סליחה לעצמי- שירשור

א ס י ת

New member
אני רק יכולה לההוסיף, שהחיים נעשים

יותר ויותר טובים עם הגיל. אנחנו מקבלים את עצמינו יותר ויותר, ואנחנו יודעים שהרבה דברים כבר לא נעשה. ולכן הצער על ההחמצות נעלם. בגיל שלי, כשאני יודעת שכבר עשיתי כמעט הכל, אני יכולה לשבת ולהנות מהרווחים. השנים הכי טובות הן 30 השנה שאחרי הפנסיה. מאחלת לכן להגיע לשם בכייף. השנים הכי קשות הן בין גיל 20 ל30. כי יש עומס גדול, נישואים, ילדים, קריירה, וכנראה שגם ההורמונים בגוף עדיין לא התאזנו מגיל ההתבגרות, וזה גורם לדיכאונות, ולמצב רוח הפכפך כמו במחזור של אשה. יש כאלה שדוחים את החתונה עד לאחר גיל 30, הם לא מרגישים בשלים לקשר. שלא נדבר על הקמת משפחה. אחרי גיל 30 המצב מתייצב. ואז רוב האנשים מתחילים לעשות דברים לקדם את עצמם.

saritkm

New member
אני רוצה, אבל לא חושבת שאני מסוגלת

לסלוח לעצמי על משהו שעשיתי בין אם זה פגיעה באחרים, ובין אם זה פגיעה בעצמי. אני יכולה להבין שיש דברים שעשיתי עם סיבה הגיונית ומתקבלת, אבל אני לא מסוגלת לסלוח לעצמי. וזה גם משהו שאני לא יכולה לסלוח לעצמי עליו, שאני לא יודעת לסלוח לעצמי על מעשים שאני לא שלמה איתם.

saritkm

New member
סליחה תמיד באה אצלי בהקשר של אחרים

אף פעם לא חשבתי על זה שאני צריכה לסלוח גם לעצמי תמיד אני סולחת רק לאחרים, והסליחה באה לי בקלות יתרה, אני לא כועסת, ואני גם לא עושה מכל דבר מלחמת עולם, אני לוקחת הכל בפרופורציות ולא אוהבת לכעוס או לשמוא טינה כי אני לא חושבת שיש בזה טעם עם עצמי אני יותר מחמירה וקשה לי לקבל מעשים שונים שאני עושה

singlina

New member
אני סולחת לעצמי...

על שהתאכזבתי שוב ושוב - מבן זוג שלא היה שם בשבילי,ציפיות לא ראליות מעצמי,הבטחות שלא קוימו...אני מקווה שיהיה לי כח להשתמש באכזבות האלה כדי להפיק לקחים ולהתחזק (מה שלא עשיתי עד עכשיו).

תמי ב

New member
אני עוד לא סולחת לעצמי על כלום.

לא בינתיים. מקווה שעד יום כיפור אצליח לפחות קצת.

א ס י ת

New member
תמי, תסלחי מתי שתוכלי.

לסליחה אין זמן קצוב. אנחנו כל הזמן עושים את התהליך של עשיית דברים ולקיחת אחריות על המעשים. חלק מהעשייה היא טובה ומקדמת, וחלק גורם לנו לסגת. על החלק שגורם לנו לסגת, נלמד להיות סלחניים לעצמנו, לאהוב את הילד הקטן שבתוכנו, ולסלוח לו על הפישולים. להכיר בעובדה שהוא מסוגל לגדול ובמשך הזמן פחות לטעות. הילד הקטן שבתוכנו ראוי לאהבתנו ולרחמנו.

תמי ב

New member
אסית, התחלתי את התוכנית השבועית

ואני חושבת שזה יעזור לי לסלוח. היה לי ממש קשה להושיב את עצמי, אבל בסוף הצלחתי. כתבתי הרבה, קצת בכיתי, וכל פעם אני מבינה יותר ויותר דברים. נהדר!

BlackJack1

New member
הממ

אני סולח לעצמי,שהרגשתי לוזר בצורה קיצונית בחודש שעבר,שחשבתי שכלום לא הולך לי בחיים אחרי "הנפילה" שלי במיונים של חיל הים אחרי היום סיירות ואחרי שבחורה שהייתי איתה בקשר ארוך לבסוף עלה על מסלול אחר. היום אני יודע ש2 המקרים האלו קרו רק לטובה,והתובנות שאחריהם רק שיפרו לי את ההרגשה..

dolfinit

New member
אני סולחת לעצמי../images/Emo23.gif

על חוסר ההקשבה למצוקות, לפחדים, לאכזבות ולתסכול. אני סולחת לעצמי שלא אהבתי את החיצוניות שלי ולא ניסיתי לשנות כלום. אני סולחת לעצמי שהייתי עסוקה ברחמים עצמיים ובחצי הכוס הריקה. אני סולחת לעצמי על הביקורתיות והשיפוטיות כלפי וכלפי אחרים. אני בולחת לעצמי על הבטלה ועל ביזבוז הזמן. אני סולחת לעצמי שלא עמדתי ביעדים ובתוכניות שתיכננתי. אני סולחת לעצמי שלא תמיד הייתי מי שהייתי רוצה להיות. אני סולחת לעצמי על הכל.

א ס י ת

New member
dolfinit היה לי כייף לקרוא את

המשפטים האלה. זה עשה לי מייד טוב. תודה שרשמת אותם.

natalynataly

New member
אני סולחת לעצמי.

וקודם כל מבקשת ממני סליחה, סליחה , סליחה... על העוול שגרמתי לי לאורך שנים. על כך שהאשמתי אותי בדברים שלא תלויים בי בכלל. ששפטתי את עצמי וחשבתי דברים שליליים - שמחוסרי כל בסיס. סליחה נטלי. סליחה נטלי . סליחה נטלי.... ו... סלחתי!!

למעלה