סליחה שאני "חופר" לכם פה אבל חדש לי הנושא הזה

תומאס

New member
סליחה שאני "חופר" לכם פה אבל חדש לי הנושא הזה

שתי שאלות "קטנות"

1. קראתי קצת באינטרנט על ההבדלים בין רייקי להילינג והבנתי שמקור האנרגיה הוא שונה אבל המטרה זהה. האם ההבדלים גדולים בין השניים מבחינת יכולת הריפוי? האם יכול להיות שרייקי יעזור והילינג לא ולהפך? האם ההילינג יותר "חזק" מהרייקי?

2. לאדם בריא (בריא במונחים של רפואה קונבנציונלית....) אתם ממליצים ללכת לטיפולי רייקי / הילינג באופן קבוע כאמצעי של מניעה וכחיזוק הגוף והנפש? אם כן - באיזו תדירות מומלץ? אחת לשבוע? אחת לחודש?

ינוקא1

New member
היי . . .

1. בגדול הילינג זה שם כללי לריפוי אנרגטי לסוגיו השונים , רייקי היא שיטה אחת של הילינג (=ריפוי אנרגטי) מתוך מגוון השיטות.
מה שמשנה זה כמעט תמיד המטפל ופחות השיטה.
גם שני מטפלים באותה שיטה בדיוק , פעמים רבות מביאים אנרגיה שונה לחלוטין.
בדיוק כמו התיאור של המוזיקה שהביא כאן צחי :

"היו לי מצבים מדיטטיביים בהם אנשים שרו מסביבי ויכולתי לראות בצבע ולהרגיש ברטט את השירה שלהם. לכל שירה היה רטט שונה וצבע שונה. כלי הניגון שניגנו ברקע, גם יצרו תנועה פנימית שיכולתי להרגיש באופן מאוד ברור - עם כיוון, איכות, רגש וכו'."

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1246&messageid=168522498

כל דבר אנרגטי , הוא בדיוק כך.
זה כמו אומנות בה לכל אומן סגנון ויחודיות משלו.

2. לפי הרגשתו , וכמובן רצוי בהתייעצות עם המטפל\ת.

תומאס

New member
תודה. אני מבין קצת יותר בזכותך :)

אבל תשובות מובילות לעוד שאלות....

1. איזה עוד שיטות ריפוי יש תחת הכותרת של הילינג, מלבד רייקי?
2. אתה אומר שתדירות הפגישות היא לפי ההרגשה.
א) יש איזה תדירות שהיא מקובלת או מומלצת? או שזה כל אדם אינדיווידואלי ויכולים להיות פערים גדולים למשל אצל אחד מומלץ פעם בשבוע ואצל אחר פעם בשנה?
ב) לגבי עניין ה "להרגיש" - אדם אמור להרגיש שינוי פיזי? רגשי? רוחני? ולאחר כמה טיפולים? כבר אחרי הטיפול הראשון? או אולי אחרי מספר חודשים של טיפולים? כלומר יש איזה מדד או שאין שום קנה מידה?

ינוקא1

New member
שמובילות לעוד תשובות

1. יש המון . . . יש הילינג קבלי , הילינג חוצנים , הילינג התחברות מחדש , הילינג בצבעים , הילינג בקולות , ביורגונומי , תטא הילינג .. . אך בסוף כל הילר עובד בסגנון משלו.

2.
א.- אינדבידואלי.
ב. -התגובות אחרי טיפול הילינג יכולות להיות רבות ושונות -
לדוגמה - בכי במשך כמה ימים , חווית "ריחוף" ושמחה , חווית הקלה בכאב מסוים , הרגשת שלווה עמוקה. . .

תומאס

New member
אני כבר מתחרט ששאלתי על שיטות הילינג נוספות..

אני מרגיש כרגע מה שנקרא - מרוב עצים לא רואים את היער......

לגבי התגובות אחרי טיפול הילינג - אדם שעבר טיפול אמור להרגיש משהו? כלומר יכול להיות שהוא יסיים את הטיפול כמו שהתחיל אותו? ללא הרגשה של אחד ממגוון סוגי הרגשות שתיארת?

ינוקא1

New member
כמובן.

יכול להיות שמישהו לא ירגיש כלום , אך בדרך כלל לפחות תהיה לפחות תחושת נמנום או שינה לפרקי זמן קצרים.

ולגבי ה"מרוב עצים" - לכן יעצתי לך בהתחלה להתמקד במטפל ולא בשיטה . . ..

הי תומאס...

כתבתי לך הודעה שמחקתי בסוף.
כתבתי בה שנראה לי שאתה נכנס למצב של בלבול מרוב החיפוש.
כדאי לעצור לרגע ופשוט לעשות משהו. העשייה תביא למקום הנכון, אם תפעלו מהתחושה. לכו עם הדבר הראשון שמדבר אליכם ותנו לזרימה להראות לכם את הדרך
בכל מקרה קח כמה נשימות ואתנחתה.

תומאס

New member
אתה חוזה את העתיד... :) בדיוק התכוונתי

לרשום הודעת תודה לפורום, למנהלו, ולחבריו. אני מרגיש שקיבלתי את כל התשובות לשאלות ועכשיו רק נשאר להתחיל לעשות.
תודה לכם על הכל!
אם יהיו לי עוד שאלות בהמשך אז אני אחזור. ובכל מקרה הרבה בריאות ואושר לכולכם!

לא חוזה את העתיד, אלא מרגיש את ההווה
.

דרך אגב.
תראה משהו יפה.
היום בבוקר התקשרה מישהי ושאלה אם היא מדברת עם צחי.
כשאמרתי שכן היא אמרה - אני מבינה שאתה מטפל ברייקי נכון.
אמרתי שלא, שאני עושה הילינג, שזה טיפול אנרגטי.
היא שאלה אם זה אותו הדבר והסברתי לה שרייקי הוא סוג מסוים של הילינג אנרגטי ושאני עושה משהו אחר. בערך מה שנאמר בשרשור שלך.

מעניין הא

מיכי 10

Member
סיכום קצרצר.

תומאס, סליחה אם מרוב הסברים ארוכים, תרמתי המון להרגשת המבוכה שלך, שזה ההיפך ממה שהתכוונתי.

אז לסיכום, אני מסכימה עם צחי ועם ינוקא: תבחרו מישהו שנראה לכם מתאים, ותתחילו במשהו. זה בוודאי יוביל לתחילת הריפוי ותוכלו גם להתייעץ עם אותו מטפל איך להמשיך הלאה.

בריאות טובה והרבה אהבה לכם.

תומאס

New member
ההסברים הארוכים שלך טובים ונהדרים!

נכון שמרגילים אותנו לקרוא טקסטים קצרים או של 140 תווים (פייסבוק, טוויטר) - אבל עוד לא הגעתי למצב שמרתיע אותי לקרוא כמה שורות :)

לגבי הצעד הבא - יש הסכמה בין כולנו. לבחור מישהו ולהתחיל.
אני אגב רק מקווה שהיא תרצה לנסות כי בינתיים את כל נושא ה "רפואה הרוחנית" (לא מצאתי שם אחר) אני קורא ובודק ושואל על דעת עצמי. וזו כמובן החלטה שלה בלבד.

שוב תודה על התמיכה והעידוד והיחס המקסים!

מיכי 10

Member
תודה, תומאס. נעים לי לקרוא מה שאתה כותב.

אין לי פייסבור וטוויטר (מעבר לקווים האדומים), אז אפילו לא ידעתי. אבל אני יודעת שהנטייה הכללית כיום היא לקצר, ואפילו הבנות שלי כועסות על שלרוב אינני מקצרת. רק הבן שלי לא כועס, כי הוא כמוני.

הרפואה שאנחנו מדברים עליה אתמול והיום, נראה לי שהיא גם משלימה וגם רוחנית.
כי חלק מהמקצועות (או הענפים) כרוכים גם במגע (כמו למשל רפלקסולוגיה, שיאצו, דיקור, פלדנקרייז ועוד רבים). וחלקם בעיקר מעבירים אנרגיות, לאו דווקא במגע. אלה יותר מקצועות ההילינג השונים.
ברייקי אפשר לטפל מרחוק, ללא מגע. אפילו ממרחק בין יבשות. ואפשר גם מקרוב, לטפל במגע עדין. הכל עובד. אני שואלת את מי שמגיעים לראשונה מה עדיף להם. יש אנשים שנרתעים ממגע. יש אנשים (הרוב, אני חושבת) שממש צמאים למגע. אפשר לתת גם טיפול ממרחק של סנטימטרים אחדים מהגוף.

אז ברור שמי שצריכה את הטיפולים, היא המחליטה וצריכה לקבל רק את מה שמתאים לה אישית. יתכן שתהיה לה רתיעה מכל מה שאינו רפואה קונבנציונלית. ויתכן שלאחר זמן, כשהיא תשמע ממך ואולי מאחרים שגם לרפואה המשלימה (שפעם אנשים כינו אותה אלתרנטיבית) יש "מה לומר", אולי היא תרצה להתנסות גם בהּ. לאט לאט תלמדו, ואולי תתאהבו בנושא.
כל טוב לה מכל הלב.

תומאס

New member
כרגיל - מסכים עם כל מילה :)

יש לי שאלה - את בעצמך מטפלת באנשים מלבד משפחה וחברים?

מיכי 10

Member
תודה, תומאס.

אני לא מטפלת בדרך כלל באנשים מלבד במשפחה ובחברים, כי אינני מתיימרת להיות מטפלת מקצועית.
לא למדתי בצורה מסודרת במכללה, אלא כל הלימודים שלי הם מכמה סדנאות וקורסים, הרצאות מבוא בכמה מכללות ידועות, כתבות בעיתונים וברדיו וספרים שקראתי בנושאים השונים.
אמרו לי כמה וכמה אנשים (מהמקצוע ומטופלים) שיש לי הרבה כוחות.
אבל כל זה אינו מחליף בעיני לימודים רִשמיים.
טיפלתי לפעמים גם באנשים שאינני מכירה, ושחברים בִּקשו בשבילם, ואני הוריתי להם לבקש את רשותם לאשר לי לטפל בהם.

למרות שלא כל כך נכון להציע טיפול, אלא מי שצריך, אמור לבקש את הטיפול. בכל זאת כששמעתי אנשים מתלוננים על כאבים (בעבודה למשל), הצעתי להם לפעמים. כי לא כולם יודעים מה זה רייקי, ולא כולם יודעים שאני עוסקת בזה. ומי שרצה, קיבל טיפולים.
ואעפ"כ לא אוכל לתת לעצמי את הכותרת "מטפלת". אלא רק לומר שאני נותנת טיפולים למשפחה ולחברים כשמבקשים ממני.

תומאס

New member
כל כך הרבה צניעות! יפה לך מאוד! זה מקסים.

אני מאחל לך שאם תבחרי להיות מטפלת, שיהיה לך סיפוק גדול מהעיסוק.

מיכי 10

Member
תודה, חמוד. :)

יש לי ידיד שמאמין בי מאד, ורוצה שאעבוד ברייקי. אז הוא זה שמצא לי את ה-coach. זה היה אחד שמאמן אמנים כדי שיפתחו לעצמם סטודיו. הוא רצה שההוא יאמן אותי כדי לפתוח קליניקה. :)

אמרתי למאמן שאני עדיין לא מוכנה לכך, ובינתיים רוצה להתאמן על דברים אחרים, והוא הסכים. אז למשל לרדת במשקל, הוא לא הצליח ללמד אותי (מקווה שאצליח בקרוב בדרך אחרת), אבל את האסרטיביות אני חייבת לו.

תודה על האיחולים. אולי אבשיל לכך ביום מן הימים.

למעלה