סנובליידס - המלצה חמה!!

anat712

New member
סנובליידס - המלצה חמה!!../images/Emo45.gif

לכל גולשי הסקי שמחפשים משהו חדש, קצת לגוון אני יכולה להגיד רק שבחים על הסנובליידס (snowblades or miniski or skiboard הכל שמות לאותו דבר). מי שלא יודע זה כמו סקי (גולשים עם אותן נעליים) רק הרבה יותר קצר (90-100 ס"מ). בגלל שזה יותר קצר התמרונים והפניות הרבה יותר קלות וגם אם אתם לא גולשים מומחים, עם הסנובליידס תוכלו לעשות דברים ומסלולים שלא חלמתם לעשות עם סקי רגיל (בגלל שזה הרבה יותר קל לשלוט עליהם) - שחור זה כבר לא סתם צבע במפת המסלולים... חוץ מזה גולשים בלי מקלות ויותר פשוט לעשות כל מיני קפיצות למיניהן בפארקים וסתם ככה (לכל הבורדיסטים שחושבים שאקסטרים זה רק אם הרגליים שלך מחוברות לאותו קרש...
). בקיצור, מגניב לאללה, וגם משפר מאוד את היכולת בסקי רגיל. מה שאי אפשר לעשות איתם זה אוף פיסט (בגלל שהם קטנים הם שוקעים בשלג העמוק) אבל מי רוצה לרדת מהמסלולים כשכזה כיף עליהם!!! אפשר לשכור כאלה בכל חנות השכרה נורמלית בחו"ל (בחרמון עדיין אין...
). בחופשה הבאה שלכם תשכרו ליום אחד סנובליידס (זה שם המותג של סלומון שהוא הכי נפוץ אבל יש גם חברות אחרות שמייצרות כאלה) - זה כיף טהור!!!

lior297

New member
בהחלט צעצוע שולט../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

אני אספר ת'סיפור שלי, אולי כבר סיפרתי, נאעארף, לא זוכרת, בכל אופן - הרי הוא כאן לפניכם שוב (או לראשונה...) הכל התחיל לפני 3-4 שנים בלה פלאן, עליתי ברכבל עם המדריכה, ופתאום קלטתי ת'דבר המגניב הזה, שאלתי אותה - מה זה? ואז פתחנו דיון קצר (עד שהרכבל הקצר הגיע....) בכל אופן, אותו יום הלכתי לסקירום בקלאב, שאלתי כמה עולה להשכיר, השכרתי ליום אחד, אחה"צ חרשתי ת'סנובליידס, והחלטתי להשאיר אותם אצלי עד סוף השבוע... אז בבוקר יצאתי בסקי רגיל עם הקבוצה, ואחה"צ יצאתי בסנובליידס... (לפחות ככה זה היה יומיים, אחרי זה נטשתי את הסקי....) אז קבוצה לזה אין, הלכתי לי לטיולים עם המשפחה. היינו שם עם הדודים והבני דודים, אז המלצתי לבן דוד שלי, וגם הוא התלהב והשכיר. ביום האחרון אני נכנסת לחדר פתאום אני רואה זוג סנובליידס חדש שאבא קנה לי. בקיצור, מאז נטשתי את הסקי, זהירות
זה ממכר!!!, אני נטשתי 8 שנים של סקי בשביל זה.... וזה גם ממש ממש דופק ת'ברכיים והגב, שלי הלכו כבר, אז כבר אין על מה לשמור... אבל שהולכים עם הבליידס למוגל'ס זה ממש ממש כואב.. ואו! בקיצור ביום האחרון ניסיתי לעלות חזרה לסקי, והיה לי קשה משהו פחד, אני לא יודעת אם זה היה בגלל שירד שלג בלילה שלפני, או שפשוט הסקי'ס היו ארוכים לי מידי (לקחתי את של אמא...) אבל בכל אופן היה לי ממש קשה, אז נטשתי ת'עניין, נשארתי בסנובליידס, יותר קל לסחוב, יותר קל לקפוץ, יותר כיף לעשות שטויות... מה שבאסה זה, שלעצור יותר קשה איתם כי אין מספיק סכין... או ששלי פשוט נשחק
אז ממש קשה שהמסלול קפוא, וזה מבאס.... אז שנה שעברה לקחתי גם ת'סקי'ס של אמא, גם ת'בליידס שלי, יום אחד ניסיתי לעלות על הסקי, המסלול היה קרח, הסקי ארוך בשבילי... אז עפתי לאוטו להחליף..... אם אני אחזור שוב לסקי? נאעארף... אם כן אז בטח לא לזוג של אמא... ד"א - נראה לי שהם באמת ארוכות לי מידי, הם 1.70 קרבס (ככה אומרים?) ואני גמדה, 155... לפני הסקי'ס של אמא גלשתי על 165 מהסוג הישן... וכמו שידוע לי אז הקרבס צריכים להיות יותר קצרים מהסוג הקודם, לא ככה? בכל אופן, הדבקתי גם ת'בן דוד במחלה, וביחד אנחנו עושים שמיניות בשלג... עוד שאלה - כמה משמעות יש לאורך של הבליידס? כי שלי יותר קצרות משל הבן דוד, בדי הרבה.. אבל הוא גם יותר גבוה ממני... לסיכום: בהחלט צעצוע מומלץ, הרבה יותר זול מסקי רגיל, 30-50 פרנק (נאערף עוד לא יצא לי להשכיר בתקופת היורו...), לקנות עולה 700-1000 -פרנק (אולי גם יש יותר...) אפשר להכניס את זה במזוודה, קל להתאים לנעל, (לפחות בשלי, בשל בן דוד שלי יותר מסובך...) קפיצות בקלות, פניות בקלות, סיבובים במקום בקלות, בקיצור - הרבה יותר קל... מסרון - ממכר, אתם עלולים לנטוש את הסקי הרגיל! ד"א - כן אפשר ללכת עם זה לאוף פיסט... אז אם כן החלטתם ללכת על זה - אל תתפתו לקחת את זה לשבוע, קחו איזה יום בקבוצה, ותעשו לכם טיול...

RP9

New member
אנא עארף

קודם כל המגלשיים של אמא שלך גדולים עלייך בכמה מידות (את צריכה מגלשיים בין 1.40 ל- 1.55 תלוי ברמת הגלישה בסגנון ובמשקל שלך) ככה שזה מאוד הגיוני שלא הרגשת בהם נוח. האם גולש סקי יכול להשתלט לבד ומהר על הסנואובליידס ? (לא הייתי רוצה לוותר על יום או שניים של גלישה בשביל להיות על התחת רב היום) ודרך אגב אנא עארף (שתי מילים) זה בערבית - אני יודע (הכוונה בד"כ עם סימן שאלה בסוף) כשאת כותבת "נאעארף" אין לזה כל כך משמעות. אלון

anat712

New member
על התחת אתה לא תהיה ../images/Emo15.gif

גולשי סקי משתלטים על הסנובליידס תוך כמה דקות. פשוט צריך להתרגל לזה שהם קצרים יותר וקלים יותר ואז התנועות שעושים איתם הן קצת פחות אגרסיביות (כי הם פונים מאוד בקלות). לא צריך מדריך למרות שאני עשיתי פעם ראשונה בקבוצה. יום אחד הגיעו מעט אנשים לשיעור אז המדריכה לקחה אותנו להחליף לסנובליידס (זה היה חלק מהחבילה, בלי תוספת תשלום בUCPA לה פלאן) - גלשנו והתמכרנו. למחרת אני ואחותי הלכנו והשכרנו סנובליידס עצמאית ואת הסקי השארנו בסקי רום...
לגבי האורך של הבליידס - מגלשיים ארוכים ורחבים יותר מתאים יותר לקפיצות וכאלה כי הם יותר יציבים (יש להם יותר מגע עם השלג). בליידס קצרים יותר עם מבנה של קרווינג (צרים באמצע, רחבים בקצוות) מתאימים יותר לגלישה במסלולים בגלל שהם דומים במבנה שלם לסקי'ס רגילים. יש גם עניין של גובה (כמו בסקי), מי שנמוך יסתדר יותר טוב עם בליידס קצרים ולהיפך, למרות שזה הרבה פחות קריטי מאשר בסקי.

lior297

New member
../images/Emo45.gif

באמת ההשתלטות עליהם קלה מאוד, תוך דקה מבינים ת'קטע, יש לציין שבהתחלה זה מאיץ מהר מאוד, אבל המהירות לא מגיעה למהירות של סקי'ס רגילים... היא נעצרת מתישהו, בהתחלה עוקפים את הסקי'ס ואחרי זה נשארים מאחורה...

lior297

New member
נאעארף,../images/Emo32.gif

אני מודעת לזה שזה אנא עארף, אבל אני לא מחובבי הערבית.... אז הפכתי את זה לסלנג - נאעארף.

ש.פ.ד

New member
שתי הערות:

א. כמו שכבר כתבו לך - לא פלא שלא הסתדרת עם הסקי של אמא שלך. את צריכה לגלוש עם סקי פרבוליים של בערך 150 ס"מ. סקי באורך 170 ס"מ בטח היו די סיוט עבורך
ב. אני חסיד גדול של פשרה בנושא - לא סנאובליידס (כי הם אמנם כיף אבל גם עם המון מגבלות (בכל מצב בו השלג לא מושלם), גם לא סקי רגילים (כי הם, נו - "רגילים"
), אלא סקי קצרים ומאוד פרבוליים: גולשים עם סקי הקצרים מהגולש בכ- 20-25 ס"מ ובעלי פרופיל מאוד קיצוני, וזה פשוט כיף! הם משנים כיוון במחשבה בלבד, עושים כל מה שהגולש רק רוצה, ולא מגבילים בכלל, אלא במהירות מכסימאלית במסלולים מהירים מאוד. זהו גם תרגול מצויין לטכניקת גלישה!

RP9

New member
ל- ש.פ.ד

מנסיון קצר מאוד שלי (חצי יום גלישה על Atomic SL 9) מגלשיים מכווני סלאלום (בעלי פרופיל קיצוני) מאוד לא סלחניים, מוציאים אותך ב"פראות" מהסיבוב ודורשים תנועות מדויקות ביותר. אולי הטעות שלי היתה שלקחתי אותם באורך בו אני משתמש במגלשיים מסוג All around (אורך של 170 כשגובהי הוא 178), אתה טוען ש 10-15 ס"מ פחות והייתי נהנה יותר ?

ש.פ.ד

New member
בהחלט!

שים לב שגם גולשי סללום תחרותיים משתמשים במגלשים קצרים מאוד מגובהם (בד"כ לא יותר מגובה האף). אנו - בני התמותה, יכולים וצריכים להשתמש בסקי קצרים עוד יותר (נניח גובה הכתפיים). ככל שהסקי ארוך יותר, הוא שומר על המסלול "שלו" בצורה טובה יותר. ככל שהסקי "פרבולי" יותר, הוא נכנס לסיבוב בצורה מהירה יותר (ויוצר באופן טבעי עקום סיבוב הדוק). גלישה עם סקי בעל חתך קיצוני ומידה ארוכה יותר מובילה בדיוק לבעיה אותה תיארת: סקי שנכנס "בפראות" לסיבוב" ואינו סלחן כשאתה מנסה להפסיק את הסיבוב (אלא אם כן אתה מתחיל סיבוב אחר). סקי קצר יותר היה גורם לך הנאה גדולה (לדעתי
) ולעניין התנועות המדוייקות - זה חלק מהכיף: מצד אחד, חייבים לשמור על טכניקה נכונה, ומצד שני זה מאוד קל לביצוע. גם לומדים וגם נהנים!

ש.פ.ד

New member
ואם כבר "הרצתי":

אני ממליץ על שימוש לא במגלשי סללום (שהם, כאמור - לא ממש סלחניים) אלא על מגלשים שמיועדים לגלישה מחוץ למסלולים. לומדים פחות, אבל יותר כיף

lior297

New member
כמה שאלות...

מה זה החתך הזה שאתה מדבר? ויותר פרבולי - כלומר יותר מתרחב? אם תצרף תמונה השוואה של הסוג ה"נורמלי" עם הסוג שתיארת זה יהיה נחמד. תודה.

ש.פ.ד

New member
סקי פרבולי:

סקי פרבולי הרי בנוי מחרטום רחב, מותניים צרות וזנב רחב. ככל שהיחס בין החלקים הרחבים לצרים גדול יותר (דהיינו - הסקי רחב יותר מלפנים ומאחור וצר יותר במרכז) החתך שלו נחשב יותר "קיצוני". שימי לב שלאורך הסקי יש משמעות לעניין החתך: אם תשווי שני סקי בעלי מידות רוחב זהות, כאשר אחד מהם קצר מהשני, חתך הצד של הסקי הקצר יותר יהיה קיצוני יותר מאשר של הסקי הארוך. תמונות? - מצטער אבל אין לי

lior297

New member
תודה../images/Emo70.gif

אני אנסה בפעם הבאה שיצא לי... אגב עכשיו אני מבינה גם למה אמא שלי לא מסתדרת עם הסקי'ס שלה
(ככה זה שאבא הולך לבד וקונה, וחושב שהוא מבין....)

למעלה