והמחיר היקר מדי. מצד שני, יש פה ניסיון להחיות את המדיום, ונראה שבעתיד חברות התקליטים תיכנסנה יותר לתחום הרשת.
חברות התקליטים מהוות גם גורם שמשפיע על הצרכנים. מצד אחד, הן אמנם ממלאות את הדיסקים והDVD-ים שאנחנו קונים (או "קונים"
) בתוכן נוסף, מידע נוסף ואושר גדול למעריצים, אך מצד שני, בד"כ כל בונוס שכזה יוצא בהוצאה נפרדת (ע"ע מקרה ה-Dark Side, או אפילו Works), כך שמעריצים מושבעים צריכים להוציא על כל אלבום שכזה ממון רב. שלא לדבר על כך שלרוב מאזיני המוזיקה יש תחושה חזקה מאוד בנוגע לכך שחברות התקליטים מעבירות אל עצמן אחוזים גבוהים למדי ממחיר הדיסק או ה-DVD, בעוד רק כמה שקלים בודדים הולכים אל האומן המסכן (אם גילמור כזה מסכן, איך זה שיש לו יותר מדי אוכל במקרר? בעצם, מצד שני, גם אין לו כסף לסכין גילוח. וואלה).

בקשר לשאלות של ציףציף

אני חושבת שאם רוב הדיסקים היו עולים לא מעל 60 שח, יותר אנשים היו קונים. והאטרקציות שבדיסקים דווקא לא תמיד גורמים לי לקנות, פשוט כי אין לי כסף! יש כלכך הרבה דיסקים שהייתי רוצה לרכוש, שאני כבר צורבת אותם וזהו. וזה מפריע לי במידה מסויימת, כי דיסק מקורי מאוד שונה מדיסק צרוב. בדיסק מקורי יש מילים, שמוסיפות המון לרושם הראשוני, ויש גם אווירה של האלבום. אני טורחת לקנות פה ושם כמה אלבומים מ"דובדבן מתוק".אחלה מחירים.

FloyDviR

New member
אצלי זה הולך ככה...

יש לי חצי במחשב וחצי על המתקן של הדיסקים... במתקן של הדיסקים: 3/4 הם צרובים... את הסיבות אמרו פה... ואני לא גאה בזה...

emmily plays

New member
אז ככה

בהתחלה צרבתי בכל למחשב ואז לאט לאט רכשתי את כולם. שומעים יותר טוב וגם יש את הליריקס שכבר ציינתי שחשובים לי מאוד,ואת ה art work המדהימים של היפנוסיס.. לדעתי הם מאוד תורמים להבנת האווירה של האלבום, ו thats whats floyds all about-atmosphere/ חוץ מזה- אחרי שכבר רכשתי את רוב האלבומים ברשת בין לאומית גדולה של דיסקים(נחשו איזה) ב90 ש"ח לדיסק גילית שבחנות המקומית בנהריה עירי יש מבצע פלויד- מוכרים את כל האלבומים בכ 40% -50& הנחה. מזל שעוד היו חסרים לי relics ו ummagumma שאותם קניתי במחיר זול מאוד. אגב.. הם מוכרים דברים שנאמר לי ברשת ההיא שאין בארץ כמו זבריצקי פוינט ו music from the film the body וגם רלבומי פרוגרסיב רבים שבכלל אין ברשתות... oh well' i know where to shop now...

FloyDviR

New member
אז אתה אומר ששווה לעשות נסיעה

לנהריה ? אם כן מחר יום שבת... טוב לטיולים

emmily plays

New member
קודם כל

מי זה "אתה"? אני בת!!!!! like hello? emilys agirls name????? וחוץ מזה החנות סגורה בשבת כי היא בעיר ולא בקניון. אבל ביום אחר אתם מוזמנים לבוא ולהגיד שאורית שלחה אותכם....ואם כבר אז לקפוץ לאיזה קפה... הולך??.

emmily plays

New member
יש רק אחת

השניה שייכת לרשת ההיא. וכן, הכל מקורי ואפילו מיובא אישית מח"ול.

FloyDviR

New member
מצטער לא ידעתי ../images/Emo13.gif

ו-וואלה אם אני כבר שם אז קפה יהיה טוב

Miss CB

New member
ובכן

אני גאה לומר שמתוך השבעה שיש לי של פ"פ, כולם מקוריים
לא רע בהתחשב בעובדה ששילמתי אישית רק על שניים מהם (ותודה למי שהמציא מסורת של לקנות מתנות ליומולדת!) אני משתדלת שלא לצרוב, בכלל, זה פשוט נראה לי לא נכון. אבל אם תסתכלו על הקייס שלי תראו המון צרובים, מהתקופה שלא היה לי אכפת לצרוב... =\ בכל אופן, לשאלה של ציףציף - ברור שיהיו את אלו שלא שמים על אף אחד, אז מה עם דיסק עולה חצי שקל אני בכל זאת אצרוב. אבל יש גם כמה מסוג אחר, שמודעים לסיבות בעד מקורי, וזה אכן בעייתי לשלם כל פעם 90 שח על דיסק.. מה שיוצר מצב שיש כבר כמה דיסקים שאני רוצה, ועוד אין כי אני לא רוצה להוציא הרבה כסף בבת אחת, אז דוחים את זה קצת, למשל בחנוכה אני כנראה נוסעת לת"א ונעצור בדיסק סנטר לקנות כמה דיסקים בזול (יחסית) או מה... שווה לי חכות, בשביל שיהיה מקורי. הפתרון השפוי מצד החברות זה דווקא לא להוסיף דברים בסוף- לפעמים נחמד, בד"כ קצת מעצבן - אלא להוזיל את הדיסקים!! 60 שח זה מחיר יפה.

abarth

New member
אני איתך CB. יש לי שבעה של הפלויד

ו את ה- DVD של פומפיי והחומה, וכולם מקוריים
. מעבר לזה, כל שאר התקליטיה שלי, שהיא די מצומצמת, אך איכותית, משהו כמו 60 דיסקים, כולם מקוריים. יש לי בסך הכל איזה שניים-שלושה צרובים, של שירים שונים ומשונים. אני פשוט מכור למוזיקה, ממש מכור חזק, במיוחד לפלויד, ולכן אני אוהב, מוכן, מסכים ובאמת משלם מחיר על דיסק מקורי. ואני ממש לא איזה "אחד-מלא-בכסף-שאין-לו-על-מה-לבזבז-אותו", אבל באהבה כמו באהבה צריך להשקיע הרבה

../images/Emo98.gif נחמד לראות

שבפורומנו יש אנשים עם מוסר (הכוונה לכל הכותבים בשרשור הזה), גם אם הם סובלים מחסרון כיס...
תומר (פינוקיו) העלה את העניין של "נקמה" בחברות התקליטים, המשלשלות את מרבית הרווחים לכיסם, על חשבון האמנים. בשנים האחרונות, יש נטיה הולכת וגוברת של אמנים - בעיקר אמני "אינדי" אמריקאיים - להוציא אלבומים בהוצאה פרטית, מכיסם או תוך התאגדות עם אמנים אחרים ללייבלים משלהם, כאשר האלבומים נמכרים אונליין ישירות מהאמן לקהל. האם רעיון כזה נראה לכם? האם הייתם מוכנים לשלם 18-19 דולר (או 12-15 פאונד) עבור אלבום אם הייתם יודעים שכל הכסף הולך לאמן, ושהוא לא "מתעשר" במיוחד מכך (כי ההוצאות שלו על הפקה והפצה גבוהות יותר משל חברת תקליטים)?

למעלה