הזכרת לי קטעים דומים מהעבר
בשני המקרים היה מכנה משותף:
עברתי חוויה מאוד דומה בצבא, ביום השני שלי בערך גיליתי שיש אנשים שטוענים שאני סנובית, נוצר מצב שלאט לאט הכרתי אנשים אחרים בבסיס ששיתפו אותי בכך שהופתעו לגלות שאני לא כזאת סנובית כמו ששמעו. מפה ולשם התברר שמי שהפיצה את השמועה זו מישהי שהייתה לנו מכרה משותפת, מישהי שלמדה איתי בתיכון והן הכירו במסגרת אחרת ולא הכי חיבבו אחת את השנייה, וזה הספיק בשבילה להחליט שאם אני מכירה את אותה בחורה אז אני סנובית כמוה (למרות שלא היינו חברות ולא היה לנו שום קשר למען האמת, היא באמת הייתה קצת סנובית). קטע אחר היה שפגשתי מישהי באוטובוס ביום השני שלי בבסיס, ולא זכרתי אותה מהיום הראשון אז לא אמרתי לה שלום, והיא גם טענה שאני סנובית...
במסגרת אחרת שהגעתי אליה לאחר מכן, מצאתי את עצמי ב"ויכוח" עם אחד הנוכחים, בחור שבקושי הכיר אותי, שטען שאני שמאלנית וכופרת. כשיידעתי אותו בעובדות כפי שאני מכירה אותן (ששונות לחלוטין ממה שהוא טען), הוא הופתע מאוד, וכשביקשתי הסבר לדבריו היה לו הסבר ממש מטופש: מסתבר שהוא הכיר מישהו שגר בישוב בו גרתי דאז, והוא עונה להגדרות שהוא הביא, ולכן הוא החליט באופן אוטומטי שזה המצב גם אצלי, והוא הביא כנימוק נוסף את העובדה שאני אשכנזיה (נימוק אפילו יותר לא ענייני). לגמרי במקרה, דבר זהה קרה לי במקום עבודה עם מישהו שהיו לנו מכרים משותפים שגם הניח הנחות דומות ואפילו התווכח איתי בנושא שמירת הכשרות שלי, ונתן לי הסבר דומה (הידעתם? אם השכן שלי לא שומר כשרות, זה אומר שגם אני לא שומרת).
יכול להיות שגם אצלך יש קטע נלווה שגורם לאנשים להניח דבר כזה? היית שונה במובן כלשהו מהאנשים בבסיס? אפילו במובן של עדה שונה או מעמד סוציואקונומי שונה?