סמולוויל - 4.01 - סיקור מקרוב

TheCharm

New member
סמולוויל - 4.01 - סיקור מקרוב

שם הפרק באנגלית: Crusade שם הפרק בעברית: מסע צלב תאריך שידור בארה"ב: 22.9.2004 תאריך שידור בארץ: 2.9.2005 שחקנים אורחים: מארגוט קידר (ברידג'ט קרוסבי), אונה גראור (דוקטור גבריאל ווהן), דן ג'ופר (פקיד בבית החולים), אלכסנדר קאלוגין (החוזה), הלנה יאה (אישה מבוגרת בבית החולים) תקציר: Clark returns to Smallville as Kal-El - intent on fulfilling his destiny, he goes after a powerful kryptonian crystal that Lex has obtained in Egypt. Meanwhile, newcomer Lois Lane arrives in Smallville to look into the death of her cousin Chloe, and Lana returns from Paris with a new boyfriend. Jonathan lies in a coma after the events of last year's season finale and Lionel must deal with his new life in prison. קלארק חוזר לסמולוויל בתור קאל-אל, ובניסיון להגשים את גורלו, הוא הולך אחרי קריסטל קריפטוני חזק שלקס מצא במצרים. בינתיים, לויס ליין מגיעה לסמולוויל על מנת לגלות מה גרם למות בת דודתה קלואי, ולאנה חוזרת מפאריס עם חבר חדש. ג'ונתן שוכב בתרדמת לאחר האירועים מהשנה הקודמת וליונל צריך להתמודד עם חייו החדשים בבית הכלא.

TheCharm

New member
הערות על הפרק

זהו פרק 67 בסדרה כולו, והפרק הראשון בעונה הרביעית.
בספרי הקומיקס, דוקטור ברידג'ט קרוסבי היא מדענית במעבדות ס.ט.א.ר שעובדת עם קריפטונייט.
לפי המצבה של קלואי, היא הייתה בת 17 (1987-2004).
הקעקוע שנחרט על גבה של לאנה, מופיע גם במערות. ניתן לראות אותו כשמרתה נהדפת אל הקיר.
אליסון מאק, קלואי כמובן, לא מקבלת שום סוג של קרדיט בפרק. לא כשחקנית ראשית ולא כאורחת, למרות שכן מופיעה בפרק בהקלטה שלה. האם קלואי אכן מתה?
המוזיקה בפרק - "Better Days Will Come" של Tahiti 80 ו-"Plus Pres De Moi" של san.drine.
פרק זה מסמן את הופעתו הראשונה של הקריפטונייט השחור, לא רק בסדרה אלא בכל עולם הסופרמן (כולל סרטים, קומיקסים וכו').
מרגוט קידר גילמה כמובן את לויס ליין בארבעת סרטי "סופרמן" לצידו של כריסטופר ריב. ההערה שלה על "אולי בחיים אחרים" הייתה כמובן דו-משמעית כפי שניתן להבין.
סאם ג'ונס השלישי כבר לא מופיע בפתיח הסדרה, ודמותו, פיט, נעלמת מהמסך.

Aviad1987

New member
תודה. וכמה דברים:

גם השחקנית שמגלמת את לויס ליין לא נמצאת בפתיח ואילו בפרק השני קלואי כבר נמצאת בפתיח אז תסיקו מסקנות לבד
לדעתי הקריפונייט השחור הייתה המצאה מטומטמת שנועדה לסגור את כל מה שהיוצרים פתחו בסוף העונה הקודמת בלי לשאול הרבה שאלות ובלי להסביר דברים שהם עדיין נראה לי לא הצליחו להבין. אבל חוץ מזה היה פרק מצויין.

TheCharm

New member
ציטוטים מן הפרק

Kal-El: I am Kal-El of Krypton. It's time to fulfill my destiny.​
קל-אל: אני קל-אל מקריפטון. הגיע הזמן להגשים את גורלי.
~
~

Jonathan: You can fly? Clark: Kal-El can fly. Clark Kent is still earthbound.​
ג'ונתן: אתה יכול לעוף? קלארק: קל-אל יכול לעוף. קלארק קנט עדיין עם הרגליים על הקרקע.
~
~

Lex: But apparently I'm not ordinary. Lionel: No, you're not. You're my son. Lex: God help me.​
לקס: אבל מסתבר שאני לא רגיל. ליונל: לא, אתה לא. אתה בני. לקס: אלוהים יעזור לי.
~
~

Lois: Give me a geek with glasses.​
לויס: תן לי חנון עם משקפיים.
~
~

Pilot: What is it? A bird? A plane?​
טייס: מה זה? ציפור? מטוס?
~
~

Lex: Shouldn't wound what you can't kill, Dad.​
לקס: לא כדאי לך לפגוע במה שאתה לא יכול להרוג, אבא.
~
~

Lionel: You know, they dubbed Mussolini a savior...and look what happened to him.​
ליונל: אתה יודע, הם כינו את מוסוליני מושיע... ותראה מה קרה לו.
~
~

Lois: Were (Chloe) and Clark ever an item? Martha: Maybe for a minute...​
לויס: קלואי וקלארק היו אי פעם זוג? מרתה: אולי לדקה...
~
~

Lois: Glad to see we've moved beyond the clothing-optional stage of our relationship.​
לויס: אני שמחה שעברנו את שלב הבגדים כאופציה במערכת היחסים שלנו.
~
~

Dr. Vaughn: You're living on borrowed time, Lex – stop trying to borrow more.​
דוקטור ווהן: אתה חי בזמן שאול, לקס - תפסיק לנסות לשאול עוד.
~
~

Lois: I guess I'm a sucker for stray dogs and naked men. (Martha stares) Okay, that didn't come out right...​
לויס: כנראה שאני לא יכולה לעמוד בכלבים תוהים וגברים ערומים. (מרתה בוהה) טוב, זה לא יצא כמו שצריך...
~
~

Lana: Well, nothing says 'I love you' like a motorcycle helmet.​
לאנה: טוב, אין דבר שאומר "אני אוהב אותך" יותר מקסדת אופנוע.
~
~

Martha: Clark has many sides. Lois: I know, I've seen several already.​
מרתה: לקלארק יש צדדים רבים. לויס: אני יודעת, ראיתי כבר כמה מהם.
~
~
~
~
~
~

JTיXל

New member
שני פרקים טובים מאוד!

נקווה שכל העונה תיהיה ככה!!

Aviad1987

New member
../images/Emo45.gif

לויס כלה. וכוסית
רווח לי לראות שלנה חזרה

shawn 1

New member
יש לי כמה שאלות חשובות!!

1-מי זה ד"ר סוואן? ומה הוא עשה לקלארק או לאחרים? וגם מי זו האישה שבאה למרתה, השליחה של ד"ר סוואן? 2- למה מרתה התכוונה כשדברה עם לויס על ליונל? היא הייתה בקשר איתו פעם? או... 3-מה עושה הקריפטונייט השחור? מה זה? 4-אז מי ניסה בסוף להרוג את קלואי (התבלבלתי לגמריי!) לקס או ליונל או..?? 5-אז עכשיו לקס הוא רע? 6-למה חיפש לקס אוצרות? 7-מה זה "בל ריוו"? 8-ד"ר סוואן הזה, הוא במקרה אביה של לויס, דוד של קלואי? ולמה רק קלארק נלחץ כשמרתה וג'ונת'ן הזמינו את גנרל ליין לארוחה?

shawn 1

New member
עוד כמה שאלות:

1-מה מיוחד במשפחה של לאנה? הייתה לה מכשפה במשפחה? 2-גם לא כ"כ הבנתי למה האישה המצרייה הישנה ההיא בחרה דווקא בלאנה להיות בה ליממה?? 3-ולמה לאנה חזרה על לסמולוויל בחזרה בשביל לדעת מה קרה ביממה שלא ידעה מה עשתה בה??

shawn 1

New member
תודה רבה! ברגע שאתה, או מישו אחר

יוכל, שבבקשה שייענה, כי אני דבוק למחשב וזה ממש מעיק לי שאני לא יודע מה קורה בסמולוויל! אני רוצה לדעת דברים שלא מסתדרים לי...

TheCharm

New member
תשובות אחרי שראיתי את הפרק

1- למה שיהיה משהו מיוחד במשפחה של לאנה? דבר כזה לא ידוע לנו לפחות לא ממה ששודר בארץ. זה שהקעקוע נחרט עליה, קשור בגורל שלה ושל קלארק (?) 2- שוב, זה אולי קשור בגורל שלה ושל קלארק 3- היא לא חזרה לסמולוויל כדי לדעת מה קרה ביממה שלא ידעה מה עשתה בה, היא חזרה לסמולוויל כי היא ראתה שהקעקוע שנחרט עליה מופיע במערות והיא חזרה כדי להבין את פשר העניין

shawn 1

New member
בקשר לשאלה 4,

לאנה לא ראתה תסימן לפניי כן בכלל... היא ראתה אותו על הגב שלה..וזהו לא הכירה אותו לפניי כן. והנה לינק http://www.nrg.co.il/online/5/ART/978/738.html והנה קטע מתוך הכתבה בקשר לעברה ומשפחתה של לאנה: "....אך בעקבות מפגש עם ציור של בת דמותה בכנסייה היא מתעלת לתוכה את רוחה של מכשפה שהיא הצאצאית שלה וחוזרת חזרה לסמולוויל לחקור כיצד איבדה יממה שלמה מחייה וכיצד הופיע על גופה סימן מסתרי הקשור אליה...." וגם: למה בכלל ליונל רצח את הוריו???

TheCharm

New member
אין לי מושג

בקשר לשאלה 4. nrg כתבו כך וכך אבל בסדרה לא ממש ראינו את ההתרחשויות כפי שנכתבו שם ולא הכל ברור, למרות שזכור לי שבפרקים הבאים עוד יחזרו לדבר על זה ולהרחיב, אני חושב (כבר לא זוכר, לפני שנה קראתי את התקצירים לסדרה). ליונל רצח את הוריו, אממ... קודם כל בגלל שהם היו מרשעים אליו, לפחות לטענתו, וחוץ מזה, ליונל הוא אחרי הכל איש משוגע ומרושע, לא צריך לחפש סיבות למה הוא הרג את הוריו.

TheCharm

New member
תשובות

1- ד"ר סוואן הוא כריסטופר ריב (כלומר, כריסטופר ריב שיחק אותו). הוא היה מאוד בקיא בעניין קלארק/קל-אל ופחות או יותר ידע את ההיסטוריה שלו ושל קריפטוניין. הוא הופיע פעמיים בסדרה. הוא טוב, באופן עקרוני, וזאתי שבאה למרתה היא עובדת איתו, אולי העוזרת שלו, אבל כן - אפשר לקרוא לה שליחה. 2- מרתה בעבר היתה העוזרת האישית של ליונל. 3- לא ממש ברור מה עושה הקריפטונייט השחור, זאת ההופעה הראשונה שלו בכל עולם הסופרמן, אבל ממה שאנחנו יכולנו להבין הוא פשוט מדבר אל מה שבתוך קל-אל, שזה כמובן קלארק. 4- לא ידוע מי ניסה להרוג את קלואי, לפחות לא לפי הפרק הראשון, לא ראיתי עדיין את השני. 5- לפי החלק הראשון, לא בהכרח... 6- האוצרות שלקס חיפש הם בעצם 3 חלקים של קריסטל מיוחד שיוצר לא-זוכר-מה. 7- נממ... לא ממש זוכר. אני חושב שזו עוד מחלקה נסתרת שעורכת ניסויים מטעם לות'רקורפ. 8- ד"ר סוואן הוא לא אבא של לויס, אלא אם כן משהו מוזר קרה בפרק השני. להמשך השאלה אני לא יכול לענות כי זה קורה רק בפרק השני.

TheCharm

New member
היה פרק טוב

היה פשוט פרק טוב, כזה שלא ראינו כבר הרבה זמן. לויס פשוט מלכה!!! ת'אמת שלא ממש מצא חן בעיני ההופעה שלה בסדרה, כאילו "היי, לאנה עדיין שם", אבל בסוף היא פשוט מאוד תוספת קומית מעולה לסדרה וכנראה גם הישועה שתממש את הפוטנציאל האמיתי שטמון היה תמיד בסדרה הזאת. את הפרק השני לא ראיתי, מצטער, אבל למרות שהפרק הראשון לא היה משעמם בכלל, גם לי יש גבולות (
) ובע. רק עכשיו שמתי לב שפספסתי OC. תודה לאל על השידורים החוזרים

TheCharm

New member
OMG אני כזה טיפש/חכם

רק עכשיו קלטתי, אני לא צריך להיצמד עכשיו לש.ח כדי לראות OC. במזל לא הפסקתי את ההקלטה של הפרק השני של סמולוויל, וזה עכשיו עדיין מקליט. יאי. יאי

Aviad1987

New member
זה היה אחלה!

זה לא נמתח או משהו פשוט ראינו את זה עם 2 פסים שחורים

למעלה