סמל "60 שנה למדינה"

mayare

New member
סמל "60 שנה למדינה"

האם אני יכול להדפיס את הסמל על חולצות עבור הבאזר שבו אני עובד ?

ייעוץ משפטי פרטני

שלום mayare, בפורום זה אין מספקים ייעוץ משפטי פרטני, לשם כך יש לפנות למשרד עורכי דין. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

mayare

New member
סמל 60 שנה למדינה

שלום ותודה על התשובה, אבל לא ביקשתי הפנייה ליעוץ משפטי, רק לדעת אם אמורה להיות בעיה בכך. אם אתה יודע שמבחינה חוקית זה אסור. תודה מראש,

פניה לארד תקשורת

מצאתי כי הסמל שהתקבל הוצע ע"י ארד תקשורת. אולם, באתר סימני המסחר הסמל אינו מופיע ברשימת סימני המסחר שהתקבלו או שיש בקשה עבורם. איני בטוח כי קיים גוף, הוועדה הממלכתית שהזמינה את הסמל או משרד הפירסום שעיצב אותו, אשר יכול לאסור על השימוש בסמל. יתרה מזו, יתכן וגוף כזה דווקא מעוניין שכמה שיותר גורמים ישתמשו בסמל בצורה מכובדת ויפיצו אותו. אני מציע לפנות לארד תקשורת ולהתייעץ איתם. אם יעודדו את השימוש , סביר להניח שהם מוסמכים לעשות זאת. אם לא, כדאי להמנע מזאת. במקרה של תגובה שלילית של ארד תקשורת, פני אלי ואוכל להציע לך דבר אחר שמתאים לשישים שנות המדינה וימשוך תשומת לב ועניין יותר מאשר הסמל הנ"ל.

ההנחה ש"סביר להניח שהם מוסמכים" מסוכנת.

גם איני חושב כי נכון לצאת מנק' מוצא שלא ניתן לאסור את השימוש, אם כבר צריך לצאת מנק' מוצא הפוכה - שהרי אנו יודעים שהסמל לא חייב להירשם כסימן מסחר על מנת שיוכר ככזה בנק' זמן כלשהי בעתיד ובתחולה רטרואקטיבית. יכול להיות שאחרי בחינה של העניין תהיה מסקנה כי ניתן להשתמש, אולם נק' המוצא צריכות להיות נק' מוצא בטוחות. עניין שכזה מחייב ייעוץ פרטני. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

הזהירות יפה לעורכי דין

היות ואני נותן עצות חינם אני פטור מכל אחריות ואני רשאי להמליץ על פעולה לפי השכל הישר. הצעתי להשתמש בסמל רק לאחר התייעצות עם ארד תקשורת ואני סבור שיש פה זהירות מספקת. אגב, האם השימוש בסמל אינו מוגבל ע"י זכות יוצרים רגילה שאינה דורשת רישום?

למעלה