סנובית.

choco2602

New member
זה ביישנות לרוב

יש לי גם חברה טובה כזאת. בן אדם מאוד חברותי אבל ביישן ותמיד מניחים שהיא סנובית.

טיפה יותר ביטחון עצמי ולא יגידו שום דבר כזה

Optimistic Girl

New member
אולי כי את ביישנית?

וקשה לך בהתחלה להתקרב לאנשים?

לפעמים ביישנות מתפרשת עי הסביבה בצורה של סנוביות

spaysi8

New member
מכירה באופן אישי

אולי זה טון הדיבור.
נסי להקליט את עצמך מדברת, ואז תאזיני ותחשבי מה מתפרש לך מהטון?
לי הרבה אמרו שהטון שלי מתנשא, ואני ממש מנסה לשנות אותו.

togi12

New member
יו גם לי אמרו!

אבל נראה לי שעליתי על משהו. יכול להיות שחושבים שהיא סנובית כי היא לא משמשת בעגת העם ע"ע כפרה, נשמה, חיימשלי, אחותיייייייייי וכו'.

אם זה ככה אז אני מלך הסנובים
שונא את הדיבור הזה של הפרחות והערסים עם כל האחשלו וממי ונשמה שלי עיניים ,טחול ,לבלב וכיו"ב

הזכרת לי קטעים דומים מהעבר

בשני המקרים היה מכנה משותף:

עברתי חוויה מאוד דומה בצבא, ביום השני שלי בערך גיליתי שיש אנשים שטוענים שאני סנובית, נוצר מצב שלאט לאט הכרתי אנשים אחרים בבסיס ששיתפו אותי בכך שהופתעו לגלות שאני לא כזאת סנובית כמו ששמעו. מפה ולשם התברר שמי שהפיצה את השמועה זו מישהי שהייתה לנו מכרה משותפת, מישהי שלמדה איתי בתיכון והן הכירו במסגרת אחרת ולא הכי חיבבו אחת את השנייה, וזה הספיק בשבילה להחליט שאם אני מכירה את אותה בחורה אז אני סנובית כמוה (למרות שלא היינו חברות ולא היה לנו שום קשר למען האמת, היא באמת הייתה קצת סנובית). קטע אחר היה שפגשתי מישהי באוטובוס ביום השני שלי בבסיס, ולא זכרתי אותה מהיום הראשון אז לא אמרתי לה שלום, והיא גם טענה שאני סנובית...

במסגרת אחרת שהגעתי אליה לאחר מכן, מצאתי את עצמי ב"ויכוח" עם אחד הנוכחים, בחור שבקושי הכיר אותי, שטען שאני שמאלנית וכופרת. כשיידעתי אותו בעובדות כפי שאני מכירה אותן (ששונות לחלוטין ממה שהוא טען), הוא הופתע מאוד, וכשביקשתי הסבר לדבריו היה לו הסבר ממש מטופש: מסתבר שהוא הכיר מישהו שגר בישוב בו גרתי דאז, והוא עונה להגדרות שהוא הביא, ולכן הוא החליט באופן אוטומטי שזה המצב גם אצלי, והוא הביא כנימוק נוסף את העובדה שאני אשכנזיה (נימוק אפילו יותר לא ענייני). לגמרי במקרה, דבר זהה קרה לי במקום עבודה עם מישהו שהיו לנו מכרים משותפים שגם הניח הנחות דומות ואפילו התווכח איתי בנושא שמירת הכשרות שלי, ונתן לי הסבר דומה (הידעתם? אם השכן שלי לא שומר כשרות, זה אומר שגם אני לא שומרת).

יכול להיות שגם אצלך יש קטע נלווה שגורם לאנשים להניח דבר כזה? היית שונה במובן כלשהו מהאנשים בבסיס? אפילו במובן של עדה שונה או מעמד סוציואקונומי שונה?

ספר יקר

New member
ביטחון עצמי נמוך?

לפעמים יש מנגנון של "הפוך על הפוך" שבו האדם מכפה על חוסר הביטחון שלו באינטראקציות וקשרים התחלתיים בכך שהוא מרומם עצמו מהאחרים.

נושיfay

New member
מהצד יש הרבה דברים שיכולים

להתפרש כ"סנוביים"
1. שפת גוף - לפעמים הצורה שבה את עומדת או משלבת ידיים או אפילו הבעת הפנים וצורת החיוך יכולים לתת תחושה לא נעימה לאדם שמולך.
תנסי לקרא קצת על שפת גוף ותנסי לאמץ (באופן מלאכותי כי זה תנוחות שלא באות באופן טבעי) הנוחות עמידה ותנועות עיניים שמשדרות פתיחות.
מה זה אומר?
כשמדברים איתך לנסות ליצור קשר עין ולהסתכל על האדם שמדבר איתך (אנשים נוטים לשכוח) עם העיניםם לא נוחות גם מבט על האיזור שבין העיניים ייראה כאילו את מסתכלת בעיניים.
תנוחות גוף פתוחות - לא ידיים בכיסים לא ידיים משולבות(משדר הסתגרות) לא ידיים על המותניים (משדר התגוננות) אלא ידיים לצידי הגוף, ואם בישיבה אז לא רגל על רגל (בדיוק כמו ידיים משולבות משדר התגוננות)

2. טון דיבור - כבר הזכירו את זה פה. תנסי להקליט ולשנות את טון הדיבור אם את עולה על זה שהוא נשמע מתנשא.

3. ביישנות וריחוק יכולים להתפרש בטעות כסנוביות.

מקווה שיסתדר לך

את כנראה סובלת מסינדרום "Bitchy Resting Face"

מדובר בנגע קשה שמפיל חללים רבים.

וידיאו והסבר מדעי, אמפירי ואמין.

Purple Mushroom

New member
אין לי דעה

אולי ביישנות היא סוג של סנוביות? אולי גם אצלי זה כך.

memee2

New member
לא יודעת מה ליעץ

אבל גם אני כזו. אולי בגלל שמוצאי ברוסיה ואני קרה יותר מהישראלים. אני גם דיי ביישנית.

einat162

New member
Bitchy Resting Face

http://www.youtube.com/watch?v=3v98CPXNiSk

מערכון אדיר שיש בו קורטוב של אמת.
אני מתכוונת שיש אנשים שפשוט נראים ככה- והרבה פעמים הם ממש לא ברגע שמתחילים לדבר איתם קצת...

אני מרגישה אותו דבר - למרות שאצלי זה ההפך:
אני יודעתשאני "נראית" ילדה טובה ולא סנובית/פרחה אגרסיבית- אבל אני שקטה וקשה לי להתחבר , הרבה פעמים אני גם לא טורחת לנסות יותר מידי. כנראה שבהגדרה שלי אני לא טיפוס חמים במיוחד (סתם דוגמא- אני לא טיפוס של חיבוקים ונשיקות בין מכרות/ מכרים, אם מישהי "תקפוץ עליי" למשל כדי לאחל מזל טוב ליום הולדת- אני "אשתף פעולה" בלבד).

יש לי דעות על הרבה דברים - לרוב הן שנויות במחלוקת - וזה נגרר הרבה פעמים לדיונים על גבול ויכוחים. כבר הגעתי לשלב בחיים שכבר לא אכפת לי, שאני בטוחה בעצמי מספיק כדי להגיד דברים שהם לא חלק מהצביעות המוסכמת, גם אם זה אומר שאנשים יסתכלו עליי מוזר או יחבבו אותי פחות. זה בעצמו תורם ל"בעיה". אני שטה לי במסלול שלי- מי שבא, ברוך הבא, מי שלא רוצה - לא צריך.

בדיוק מה שכתבתי

ארבע הודעות מעלייך
בכותרת...

יש בנות כאלה, אבל שגם מדברות בצורה קרה לאנשים חדשים או שהן לא רואות סיבה להתאמץ במיוחד כדי להיות נחמדות אליהם... ולצאת מהקטלוג הזה דורש עבודה קשה.

einat162

New member
חחח... מאמין שלא ראיתי את ההודעה שלך?

לפני שכתבתי את שלי ?

אני עושה אבחנה בין להיות נחמדה ומנומסת לאנשים (חדשים או לא) לבין להיות חמימה - עבור הרבה אנשים (ואולי בנות בעיקר) זה אותו דבר. נתתי את הדוגמא של החיבוקים והנישוקים בפגישות בין מכרים- לא מתחברת לזה כ"כ והרבה אנשים (בסביבתי לפחות) תופסים את זה כסטנדרט....
כלפי רוב האנשים הנייטרלים אני אהיה "מנומסת", אם יהיו אנשים שיגרמו לי להרגיש קצת מעבר אני אהיה חמימה- אבל רק אם זה יבוא לי באופן טבעי. אם אני לא אהיה מעוניינת / ממש לא בא לי להמשיך לדבר עם אותו אדם אני אנסה להתרחק ולתת תשובות לקוניות בתקווה שהצד השני יבין את הרמז. כשהצד השני לא מבין, ואני מנסה להיות יותר ברורה. מה שקורה אולי שאז אני קופצת מ-0 ל-5 ולא מבינים מאיפה זה בא...

hamudik

New member
היי

מוכר באופן אישי.
את באמת רוצה לדעת? הגיע הזמן לשים מראה מול הפרצוף....

תשאלי את הקרובים אליך ותבקשי תשובה אמיתית וכנה... את יכולה לנצח לחיות בספוקלציות אבל התשובות נמצאות אצל האנשים הכי קרובים אלייך. לי חבר סיפר משהו בנוגע אליי וזה היה מאוד קשה לשמוע אבל אחרי כמה זמן נפל לי האסימון וזה השתנה... בהצלחה!

למעלה