סעיף הודעה מוקדמת- עזרה דחופה

מצב
הנושא נעול.

lidaiv

New member

לפני כשלושה שבועות התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש. ישנו סעיף בחוזה האישי שלי שמחייב אותי לתת חודש הודעה מראש למעסיק שלי, במידה ואני רוצה לעזוב. כיום אני נמצאת כבר שבוע בחופשת מחלה והיום הודעתי לו שאיני מעוניינת להמשיך לעבוד בחברה. האם הוא יכול לדרוש ממני לתת לו 30 יום הודעה? האם חופשת מחלה יכולה להחשב כחלק מזמן ההודעה מראש? האם הוא יכול למנוע ממני את שכרי עבור התקופה שבה עבדתי אצלו? אודה לתשובתכם

שיר ורד

New member
תשובות

לפני כשלושה שבועות התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש. ישנו סעיף בחוזה האישי שלי שמחייב אותי לתת חודש הודעה מראש למעסיק שלי, במידה ואני רוצה לעזוב. כיום אני נמצאת כבר שבוע בחופשת מחלה והיום הודעתי לו שאיני מעוניינת להמשיך לעבוד בחברה. האם הוא יכול לדרוש ממני לתת לו 30 יום הודעה? האם חופשת מחלה יכולה להחשב כחלק מזמן ההודעה מראש? האם הוא יכול למנוע ממני את שכרי עבור התקופה שבה עבדתי אצלו? אודה לתשובתכם
תשובות
1. הוא יכול לדרוש ממך הודעה של 30 יום. 2. על פי החוק את מחויבת להודעה של יום 1 מראש. 3. הוא יכול לא לשלם את שכרך בטענה שלא הודעת חודש מראש ואז תצטרכי לתבוע אותו בבית הדין לעבודה, בינתיים פורסם רק פסדק דין אחד שבו לא הכיר בית הדין בהתחיבות של עובד לתקופת הודעה מראש ארוכה מאשר בחוק. 4. תקופת מחלה, נכללת לכאורה בתוך תקופת ההודעה מראש. במקרה שלך, אינך זכאית לתשלום בגין תקופת המחלה, מאחר וכל צבירת תקופת המחלה שלך הוא יום אחד ועל יום המחלה הראשון לא מלויב המעביד לשלם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה