סמים קלים חוקיים

סמים קלים חוקיים

לאחרונה מצאתי את עצמי מתחבט בשאלה האם לאפשר שימוש בסמים קלים. מצד אחד - איש באמונתו יחיה, כמובן. אם אדם בחר לעשן יש לאפשר לו לממש את בחירתו. מצד שני, אין ספק שאחוז מסוים מהאנשים שמתחילים לעשן גראס עוברים לסמים קשים, ואם נתיר שימוש בגראס יש להניח שמספר המשתמשים בו יעלה ואיתו מספר המשתמשים בסמים קשים, וזה דבר שאנחנו לא רוצים שיקרה. הבעו דעתכם.

נינת88

New member
צ´מע,

שני דברים לי אליך: 1. לא נראה לי שכמות המשתמשים תעלה אם הגראס יהיה חוקי, גם ככה הוא נגיש לכל אחד, וכל מי שרוצה לעשן מוצא את דרכו לשם. לא שמעתי על אף אחד שרצה לעשן ולא הצליח להשיג... 2. אני אוהבת את השם שלך. מהפכה מתקרבת. למה? כי הוא תמיד, אבל תמיד במקום. זה אחלה דרייב לחיות איתו. קבל
טה טה נינת

BlueFairy

New member
../images/Emo54.gif אני חייבת להסכים ../images/Emo54.gif

אני בתור בן אדם שאף אחד לא היה חושב שאני אוכל להשיג סמים (כי אני נראית כזאת ילדה טובה... למרות שאני לא) אפילו אני הצלחתי למצוא יותר מדר אחת להשיג סמים... אני לא עושה את זה, ולא ניסיתי אף פעם כי זה לא נראה לי שווה... אבל פשוט הייתי חייבת להסכים...
ביי ביי

סתם שאלה

איך את יכולה להגיד על משהו שלא ניסת אף פעם - שהוא לא נראה לך שווה ? רק אחרי שתנסי תוכלי להגיד את זה.

ZBlaster

New member
אממממ

הטיעון ש"גראס הוא סם שער" נזרק מזמן לפח הזבל, נראה לי, ומה אגב, נראה לי שבהולנד המגמה הפוכה משהו מאז הלגליזציה, או שלפחות מספר הנרקומנים לא גדל. ואגב, הלגליזציה מקטינה את הסיכוי להידרדרות לדעתי, כי היא תהווה מכה לשוק השחור ולכל הסוחרים בסמים קשים למיניהם בגלל שהכל ימוגר והכסף ילך למדינה במקום לשוק השחור.. ובגלל שמספר הסוחרים יפחת, השידול לשימוש בסמים קשים יותר יפחת מכיוון שלמדינה אין אינטרס לעשות זאת. Z-Blaster

TheHead

New member
מי רוצה בכלל לעשן גראס? ../images/Emo98.gif

אני מדבר כאן בשם עצמי וזו ממש דיעה מייצגת של אף אחד כאן, אבל גראס זה לא "הפיתרון הסופי" כאן :) בשנות השישים נעשו מחקרים נהדרים ונעשו שימושים נהדרים בסמים פסיכודליים (מעוררי-מחשבה). זה כולל גם ל.ס.ד., מסקלין (שעשוי מקקטוס הפִּיוֹטִי) ופסילוסיבין (פיטריות). החלוקה לסמים "קלים" ו"קשים" היא בעיניי לא מוצדקת: היה עדיף לחלק אותם לסמים מעוררי מחשבה (כל אלו שהזכרתי) ולסמים שמדכאים את מערכת העצבים המרכזית (הרואין ונגזרותיו, אלכוהול, ניקוטין). וזה לא שהסמים שהזכרתי לא "כבדים". הם כן: מאוד. בנאדם שייקח אותם בלי להיות מוכן, זה רק עניין של מזל אם הוא יוצא מזה בלי שריטה או אישפוז. אבל יש דרכים להתכונן, ויש דרכים לעבור את הטריפ וללמוד ממנו. עיין ערך טימותי לירי (כל הודעה שלי כאן אני מזכיר אותו! ופייר: מגיע לו...), ואפילו הסופר אלדוס האקסלי (שכתב את "עולם חדש ומופלא"). שדה-מחקר שלם שנוגע ליכולות של התודעה שלנו מתחבא לנו בתוך הראש, ויש סמים שיכולים לשחרר אותו. צריכים לעשות מחקרים (נורמליים! לא כאלו שנועדו לעורר בהלה בקרב הציבור!) בנוגע לסמים האלה ולהשפעות הרפואיות שלהם (כדי לבטל סופית את המעורפלות בקשר לנזק הבריאותי שלהם), ואחר-כך להתחיל לאמן אנשים שייכנסו אל תוך עצמם, ונראה מה ימצאו. לסיכום, מה שאני מנסה להגיד זה: גראס הוא גם סם פסיכודלי, ורמת הסיכון בשימוש בו נמוכה. לתת להרבה אנשים הזדמנות לשנות אותו = לשנות את דעתם על התודעה שלהם, ועל סמים פסיכודליים... זה יגרום לאנשים להבין יותר טוב את המונח הזה, "סמים" - הרי זאת רק מילה, המולקולות לא מסתדרות בטורים של "קלים" ו"קשים" בטבע - ולהבין יותר טוב את עצמם, את המרחק שהם יכולים לגמוע בתוכם אם הם ישתמשו נכון בכלים הכימיים האלה. מבחינתי גראס זו רק ההתחלה. ולא, אני לא חושב שמישהו שהשתמש בגראס ירצה הרואין. אלו שני דברים שונים לגמרי. אתה חייב להבין את זה, אתה חייב לפתוח את השק הזה של המילה "סמים" שנמצא בראש שלך ולהתחיל להתבונן במה שהכניסו לך לתוכו... לא כל הדברים אמורים להיות שם, בגלל זה הוא מרגיש כל-כך כבד. יום טוב.

היי היי היי

אני לא מאל-סם או משהו כזה ולא תקפתי אף אחד. אני לא נגד סמים קלים, להפך, למען האמת, ואני בעד לגליזציה. אני גם מודע לשחרור ולפתיחות המחשבה והיצירתיות שסמים יכולים לגרום. רק שלאחרונה תהיתי - אף אחד לא מתחיל מהרואין סתם, ואם נאפשר "טעימה" מעולם הסמים הקלים זה יפתח שער לסמים קשים. ככה חשבתי לפחות, אני לחלוטין לא בטוח בקשר לזה. אני עדיין בעד לגליזציה לסמים קלים.

זהר פלד

New member
למה להניח כשאפשר לבדוק ממש?

אתה חושב שבהולנד לא עושים סטטיסטיקות? או באנגליה? או באוסטראליה? כמובן, ברור שכן. אז אפשר ללמוד מהסטטיסטיקות שלהם, ולראות אם כדאי או לא. חוצמזה, אחת מהסיבות הטובות ביותר ללגאליזציה של קנביס זה בדיוק העניין הזה: היום, כשמישהו קונה גראס הוא צריך לקנות את זה מ "דילר", שכמובן, רובם סוחרים גם בסמים אחרים, החל באקסטאזי וכלה בהרואין. אם לאותו דילר יש גם חוש שיווקי כלשהו, הוא ינסה לדחוף גם סמים אחרים לעסקה (ומי לא שמע את הדילר של השכן אומר "אתה רוצה גם גלגלים"? [גלגלים = אקסטאזי] ) כשהקנביס הוא חוקי, לדילרים לא יהיה מה למכור אותו, כי אפשר יהיה לקנות קנביס בבתי מרקחת\קופי שופ´ס במחירים הרבה יותר זולים... ככה שבעצם הלגאליזציה מצמצמת את המגע של צרכני הקנביס עם סמים אחרים, ובעצם מפחיתה את הסיכוי שצרכני קנביס ינסו סמים אחרים. קאפיש?

BlueCarrera

New member
זה גם ההסבר שנתנו אל-סם לזה ש...

אנשים שעישנו גראס, עברו לסמים אחרים. אז למה הם לא מעודדים את הליגליזציה ? ככה גראס ימכר בצורה מסודרת, וסוחרי סמים שעד עכשיו שיגשגו, יפלו. (לדעתי הליגליזציה תפגע עמוק בעולם הפשע, משום שאם מישהו מוכר סמים, הוא לפעמים גם מוכר סמים קשים, מלבין כסף ועוד..., תלוי באיזה אדם מדובר. וברור שהליגליזציה תגרום לו הפסדים)

tiger

New member
היא נישלטת ע"י ארה"ב שזה לא ממש

הרבה יותר טוב...וכן הקשר של ארה"ב והסי אי אי לסחר בסמים ומתן סיוע למדינות מגדלות ומיצאות סמים ולשליטים בהן כבר מעבר לידוע.סרטים הוליוודיים נעשו על הנושא. t

זהר פלד

New member
נו טוב, כשראש אל סם אמר

שגראס זה לא נורא, העיפו אותו בשביל ג´ודי שלום-ולא-להתראות... נראה לך שהם ירדו מהעץ בכזאת קלות?

tiger

New member
עכשיו כשיש להם סוף סוף כזו הנהלה

איכותית ומתוקשרת ? אלוהים ישמור. אם זה גוד לאק אני לא רוצה לדעת מה זה שם בד ניוז... t

dod_basim

New member
צ´מע2 (c)

ע"פ מחקר שנעשה בהולנד ובארצות הברית בארבע שנים האחרונות: 75 אחוז מנוער בארצות הברית התנסה בגראס אך לעומת זאת "רק" 48 אחוז מהנוער בהולנד התנסה בסמים כגון גראס. לכן אין הפיכת המריחואנה תהפוך את ישראל למסטולה, גם קבניטי הממשלה יודעים שאלכוהול מזיק פי 10 מאשר חשיש אבל זוהי התרבות. אין שהרוב של המשתמשים בסמים קשים השתמשו קודם בחשיש\גראס אבל הם גם שתו אלכוהול, אכלו סוכר וקיימו סקס לא בטוח.

BlueCarrera

New member
איפה שמעת על המחקר ?

אני מחפש כמה שיותר חומר בנושא, וכאני ישיג כמות, אני מתכוון לשלוח לתקשורת. מאיפה לקחת את המחקר ?

dod_basim

New member
אמממ אנשולה...מה הכתובת של האתר

אגדת דשא?? נראה לי שם היה אזכור לסקר הזה

למעלה