סלמון לסושי

סלמון לסושי

היי
אני רוצה להכין סושי וקניתי סלמון קפוא-פילה
איך אפשר להכין אותו שייצא טעים בסושי?

תודה מראש
 

רוני1955

Active member
כובשים אותו

הכנת סלמון כבוש:
1 ק"ג פילה סלמון
250 גרם סוכר
1/2 ק"ג מלח גס
כמה כפות ברנדי
מעט שמיר
לוקחים את הפילה ומסדרים בתבנית. מטפטפים ברנדי, (לא חייבים), מפזרים את השמיר, מערבבים יחד את המלח והסוכר, ומפזרים על הפילה. 24 שעות למקרר, ושוטפים. מנגבים עם מגבת נייר, ובתאבון. (או לפרוס ולשים בסושי).
 

רוני1955

Active member
איך יוצא?

רך, טעים, טעים, טעים. לא קשה, לא גומי, לא חמוץ, לא מלוח מדי.
 

akavishon

New member
אי אפשר

אם זה לא סלמון שהוקפא במקפיאים מיוחדים ובטח ובטח לא הוסיפו לא 2000% מים זה לא שווה לסושי.
 

Nיכל11

New member
לא בטוחה שיש סלמון טרי בארץ

אולי במול ים, וגם זה ממש ממש אולי.
פעם אחרונה שיצאתי לדוג לא מצאתי סלמונים בים התיכון, וכל מה שאולי הגיע עם מטוס מהים הצפוני הוא כנראה לא כזה טרי.
סתם נקודה למחשבה על מה שמוכרים לכם כדג טרי.
פעם אחרונה שעשיתי עשיתי עם סלמון מעושן, או סלמון סקין שזה סלמון מטוגן עם ציפוי (שניצל) או סתם עם סלמון על מחבת.
 

salo22

New member
עדיף לא להשתמש בדגים קפואים

למה ? את זה טכנולוגים של מזון יסבירו, לא אנחנו פה בפורום. בשביל לשים דג לא מבושל בסושי רצוי להיות חברים טובים של מוכרי דגים ב"חנויות נבחרות" ולהתייעץ איתם מה הכי טרי ומתאים לנושא, זה לא חייב להיות אגב סלמון, למרות שבהחלט נהוג בארץ להשתמש בסלמון המצונן שמיובא לכאן בסושי.
 
אז אם יש לי סלמון קפוא ואני רוצה לשלב אותו בס

בסושי.. להכין אותו רגיל בתנור (טעם כןסברה,לימון ושום) ואחר כך חתיכות מזה לסושי= יילך?)

תודה
 
למעלה