סמלים אוניברסלים מדתות שונות

סמלים אוניברסלים מדתות שונות

שלום כולם! אני מכיר רק את צלב הקרס והמגן דוד כסמלים שמופיעים בדתות ותרבויות שונות ברחבי העולם. האם יש עוד סימנים או סמלים כאלו? אני מצרף תמונות של מגיני דוד מדתות שונות. הראשונה היא מהאסלאם מקווה שתהנו!

זהו לא סמל של "זרם נוצרי"

אלה סמל בו השתמשו במסדר "שחר הזהב" וממשיכיו, וכן ב-OTO. לפי מה שכתבו חברי מסדר ה-OTO, סמל זה הוא עפ"י מסדר הנקרא "מסדר צלב-הורד". נכון, הם משתמשים גם בסימבוליקה נוצרית, אך זהו לא "זרם נוצרי". באתר www.symbols.com ישנם הסברים טובים למדי על סמלים שונים, מקורותיהם, משמעותם והופעתם בתרבויות שונות.

amichai58

New member
עוד סמלים: ועל החוקר של הנושא -יונג

אני באמת יודע שהמנדלה זה בהרבה תרבויות כמו כן, אם זה בין הדברים שאתה מחפש - אז גם אור, ושמש ואש - הם גם סמלים בכל המיסטיקות בנושא הזה עסק קרל גוסטב יונג (חוקר דתות שהוא גם מאבות הפסיכולוגיה הידוע של היום) שראה שיש סמלים שחוזרים במיסטיקות ודתות של תרבויות שונות, שלא היה כל קשר ביניהם. מכאן הוא הסיק שיש לנו "סף מודע קולקטיבי" - שאנו נולדים איתו.

shnichsser

New member
פשששי המון מגיני דוד בתרבויות שונות

מוזר,תמיד חשבתי שהיהדות נחשבת לדת שנואה בעיקר בעולם המוניטאיסטי למה כל כך הרבה תרבויות בחרו דווקא ביהדות?

מגן הדוד,

כפי שאנחנו מכנים אותו, הוא סמל - וככזה יכולות להיות לו משמעויות רבות ברמות רבות. אני תמיד זוקפת גבה כשמישהו כותב או אומר משהו בנוסח: "הפנטגרם מסמל..." משום שאי אפשר באמת לומר דבר כזה. סמל הוא סימן מופשט שמשמעויותיו יכולות להתפרש על פי רמת ההבנה של המתבונן. כך גם לגבי סמל מגן הדוד ששויך ליהדות רק בשלב מאוחר של קיומה. אין לו משמעות אחת והוא אינו "שייך" ליהדות. הוא רק מזוהה עימה.

ארלה4

New member
מגן דוד הפך לסמל יהודי

רק בסוף המאה ה18 אם אינני טועה . הוא בכלל לא היה בצורה מופגננת קשור ליהדות.

מחקר יפה, ינון ../images/Emo45.gif

ותודה. (אתה רואה שמחקר יכול להתבצע בדרכים שונות, ולכל אחד יש את הדרך שלו). אותי מעניין לדעת איזה הבנות חדשות צמחו בך במהלך התהליך הזה.

מר חבוב

New member
מגן דוד

מגן דוד כמו פנטגרם ישר ועוד כמה סוגי כוכבים מסמל בתרבויות הקדומות מזל טוב או לחילופין כישוף טוב בכל מקרה מתקשר לחיובי. דוגמא לכך היא מגנו של דוד המלך שהיה מעוטר במגן דוד , ועל זה שמו של סמל המדינה. נבדל מכולם הוא הכוכב ההפוך שסימל את ההיפך מכוכב רגיל כלומר רוע, ומאוחר יותר החלו אנשים לאמץ אותו לעבודת השטן וכיוצא בזה.

למעלה