סליחה אבל לא הצלחתח להקפיץ

מרסי, זה לא בגללך...

"המתאמים היחידים שמפורסמים הם אלה שתומכים בהנקה, אבל הם לא היחידים שקיימים אפשר למצוא עוד הרבה כאלה בכל כיוון שתרצו. הם פשוט לא מפורסמים, כי אף אחד לא יתמוך בכזה פרסום (ומאגרים בארץ מוכיחים את הטענה הזו)." זו תיאוריית קונספירציה. ויש עוד משפטים בהודעה של האג ברוח זו. יש מאגרים כמו אלה שהוא מדבר עליהם? לא חושבת שהם מוגדרים כמשהו שיכול לפגוע בביטחון המדינה, אז לא, אני לא קונה את האמירה הזו כאילו מישהו מסתיר אותם מאתנו. מי שיש לו מידע על זה מוזמן לפנות אליי במסרים באופן פרטי, ואשמח לבקש ממשרד הבריאות תגובה רשמית (בתקווה שאצליח למצוא שם מישהו שלא עובד עבור משטרת ההנקה
).

hag70

New member
תרשי לי להגיב לנושא העניים

כי זה נושא מעניין. אחת הסיבות שחוזרים להמלצות הגורפות בנושא ההנקה, הוא דווקא בגלל העניים. העשירים יכולים יכולים לחיות על בקבוק מהרמה הכי טובה שיש בשוק לאורך כל הזמן ובנוסף לתזונה מאוזנת, חיסונים ושאר "פריוולגיות" של העולם המערבי. עוברות שנתיים שלוש וגם ככה הילדים עוברים לאוכל "אמיתי" ובא לציון גואל. עם העניים יש בעיה. ומדובר גם על מעוטי יכולת בארץ. אני מכיר את הבדואים בנגב, אבל הרעיון זהה בכל העולם. משכנעים את ההורים לעבור לתמ"ל (חברות הפורמולציות. וזה גם מאד פסול בעיני. שלא יהיה ספק.) החבילה שתיים שמקבלים במתנה נגמרת, במקביל נגמר החלב של האם ואז חייבים להמשיך עם התמ"ל אבל אין כסף. אז עוברים לאבקת חלב, חלב פרה ושאר פתרונות שהם לא ממש פתרון ואז הילד מקבל תזונה שהיא פחות ממינימלית וגובל בתת תזונה. ובמקרים האלה ברור שחלב אם טוב הרבה יותר. בפעם הראשונה שגוף ציבורי יגיד שזה לא נכון יש מי שיעבור לתמ"ל ואז יש סיכוי שנגיע למצב שהזכרתי ועל זה אף אחד לא יקח אחריות. הרי אף אחד לא חושב (
) שילדים שלא ינקו (כולל שלי) פחות טובים מאחרים, יותר חולים, אוהבים פחות את אמא, קשורים פחות לאמא וכו'. מה שחשוב זו אהבה, רוגע במשפחה וכו'. וכל אחד יגיע לזה איך שבא לו. ועוד כמה הערות ותהיות: 1. אם כולם חולים, מאושפזים ועוד אז איפה ההוכחה? (אני כבר רואה את התגובות לזה...) 2. קראתי עכשיו כמה תקצירים של מאמרים באינטרנט בנושא וראיתי כמה מסקנות: להנקה יש עדיפות, אבל התוצאות הם בתחום השגיאה. נראה שלהנקה יותר יתרון, אבל יש לבדוק עוד פרמטרים וכו'. צריך גם לדעת לקרוא מחקרים מדעיים והסקת מסקנות מדעית. (ולא שלא כולם יודעים לקרוא. רק צריך לדעת להבחין בדקויות של התוצאות). לscientific מעריב/ידיעות וכאלה לשל יש נטיה להוציא את התוצאות ב"גדול" בלי לשים לב לפרטים. 3. אם מניקים לאבא יש פחות תפקיד בחיי הילד. וזה חבל. לא ברור לי איך ממדרים את האבא בלי לחשוב פעמיים. אבל דיון אחר. 4. רב המחקרים המדעים בעולם הם ממומנים ובהתאם לכך מוטים. עובדה. אין מה לעשות. ומי שחושב שבתי חולים ומשרדי ממשלה לא מתקנים תוצאות של מחקרים שיצאו "עקומים". טועה. קורה עם משרד הבריאות הישראלי. בכל מיני תחומים. בטח לא רק בנושא ההנקה. ודבר אחר (מרסי וכולם): מתוך סקרנות גרידא. אשמח לקבל מחקר שמראה את יתרונות ההנקה. מחקר מדעי עם תוצאות, ניתוח ססטיסטי והסקת מסקנות. לא משהו כזה. איש לפי אמונתו יחיה. על זה אין ויכוח. אני חושב שסיימתי
.

הפניות למחקרים

בערב או מחר אני מקווה לענות יותר בהרחבה לנושאים שהעלית. בינתים מצרפת לינק למחקרים שעליהם התבסס משרד הבריאות הישראלי כשקבע את ההמלצות שלו. בתמורה אני אשמח להפניות שמוכיחות אפילו טענה אחת שלך (שילדים שלא יונקים חולים/מאושפזים פחות או באותה מידה כמו יונקים, שיש למשרד הבריאות נתונים שהוא מסתיר או מעוות, שאין בהנקה יתרון לתינוקות ממשפחות אמידות שחיות בתנאים היגייניים טובים). אתה מוזמן, אגב, גם לכתוב ליצרני התמ"לים ולבקש את עזרתם במציאת הפניה כזו. בהצלחה
אין "מחקר שמראה את יתרונות ההנקה" - יש מאות ואלפים של מחקרים על היבטים שונים ומחלות שונות (המאמר שהפנית אליו מרכז ממצאים עיקריים, הוא לא מתבסס על דמיונה של הכותבת ולא מחליף מחקרים). גם אם יש בגוף המחקרי הכולל כמה מעוותים או ממומנים ע"י בעלי עניין, בכל זאת הכיוון הכללי העולה מהם די מובהק (מה שמאוד הגיוני, בעיניי, בהתחשב בכך שהאבולוציה (או אלוהים, איש באמונתו) דאגה לשכלל ולשפר את המוצר הזה - חלב אם - כך שיתאים בדיוק עבור הצרכנים שלו, ויתמוך בגדילה שלהם באופן אופטימלי. תשאל כל מי שמגדל בעלי חיים - רפתנים, בעלי דירים, מגדלי כלבים וכו' - וגם הם יגידו לך שהם רואים הבדלים גדולים בין גורים שינקו וכאלה שלא ינקו. זה כל כך פשוט והגיוני שאני לא מבינה על מה הוויכוח בכלל
יש מזון שמותאם למין מסוים, איך ייתכן שמזון שמותאם למין אחד, ועוד עובר תהליכים של עיבוד ושימור, יתאים בצורה מושלמת למין אחר? אם ההפניות שבלינק שצירפתי לא מספקות, אני אשמח אם תחדד את השאלה ואתייחס אליה ספציפית. וכאמור, בערב אשתדל להתייחס לנקודות הנוספות שהעלית.

marcyg

New member
רצית מחקרים...

בבקשה...חלקם בישראל באכלוסיות של לא עניים...

יש לי שאלה אליך:

אתה באמת רוצה לקבל תשובות? כי אתה שואל "אז איפה ההוכחה?", אבל מצד שני, אתה שולל מחקרים אפידמיולוגיים (או לא שולל אך טוען שיש מחקרים שמוסתרים מעיני הציבור). כמה מחקרים ישכנעו אותך? 10? 1000? ואולי על כל אלף מחקרים תומכי הנקה יש עשרת אלפים מחקרים שמוסתרים מאיתנו? זו קצת בעיה לנהל ככה דיון. ועוד שאלה - אתה טוען כי רוב המחקרים המדעיים בעולם הם ממומנים ומוטים, ואני מסכימה איתך בנקודה זאת. אבל מיהו הגוף הכלכלי המסתורי אשר מממן מחקרים על הנקה ומסתיר אותם מעיני הציבור כשתוצאותיהם שונות מהאינטרס שלו? בתי החולים? איזה אינטרס יש להם לעשות זאת? אני דווקא מכירה גופים גדולים ועשירים עם אינטרס כלכלי עצום לחקור את ההנקה - אלו הם חברות התמ"ל. כל הרכיבים שהוסיפו לתמ"ל בשנים האחרונות הוספו בעקבות מחקרים שגילו את הרכיבים האלה בחלב האם (נוקליאוטידים, למשל). חשבת על כל הרכיבים שעדיין לא גילו? אלו שיוספו לתמ"ל בעוד כמה שנים, ושהתינוקות של היום לא יהנו מהם...?

michal@gal

Active member
מנהל
רק הערה אחת לדבריך

למה נראה לך שאבא של תינוק יונק מעורב פחות בחיי הילד שלו? יש כל כך הרבה דברים שעושים עם תינוק, ולהאכיל אותו זה פסיק קטן מתוך ים הדברים שצריך לעשות.

juicy fruit 28

New member
../images/Emo2.gif השארת אותי פעורת פה

לא מספיקה פרשת רמדיה אחת כדי לבטל את דבריך? איזה אינטרס בדיוק יש לאירגוני הבריאות העולמיים להסתיר אינפורמציה כזו מהציבור, בעיית העוני? נו באמת! אם כבר- לחברות התמ"ל יש אינטרסים ברורים הרבה יותר, והן היו ששות להפיץ כאלו מאמרים לכל אם ואב בעולם. אני לא צריכה תימוכין וסימוכין מדעיים כדי לדעת שזה הכי בריא לילדה שלי. מספיק לי לסמוך על האינסטינקטים שלי. כל סיבה למה כן לה(ע)ניק שעולה לי בראש היא סיבה מספיק טובה, אפילו כי זה יותר טעים. אני לא יודעת מה המקורות שלך, אבל כשאתה מביא גישה 'חדשנית' כזאת, לפחות תצרף איזה לינק שתומך בכך.

schlomitsmile

Member
מנהל
אחיותיי היקרות ../images/Emo24.gif גם אני אוהבת להניק, וגם לי ברורים יתרונות ההנקה, אבל--- אנא, לכל פורום האוירה והיחוד שלו, שעושים אותו לביתם הוירטואלי של כותביו הקבועים. אורחים ואורחות מתקבלים כאן בברכה (לפחות כך היה עד היום), אבל אך סביר הוא לצפות מהם שלא יתפרצו וישעטו בהמוניהם ובשצף קצף וכחני, אלא במתינות, גם אם הנושא בוער בעצמותיהם/ן. מה שאני מנסה לומר הוא, שבתור כותבת קבועה בפורום אבאים, אני מרגישה אי-נוחות לנוכח המתקפה הזאת, וזאת למרות שכפי שציינתי, אין לי מחלוקת לגופו של עניין איתכן. למעט אולי, שלדעתי, תחושת השלמות של האשה עם החלטתה, והשימחה שלה להתקרב לתינוק, חשובה לא פחות מהנוגדנים וכד', ואם היא מניקה בגלל לחץ סביבתי או רגשי-אשמה, עלול לצאת שכרו של התינוק בהפסדו.

juicy fruit 28

New member
צודקת, סליחה על הטונים

מכירה אותו ואת המנהלים מפורום אחר, הרגשתי בנוח להישתלח מתנצלת שוב על הטונים ועל ההתפרצות

marcyg

New member
את צודקת כמובן...

וסליחה שהעזקתי את תגבורת הכוחות..אבל לא יכולתי שלא לשתף אותן. אנחנו כולנו בהסכמה שאמא יכולה לבחור את הדרך שבה היא מאכילה את תינוקה. אך השאלה שנשאלה פה היתה האם הנקה בריאה יותר והאיש אמר שלא...חד וחלק אמר שלא ...וזה פשוט לא נכון...אלא אם באמת אירוני בריאות בעולם משקרים לנו ומסתירים מאיתנו מידע. המחשבה הזאת די מקוממת...וכנראה בגלל זה כל הרעש מהמקלדות.

ferdinand

New member
הטענה הזו -

שממנים מחקרים, ומסתירים מידע בנוגע ל-אי ייתרון ההנקה, נראה לי תמוהה ביותר!. אם למיש'ו יש אינטרס כלכלי כלשהו להוכיח משהו זה לחברות מזון התינוקות, להוכיח שאין ייתרון מובהק להנקה! וחוצמיזה, ממתי למשרד הבריאות (במדינה כלשהי) יש יותר כוח או השפעה, מגופים כלכליים מסחריים גדולים?! (הזנב מכשכש בכלב?! (סתם, ראיתי ת'סרט הזה השבוע, ומאוד נהניתי!
)) אההה! ואגב -
:-} מה זה - תמ"ל?
היום באוטו, הגדול שאל משהו, ומייד אחרי זה, לא יודע מאיפה הביא לי את זה - אומר לי: "אבא, נכון אם לא יודעים משהו, לא כדאי לשאול?!!!!..."

marcyg

New member
תמ"ל= תערובת מזון לתינוק=פורמולה!

חברות המזון לתינוקות קוראים לזה "תחליפי חלב אם" אבל מה לעשות...זה ממש לא תחליף!

למעלה