סמינר פולין + טיול י"א 2007!

סמינר פולין + טיול י"א 2007!

ואוווווווווווווווווו!!! באמת שהיה פשוט מדהים! הסמינר הכי טוב שעברתי בחיים שלי!, גורם לשאול ממש הרבה שאלות, נותן מליוני חומר למחשבה ובעיקר גורם לך לרצות לעבור כל החיים שלך פעולות פולין! אין!! פשוט היה מהמם! ואני גאה להכריז על המדריך פולין הכי טוב בעולם! הלא הוא בוזי!!! - איזה מלך!!!! (כמובן שהמדריכת פולין הטובה בעולם היא טלי גורדון...) אבל עכשיו כבר יש לנו מדריך!!! ועכשיו תכלס... אנחנו היינו ביום הראשון (חמישי); בבית לוחמי הגיטאות... היה ממש מעניין... בעיקר למדתי דברים שלא היה לי מושג עליהם... החדר עם הלוח השחור והנורות של כל המחנות באירופה והדגם של טרבלינקה, היה פשוט מזעזע והוא ממש הכניס אותי להלם תרבות... מין הרגשה כזאתי של לדפוק לך את האמת בפרצוף ושאח"כ ישאר לך פרצוף הלום תדהמה כאילו זרקו לך עכשיו עוגה בפנים... מעבר לזה גם אהבתי את החדר עם הספר הירוק השמן הזה של חברי הקיבוץ (=לוחמי הגיטאות) והסיפור שלהם... ואני ממש יכול להגיד שלאחר 4 פעמים בערך שהייתי בבית לוחמי הגיטאות הפעם הזאתי הייתה כמובן הכי מחוננת, משמעותית ומשכילה מכל הפעמים הקודמות... ביום השני (שישי); עברנו 800 פעולות עם הסופר-מדריך-על הלוא הוא !בוזי! האחד והיחיד! היה... באמת פשוט אין לי מילים בפה! פשוט פעולות כ"כ טובות! באמת! גם הדיונים ממש זרמו טוב! בעיקר רוב השאלות שצצו לי עלו ביום הזה... ביום השלישי (שבת); היה טיול מצחיק, בוצי, מחליק, מזעזע, חוויתי, רטוב וקר! ובערב הייתי שיחה שכבתית עם חוו'קה פולמן! היה כ"כ טוב! אין על חוו'קה! פשוט מלכת העולם! הלוואי והיא הייתה הסבתא השלישית שלי! היא באמת אישה מעניינת! אבל היה לי חבל שהיא לא דיברה כ"כ על החיים והמחתרת הגטו.. שמעתי אנשים בשירותים שואלים אחד את השני בשירותים "איך היה בעדות?" כשבעצם זה נכון... זה היה יותר עדות מאשר שיחה עם חוו'קה (=שכך זה היה אמור להיות)... יותר ציפיתי שתדבר על המחתרת והנסיונות למרד... אבל אח"כ באתי אליה ושמעתי על זה ממנה... ואין מה להגיד... בטיול היום היה כיף ללכת בחוף! אבל אני מאמין שלרוב החבר'ה מצפון/חיפה היה משעמם בראש הנקרה! גם בצפר גם תנועה וגם משפחה... חלאס! קיצר! היה מדהים!!!!!! איך אתם חוויתם? נ.ב; השמועה אומרת שהראשים שהיו בטיול וסמינר הם הראשים בפולין! איזה כיף זה ששלושת המחוזות הכי טובים ביחד!!!! (; צפון, תיכון ושרון!!!)

היה מגניב,

אבל דווקא העדות של חווקה קצת צרמה לי. היא אישה מעניינת ומצחיקה, אבל העדות הייתה מפוזרת מדי, ללא רצף. הדבר היחיד שהיה ממשי ובעל המשכיות היה תיאור באיזה יום נלך לטרבלינקה ובאיזה יום לגטו ורשה.. אבל יצאתי משם עם חיוך, היא הייתה נורא מצחיקה, נעימה ואופטימית. במיוחד אהבתי את התשובה שלה כששאלו אותה אם נשארו לה הרגלים פסיכיים מהשואה והיא ענתה משהו בסגנון שמה שהיא לקחה מכך הוא לא לקבל דברים כמובן מאליו. חוצמזה, הטיול היה מגניב, הסמינר היה מעולה, השוקו טעים ו - לא היה קר. :) לילה טוב.

meitush123

New member
מסכימה שהיה מפוזר

אבל היא אמרה הרבה מאד דברים חשובים ומעניינים

וואוווו היה אש!!

הסמינר היה מדהים,בית לוחמי הגטאות היה כלכך משמעותי...הפעולות היו טובות,מעניינות ומעוררות מחשבה...כמובן בזכות ר.וקסלר התותחית...וקסלר תעשי לי פעולה!!! הסמינר הזה עורר בי המון שאלות,תהיות ודברי שאני מאמין שאתחיל לעכל רק אחרי המסע... הטיול היה חזק ברמות הקשות!! המסלול בנחל כזיב היה מצחיק לחץ!!!כמה גלבות!! ואיזה נוף...הייתי עובר לגור על עץ באזור! בנוגע לקבוצה,אני מרגיש שהמפעל הנל עשה המון לקבוצת טרקונדה'(המהממת,מדהימה,כוסית ומצחיקה יחדיו). המפעל נתן פן חדש וחיזק את חשיבותה של הקבוצה ברמות המפחידות. אני עייף שותפים. לילה טוב,עלו והגשימו. תירוש.

Mor Shabtay

New member
לא בטוח..

לא נראה לי כל כך הגיוני ששרון תיכון וצפון יהיו ראש אחד, כי שרון ותיכון הם שני המחוזות הכי גדולים וזה יהיה קצת מעוות. שנה שעברה שרון וצפון לבד היו ראש, אני מניח שככה זה יהיה גם הפעם. ובקשר למה שאמרו על העדויות נראה לי שככה זה יוצא בד"כ. אני שמעתי שנה שעברה שתי עדויות וגם אני ציפיתי שזה יהיה אחרת. זה מאוד קשה לארגן את כל מה שיש לך לומר בצורה מסודרת, הרבה פעמים נכנסים למין שטף דיבור ומה שיוצא זה שאנחנו, שמקשיבים, לא יוצאים עם סיפור מסודר שיש לו התחלה אמצע וסוף אלה פשוט רגעים ספציפיים ששמענו. לא נורא

אבל זה הקטע!

שהשיחה עם חוו'קה לא הייתה אמורה להיות בשום צורה עדות... כאילו כן עדות.... אבל לא על כל מה שהיחא עברה... אלא על מה שמיוחד שהיא עברה... על המחתרת... על המרד... וזה בקושי קרה שם...

לזרושקה

New member
סמינר פולין..

לי זה היה גם הסמינר הכי הכי מדהים בעולם.. גם לי היה מדריך מדהים, לוא הוא הדר המלך! אני עדיין רוצה לעבור פעולות פולין.. הן מדהימות, ובייחוד הסמינר שהיה הכי מדהים בעולם (למרות שהיה קפוא)

Awb of Israel

New member
היה כל כך משובח...

לוחמי היה מצויין, במיוחד הבונקר עם המפה, והדגם של טרבלינקה... כמו שאמרת, זה מה שנתן לי את הבום לפרצוף. הפעולות היו ממש מעניינות, למדתי המון, ויש לנו מדריך פולין ממש מגניב - חן הג'ינג'י! (אגב, בוזי היה פעם רכז כאן במשגב, בעצמון, הוא אוהב היפופוטם והוא אדם די מגניב בכלליות ^^) דווקא בתור אחד שגר כאן באיזור, הטיול לנחל כזיב הוא שהיה מאכזב. המסלול היה יבש (לא מבחינה מיימית >>) ודי קצר. אבל לא נורא, כי עברתי אותו עם הקבוצה המגניבה והשווה שלי, אז היה כיף ^^. הטיול לראש הנקרה היה דווקא ממש שווה, כי אני ממש אוהב את הים, ובדרך שיחקנו אולטימייט פריזבי וכאלה. אה, וגם דפקתי את החלקת חיי כשרצתי להביא מים מהים בשקית במבה קרועה, החלקתי על סלע ופשוט התיישבתי בתוך המים. היה רטוב אך משעשע :p בנוסף, 4 הבנות שיש לנו בקבוצה עשו לנו ערב בנות, שהיה אחד ההזויים. צפו לתמונות (מזעזעות) בהמשך. הו, אגב, הראשים היו חיפה-צפון-שרון, לעומת דרום-נגב-ירושלים-תיכון-מחדשים. ראיתי את זה תלוי בחדר במדריכים כשלקחתי את התיק שלי. Awb

dvir391

New member
היה ממש טוב.

הסמינר היה טוב אבל עקב בעיות קשב וריכוז מאוד מאוד קשות לא הייתי מחובר לכל הפעולות... בכולם ישבתי אבל לא תמיד הקשבתי ממה שכן הקשבתי הבנתי שהיה טוב. הטיול היה מצחיק ברמה גבוהה. היה שוה ללכת בבוץ בנחל כזיב ולקפוא מקור העיקר לראות את דודו מתהפך ועושה 360 מעלות ומתרסק על הריצפה והיו עוד כלמיני קטעים כאלה המסלול של ראש הנקרה לחוף אכזיב היה מסלול נחמד וקל (בהשוואה לנחל) היה כיף ללכת על הים רק חבל שלא יכולתי להיכנס לשחות בו. ממש נהנתי. נ.ב. ממש חכם להביא חרמונית למפעלים של התנועה בחורף.

grony1

New member
דביר חומד נראית מטומטם עם החרמונית.

ובכלל לא היה לך קר! זה היה רק כדי להוכיח לעצמך שלא הבאת את החרמונית סתם! היה באמת סמינר גאוני. הסיור בלוחמי עם מאיר (המדריך יום שלנו) היה נוראי (מהבחינה הטובה). פתאום הכו בי כ"כ הרבה דברים. עד היום תמיד היה עצוב לשמוע סיפורים מהשואה של סבא או עדים שבאו לבית הספר אבל פה ממש לקחו מחטים ונעצו אותם במקומות הכי רגישים וכואבים. הסתובבתי על סף דמעות יום שלם. והפעולות היה בהחלט טובות. תחשבו מה היה קורה אם לא היו עוצרים אותם. לאן מכאן? אחרי היהודים היו מגיעים הפרוטסטנטים כי קתולים זה יותר מגניב? ושיער חום לא בדיוק מסתדר טוב בבוקר אז נעיף גם אותם? היה טוב קיצר. וטיול סטלה מטורף. כאשר גם לדביר הייתה מעידה קטנה. הו דריידל דריידל דריידל! :]

dvir391

New member
רוני רוני

אני הייתי רוב הזמן בחוץ ובחוץ היה קר אז החרמונית עזרה לי. לא כל כך אכפת לי איך נראיתי איתה העיקר שהיה לי חם ונעים. איזה מעידה הייתה לי???

grony1

New member
הזאת ליד הים

בראש הנקרה על החוף על הסלעים. ואז צחקתי. ואז ניסית לדחוף אותי למים. זאת.

היה מדהים

עלו בי המון שאלות, למדתי חומר של איזה חצי שנה שיעורי היסטוריה, קיבלתי עוד קצת מושג על הדבר הענק הזה שנקרא "שואה"..ובין היתר גם היה ממש כיף עם הקבוצה [הביל"וים אימפריה
] ועם הרמ"זיות [ראשון מרכז]. בבית לוחמי הגטאות היה ממש ארוך וקשה, בערך חמש שעות אינטנסיביות בלי הפסקה...אבל היה ממש משמעותי ומעניין. אני כבר מתה לצאת לפולין! אה והמדריכים [מדריך קבוצה AKA נועם ומדריך פולין AKA אלפסי] שלנו עשו לנו שני ערבי תרבות ממש ממש מצחיקים, והיה הכי אדיר. ואני לא מאמינה שאלה היו אותם מסלולים שעשינו לפני חודש בטיול סוכות!! אררר. יומטוב והמשך תהליך מצוין הדס.

הסמינר היה....

פשוט מעולה..כמו המון חבר,ה שכתבו פה הוא גם העלה בי שאלות ורצון להמשיך לדעת... באמת זה היה סמינר מעמיק ומרגש... היו יותר מידי תכנים שהיה קשה לקלוט כי מספרים לך סיפורים מרגשים ואת נאבדת בתוכם תוך כדיי...לדוגמה בלוחמי הגיטאות היה ממש קשה לקלוט מהר 7 תערוכות... אבל בעקרון ממש זה היה סמינר שגרם לי לחשוב, להביע דיעה, להתרגש, לשמוע דעות אחרות ולהנות!! אנחנו (קבוצת לטרין מבנימינה) עם קבוצת שק"שים מזיכרון....יחד אנחנו יוצאים 21 אנשים... מדריכת פולין היא תמר צרפתי האדירה!!!! בלילות זה היה מטורף...נדחסנו בלילה הראשון 15 איש בחדרים הקטנים האלה ופשוט אנשים ישנו על אנשים...חח הטיול היה כיףממש למרות שהייתי דיי חולה והרגשתי דיי רע...טיילנו עם כל זיכרון והיה שכונה....בראש הנקרה היה ממש יפה... ובערב בעדות של חוו'קה היה ממש מעניין!!!נכון שהיה טיפה מבולגן אבל באמת קשה לספר סיפור כל כך ארוך וקשה בזמן קצר כל כך.... היום השני של הטיול היה אחלה...עשינו מלא מוראלים ושרנו (למרות שבקושי יכלתי לדבר כי הייתי צרודה..) והיה פשוט מצחיק וכיף!!!

tact lover

New member
היה ממש כיף...

הסמינר היה ממש מענין ובלוחמי הגטאות הכניסו אותי להלם המפה עם האורות והדגם של טרבלינקה.. בהתחשב בעובדה שיצאנו המדריך המחליף של המדריכה המחליפה היה ממש כיף..[חגי חולים עליךךךךךךך] וכמובן שיש לנו ת'מדריך פולין הכי מאגניב בארץ: שי גזית...ואנחנו הקבוצה הכי מאגניבה בארץ[בולשיט והגנטיוז] נצרולה שליטעעע..חחח. הטיול היה ממש מצחיק עם אדון שוקו-תמיר[חברה שלך סבבה והכל אבל...] ועם כל הגלבות של שניר החובש למרות העליה המעצבנת בסוף... חווקה לגמרי ריגשה אותנו עם הסיפור שלה ונכון זה היה קצת מבולגן אבל היא לגמרי אחרת ממה שדמיינתי,היא הייתה ממש קלילה ומצחיקה... וביום האחרון ההליכה לנקרות ועל החוף הייתה ממש נחמדה כדי להירגע אבל לשקוע בחול זה ל-א כיף!חחח... הקיצר-נצרולה אמפרייייייייה! :) עמק הירדן חובוקוקו היה ממש נחמד איתכם=]

למעלה