סמינר של ערכים-רציתי לשמוע את דעתכם

מתי ראית חכמה או למדנות מהגר"א שניתן לצטטו

הגאון מווילנא, היה גאון גדול ובעל זיכרון נדיר. אבל חכם, ממש לא. לא ראיתי מעודי מימרא או פרשנות הלכתית או קטע למדני, שניתן לומר הגר"א היה חכם. הרמב"ם חרט על דגלו לקבל חכמת הגויים, אז מקבלים אותם. הוא זלזל ב"המון הרבנים", והעריך יותר את מדעני הגויים.

לחוד

New member
נו באמת

בשנים הרבות שזכיתי ללמוד תורה בישיבה (ואת זה לימונינה הפסידה, אבל גם אני הייתי מוותר על זה לטובת אי אלו לימודים אחרים) נפגשתי רבות עם שטיקלעך גאוניים ועמוקים של גר"א. לדוגמא, בהגהותיו לחו"מ הוא מציין לעיתים למקורות שרק אחרי התבוננות רבה אתה קולט איזו עמקות והבנה בלתי רגילה היתה לו (אך הגרעק"א ואחרים מרשימים הרבה יותר ממנו).

nini132

New member
כוכך נכון

אנחנו יודעים שהם גאונים, נטו מהשטיפות מוח, הידע שלהם בתלמוד. אבל בנאדם שמקדיש 50 שנה לתלמוד בהכרח שיהיה לו ידע עצום! ללא קשר למידת/כמות השכל שיש (או אין) לו

לחוד

New member
בחייך

החברה האלו הרבה לפני שהקדישו 50 שנה ללימוד תורה ידעו וכתבו דברים מפעימים, עמוקים וגאוניים. וכן, חלקם היו חכמים ופקחים מאוד.

כשהייתי מאמין

פעם סחבתי מישהו מתל אביב לירושלים לאיזה רב חשוב ,ועוד בשעה לא נורמלית ,ובסוף מה שהוא קיבל זה את התשובה הזאת . שאלתי איזה רב פוסק על מה מבוססת האמונה שלו ,אז קודם כל הוא אמר, שהוא לא מומחה לענייני אמונה .. אחר כך הוא אמר ,מסתמא כמו שכתוב "רבים לא ינחלו שקר " ולא יתכן שכל עם ישראל טעו והאמינו בתורה אם לא שהיא אמת .כאילו כל העולם יכול לטעות ,רק ה'רבים' לא טועים .

צודק הרב

מיליארד מוסלמים לא טועים, אתה באמת חושב שכל מיליארד המוסלמים טועים ורק אתה הכי חכם? אה סליחה בעצם לא שמתי לב שהרב יהודי.... ומדובר לכל היותר על מספר מליונים יהודים לעומת מיליארד זניח של מוסלמים....

nini132

New member
כמו כל מחב``ת שני פה בתפוז

ברגע שנגמרות התשובות (מה שקורה מהר מאוד) זה עובר לפסים אישיים/tapuzforum/images/Emo201.gif אתמול בפייסבוק כתבתי שהדת היא בלוף, 120 תגובות (!) שמשמיצות אותי מצד אנשים שלא יודעים אפי` איך קוראים לי... אנשים שלא מכירים אותי טענו שיש לי כעס על הסביבה לכן אני יוצא, שיש לי טראומות מהחיידר (לא למדתי בחיידר בחיים ) שאני אידיוט-חולה נפש-מטומטם... אנשים שיודעים עליי דבר אחד: ישלנו חברה אחת משותפת/tapuzforum/images/Emo13.gif

מתבי6

New member
דעתי על הסמינרים למיניהם

יכול להיות שיש שם תוכן ששווה לשמוע אבל תמיד הציק לי למה רק יחידים בעם יודעים את הסודות האלה? שנים רציתי לדעת את החומר הזה כי אני אוהב כאלה דברים אבל איפה במחוזותינו אפשר היה ללמוד את זה? לכן עם כל הכבוד ל`אמת` המתגלה שם, זה מריח לא טוב.

moshe010

New member
אם את רוצה לשמוע את הצד הזה

לא צריך ללכת לסמינר שמלעיטים אותך מה שהם רוצים את יכולה לקרוא באינטרנט באתר הידברות לקרוא ספרונים של ערכים וזמיר כהן, את חלק מהחומר הכביכול מעניין את יכולה לקרוא גם כאן http://www.truesearch.org/7.htm אבל אני אומר לך שהם שקרנים, מסלפים את דברי חז"ל כפשוטם כדי שישמע שכביכול הם ידעו דברים קודם זמנם, או משקרים שזה היה קודם זמנם בעוד שהאמת שהמדענים היוונים ידעו את זה הרבה לפני ובעיקר הם מסתירים אלפי סתירות בחז"ל סתירות הדדיות סתירות למדע לסטסטיסטיק ולהגיון ולכן את צריכה לקרוא גם באתר דעת אמת או וחופש ואם יש לך שאלה ספיציפית את יכולה לשאול אותי ואני בטוח שאם מעניין אותך האמת האוביקטיבית ולא הנוחות תגיעי למסקנה שאין אלהים לדוגמא המחבת"ים למיניהם מנפנפים על הידע החז"לי על זמו הממוצע של חודש הירחי והאמת היא שהיוונים כבר ידעו את זה הרבה לפני על ידי מדידת הפרש הזמן בין ליקוי חמה אחד לשני וחלוקתו בחדשים שביניהם

חבל על הזמן

יגידו אז יגידו, למה שתבזבזי שבוע מחייך בגלל שמישהו יגיד משהו, אם מישהו יגיד לך להתפשט ואם תסרבי הוא יגיד שאת בטח מכוערת, נו אז?

סוג ב

New member
עזוב את הבזבוז השבועי

לא חבל על הכסף? אם הייתי מלכת היופי, הייתי אומרת לך לתרום את זה לילדים רעבים..

שלרגע לא תחשבי שחשבתי לשלם את זה.

יש מי שחשוב לו שאני יכנס לכלא שוב ומוכן לשלם על זה והרבה

nini132

New member
אם את הולכת

תקחי איתך עוד חבר/ה כופרת. עדיף שתהיה גאון... ב 2 יותר קל להתווכח, ויותר קשה להשתיק אתכם/להציג אותך כהזויה שמבקשת לקנטר

nini132

New member
יודעת מה

זה רעיון:D‏ מתי הסמינר? ואל תשכחי שאני ביישן מדי/:

nini132

New member
לא שכחתי

אפי לא לרגע/tapuzforum/images/Emo201.gif אז את יודעת שאני לא הטיפוס שקם וצועק בהרצאות...

חני... למה לך לסבול

אין שום סיבה ללכת. א. אין להם שום תשובה הגיונית. הם משתמשים בשטיפות מוח ובסיפורים על גיהנום, שכר ועונש. מנסים להוכיח שיש אלוהים. גם אם יש אלוהים... מה הקשר בינו לבין התורה?????. אבל אם תעלי את הנושא הזה, יסבירו לך שלא יכול להיות שאדם קיבל מסבו וסבו מסבו עשרות דורות את אותו הסיפור... "עצם קיום הציבור החרדי מוכיח שיכול להיות כזה דבר" אבל אין בכך שום הוכחה לאימות תורת משה" ב. ישבתי פעם עם פרופסור מלומד שהראה לי, שאותם פסוקים ודילוגים יכולים להיות דו קוטביים בצורה הקיצונית ביותר. וגם אותם מרצים שמביאים את זה יודעים שאותו הפסוק או הצירוף יכולים להיות גם ההיפך הגמור ממה שהם מביאים. אבל הם מגיעים עם מטרה ברורה... לשטוף את המוח ולא להביא את האמת... אז מנעי מעצמך סבל מיותר של זיבולי מוח. ונצלי את הזמן הזה לדברים שיעשו לך טוב.. ערב נפלא

למעלה