סליחה שאני בעילום שם

ornaok

New member
גם אני זוכרת רגעים אפלים

בתחילת הדרך...
במיוחד אני זוכרת לילה אחד שהיא לא ינקה, ולא ישנה (המסכנה היתה כנראה מורעבת) ואני הייתי הרוסה מכאבים ועייפות ותסכול, שפשוט התחשק לי לתת לה סטירה. ממש היה לי דחף פיזי להכות אותה...
במקום זה, חיבקתי אותה ופרצתי בבכי ואולי לראשונה הבנתי שהיצור הקטן והצווחני הזה, זו הבת שלי, והפסקתי לתפקד כמו מכונה. התחלתי להיות אמא שלה...

מאיו

New member
../images/Emo24.gif זה מאד מובן

אחרי הלידה הראשונה כל הזמן חיכיתי שהאמא תבוא כבר לקחת אותו
אחרי הלידה הזו רק הצטערתי שאין אפשרות להחזיר לתינוקיה... זה מאד טבעי, כשאת עייפה, הגוף עבר טראומה ומה שאת צריכה זה בעיקר לנוח ואז יש איזה יצורון קטן שאת לא מכירה שדורת 200% ממך. זה כנראה חלק מדיכאון אחרי לידה שכולנו עוברות במידה זו או אחרת

אריאלה22

New member
וואו, כמה שאני מזדהה... זה כמעט

כאילו שאני בעצמי כתבתי את ההודעה. אני חוויתי בדיוק אותו דבר וחלפו בראשי מחשבות איומות, לא הבנתי בכלל למה עשינו את זה (ועבדנו על זה קשה מאוד, תאמיני לי....) ולא הפסקתי להתאבל על החיים שלי שלא יהיו דומים לשום דבר שאהבתי עד ללידה. גם אני מצאתי את עצמי לא מצטערת אם פתאום אני אמצא אותו מת... וכנראה שהרגשות העצובים שתוקפים אותך כעת מקורם בחוסר הלגיטימציה שהסביבה נותנת להעדר ההתאהבות הגדולה והמיידית בתינוק. רק כשהתחלתי להגיד את הדברים בקול רם (בזהירות רבה בהתחלה), גיליתי שגם בעלי שותף לאותן התחושות בדיוק, ואז פתאום כל האמהות הדגולות צצו וסיפרו שהיה להן כל כך קשה שאחת שקלה ברצינות למסור את התינוק לאימוץ ואחרת לא נגעה בתינוקת חודשיים תמימים ועוד ועוד ועוד... אין ספק שכל רגש שלילי הוא לגיטימי בשלב הזה של ימים ספורים לאחר לידה, כשהכאבים שולטים וההורמונים משתוללים וכל ההמולה מסביב וגם אני נזכרת עכשיו, לאחר שלושה חודשים - וממש לא מכירה את עצמי אבל זה היה וזה נגמר ועכשיו כבר די נהנים כך שאין טעם להרגיש רע על דבר טבעי כל כך שקרה לך כי את בן אדם...

לי לא היתה תחושה כזאת

אבל יש לי חברה שאצלה היה בדיוק כך. היו מצבים שבחופש מהעבודה היא ישבה במכונית וחיכתה שהיום יעבור בזמן שהמטפלת עם הילדה ועוד כל מיני כאלה. מה שחשוב לשאול זה איך את מרגישה היום, האם את אוהבת את הילדה, איך תרגישי אם היא תעלם היום. אם התשובות על השאלות הן שלא תוכלי לחיות בלעדיה, אז הכל בסדר. ההורמונים ושינוי החיים מבלבלים אותנו.

למעלה