סלקוואר 8 ומודילים לכרטיסי מסך..

maCr0T

New member
סלקוואר 8 ומודילים לכרטיסי מסך..

היכן בסלאק 8 ניתן למצוא את הגדרות המודולים של כרטיסי המסך? כשאני מריץ את X כתוב שלא נמצאו התקנים, וכרטיסי המסך לא מופיעים ב/etc/rc.d/rc.modulEs, יש שם רק לכרטיסי קול וסקאזי, ציוד USB ורשת, כרטיסי מסך אין. יש לכרטיס המסך שלי דרייבר ללינוקס אך אין לי שום מושג איך להתקין אותו, הוא שונה מכל דבר אחר שראיתי. הכרטיס הוא macronix (MXIC) 86251 4MB. יש לכם רעיונות, הצעות, טיפים, משהו על סלקוואר ספציפי, אנא שתפו אותי. maCr0T המבואס מהדיספלי דריבר המ****

Rul3R

New member
תריץ..

תריץ xf86config באחד מהשלבים בהגדרות האלה, הוא ישאל אותך שאלות על הכרטיס מסך, יהיה שם שאלה אם אתה רוצה להסתכל בdatabase של הכרטיסי מסך, תגיד לו yes, תבחר את הכרטיס שלך מהרשימה, תן לו את שאר ההגדרות של המסך\מקלדת\עכבר.. וזהו בעקרון.

maCr0T

New member
יופי, תודה. עכשיו...

ההודעת שגיאה השתנתה לNO SCREENS FOUND mas

Rul3R

New member
תנסה..

להריץ את הפקודה
SuperProbe​
זה אמור להביא לך את כל הפרטים שהוא מוצא על המסך שלך וככה תוכל להשתמש בהם בהתקנה.. תנסה להסתכל בספר של סלאקוור יש שם הסבר על זה. לי יש כרטיס NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro ומצאתי אותו דרך ה SuperProbe והוא גם הופיע ברשימה וזה עבד בסדר..

maCr0T

New member
טוב.... ד"א...

אני מקמפל את קרנל 2.4.5, שנה שלמה לוקח לו הZIMAGE.. maC

maCr0T

New member
לא עובד...

הוא זיהה משהו עם חצי מגה זכרון... ניסתי לקנפג.. אותה בעייה. mA

beitar

New member
למה את הקרנל הזה אתה מקמפל ?

היציב האחרון ככל שידוע לי הוא: 2.4.17

maCr0T

New member
אני יודע... זה מה שהגיע עם הסלאק..

וגם זה לא הלך, לא נוצרה תיקיית ZIMAGE.... וכן, כתבתי נכון בקשר לקייס... maC

(דורון דופק ברקס פראי בגלל ההודעה

האחרונה ..)
תקווה שזה ייקח שנה , לדעתי זה יקח אפילו יותר .. ובסופו של דבר זה גם דרך ככל לא ממש יצליח .. עכשיו הסבר .. למרות שבמרבית מערכות ה unjx ה kernel הינו ZIMAGE בלינוקס כתוצאה מגידול ב kernel משתמשים ב bzImage (שים לב I - גדולה) שהינו קיצור של big zImage .. היכולת לבנות zimage מצריכה יותר עבודת כיוונון על הקוד עד אשר ה kernel בתוצאתו הסופית יהיה קטן יותר .. (דורון שם הילוך ראשון וממשיך לנסוע..)

cmand

New member
בקשר לכרטיס מסך של רולר

יש לי גם NVidia riva tnt m64 32m מה זה אומר ? כמה מגה הכרטיס מסך

beitar

New member
גם לי יש את הכרטיס הזה.

זה הכרטיס אולי הכי סטנדרטי היום (זול מאוד, אבל עדיין מינימום סביר). הוא אגב, מזוהה ועובד היטב ב ראד האט 7.2

cmand

New member
עובד כן, מזוהה... לא ממש

אם תשים לב להגדרה שהוא נותן לו זה לא כותב לך riva tnt אלא הוא כותב vanta אבל באמת הוא עובד איתו מצויין בלי שום בעיות

beitar

New member
אם אני זוכר נכון זה מזוהה גם מזוהה.

ועובד היטב.

mavor

New member
ממחשב בשובי

כמה אלפי שקלים יש לי את הגירסה הישנה של 16M עדין תותח נדב

cmand

New member
למה בעצם צריך כרטיס מסך משהו

הרי משחקים... לא ממש משחקים בלינוקס משחקים עם גרפיקה מדהימה אז למה צריך משתמש לינוקס ממוצע (לא מחשב שרת) כרטיס מסך טוב ?

ezaton

New member
אתה צודק, שהרי קוויק3 חלש מאוד

בעיקר בגראפיקה (וזה שהוא יצא ללינוקס יומיים לפני שיצא לחלונות, מה זה אומר?) גם UnrealTournament לא משהו בגראפיקה, ובכלל, Wolfenstein החדש, על הפנים... אין משחקים עתירי גראפיקה ללינוקס. מות המיתוס. Ez

maCr0T

New member
אבל הבעיה שלי זה שאני צריך X כדי

להשתמש בKDE כדי לגלוש באינטרנט.... maC

למעלה