סעיף (כנראה סטנדרטי) בחוזה מכר שלא מובן לי

סעיף (כנראה סטנדרטי) בחוזה מכר שלא מובן לי

בחוזה מכר יש סעיף שכתוב בו משהו שרציתי לבקש את הסברכם. מה פירושו. כותרת הסעיף היא "ויתור, תשלומים הדדיים וקיזוז". ותוכן הסעיף מתחלק ל 2: א. אין לראות כויתור של צד לחוזה זה בשימוש במקצת זכויותיו על פי חוזה זה ובכולן ואין ויתור זה משפיע על זכויותיו של צד מן הצדדים לחוזה זה על זכויותיו מכח הדין ומכח חוזה זה. ב. צד ששילם סכום כלשהו אשר תשלומו חל לפי חוזה זה או על פי חיקוק על משנהו, יהיה זכאי לתבוע ולקבל בחזרה סכום זה מהצד שהתשלום חל עליו, וזאת תוך 7 ימים מדרישתו הראשונה. תשלום שלא הוחזר במועד כאמור ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ההוצאה ועד ליום תשלום ההחזר בפועל. חיובים הדדיים של הצדדים ניתנים לקיזוז. " קניתי את הדירה ב 175,000 ₪, כאשר שילמתי במעמד החוזה 100,000 ₪ במעמד החוזה, ואת יתרת התמורה בסך 75,000 ₪ שילמתי בשיק בנקאי לידיהם הנאמנות של עורכי הדין (של עו"ד שלי ושל המוכר). המוכר לא יקבל את הכסף מיד כי הכסף ששילמתי מוחזק כפיקדון בנאמנות כדי שהמוכר יקיים את התחייבויותיו לחתום על שטרי העברת זכות שכירות ויפוי כח בלתי חוזר המייפה את כוחם של עורכי הדין לחתום בשמו ובמקומו על כל מסמך הדרוש לביצוע רישום הזכויות על שמי. מתוך חוזה המכר נתתי ציטוט לסעיף שכותרתו "ויתור, תשלומים הדדיים וקיזוז", והשאלה שלי היא האם עורכי הדין יוכלו לקזז מהכסף ששילמתי למוכר בשיק בנקאי (המוחזק בידיהם הנאמנות) אם לא תשולם להם שכר טרחת עורכי דין ? מה אומר הסעיף שציטטתי, מה הפירוש שלו ? האם הסעיף שציטטתי (המודגש) הוא סטנדרטי בלא מעט מחוזי המכר ? מה הוא בא להבטיח ואת מי הוא בא להבטיח ?

למעלה