סמלים אוניברסלים מדתות שונות

מגן דוד מעולם לא היה על מגינו

של דוד המלך, אלא על מגינו של דוד אחר, מהמאה ה-12. אברר פרטים בקרוב על אותו האדם ואפרסם כאן.

ושוב

מגן הדוד הוא סמל. ככזה, הוא מגלם עיקרון שאותו ניתן לפרש ברמות שונות, על פי מידת ההבנה של המתבונן. הוא יכול לסמל למשל שני סוגי אנרגיה עיקריים (למשל אנרגיות זכריות ואנרגיות נקביות) כשהן משולבות יחד בהרמוניה. הוא יכול לסמל תנועה מגבוה לנמוך ומנמוך לגבוה. הפנטגרם יכול לסמל את תנועת האנרגיות בגוף האדם. זאת, להבנתי כיום.. משום שתמיד ישנה רמה גבוהה יותר שאותה לא הישגנו בשכלנו.

דיזקן

New member
"אנרגיות"

החיפוש הזה אחרי "רמה גבוהה" או ההסתיעות במונח "אנרגיות" מסמל לדעתי את חידלון השכל הישר. במקום להשתמש בכוח המחשבה או כוח היצירה האנושי ולהסתכן בהחלטה אם דבר קיים או לא קיים, אנו משליכים לחלל מילים ומקווים שהמילים מכילות יותר ממה שאנו יודעים. ואחרי שהמצאנו מלה לדבר שאנו לא יודעים אנחנו מתיחסים אליו כאל דבר קיים שהרי קיימת בשבילו מלה. זה כמו כלב שרודף אחר זנבו.

במילה אנחנו

אני מניחה שאתה מתייחס אל עצמך. לי יש מושג ברור מאוד על מה אני מדברת.

ד"א

המשולש המצביע כלפי מעלה הוא מסמל את יסוד האש, בעוד השני את יסוד המים (הן בתורות אזוטריות שונות והן באלכימיה). עד היום, בכימיה, משמש המשולש הפונה כלפי מעלה כסימן לתהליך של חימום (בראקציות כימיות). זהו הסמל המצביע על השילוב ה"בלתי אפשרי" לכאורה - בין שני ניגודים. כמו כן, הסמל מצביע על נקודת המגע של ה"עולמות הרוחניים" וה"עולם הגשמי" וההדדיות ביניהם. "As above, So Below" כדברי הרמס טריסמגיסטוס, שנחשב לאביה המיסטי של האלכימיה (ושל תורות אזוטריות שונות).

הנשק של אלוהים

במקרה יש עלי את התמונה הזו. הוודות מתארות את הנשק של אלוהים, גלגל האש (סודארשן צ'קרה) , מסמליו של אלוהים המוחזקים בארבעת ידיו כנריאנה/וישנו (הגלגל, הכונכיה, האלה והלוטוס). הסמל (ינטרה) המקובל עבור הסודארשן צ'קרה הוא מה שנהוג לכנות מגן דויד. מתואר גם שזו צורתה של ליבת העולם הרוחני.

למעלה