סליחה מראש על אורך השאלות

מצב
הנושא נעול.

שלום לכולם, יחס המעסיק שלי כבר ממש מעצבן אותי (בעיקר הקמצנות שלו) ואני מבקש את עזרתכם במספר שאלות: א. אני עובד במשרד עם שעות מוגדרות. לפעמים אני צריך להישאר יותר שעות בגלל עומס עבודה. המעסיק לא משלם שעות נוספות כי הוא אומר שזה "משרת אמון" ולכן אין דבר כזה שעות נוספות - עד כמה זה נכון והאם יש מבחנים להגדרת משרה "כמשרת אמון" שלא מזכה בשעות נוספות. ב. למרות שכל חודש הוא מקבלת ממני כ- 40 שעות נוספות (בממוצע), החודש הייית חולה 2 ימים. (סתם בשביל לספר - זה אחרי ששלושה ימים הייתי חולה ובאתי לעבוד כדי שלא יבוא בטענות). במשכורת ראיתי שהורידו לי כסף בגלל המחלה. מבדיקה שעשיתי עם הנה"ח הם אמרו שזה חוקי כי עבור יום ראשון של מחלה לא משלמים משכורת בכלל ועבור היום השני מקבלים אחוז מסויים (משהו כמו 40% - יכול להיות שאני טועה) - זה חוקי??? בשביל מה לעזאזל אני צובר ימי מחלה??? אם יש לי יום מחלה צבור - למה לא משלמים לי עבורו. זה בסדר שלא ישלמו לי עבור יום מחלה ראשון ועוד יורידו לי את יום המחלה??? מה אני עושה?????

תשובה ממעסיק

שלום לכולם, יחס המעסיק שלי כבר ממש מעצבן אותי (בעיקר הקמצנות שלו) ואני מבקש את עזרתכם במספר שאלות: א. אני עובד במשרד עם שעות מוגדרות. לפעמים אני צריך להישאר יותר שעות בגלל עומס עבודה. המעסיק לא משלם שעות נוספות כי הוא אומר שזה "משרת אמון" ולכן אין דבר כזה שעות נוספות - עד כמה זה נכון והאם יש מבחנים להגדרת משרה "כמשרת אמון" שלא מזכה בשעות נוספות. ב. למרות שכל חודש הוא מקבלת ממני כ- 40 שעות נוספות (בממוצע), החודש הייית חולה 2 ימים. (סתם בשביל לספר - זה אחרי ששלושה ימים הייתי חולה ובאתי לעבוד כדי שלא יבוא בטענות). במשכורת ראיתי שהורידו לי כסף בגלל המחלה. מבדיקה שעשיתי עם הנה"ח הם אמרו שזה חוקי כי עבור יום ראשון של מחלה לא משלמים משכורת בכלל ועבור היום השני מקבלים אחוז מסויים (משהו כמו 40% - יכול להיות שאני טועה) - זה חוקי??? בשביל מה לעזאזל אני צובר ימי מחלה??? אם יש לי יום מחלה צבור - למה לא משלמים לי עבורו. זה בסדר שלא ישלמו לי עבור יום מחלה ראשון ועוד יורידו לי את יום המחלה??? מה אני עושה?????
תשובה ממעסיק
יש דבר כזה שנקרא משרת אמון וההגדרה בחוק די מדוייקת והחוש שלי אומר שאתה לא במשרה כזו, במשרת אמון ואני לא זוכר את ההגדרה המדוייקת אבל צריך להיות חבר בכיר בהנהלת החברה עם יכולת לקבוע מדיניות. לגבי ימי מחלה היום הראשון והשני הם ללא תשלום השלישי כ 40 אחוז והרביעי והלאה כ 70 אחוז רק אחרי היום ה 12 זה עובר לביטוח לאומי ואתה אומנם צובר ימי מחלה אבל זה ע"ח המעביד עד היום ה 12 והחוק מנסה לדאוג שהעובד לא ינצל את התשלום מהמעביד לכל נזלת קטנה.! מקווה שעזרתי

כן, זה החוק.

כן, זה החוק.
בחוק ימי מחלה נקבע: בגין היום הראשון למחלה אין תשלום. בגין היום השני והשלישי התשלום הוא - 37.5% משכרך. החל מהיום הרביעי והלאה התשלום הוא של 75%. בפסיקה נקבעו מבחנים למשרת אמון. באופן מאוד כללי, זה בדרך כלל משרות ניהול בכירות או משרות שדורשות אחריות גבוהה מצד העובד. בכל מקרה, בהחלט יש מקום מבחינתך לבחון את העניין. אני ממליצה לדאוג שכל השעות יהיו רשומות ושיהיה בידך דוח שעות מעודכן וכך תוכל לשקול הגשת תביעה בגין גמול שעות נוספות כאשר תפסיק לעבוד שם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה