סליחה

משוש30

New member
רגע רגע אני גם רוצה להגיב...

גרמתן לי לחשוב מה זה אמא טובה. אני חושבת שאמא טובה היא מי שמצליחה לתת, עד כמה שניתן, לילד שלה את מה שהוא צריך. וסליחה על מה שאני הולכת להגיד אבל לא תמיד מה שהוא צריך כל הזמן זאת אמא. שלא תבינו לא נכון אני מתה עליו חולה עליו הוא הכי מקסים בעולם. אבל אני לא טיפוס שקל לו עם תינוקות קטנים. אני לא יודעת איך לשעשע אותו וזה לא ממש מרתק אותי להיות איתו כל יום כל היום. כתוצאה מהשיעמום שלי אני לא מצליחה לתת לו לא את התשומת לב שהוא צריך ולא להפיג את השעמום שלו. טוב לי בעובדה וטוב לי בלימודים וטוב לי לחזור למתן בערב ולהיות איתו וטוב לי לקום אליו בבוקר (קצת פחות טוב אבל אני קמה די הרבה גם בלילה אבל זה כבר סיפור אחר). אני לא מרגישה שהזנחתי את מתן. הוא נמצא או עם אבא שלו שהוא אבא הכי מדהים בעולם (שחוזר בסוף החודש לעבודה הרבה יותר מטורפת מהעבודה שלי והוא כבר לא מוצא לעצמו מקום מרב געגועים עתידיים...) או עם אמא שלי שפשוט חולה עליו. אז מתן מקבל את כל האהבה והתשומת לב שהוא צריך. יותר ממה שהוא היה מקבל ממני אם הייתי נשארת איתו כל היום בבית. מצד שני, שלושת הימים הללו היו בהחלט קשים לי והם לא בדיוק מייצגים. יש ימים בהם אני יוצאת יותר מאוחר בבוקר, יש ימים, כמו היום בהם אני באה לצהרים, יש ימים בהם אני חוזרת מוקדם ואפילו יש ימים שאני בבית. בשלב הזה מה שמעניין את מתן זה לחקור את הסביבה וכל מי שיקח אותו על הידים ויראה לו דברים בבית או יקח אותו בעגלה בחוץ בנופים משתנים ויחבק אותו וישחק איתו ויאכיל אותו יזכה באהדתו המלאה. בין אם זו אמא או מטפלת. הוא אוהב אותי ואני אוהבת אותו אבל (כמו גם ביחסים זוגיים) בשביל לאהוב ולהעניק לא צריך להיות תקועים כלהיום אחד ב&^% של השני. זו דעתי. טוב לי עם הבחירות שלי בגדול. מן הסתם אלו הבחירות שלי יכלתי לבחור אחרת אבל כך הכי טוב לי, ואני לא חושבת שפחות טוב למתן. אני לא שופטת ולא מחליטה עבור אחרים. אם למישהי טוב לעזוב הכל ולהיות עם הילד במשך שנתיים ולא לעבוד יופי. אם היא הרגישה שזה הדבר הכי טוב לילד ולה והיא יכולה להעניק לו יותר מכל היתר -מצויין. אבל במקרה שלי אני לא מרגישה ככה ואני לא מתנצלת על זה ואני לא חושבת שאני אמא רעה.

sipor

New member
כתבת יפה מאוד !!!

ולא רק שאת לא אמא רעה , את אמא נהדרת! ואף אחד לא יגיד אחרת. את זה את ואני זאת אני ואף וכל אחד עושה מה טוב לו. ויותר מזה.. יש לך אומץ אמיתי לחוש להרגיש להגיד וליישם מה שעוד אנשים היו רק חושבים ורוצים לעשות.

galiaS

New member
השירשור הזה גרם לי לחשוב

בגדול, אני מסכימה עם מה שערפילית כתבה והיא הפליאה לנסח את דבריה כך שאני לא אחזור עליהם. למרות זאת אני חושבת שלפעמים צריך לעצור ולחשוב עד לאן אפשר למתוח את "אמא טובה היא מי שמצליחה לתת, עד כמה שניתן, לילד שלה את מה שהוא צריך". אני באמת חושבת שבאופן קבוע לחזור הביתה אחרי שילד ישן, זה לא מצב בריא. לילד. אי אפשר לראות ילד שעה ביום ולהגיד שאנחנו עוסקים ב"איכות ולא בכמות". בעיני ילד לא צריך שאמא שלו תשעשע אותו (זו הכוונה באיכות, לא?) הוא צריך שאמא שלו תהיה איתו (כמות). רובנו עובדות ונמצאות שעות ספורות ביום עם הילדים שלנו. רובנו גם עובדות לא רק בגלל שאנחנו צריכות את הכסף, אלא כי אנחנו צריכות שחלק מחיינו יהיה רק שלנו. אני באמת חושבת שהמשפחה שלי תהיה יציבה יותר אם כולם ירגישו שהחיים שלהם מלאים ומסופקים. בגלל זה כל כך חשוב בעיני למצוא איזשהו איזון שבו הילדים לא מקבלים את שהאריות שלנו.

משוש30

New member
דווקא הימים האחרונים היו לי קשים

זה היה מוגזים. הימים הרגילים שלי יותר מתאימים לי ובכלל אחרי כזה מבול של שלושה ימים כמעט בלי מתן בתחלתי היום את היום בעשר וחצי בבוקר חרתי לצהרים וחזרתי סופית בחמש כך שיש ימים בהם אני נמצאת יותר זמן בבית...

כמו שגליה כתבה

צריך למצוא את האיזון. אז היום איזנת קצת. את בטח מרגישה טוב עם זה. ועכשיו יש סופ"ש.וחג בשבוע הבא... בקיצור, איכשהוא הדברים מסתדרים.

בלינקה

New member
כאן את נשמעת הרבה יותר טוב

אני מאד מזדהה איתך בקטע של הצורך לחזור לעבודה, בצורך הזה להיות בן אדם, ולא רק אמא. ממש לא חושבת שאת, או כל אחת אחרת שלא רוצה להישאר עם הילד בבית כל יום כל היום היא אמא רעה. אבל אני מודה, אני לא הייתי מסוגלת לעמוד בקצב. לא רק בגלל שחר. נראה לי שיותר בגלל הצורך שלי בפינה שלי, בשקט שלי, ובאיש שלי.

yaelia

New member
משושה,

הנחמה היחידה היא שמחר יום שישי ושאולי סוף השבוע יתן לך זמן איכות עם מתן. אין לי מושג איך את עושה את כל זה. שאפו.

כבר כתבו הכל...

מעבר לעניין הבחירות והאילצים, לי נראה שאת פשוט מאד מאד עייפה. מקווה שתאגרי כוחות בסופ"ש. שולחת
ים

פשושולה

New member
כל הכבוד שאת מחזיקה מעמד.

תשקלי לסנן קצת עבודה, בשביל לא להתמוטט. אבל חמודה שלי - זה החיים. זה מה שאנחנו רוצות - הכל, ולא גרם פחות מזה. ואת אמא נהדרת, ומתן מקסים ביותר, ואתם נורא מאושרים ביחד והכל טוב ויפה, למעט משברים קטנים כאלה בדרך. אני רק מזכירה לך שעם שניים זה אפילו עוד יותר קשה. נשיקות, ואוהבת אותך תמיד. יעל

למעלה