תומאס, התחלתי לקרוא קודם את התשובות
שכתבו לך, אבל לא היה לי זמן כל כך. גם עכשיו אני בין דברים. אז בלי להתעמק עדיין בתשובות של חברינו, אכתוב לך את דעתי, ויתכן שיהיו דברים דומים לְמה שכבר כתבו לך. לא נורא, נכון?
1. למרות שאני עוסקת בשניהם, אני לא יודעת להגדיר את ההבדל. אספר לך מה אני מבינה ומרגישה, מתוך הניסיון שלי:
לפני כמה וכמה שנים, נחשפתי אל הרייקי דרך כתבה קצרה בעיתון. התרשמתי מאד, ומיד יצרתי קשר עם אותה מורָה, והשתתפתי אצלה בקורס (עם עוד כחמש נשים) של ארבעה שיעורים (או חמישה? לא כל כך זוכרת כבר).
זה היה רייקי בדרגה I (אחת), וקיבלתי ממנה חניכה להיות מטפלת. היא לִמדה בצורה מסודרת, וגם את הטיפולים היא הנחתה אותנו לעשות בצורה מובנית וקבועה.
כעבור כמה חודשים, הייתי בהרצאה של ד"ר חיים אורון (לא הח"כ, אלה הפסיכוקיברנטיקאי). התרשמתי מאד מההרצאה, וכשהתברר שגם הוא מלמד רייקי, נרשמתי לקורס שלו. איכשהו יצא שלא היו לו באותו זמן מועמדים נוספים, והוא הציע לקבל אותי לבד לקורס מרוכז של פגישה אחת בלבד במשך חמש שש שעות. ממנו קיבלתי חניכה לרייקי II. (בהמשך הוא הזמין אותי כמה פעמים להמשיך לדרגה III, אבל אמרתי לו שאני עדיין לא מרגישה מוכנה לכך).
כעבור תקופה, התברר שמישהו שהיה איתי בכיתה בתיכון, מעביר בקיבוץ שלו סדנת רייקי. ביקשתי ממנו רשות להצטרף (זה גם הקיבוץ של אחי). הוא התפלא קצת, והציע לי לבוא לשיעור ניסיון. נהניתי מאד מאד, והוא אפילו להסכים שאשלם, כי הוא לא קיבל כסף, אז למה שייקח ממני.
התמדתי בהמוני השיעורים בשתי סדנאות שלו. גם בימים של גשמים עזים, כשחלק מחברי הקיבוץ התעצלו לצאת וויתרו על שיעורים, אני עשיתי את הדרך מעיר מגורי, ולא וויתרתי על השיעורים המעולים.
אותו חבר, הוא הילר. כך שלא היה לי ברור אם הוא מלמד בכלל רייקי או הילינג או מישמש של שניהם. אני גם לא בטוחה שהוא עצמו עשה איזו הפרדה ביניהם. העיקר שלמדתי המון והיה לי טוב.
מה שאני הכי זוכרת לו לטובה, שהיה לי באותו זמן קצת משבר של חוסר ביטחון עצמי בטיפולי הרייקי. כי לא היה לי נוח כל כך עם השיטות שלמדתי קודם. הוא אדם שלוקח הכל בקלות, והבנתי ממנו שאני יכולה לטפל באופן חופשי וגמיש, בלי להיצמד לכללים הנוקשים. זה כנראה פתח אצלי את נתיב הריפוי ואת הכיף לטפל.
2. כשלמדתי, שמעתי שטוב לעשות רייקי חיזוק שגרתי כזה, כולל לעצמנו. אבל אחרי נסיונות בודדים, הפסקתי עם זה. האמת שלא היתה לי סבלנות. אינני בטוחה שאנשים הולכים לטיפולי תחזוקה קבועים, אם אין להם משהו שמציק ספציפית.
יחד עם זה, יש לי ידיד שמתלהב מאד מהרייקי שלי, ומבקש לפעמים סתם, כדי להירדם בקלות. או להיפך - כדי להישאר עירני כשצריך, או למצבים שונים אחרים).
(לעצמי אני לא מצליחה בזה, לצערי).
סליחה על התשובה הארוכה.