סנובית.

פרח יבש

New member
סנובית.

סתם תהייה.

הרבה אנשים שפוגשים אותי בפעם הראשונה (או בכמה פעמים הראשונות) חושבים שאני ממש סנובית.

זה לא איך שאני ניראית או מתלבשת, אני לא איזו פאקצה מצפון תל אביב עם רכב ורוד עם גג נפתח. (אני בדיוק ההפך, בחורה פשוטה מהצפון, שבקושי יודעת לתפעל רכב
)
זה משהו הרבה יותר עמוק - בהתנהגות שלי או בצורת הדיבור שלי.

בשירות שלי בצבא למשל - הגעתי לבסיס חדש, עשיתי טופס טיולים ועברתי בין החיילים בבסיס, ניסיתי להיות הכי נחמדה שאפשר, ובפועל הם קצת נרתעו ממני.
עם הזמן, כשהם למדו להכיר אותי, ונהיו בינינו קשרי חברות ממש טובים, רובם אמרו לי שהייתי נורא סנובית בימים הראשונים ולא יכלו להסביר למה או מה גרם להם להרגיש ככה.

בפעמים הראשונות שבאתי לבית של חבר שלי והכרתי את המשפחה, את ההורים ואת אחותו - ההורים שלו גם תפסו ממני בתור בחורה מאוד מתנשאת. (חבר שלי אמר לי אחר כך שזה מה שהם אמרו עליי). ניסיתי גם להתחבר לאחותו הקטנה במשך הרבה זמן, והיא נרתעה ממני. עם הזמן נהיינו חברות טובות, והיא סיפרה לי שהיא חשבה בהתחלה שאני מתנשאת.
בפועל באותם ימים - בעיקר מה שעשיתי היה לחייך הרבה - ושוב, ניסיתי להיות נחמדה ואדיבה. הייתי ממש ביישנית.

כרגע אני לומדת בקורס - בימים הראשונים אף אחד לא הכיר אף אחד, כולם היו שקועים בפלאפון. עם הזמן כולם התחילו לשבת אחד עם השני, ולצחוק זה עם זה. ועכשיו, כשעברו כמה חודשים מאז השיעורים הראשונים - אני מרגישה קצת בחוץ. אני מנסה לדבר עם אנשים, להעלות נושאים, לשאול לשלומם ולהתעניין, אבל זה נראה כאילו אנשים נרתעים ממני.

אני חושבת שאני לא יודעת לשדר את האופי שלי כמו שצריך, כאילו אנשים לא קולטים אותי כמו שצריך. בכללי אני בחורה די פשוטה, עדינה, אני לא מתלהמת, לא מתפרצת לדברים של אחרים, לא מזלזלת באף אחד.
מפחיד עד כמה בכל מסגרת שאני נמצאת בה - זה הדבר הראשון שקולטים עליי.

אני לא יודעת מה לעשות עם זה ואיך לשנות את זה, כי אני לא מצליחה לקלוט מה גורם לאנשים לחשוב ככה.
מה דעתכם?

togi12

New member
ואוו, גם אצלי זה ככה

אבל לא בקטע של סנובית, פשוט בקטע של חוסר חברתיות כזה... כל החברות מהצבא אמרו שבחיים לא היו מנחשות שאני בנאדם כזה מבפנים רק על סמך להכיר חיצונית ושטחית.

אז אין לי עצות בשבילך. :p

FineSilverMan

New member
פשוט יהירות < = > סנוביזם

וגם יופי < = > יהירות
ולכן יופי < = > סנוביזם.

mad alot

New member
ממתי יופי = יהירות

שאתה רואה בחורה יפה אתה אוטומטית מניח שהיא סנובית?

mad alot

New member
על זה שאתה חושב שבחורות יפות הן סנוביות

לא על זה שענית יאפ

FineSilverMan

New member
צחקתי

אמא שלי תמיד אמרה שהנדבנים הגדולים הם העניים, כי הם יודעים מה זו הרגשת מחסור, והקמצנים הגדולים הם העשירים, כי הם יודעים את חשיבות החיסכון.

בגדול, אפשר להגיד שיש מתאם בין יופי לבין עושר.
כן, יש מקרים יוצאי דופן...
אבל כסף קונה בריאות, או לפחות גישה לרופאים מומחים, לציוד וכו'.
אומנם יש המעדיפים את המראה הטבעי... אבל כסף יכול לקנות גישה למנתחים פלסטיים...

וכן, יש קשר בין עושר לבין סנוביזם...
כמובן שיש עשירים שהם Down to earth וכו'.

mad alot

New member
כמה פאקים לוגים יש לך שתהיה בריא

בקצרה, אתה עושה הכללה שאני מנסיון אישי מאוד לא מסכים איתה.

FineSilverMan

New member
סבבה

אני חושב שיופי פותח דלתות.
כאחד שעובד בשירות לקוחות פרונטלי, כאשר מגיע לעמדה גבר מכוער, הנציג עוזר לו באופן רגיל. כאשר מגיעה בחורה עם מחשוף וחיוך, הנציג עוזר לה מעבר למצופה.
ככה אנחנו בנויים.
רק לא צריך להגזים עם זה.

mad alot

New member
אתה עושה הנחות לוגיות לא נכונות

בין יופי,עושר, וסנוביות.
ולא רק שלוגיות לא נכונות גם סטטסטיות לא בהכרח נכונות.

אתה גם לא ממש מדבר על זה שיפים הם סנובים, אתה מדבר על דברים ליד אבל לא בדיוק.

ובשני המקרים אתה טועה.
אני מכיר מספיק אנשים יפים שהם רחוקים מלהיות סנובים, ומספיק אנשים לא מושכים שהם סנובים בקטע אחר.

FineSilverMan

New member
אני לא מדבר על תכונות האופי של ציבורים שונים

אני מדבר על כך שכאשר אני פוגש מישהי יפה, אני מניח מראש שהיא עם האף בעננים. אולי, לאחר שאכיר אותה, אגלה אחרת. זאת נקודת המוצא שלי. אני לא מבין למה אתה מתעקש כל כך להוכיח אחרת.

mad alot

New member
אני, אמרתי כבר שזו דעתי האישית

אבל אתה הכנסת כל מני תאוריות והנחות שלא קשורות לעניין.
אז אמרתי לך שזה לא קשור.

לא מבין למה אתה מתעקש כל כך להתקשות עם זה.

mad alot

New member
שמלאה בכשלים לוגים

אתה רוצה שוב לעשות את כל הסיבוב הזה?

FineSilverMan

New member
מעניין שאני לא היחיד

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100715202342AAxnleb

http://www.theguardian.com/science/2012/feb/27/upper-class-people-behave-selfishly

אני מאמין שניתן למצוא קטעים נוספים בסגנון.

הבעיה הגדולה היא שאתה מצהיר על כשלים לוגיים, אבל לא מציין מה הדבר הנכון. אני לא טוען ש-A גורר את B, אני טוען שכאשר יש את A, יש סיכוי סביר ל-B.

mad alot

New member
אז ככה

בהודעה הראשונה רשמת שאמא שלך תמיד אומרת X.
אז אמא שלך טועה, הנדבנים הגדולים ביותר הם ממש עשירים.
והקמצנים הגדולים ביותר הם ממש לא בהכרח עשירים, יצא לי להפגש עם אנשים עניים בכל טווח הקשת הסוציואקונומית.
ובכל מקרה זה לא ממש ביסוס למשהו.

אחר כך אתה מדבר על זה שיש מתאם בין יופי לעושר.
באמת יש מתאם כזה, רק שהוא אומר שאם אתה עשיר אתה כנראה יפה, לא אם אתה יפה אתה כנראה עשיר.
ובכלליות זה לא מדבר על הטווח גילאים שלנו.

מה שאומר שכל ההקשר שלך שעשירים סנובים אז כנראה יפים סנובים לא רלוונטי.

הבאת גם 2 לינקים, אחד בכלל מדבר על זה שעשירים סנובים, מה שלא רלוונטי לנושא.
ואחד זה מ yahoo answers שהם ממש לא אסמחתא למשהו.

וגם זה שאנשים אחרים חושבים כמוך זה לגמרי לא אומרים כלום, כי יש אנשים שחושבים לכאן ולכאן.

that being said.
אני לא אומר שאתה טועה, אולי באמת אנשים יפים הם סנובים, זו דעתך וזו דעתי.
אני רק אומר שהטיעונים הלוגים שלך הם לא נכונים.

למעלה